DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant augustus2009

Zomerbierkrant augustus 2009

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

 

Gouden Carolus Classic primus.

Saison van brouwerij Saint-Feuillien in de prijzen.

Bier aan het Ijzerfront.

Zwevegem maakt zich op om 15000 bezoekers te ontvangen.

Alcoholvrij bier in opmars.

Fruitbier met ijsblokjes.

Uittips:


01 augustus Bezoek Brouwerij Oud Beersel te Beersel (B)

01 augustus Opendeur brouwerij Loterbol te Diest (B)

08 augustus Sint-Arnoldus fietskroegentocht te Zele (B)

14-15 augustus Streekbierenfestival te Zwevegem (B)

15 augustus Private Tasting Brouwerij 3 Fonteinen te Beersel (B)

15 augustus bier op 't spoor te Maldegem (B)

22-23 augustus Binkfeesten 2009 te Kerkom (B)

29 augustus Vlaamse hobbybrouwmeeting te Kessel-lo (B)

29-30 augustus 10-de bierweekend te Alsemberg (B)

30 augustus Bier Anders te Tongeren (B)


Gouden Carolus Classic primus.


Gouden Carolus Classic won opnieuw goud op de internationale biercompetitie World Beer Awards in het Verenigd Koninkrijk. Alle ingezonden bieren werden ingedeeld in verschillende bierstijlen. Gouden Carolus Classic werd primus in de categorie Standard Strong Dark Ale. Het bier heeft een robijnrode kleur, een zachte volmondige smaak, telt 8,5 % Alc.Vol. en is ideaal te degusteren bij wildgerechten, bij kaas of als (bier-)dessert. Deze award vult het rijtje van dit succesvolle bier mooi aan.


Saison van brouwerij Saint-Feuillien in de prijzen.

Het bier Saison van brouwerij Saint-Feuillien uit Le Roeulx (Henegouwen), is op de World Beer Awards in Groot-Brittannië als winnaar uit de bus gekomen in de categorie seizoensbieren. Saison een eerder bitter, niet gefilterd bier van hoge gisting, maar met een relatief laag alcoholpercentage (6,5%). Het bier wordt bijna niet verspreid in België, maar is vrij populair in het buitenland. Saint-Feuillien wil Saison ook in ons land bekend maken en rekent daarvoor op de horeca.


Bier aan het Ijzerfront.

Het verhaal van de dorst in de Groote Oorlog.(uitgave van de uitgeverij De Klaproos i.s.m. het Mout- & Brouwhuis de Snoek).
In zijn publicatie Bier aan het IJzerfront neemt Frank Becuwe, zowat de stichter van het Mout- & Brouwhuis de Snoek, u mee naar de Westhoek tijdens de Eerste Wereldoorlog. In dit enige stukje onbezet België ‘krioelde’ het toen van de Vlaamse, Waalse, Engelse, Schotse, Ierse, Australische, …. soldaten.
Wie wat ondernemingszin had, sloeg munt uit hun aanwezigheid door te wassen voor de soldaten, een winkel of café te openen of een handeltje in Franse en Engelse bieren op te zetten. Hun honger moest immers gestild en hun dorst gelest. Door de grote vraag naar bier brouwden veel brouwers maar liefst vier- tot vijfmaal zoveel als voor de oorlog. In Eggewaartskapelle verelfvoudigde brouwer Deeren in 1916 zelfs zijn productie. Samen met de bierbrouwerijen deden ook de herbergen gouden zaken, ook al waren de openingsuren gereglementeerd en sloegen de dronken soldaten de boel wel eens kort en klein. Verlof na verlof zochten de soldaten er de ‘troost van slecht bier’. Ook al wisten ze dat de bierbrouwers het bier wel eens in hun maag lieten gisten. Dat ze evenwel niet mochten overdrijven ondervond de brouwer van de Fortemse mouterij-brouwerij De Snoek. Op één van zijn avondlijke herbergbezoeken wou hij niet van zijn eigen brouwsel drinken, dat vaartwater was goed genoeg voor de soldaten, maar niet voor hem. De aanwezige soldaten vonden dit al te gortig en bekogelden nog dezelfde avond zijn statige brouwerswoning met kasseien. Ging het korte gewin effectief ten koste van de kwaliteit, de werkelijkheid was toch genuanceerder dan deze anekdote laat vermoeden.
Dit boek vertelt dan ook niet alleen een ander relaas van de oorlog, het brengt ook het verhaal van en door doodgewone mensen die elk op hun manier probeerden te overleven in een al te langdurige oorlog.

prijs 17.95 ( te verkrijgen in het Mout- & Brouwhuis de Snoek)


Zwevegem maakt zich op om 15000 bezoekers te ontvangen.

