DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


Bierkrant april 2005

Bierkrant april 2005

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Met Pasen op zoek naar uw bierkratje.

Braziliaans goud weldra in de rekken.

Tapvergunning wordt afgeschaft.

Bossche brouwerij vernieuwd.

Duvel behaalt goede cijfers.

Dieven met smaak.

Brouwerij De Ryck stelt ontvangstruimte voor.

Interbrew dag zonder bier.

Duvel op zoek naar oude spullen.

Vrouwen aan de macht.

Minister Hoogervorst wil prijs van bier verhogen .

Oktoberfesten in plastiek bekers?

 

Uittips:

09-11 april 2005 Ontdekkingsfestival van het bier te Ciney (B).

16 april 2005      Op reis met Tussen Pot en Pint opstappen in Sint-Niklaas (B).

22-24 april 2005 Bierweekend te Mons (B).

23-24 april 2005 Opendeurdagen in de brouwerij du Bocq te Purnode (B)

 


Met Pasen op zoek naar uw bierkratje.

Brouwerij Bavaria heeft een zeer ludieke actie bedacht om zijn klanten in Brabant en Noord-Limburg te verrassen. Tijdens de paasnacht gaan 150 medewerkers van brouwerij Bavaria tienduizend bierkratjes verstoppen. Vanaf zonsopgang kan er gezocht worden. Voor de mensen die niet in Brabant en Noord-Limburg wonen, is het zoeken op paasmaandag want dan verstopt Bavaria bierkratjes in de 135 vestigingen van de doe-het-zelfzaak Gamma. Die winkels liggen verspreid in het hele land. Aan de lege kratten is een label bevestigd. Daarop staat de naam van de supermarkten vermeld waar ze kunnen worden ingeleverd, dit kan tot 10 april doen. Voor de prijs van een vol kratje krijgen je er twee, voor twee vier en voor vier acht. Bavaria verdubbelt het aantal kratjes omdat gratis bier door de wetgever niet mag worden weggegeven.

Website brouwerij: www.bavaria.nl


Braziliaans goud weldra in de rekken.

Vanaf 1 april wordt het Braziliaanse Brahma-bier verdeeld in 15 landen, waaronder ook BelgiŽ. Brahma-bier is ťťn van de belangrijkste bieren van het vroegere Ambev. Het is een pils met een alcoholgehalte van 4,8 pct., met een nasmaak van papaja en gebotteld in flesjes van 33 cl. Om het bier te lanceren wordt er wereldwijd een grootscheepse campagne gelanceerd. Het bier zal vooral te koop zijn en de Inbev-zaken, maar er zal ook een kleine hoeveelheid te verkrijgen zijn in de supermarkt. De datum waarop het bier daar zal te krijgen zijn is nog niet gekend.

Website brouwerij: www.interbrew.be


Tapvergunning wordt afgeschaft.

In BelgiŽ is het vanaf 1 januari 2006 niet meer verplicht om een tapvergunning aan te vragen. Organisatoren van feestjes moeten daarvoor in de huidige regeling een moraliteitsattest bij het gemeentebestuur aanvragen en een aangifte van 17 eurocent indienen bij het plaatselijk kantoor van Douane en Accijnzen. Dit wordt nu eindelijk afgeschaft daar dit veel meer kosten met zich meebrengt dan dat de schatkist eraan verdiend.


Bossche brouwerij vernieuwd.

Charlene de Carvalho-Heineken heeft het nieuwe brouwhuis van de Bossche brouwerij van Heineken plechtig mogen openen in het bijzijn van de commissaris van de koningin Maij-Weggen en de Bossche burgemeester Rombouts. In tien jaar tijd is de oude brouwerij compleet vernieuwd. De koperen ketels zijn vervangen door roestvrijstaal, en de processen worden uitgevoerd door computers. Kostenplaatje van deze volledig vernieuwde brouwerij is meer dan 300 miljoen euro. De Bossche brouwerij heeft een capaciteit van zes miljoen hectoliter bier, vooral voor de export. Vanuit Den Bosch wordt het bier naar circa 170 landen getransporteerd.

Website brouwerij: www.heineken.nl


Duvel behaalt goede cijfers.

