1 2 34 5 6
Please download Java(tm).

Aussois

Aussois is een authentiek bergdorpje aan de rand van het Parc National de la Vanoise. Het dorp ligt aan de voet van Dent Parrachée op een hoogte van 1.500 meter en heeft 630 inwoners. Het centrum is nog altijd karakteristiek met een fontein op het dorpsplein. Ondanks het feit dat er sinds 20 jaar ook de mogelijkheid is om te skiën, is het oorspronkelijke dorpskarakter behouden gebleven, omdat de skiliften van de rand van het dorp vertrekken.

Algemene informatie

Het ontstaan Aussois heeft een eeuwenoude geschiedenis en cultuur waar de bewoners trots op zijn. In de achtste eeuw komt Aussois voor in boeken onder de naam 'Alsede'.

Hoogte ligging 1500 meter
Aantal inwoners 630
Logeren & Kamperen 3500 toeristenbedden

Services:
Supermarkt, geldautomaat, bank
Internet:
Toeristische dienst beschikt over een internetterminal.
Uitgaan 15 restaurants, 15 bars, 1 tearoom, 1 pub, 1 discotheek, 1 bioscoop, concertzaal
Sport & Fitness buitenzwembad, outdoor tennisbanen
Reisinformatie
Per auto: 11 km van de snelweg, in 15 minuten te rijden.
Per trein: Aussois ligt 7 km van het trein station Modane. Met de TGV ben je van Parijs in 4 uur in Aussois. Het hele jaar door stoppen de meeste sneltreinen op het station van Modane.
Per vliegtuig: De vliegvelden van Lyon, Genève, Chambéry en Annecy ou Torino liggen op minder dan 2 uur met de auto van Aussois.

Chalet L'Oerine

37- 40 kamer met badkamer.
Gezellige bar met open haard en leeshoek.
s'Avonds wijn aan tafel.
Gratis medische verzorging.

 

Please download Java(tm).

 

Algemene informatie omgeving Aussois

Aussois ligt in het langste dal van de Alpen, de Maurienne vallei. In het gebied is veel te beleven en te ondernemen. Ga mee met een van de georganiseerde gidstochten te voet of op de fiets en geniet van het aanbod aan recreatie mogelijkheden in de natuur van Maurienne. Je komt in aanraking met traditionele ambachten en lekkere producten uit de bergen. De mensen uit Maurienne staan bekend om hun gastvrijheid en warmte.

Meren & Rivieren
2 meren aanwezig; zwemmen niet mogelijk. 1 rivier aanwezig.
Vanuit de bergen lopen kleine riviertjes in Plan d'Amont en Plan d'Aval. Deze twee stuwmeren verzorgen het water voor de elektriciteitscentrale in het dal. Beiden gebouwd tussen 1945 en 1956 en maken deel uit van het 'Haute Maurienne hydroelectric complex' en vullen ook het meer Mont-Cenis aan.

Liften
1 zomerlift aanwezig.

Het Weer in Aussois

     1 2 34 5 6