De medewerkers van Flanders Evens, de organisator van het streekbierenfestival in Zwevegem, zijn druk bezig met de opbouw van hun festival. De organisatoren verwachten, door het mooie weer, over de 2 dagen ongeveer 15000 bezoekers. Daarom worden er meer dan 3000 stoelen verdeeld over het grote marktplein.


Alcoholvrij bier in opmars.

Momenteel kunnen de brouwerijen die alcoholvrij bier maken de vraag niet meer volgen. De laatste jaren is de vraag naar alcoholvrij bier enorm gestegen. Vooral in de Arabische wereld is de vraag met meer dan 200% gestegen. Jonge moslims willen graag westerse trends kopiëren, maar mogen geen alcohol drinken. Alcolvrij bier geeft hen de kans van iets te proeven dat verboden is, zonder tegen hun godsdienst te zondigen.


Fruitbier met ijsblokjes.

Liefmans nieuwe fruitbier is het eerste bier dat je met ijs kan drinken en zo een lekker aperitief wordt. Het nieuwe fruitbier heeft 18 maanden gerijpt op krieken. Daarna is het versneden met verse vruchtensappen van aardbei, framboos, vlier- en bosbessen. Gezien de fruitige smaak mikt de brouwerij hiermee vooral op mensen die graag witte wijn, cava of cocktails drinken.

 


Sponserlink

Nieuw in de boekenwinkel

Tournee Generale (Degrande Geert)

In het Canvas-programma Tournée générale neemt muzikant en duivel-doet-al Jean Blaute zijn Britse vriend en oer-veejay Ray Cokes mee op een queeste naar de geheimen van het Belgische bier. Tijdens hun verrassende, verfrissende en van tijd tot tijd hilarische trip maken ze kennis met 1001 onvermoede aspecten van de rijke Belgische biercultuur en met tal van onbekende toeristische pareltjes. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen: zelf een bier brouwen dat aan al hun eisen voldoet.
Het boek Tournée générale zet aan de hand van de spraakmakende zoektocht van deze twee bon vivants de boeiendste weetjes over het Belgische bier in de schijnwerpers.
Waarom hebben wij het beste bier en de beste brouwers ter wereld? Wie zijn de onbekende professoren in ons land die alles over bier weten? Waarom is bier even complex als wijn? Welke zijn de oudste familiebrouwerijen van België? Waarom is een glaasje bier drinken gezond?
Kortom, veel bekende en vooral onbekende weetjes over een van onze exportproducten bij uitstek. En natuurlijk met tientallen toeristische en gastronomische tips.

Bestel dit boek nu bij:

Azur.be: 16.19 €( ipv 19,99)


 

 


Uittips: augustus 2009


 

Bezoek Brouwerij Oud Beersel

 

Zaterdag 1 augustus 2009 van 11.00 tot 13.00 uur

Brouwerij Oud Beersel, Laarheidestraat 230 te Beersel (B)

 


Elke eerste zaterdag van de maand van 11 uur tot 13 uur kan je de brouwerij bezoeken; je hoeft niet te reserveren!
Prijs: € 5 per persoon (één degustatie inbegrepen).

Info:

Site: www.oudbeersel.com
E-mail: visit.degeuzen@oudbeersel.com

 

 

Brouwerij Loterbol in Diest opent zijn deuren

 

Zaterdag 1 augustus 2009 vanaf 16.00 uur

Café - Brouwerij LOTERBOL, M. Theysstraat 58A te Diest (B)

 


Café Loterbol is open (in principe) de eerste zaterdag van de maand (vanaf 16 uur tot middernacht).
Een bezoek aan de brouwerij is dan meestal eveneens mogelijk of kan afgesproken worden voor groepen op andere dagen.
Je kan kennismaken met de Loterbol van 6° van het vat, of misschien drink je liever de blonde of bruine Loterbol van beiden 8° op fles? Voor wie graag een mengeling proeft van Loterbol-blond en de 3 Fonteinen Lambik is er de Tuverbol van 11°!

