hoofdmenu

 

7e Nederlands Speciaalbier Festival te 's-Hertogenbosch(Nl) .

 

7e Nederlands Speciaalbier Festival

 

zondag 02 mei 2010 van 12.00 tot 18.00 uur

Markt te 's-Hertogenbosch(Nl)


Op zondag 2 mei 2010 vindt op de markt in 's-Hertogenbosch voor de zevende keer het Nederlands Speciaalbier Festival plaats. Tijdens dit proeffestival kunnen de bezoekers kennismaken met de vaak bijzondere bieren van de verschillende (kleinere) Nederlandse brouwerijen.

Veel mensen drinken op zijn tijd wel eens een biertje; thuis, in het café of lekker buiten op het terras. En in de meeste gevallen is dit een pilsje van één van de grote Nederlandse brouwerijen. Maar er is zoveel meer te krijgen. Wat dacht u van een een witbier, een dubbel, een tripel, een stout of een bokbier. En in tegenstelling tot wat velen denken, heeft ook Nederland een rijke bier-cultuur met vele verschillende bieren.
Tijdens het Nederlands Speciaalbier Festival kunt u veel van deze bijzondere bieren proeven. Zondag 2 mei a.s., tevens koopzondag, wordt de markt van 's-Hertogenbosch voor de zevende keer omgetoverd tot een Bourgondisch festivalterrein. Van 12.00 tot 18.00 uur zullen 25 kleinere Nederlandse brouwerijen in totaal meer dan 80 verschillende bieren presenteren. Het festival is een initiatief van het Klein Brouwerij Collectief (KBC), de belangenorganisatie van de kleine brouwerijen in Nederland. Zij wil een spreekbuis zijn voor de kleinschalig werkende brouwerijen in dit land richting overheid en andere instanties. Daarnaast heeft het KBC zich als doel gesteld om de samenwerking tussen de bierbrouwers te bevorderen. Bovenal wil het KBC het Nederlandse speciaalbier promoten. Het festival in 's-Hertogenbosch heeft grotendeels dezelfde formule als de voorgaande edities. De toegang is wederom gratis! Alle bieren worden in speciale proefglazen geschonken. Als de bezoeker een bier wil proeven, moeten er eerst een festivalglas en festivalmunten gekocht worden. Daarna kan het proeven beginnen!
De keuze uit de vele lekkere speciaalbieren is legio. Natuurlijk zijn de brouwers bereid om alles over hun bieren te vertellen. Als het weer net zo goed is als vorig jaar worden weer enkele duizenden bezoekers verwacht. Geniet, maar drink met mate, is deze dag één van de vuistregels. Naast veel bier, zijn ook de vereniging PINT (Promotie & Informatie Traditioneel Bier), en een (bier)boekenstand aanwezig. Veilig Verkeer Nederland plaatst een rijsimulator op het terrein. Er zullen enkele muziekoptredens zijn en voor de kinderen is er een springkussen.
Ook zullen er kleine gerechten van restaurant Coquille en kaasplankjes van streekproductenwinkel Landerijk verkrijgbaar zijn die prima combineren met één van de Nederlandse speciaalbieren.

Info:

Site: www.kleinbrouwerijcollectief.nl
E-mail: info@cafebarleduc.nl