Brouwerij Duvel Moortgat heeft vorig jaar goed gepresteerd. Vorig jaar haalde de brouwerij een groei van meer dan 8 procent. Vooral de luxepils Vedette en het abdijbier Maredsous hebben het in BelgiŽ goed gedaan, met een groei van 100 en 15 procent. Ook de Duvel verkocht vorig jaar 9 procent meer. Ook voor 2005 rekent de brouwerij op een groei van 5 procent.

Website brouwerij: www.duvel.be


Dieven met smaak.

Brouwerij Liefmans in Oudenaarde (B) heeft het bezoek gekregen van inbrekers met smaak. Na het forceren van enkele deuren zijn de dieven er vandoor gegaan met enkele flessen Liefmans en met een radio. Waarschijnlijk waren ze van plan om een feestje te organiseren.


Brouwerij De Ryck stelt ontvangstruimte voor.

Brouwerij De Ryck is gelukkig om zijn nieuwe ontvangstruimte te kunnen open stellen voor de bezoekers en tevens zijn 2 verschillende arrangementen voorgesteld om als toerist de brouwerij, zijn bieren en de streek te verkennen. Het eerste dagarrangement is samen met de toeristische dienst van Herzele samengesteld om een dagje Herzele en de brouwerij te verkennen. Het tweede is een weekendarrangement met een heuse brouwerij en stokerijtoer in de Vlaamse Ardennen samen met de verblijfsmogelijkheden uit de streek. Inlichtingen zijn te bekomen in de brouwerij.

Website brouwerij: www.brouwerijderyck.be


Interbrew dag zonder bier.

Door een staking van de Socialistische vakbond is ťťn dag geen bier gebrouwen in de Belgische vestigingen van Inbev. De Socialistische vakbond staakt om zo de druk op de werkgevers te verhogen, vlak voor de nieuwe CAO-onderhandelingen. De vakbond wil een loonsverhoging die hoger is dan de 4,5% die reeds eerder afgesproken is in het loonsakkoord. De staking was slecht voor 1 dag en daags nadien ging het brouwen weer verder bij Inbev.

Website brouwerij: www.interbew.be


Duvel op zoek naar oude spullen.

Momenteel is brouwerij Duvel-Moortgat druk in de weer om een nieuw bezoekercentrum te bouwen. De brouwerij laat 3 leegstaande huizen slopen om er het nieuwe bezoekerscentrum op te trekken. De werken zouden tegen het voorjaar van 2006 klaar moeten zijn. Dan zal het mogelijk om ook grotere groepen te ontvangen, iets wat in het huidige bezoekerscentrum naast de brouwerij wat moeilijk is. Naast het bezoekerscentrum wil de brouwerij ook een eigen museum over de brouwerij starten. Waar het museum moet komen is nog niet helemaal duidelijk, maar in de brouwerij zijn ze reeds druk bezig om alle reeds aanwezige spullen te inventariseren. De brouwerij rekent ook op spullen van particulieren die dan een plekje in het museum zullen krijgen.

Website brouwerij: www.duvel.be


Vrouwen aan de macht.

Dit moeten ze gedacht hebben in brouwerij het Anker te Mechelen (B). Daar hebben de vrouwen van de brouwers even het roer overgenomen en zijn begonnen met het brouwen van hun eigen vrouwenbier. De brouwerij levert zo haar bijdrage aan Mechelen 2005: Stad in vrouwenhanden. Einde maart moet het bier klaar zijn. De naam is nog niet bekend maar wat het zal worden is een vrouwenbier met een volmondige smaak. Volgens de brouwers Claire en Arabel zal het bij dit ene brouwsel blijven. Eind maart nemen hun mannen de taak terug over.


Minister Hoogervorst wil prijs van bier verhogen .

Minister Hoogervorst van volksgezondheid ( Nl) wil de prijs van breezers en bier verhogen om het drankverbruik bij jongeren te verminderen. Voor het ministerie van financiŽn is het geen probleem om de prijs van de breezers te verhogen, maar het ministerie ziet wel problemen om de prijs van het bier te verhogen. Voor minister Hoogervorst is de maatregel vooral bedoeld om -16 jarigen te overtuigen om geen alcohol te gebruiken. Uit onderzoek blijkt immers dat een op de zeven jongeren van dertien jaar gemiddeld zes glazen alcohol per week drinkt en dit wilt de minister in de toekomst vermijden.