De vroegere naam van deze brouwerij was brouwerij De Brouwketel op het adres Weelbroek in Diest. In het huidige café Loterbol kan men een steen terugvinden van 1706, die ingemetseld was in de brouwerij. Vermoedelijk was er toen al "leven in de brouwerij".

Vroeger maakte men in Diest tarwebieren en witbieren; de hele regio Aarschot - Leuven - Hoegaarden was ervoor gekend. Vanaf 1860-1870 is men in Diest donkere bieren gaan brouwen, beter gekend als Diesters. Brouwerij Duysters was gekend voor zijn Royale, een donker zwart type gildenbier en zijn bruine tafelbieren.

Info:

Site: www.loterbol.be

 


 

Sint-Arnoldus fietskroegentocht

 

Zaterdag 08 augustus 2009 om 13.00 uur

Parochiaal Centrum in Zele (B)

 


We vertrekken in groep voor een rustige tocht van ongeveer 40 km richting Kalken.

Onderweg stoppen we drie maal om te genieten van telkens een ander speciaalbier.
Daarenboven zorgen we in de tweede stop voor een belegd broodje.

En ‘s avonds na de tocht is er om 19u30 een barbecue


Inschrijven via Email
Deelnameprijzen :
-Enkel fietstocht (met inbegrip van 5 consumpties en een broodje) :
leden : 12,5 euro
niet-leden : 15,5 euro
-Enkel BBQ + 1 consumptie :
leden : 14 euro
niet-leden : 19 euro
-fietstocht & BBQ :
leden : 23 euro
niet-leden : 28 euro

Info:

Site: http://www.schuimkragen.be
E-mail: schuimkragen@zythos.be


 

 

Streekbierenfestival Zwevegem

 

Vrijdag 14 augustus 2009 vanaf 15.00 uur

Zaterdag 15 augustus 2009 vanaf 11.00 uur

Th. Toyeplein te Zwevegem (B)

 


14 en 15 augustus, streekbierenfestival, Zwevegem, Flanders Events VZW, dit zijn stilaan begrippen geworden voor de meeste mensen uit Zwevegem en tal van bierliefhebbers. En dat bier leeft in Zwevegem werd oa ook onderstreept door het prachtige boek ‘Bier maken en drinken in Zwevegem’ van Jaak Bataille, Jan Deloof, Luc Vanassche en André Velghe dat eerder dit jaar verscheen en waarin de rijke Zwevegemse geschiedenis van brouwerijen en cafés uitvoerig aan bod komt, een aanrader!


Maar terug naar het internationaal streekbierenfestival, inderdaad voor de negende maal reeds gaat ons festival opnieuw door op 14 en 15 augustus op het Th. Toyeplein.

Crisis of geen crisis, opnieuw krijgt u een superaanbod aan brouwerijen uit België, Nederland en voor het eerst ook Duitsland, in totaal minstens 35 brouwerijen die U meer dan 120 streekbieren presenteren en dit nog steeds aan de democratische prijs van 2€ per biertje.

Het Streekbierenfestival zelf is opgebouwd rond drie pijlers: cultuur, gezelligheid en gezinsvriendelijkheid.

De eerste pijler is cultuur. Bier brouwen en proeven is een wezenlijk onderdeel van de eet- en drinkcultuur in ons land. Zoals iedereen onmiddellijk aan Frankrijk denkt als het over wijn gaat, zo is bier onlosmakelijk met België verbonden. Met het festival willen we zoveel mogelijk streekbieren van zoveel mogelijk brouwerijen naar het publiek brengen. Naast biertjes van een aantal Frankische brouwerijen uit Duitsland, zijn er opnieuw een 7 tal Belgische brouwerijen voor de eerste maal aanwezig in Zwevegem, enkele brouwerijen maken zelfs van het streekbierenfestival gebruik om hun nieuwe bieren voor het eerst los te laten op het grote publiek en daardoor voor een absolute primeur te zorgen. Aan U om deze pareltjes van onze rijke biercultuur te ontdekken

