hoofdmenu

 

Uitreiking van de GoudenGlazen 2010 te Zwevegem (b)

 

Uitreiking van de Gouden Glazen 2010

 


Zaterdag 19 maart 2011 om 19.00 uur

         

feestzaal Sint-Paulus in Zwevegem (B)


Op 19 maart reikt Flanders Events vzw al voor de negende keer de Gouden Glazen uit, als bekroning voor de beste bieren op het Internationaal Streekbierenfestival. Dat gebeurt traditioneel tijdens een gala-avond in de sfeer van het festival en met de nodige luister.

Flanders Events en zijn gelegenheidspartners Aditco, Traiteur@Home, Chocolaterie Rossini, ’t Baguetje en CVO ‘3 Hofsteden’ vergasten u tijdens het Uitreikingsgala in zaal Sint-Paulus op een heerlijk walking dinner met diverse hoppas. In de gerechten zijn de winnende bieren verwerkt, altijd goed voor aangename smaakverrassingen. Dť Gustibus, Bavik ťn de winnende brouwerijen verzorgen de dranken. De groene opfrissing van de zaal is in handen van Bloemen Zen. De Gestemde Snaren zorgen voor de muzikale noot .

De bezoekers van het 10de Internationaal Streekbierenfestival, op 14 en 15 augustus 2010, konden voor de Beregoed-Bierwedstrijd stemmen voor hun favoriete bier in vier categorieŽn: de Doordrinkers, de Zoethouders, de Voorzichtige Degustatiebieren en de Geprononceerde Degustatiebieren. Deze biercategorieŽn geven een indicatie van de smaakcomplexiteit, in tegenstelling tot de meeste andere indelingen. De Doordrinkers zijn lichtere, vlot drinkbare bieren. De Zoethouders zijn -uiteraard- de zoete (fruit)bieren. De Voorzichtige Degustatiebieren zijn al wat complexer en de Geprononceerde Degustatiebieren hebben een uitgesproken smaak voor fijnproevers.

De Gouden Glazen worden uitgereikt aan de winnaars van deze Beregoed-Bierwedstrijd. Uniek aan deze Bierwedstrijd is dat niet een vakjury, maar wel het publiek de winnaars kiest. Dat is voor de brouwers erg belangrijk omdat dat een betere indicatie is van wat de markt verlangt, dan de technische kwaliteitsbeoordeling door bierspecialisten. Honderden mensen gaven tijdens de editie 2010 van het Internationale Streekbierenfestival hun voorkeuren in de categorieŽn geprononceerde degustatiebieren, doordrinkers, zoethouders en voorzichtige degustatiebieren, op de Beregoed Bier Wedstrijd.

Uitreiking van de Gouden Glazen 2010, zaal St Paulus, 19 maart 2011 vanaf 19u. Kaarten kosten 35€ en zijn te verkrijgen bij de hogervemelde partners en het secretariaat van Flanders Events vzw op 056/32 66 59 of via onze webstites www.flanderseventsvzw.be of  www.goudenglas.com onder de rubriek Gouden Glas/Kaarten in de rechtermenu kolom
Info:

Site: www.goudenglas.com
E-mail: info@flanderseventsvzw.be