hoofdmenu

 

Trappisten weekend te Krimpen aan den IJssel

 

Trappisten weekend


Vrijdag 7 mei 19.00 tot 24.00 uur

Zaterdag 8 mei van 13.30 tot 19.00 uur

Zondag 9 mei van 13.30 tot 19.00 uur

Eetcafé de Lansingh, Van Ostadelaan 4a te Krimpen aan den IJssel (Nl)


Op 7, 8 en 9 mei wordt het Eerste Krimpense Weekend van de Trappisten gehouden.
Het is voor de eerste keer dat er in Nederland zoveel verschillende trappistenbieren te proeven zijn. Tijdens dit driedaagse gebeuren kunnen de bezoekers kennismaken met alle trappistenbieren (dus ook het schaarse Westvleteren).
Van de 7 trappistenkloosters (zes uit België en een uit Nederland) kunnen de bieren van de fles worden gedronken. Daarnaast zijn er nog speciale versies te proeven. Wat te denken van Quadrupel 5 jaar oud, Quadrupel op eiken vaten gerijpt en de gewone Qaudrupel? Alle drie van de tap! Verder zijn Westmalle Dubbel en Chimay Tripel van de tap verkrijgbaar. Van Westmalle is ook het z.g. half om half te proeven. Dit is een mix van Westmalle Dubbel van de tap en Westrmalle Tripel van de fles. Er zullen ook nog diverse trappistenbieren te proeven zijn die normaliter alleen in het klooster kunnen worden gedronken zoals Westmalle Extra, Orval Vert (of petit Orval), Chimay Dorée etc. Deze z.g. refterbieren hebben een lichter alcoholpercentage dan hun zwaardere collega’s. Naast het ruime bieraanbod zijn er ook nog diverse trappistenkazen te proeven.
Van de tap (5) La Trappe Quadrupel (5 jaar oud) La Trappe Quadrupel ( op eiken vaten gerijpt) La Trappe Quadrupel (alle afkomstig van Bierbrouwerij de Koningshoeven uit Berkel-Enschot (N.B.) Westmalle dubbel, Chimay Tripel Van de fles (25) La Trappe Enkel, Dubbel, Tripel, Quadrupel, Witte Trappist en Isid’ or Chimay Rood, Wit, Blauw en Doree Westvleteren Blond, 8 en 12 Westmalle Dubbel, Tripel, Extra en half om half Achel 5 Blond, 5 Brune, Brune 8 en Blond 8 Orval en Orval Vert (petite Orval) Rochefort 6, 8 en 10
Om de bezoekers de mogelijkheid te bieden kennis te maken met meerdere trappistenbieren, zal het bier getapt/uitgeschonken worden in glaasjes van 15cl. De toegang is gratis. Deelname proeverij via een strippenkaart á 6 strippen voor € 12,50. Bijna alle bieren zijn verkrijgbaar voor 1 strip. Voor specialiteiten (Westvleteren, Quadrupel 5 jaar oud en Quadrupel eiken vat gerijpt ) worden twee strippen gerekend.

e-mail : willem_verboom@hotmail.com
Site: www.przh.pint.nl