Oktoberfesten in plastiek bekers?

Het ziet er naar uit dat in de toekomst de Oktoberfesten in MŁnchen het waarschijnlijk moeten stellen zonder de traditionele glazen bierkannen. Het verdwijnen heeft twee redenen. Volgens de organisatoren zou het vervangen van de glazen bekers door plastieken exemplaren ervoor zorgen dat de dienster per keer zowat een kilo moeten minder dragen. Maar de voornaamste reden is dat er tijdens de voorbije editie er ongeveer 36.000 exemplaren verdwenen zijn. De glazen bierkannen zijn zeer in trek bij verzamelaars.


Uittips:

April 2005


 

 

09-11 april 05

Ontdekkingsfestival van het bier

09-11 april 2005

Ciney Expo , Av. SchlŲgel 59, 5590 Ciney(B)


Tentoonstelling, trappisten, toeristische en didactische ruimte, ruilbeurs, proefsessie, Europese gasten, souvenirs, snacks.

Entree : 5 euro - kinderen -12 : gratis.

Meer info: 081/74 99 00

Contact : biere@ftpn.be
Site : http://www.paysdesvallees.be

 

 


16 april 05

Op reis met Tussen Pot en Pint


Zaterdag 16 april 2005 om 07:45 uur.

Pater Segersstraat, ter hoogte van de apotheek.te 9100 Sint-Niklaas.(B)


Eindelijk is het weer zover, we gaan op stap, zaterdag 16 april. En om maar meteen met de deur in huis te vallen, het programma:
07.45u Vertrek met de bus. Pater Segersstraat, ter hoogte van de apotheek.
10.00u Bezoek abdij van Val-Dieu, met bijhorend brouwerijbezoek uiteraard.
11.30u We begeven ons rustig naar het restaurant gelegen binnen de muren van de abdij alwaar we even later een warme maaltijd tot ons nemen.
14.00u Vertrek richting volgend bezoek. Onderweg houden we even halt op impressionant Amerikaans grondgebied.
15.00u Bezoek huisbrouwerij Grain d'Orge.
17.30u Afsluiter in een leuk Voerens cafeetje, The Swaen in Teuven. Mensen die dat wensen kunnen hier ook iets eten alvorens we naar huis rijden.
19.00u Vermoedelijk uur van vertrek richting Sint-Niklaas. Dit kan met de toestemming van de ganse groep eventueel enkele minuten uitgesteld worden.
21.00u Afhankelijk van het juiste vertrekuur in Teuven en het verkeer op de weg (het is tenslotte een eindje rijden) zal dit ongeveer het aankomstuur in Sint-Niklaas zijn.
In samenspraak met het bestuur kunnen andere opstapplaatsen voorzien worden (Tussen St-Niklaas en de Voeren)
Prijs: 35euro voor leden, 40euro voor niet-leden. Inschrijven via rekeningnummer 778-5904185-44 uiterlijk tegen 6 april.

Contact : mail: tpp@zythos.be
Tel: 03/7659751

 

 


22-24 april 05

Bierweekend


22-24 april 2005

Grand Place - 7000 Mons(B)


Voor de vijfde opeenvolgende keer wordt door het Feestcomitť en de handelaars van de Grand Place een bierweekend georganiseerd. Talrijke kraampjes bieden de wandelaars de gelegenheid te proeven van de artisanale bieren en de grote merken die BelgiŽ wereldwijd de faam van "Wereldcentrum van het Bier" opleverden.

Meer info: 064/33 55 80

Contact : ot3@ville.mons.be
Site : http://www.mons.be

 

 


23-24 april 05

Opendeurdagen in de brouwerij du Bocq


23-24 april 2005

Brasserie du Bocq , Rue de la Brasserie 4, 5530 Purnode (B)


Opendeurdagen in de brouwerij.

Meer info in de brouwerij: 02/521 49 28
Contact : brasserie@bocq.be
Site : www.bocq.be

 

 

 

 


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994145 maal bezocht.