Een tweede pijler van ons festivalconcept is erop gericht om een gezelligheid en sfeer te scheppen. Daarom hebben we ervoor gekozen het Toyeplein in Zwevegem om te toveren in één gigantisch terras.. Over het streekbierenaanbod ziet U verder in dit boekje. Er zijn ook diverse hapjesstanden, een frisdrankstand voor wie minder graag bier drinkt, de Bobs en de kinderen, en ons festivalrestaurant. Het Zwevegemse streekbierenfestival is in de eerste plaats een terrasfestival. Het logische gevolg is dat Flanders Events heeft gekozen voor de originele glazen van 25 of 33cl, een bier wordt namelijk het best uit zijn eigen, typische glas gedronken.
Een extra troef die sterk bijdraagt tot de gezellige sfeer zijn natuurlijk de live-optredens.

De derde pijler is gezinsvriendelijkheid. Eigenlijk bedoelen we daarmee dat het festival iedereen-vriendelijk moet zijn. Iedereen, van jong tot oud, moet er terecht kunnen voor een namiddag of een avond plezier. Genietend op een reuzenterras met vrienden, keuvelend over de voorbije vakantieperiode en de kinderen kunnen terecht bij de kermiskramen en het kinderdorp.

Voorts is er het unieke Zwevegemse streekbier “Unicum”, en vergeet trouwens ook niet uw favoriete bieren aan te kruisen op het Beregoed Bier wedstrijdformulier dat je in de kassa’s kunt krijgen. Wie weet win je een nog mooie prijs.

 

Info:

Site: www.bierfestival.be
E-mail: yvan.devlaminck@flanderseventsvzw.be


 

Private Tasting Brouwerij 3 Fonteinen

 

Vrijdag 15 augustus 2009 om 19.00 uur

Brouwerij 3 fonteinen, Hoogstraat 2A te Beersel (B)

 

In het kader van het project "Tafelen in Vlaanderen" gaan er in de Brouwerij 3 Fonteinen twee privé-degustaties door. Deze zijn toegankelijk zowel voor de bierkenner als voor de amateur- en de geuzeliefhebber.
Er staat een bezoek van de brouwzaal en de lambikkelder op het programma. Daarna volgt een proeverij in de LambikOdroom.

De degustaties gaan door op volgende data: vrijdag 17 juli 2009 en zaterdag 15 augustus 2009.
Start rondleiding van de brouwerij om 19 uur, daarna degustatie van lambik, geuze en Schaarbeekse Kriek.
Reservatie is verplicht wegens de beperktheid van de groep, maximum 25 personen.
Inschrijving is pas geldig na overschrijving van € 10 op rekening: Fortis: 001-5515061-08 met vermelding van naam en datum.

Info:

Site: www.3fonteinen.be

Mail: info@3fonteinen.be


 

 

Bier op’t spoor

 

Zaterdag 15 augustus 2009 van 10.00 tot 18.00 uur

Zondag 16 augustus 2009 van 10.00 tot 18.00 uur

Stoomcentrum te Maldegem (B)

 


Op 15 en 16 augustus organiseert het Stoomcentrum Maldegem de tweede editie van Bier op’t spoor. Dit evenement wil met een fris elan een unieke mix tussen de rijke spoorweghistoriek en het Belgisch bier brengen.

Brouwerij Van Steenberge, de enige brouwerij die het Meetjesland rijk is, zal met haar volledige gamma bieren aanwezig zijn, zowel op het terrein als aan boord van de treinen. Het eigen STOOMBIER zal voor deze gelegenheid van ’t vat verkrijgbaar zijn. Degusteren van deze bieren kan aan democratische prijzen! De diverse bieren zijn eveneens in geschenkpaketten te koop aan de bierstand.

Uiteraard kunt U de sfeer opsnuiven van de tijd toen reizen per spoor nog een belevenis was. Op de spoorlijn tussen Maldegem en Eeklo kan de bezoeker treinritten maken in historische rijtuigen gesleept door échte stoomlocomotieven of in een oude dieselmotorwagen uit de jaren vijftig.

Het evenement wordt aangevuld met treinritten op het smalspoor, voor kinderen een ideale gelegenheid gezeten in open wagentjes. In het station van Maldegem gooit het museum haar deuren open, aangevuld met modelstoomlocomotieven, modelspoor, shop en diverse randactiviteiten.

