hoofdmenu

 

Tentoonstelling JACK-OP te Werchter(B) .

 

Tentoonstelling JACK-OP

zaterdag 22 mei: van 14 tot 20 uur
zondag 23 mei: van 12 tot 20 uur
maandag 24 mei: van 14 tot 20 uur
elk uur rondleiding met gids tussen 15 en 18 uur
dinsdag 25 mei: voor scholen en verenigingen (op afspraak toerisme@rotselaar.be)
woensdag 26 mei: voor lokale handelaars en horeca (ook op afspraak)

Cultuurhuis ‘de Jack-Op’, Amerstraat 1, Werchter (B)

 

De legendarische Jack-Op keert terug naar Werchter! Tijdens het pinkster- en kermisweekend (21 tot 26 mei) wordt een programma aangeboden in het gelijknamige cultuurhuis ‘de Jack-Op’, ooit onderdeel van de grote Jack-Opbrouwerij.

Terug Jack-Opbier op Werchter-kermis

Jack-Op werd vanaf 1869 gebrouwen door de gelijknamige brouwerij in Werchter-centrum. Het bier was erg in trek in de hele regio en genoot ook bij studenten een grote populariteit. De Werchterse brouwerij sloot in 1965 de deuren, maar het brouwproces werd nog tot in 2008 verdergezet door InBev Belgium. Sindsdien zette burgemeester Dirk Claes alles op alles om het Werchterse bier toch terug te laten brouwen. Na twee jaar intensief onderhandelen, brengt Brouwerij Boon de Jack-Op weer op de markt. Tegen Werchter-kermis komt de eerste lading in Werchter aan en kun je het komen proeven!

Unieke tijdelijke tentoonstelling in cultuurhuis ‘de Jack-Op’

De brouwerij Jack-Op brouwde bier van 1869 tot 1965 en bepaalde zo voor een groot stuk de geschiedenis van Werchter en zijn rijke verenigingsleven. De herlancering van het Jack-Opbier is een unieke gelegenheid voor een overzichtstentoonstelling. Dankzij verwoede verzamelaars en de hulp van vele inwoners van Werchter, wordt de expositie beslist de moeite waard met authentiek Jack-Opmateriaal, oude foto’s en unieke brouwerijattributen!

Permanente expositie in de foyer

Bovendien krijgen de mooiste stukken een blijvende plaats in de foyer van het cultuurhuis. De vroegere brouwerijsite blijft op die manier ook in de toekomst onlosmakelijk verbonden met de Jack-Op.

gratis inkom

meer info:

E-mail : tourisme@rotselaar.be
Site: www.rotselaar.be