hoofdmenu

 

Meibockfestival te Amsterdam(nl)

 

Meibockfestival

 


Zondag 17 april 2011 van 13u00 tot 20u00 uur

        

Posthoornkerk, Haarlemmerstraat 126a te 1013 EX Amsterdam  (Nl)

 


In de Posthoornkerk in Amsterdam zullen op zondag 17 april de lentekriebels weer volop los barsten. Op die dag organiseren brouwerij de Prael en PINT regio Noord-Holland daar het 13e Meibockfestival. Op die dag hebben de bezoekers dus een unieke kans om op een fraaie locatie kennis te maken met een gevarieerd aanbod aan meibocken en andere voorjaarsbieren uit eigen land en daarbuiten. Dit alles in een prettige sfeer, waarin vooral het plezier van het ontdekken van nieuwe bieren en het opnieuw genieten van oude bekenden voorop staat.

Het Meibockfestival is in het leven geroepen om bierliefhebbers en andere belangstellenden de kans te geven om te ontdekken wat het lenteseizoen te bieden heeft als het om bier gaat. Daarbij streeft de organisatie er al jaren naar om juist die bieren te schenken die je niet in elke supermarkt vindt.
Dat het publiek dat weet te waarderen bleek onder andere vorig jaar, toen de bezoekers het bier van de Beierse brouwerij Schlenkerla als lekkerste bier kozen. Ook bieren van andere, vaak kleine, brouwerijen vinden elk jaar weer gretig aftrek. Om het karakter van het festival nog meer te benadrukken en duidelijk te maken dat het gaat om proeven in plaats van zoveel mogelijk drinken worden de bieren geschonken in kleinere glazen (15cl) en zijn de prijzen daar op aangepast. Bezoekers kunnen dus meerdere bieren proberen zonder dat dit vervelende gevolgen krijgt. Voor wie nog moet rijden of om andere redenen alcoholvrij moet of wil blijven is er naast bier ook fris en koffie verkrijgbaar en verder kun je op het festival ook een opkomende trek doeltreffend bestrijden, want voor een hartige hap wordt gezorgd.

Kortom: Ook dit jaar zal het Meibockfestival weer een ideale manier zijn om een lentemiddag in April door te brengen met een drankje, een hapje en vooral veel gezelligheid. PINT Regio Noord-Holland en Brouwerij de Prael verheugen zich er op ook deze keer weer velen te mogen ontvangen om samen te vieren dat het voorjaar is en daarbij te genieten van de heerlijke bieren die daar bij horen.

Entree : 6 euro inclusief 2 euro, statiegeld voor het festivalglas
Muntjes : 1,75 euro of 6 voor 10 euro
Wanneer je het festivalglas schoon en heel inlevert krijg je het statiegeld retour
Info:

Site: http://www.prnh.pint.nl/meibockfestival.htm
E-mail: promotie@prnh.pint.nl