Het evenement is open van 10 tot 18u, inkom 10€ pp, kinderen tot 12 jaar 6€, all-in gezinsformule(2V+3K) 25€.

 

Info:

Site: www.stoomcentrum.be
E-mail: info@stoomcentrum.be


 

Binkfeesten 2009

 

Zaterdag 22 augustus 2009 vanaf 14.30 uur

Zondag 23 augustus 2009 vanaf 09 uur

Brouwerij Kerkem, Naamsesteenweg 469 te Kerkom (B)

 


Zaterdagnamiddag modeschow met blinden en slechtzienden. Vanaf 18.00 uur optreden van Danny kerkhofs en Katrien.

Zondagmorgen ontbijt in de brouwerij samen met de fanfare van Meldert. Vanaf 14.00 uur Duo Classic Illustration

Info:

Site: http://www.brouwerijkerkom.be
E-mail: info@brouwerijkerkom.be


 

Vlaamse hobbybrouwmeeting

 

Zaterdag 29 augustus 2009 om 13.00 uur

Liemingbrouwerij, Liemingenstraat 20 te Kessel-Lo (B)

 


Wat zal er allemaal gebeuren (en deze lijst is (nog) niet beperkend):
-De hobbybrouwerij "De liemingbrouwerij" zal open brouwerij houden. Iedereen kan dan eens in de ketels kijken en misschien zal er zelfs gebrouwen worden die dag. De gecontroleerde vergisting zal te zien zijn evenals de half automatische flessen spoelinstallatie.
-De eerste vlaamse hobbybrouwbieren keuring. Iedereen die hobbybrouwmatig bier brouwt kan bier inleveren. Er zal wel op voorhand ingeschreven moeten worden. De bieren worden dezelfde dag ingeleverd.
-Iedereen die bieren wil ruilen zal dat kunnen, ook kunnen bieren van andere hobbybrouwers geproefd worden. Er zal wel geen bier verkocht worden.
-Er is een ruil en of tweedehands beurs van brouwspullen. Iedereen kan zijn spullen te koop aanbieden of ruilen voor nog ontbrekende stukken.
-We gaan op zoek naar mensen die de nieuwe vlaamse hobbybrouwgilde mee willen oprichten.

Er zijn wel een paar voorwaarden:
Voor de bierkeuring zal op voorhand moeten ingeschreven worden.
Voor de verkoop van brouw spullen zal ook op voorhand moeten ingeschreven worden. (hier kan de lijst beperkend zijn moesten er te veel zijn)

Van elke activiteit zal er een eigen gedeelte geschreven worden. Ik zal dus steeds bijvoegen aan deze eerste posting. Aan jullie om regelmatig deze eerste posting te gaan herlezen.

De bierkeuring:
Iedereen kan zijn hobbygebrouwen bier inleveren, in eerste instantie kan iedereen één (zijn beste) bier inleveren.
Moesten er echt weinig inschrijvingen zijn kan men later nog een tweede bier inschrijven. (via persoonlijke mail zal dit medegedeeld worden)
Er zullen geen klassen gemaakt worden, d.w.z. Er wordt het beste hobby-bier van Vlaanderen gekozen.
Het bier moet in een fles met kroonkurk (capsule) zitten, de grote van de fles speelt geen enkele rol. Er zullen wel drie flessen moeten ingeleverd worden.
De brouwer krijgt een verslag van de proeverij met de bevindingen van de keurders.
Dit zijn zo een beetje de hoofdzaken die moeten voldaan zijn.
Natuurlijk zal iedereen die inschrijft een uitvoerig reglement via elektronische weg toegezonden krijgen.
Vanaf nu kan er al ingeschreven worden; gewoon een persoonlijke mail sturen aan liemingbrouwer.
Hierin zet je ook je gewone email adres vermits dit gemakkelijker is om een bijlage aan te hangen.Voor de bierkeuring zal een inschrijfgeld van 5 euro gevraagd worden. Van dit geld wordt een prijs voor de winnaar gekocht.

