hoofdmenu

 

Streekbierenfestival te Zwevegem

 

Streekbierenfestival Zwevegem

 

Zaterdag 14 augustus 2010 vanaf 15.00 uur

Zondag 15 augustus 2010 vanaf 11.00 uur

Th. Toyeplein te Zwevegem (B)

 


Op 14 en 15 augustus 2010 vindt al voor de tiende keer het Internationaal Streekbierenfestival van Zwevegem plaats. Een feesteditie dus, het festival is al jaren het mekka voor de bierliefhebber: meer dan 30 bekende en minder bekende brouwerijen uit binnen- en buitenland stellen er het beste uit hun gamma voor aan het publiek, goed voor meer dan 130 verschillende bieren.

Behalve een van de grootste openluchtbierfestivals in Europa, is het Internationaal Streekbierenfestival een op en top gezinsfestival, met voor elk wat wils. Muziekliefhebbers kunnen genieten van live optredens van onder meer Green Onions, Turbo Alive Band, Fiesta, Exit Venus, Duo Frapant, Winston, The Boozers, Morphine Murphy, ABC Combo, Luis Borges, en SYSK, ... Voor de kinderen is er een heus kinderdorp met kermisattracties en gratis animatie onder het toezicht van de professionele monitoren van de Funbus. Wie graag een hapje eet tussendoor, kan terecht bij de vele hapjesstanden en zelfs in een heus festivalrestaurant, waar verschillende warme (bier)gerechten worden geserveerd. Het streekbierenfestival wordt dit jaar afgesloten met een groots feestvuurwerk.

Ook dit jaar kunt u het Internationaal Streekbierenfestival bezoeken in een VIP-formule. Voor maar 125 € (excl. btw) kunt u de hele dag genieten van een ontbijt, een bezoek aan de voormalige elektriciteitscentrale Transfo, een bezoek aan brouwerij ’t Brouwkot, een heerlijke lunch, een ‘Deus’receptie en natuurlijk ook streekbieren proeven op het festival zelf. Interesse, mail naar yvan.devlaminck@flanderseventsvzw.be .

Voorts is er het Zwevegems streekbier Unicum, ter gelegenheid van de 10de editie zijn er liefst 4 varianten van dit bier verkrijgbaar, een licht blond, een bruin, een blond en een zwaar bruin.

Als bezoeker kunt u deelnemen aan de Beregoed-Bierwedstrijd, door uw favoriete bier aan te kruisen in elk van de vier categorieën Doordrinkers, Zoethouders, Voorzichtige Degustatiebieren en Geprononceerde Degustatiebieren. Uit de stemformulieren worden een aantal deelnemers geloot die een heerlijk cadeau winnen. De bieren die de meeste stemmen krijgen, leveren hun brouwer een Gouden Glas op. De Gouden Glazen worden uitgereikt tijdens een gala-avond in maart 2011.

Info:

Site: www.flanderseventsvzw.be
E-mail: yvan.devlaminck@flanderseventsvzw.be