 

Info:

Site: http://www.vlaamsehobbybrouwers.yourbb.be


 

10-de bierweekend

 

Zaterdag 29 augustus 2009 van 14.00 tot 24.00 uur

Zondag 30 augustus 2009 van 14.00 tot 20.00 uur

CC De Meent, Gemeenveldstraat 34 te Alsemberg.
(B)

 


Zoals vorige jaren hebben we het ruim aangepakt; we laten de bezoekers de keuze uit meer dan 100 verschillende bieren.
De stands worden gegroepeerd volgens biersoort (trappist, abdijbieren, seizoensbieren, bieren van spontane gisting, ...).
We hebben getracht om zoveel mogelijk verschillende soorten bier bij elkaar te krijgen.

Uiteraard een heel gamma lambikbieren (van het basisbrouwsel lambik over geuze en kriek tot fruitbieren). Deze bieren komen allen uit het Streekproductencentrum te Halle. Daarbuiten komen er een groot aantal bieren van drankencentrale BVS te Sint-Pieters-Leeuw.
Een aantal uitzonderlijke bieren halen we persoonlijk af bij de brouwers. Dit zijn de bieren die niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Zo hebben we dit jaar (in beperkte oplage) o.a. Buffalo Belgian Bitter (brouwerij Van Den Bossche), Merchtems Steltenbier (brouwerij De Block), Koriala (brouwerij Lupiline), Tongsneyder (brouwerij Boelens), Dominicus (brouwerij Girardin), Irma (brouwerij Den Tseut),……

Zoals elk jaar zorgen we zelf voor onze eigen primeur :
We opteerden, na het gigantisch succes van een paar jaar geleden, opnieuw voor ons eigen “LAMBOOSKE”.
Frambozen opgelegd op lambik van brouwerij Girardin uit Sint-Ulriks-Kapelle (Dilbeek). Een combinatie van lambik met de geur en zachte nasmaak van frambozen. Als het “Lambooske” even lekker smaakt als een paar jaar terug beloofd het alléén maar lekkers !

Deze 100 bieren zijn slechts een kleine greep uit de Belgische bieren, we kunnen met recht en rede zeggen dat België het bierland is.
Je kan stellen dat elke bezoeker wel een Belgisch bier zal vinden dat in zijn/haar smaak zal vallen (van zoet via fruitig over zuur naar bitter).

Alle bieren worden verkocht aan slechts 1,25 euro en worden geschonken in onze eigen, nieuw laten maken, “Lambikstoempers”-proeverglazen van 15 cl..
Hierdoor moet het mogelijk zijn om verscheidene van deze bieren te degusteren.

De hongerige kunnen plaatselijk snacks aanschaffen aan de stand van Geitjesweelde uit Gooik.
Ook deze keer zijn ze opnieuw van de partij met hun geitenkaas, melkijs, gebak, rijstpap en pudding. En zoals bij de vorige edities zorgen zij in exclusiviteit op het Bierweekend voor de croque monsieur op basis van geitenkaas, ananas,…

Een niet te missen succes bij de bezoekers is de Biertombola :
voor een kleine bijdrage maak je kans om met een mooie bierprijs huiswaarts te keren. Wie niet waagt, niet wint…

Kleurwedstrijd :
ouders die met hun kroost rustig willen proeven kunnen dit jaar hun kinderen laten deelnemen aan onze grote kleurwedstrijd. En uiteraard kunnen zij ook proeven van ons aanbod tafelbieren (en frisdranken).

Verhuisbrouwerij :
De Verhuisbrouwerij is een hobbybrouwerij van enkele amateurbrouwers die iedere maand hun brouwerij voor een dag verhuizen om brouwdemonstraties te geven. Op deze manier willen zij zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de uitzonderlijke biercultuur van ons land.

Daarom willen zij het ambachtelijk speciaalbier promoten vanuit een andere invalshoek. Mensen die aan een brouwerijbezoek deelnemen staan na de rondleiding steeds open om het ongekende bier van de brouwerij te proeven. Helaas is er nog altijd een brouwerijdrempel: men moet al interesse hebben in bier om naar een opendeurdag van een brouwerij te gaan.

De Verhuisbrouwerij werkt daarom in omgekeerde richting. Mensen komen niet naar hun brouwerij, maar zij verhuizen hun brouwerij naar de mensen toe. Hiervoor beschikken zij over een brouwcaravan met een mobiele brouwinstallatie van 30 liter. De bezoekers kunnen niet alleen kijken naar de demonstratie maar ook ruiken en proeven van de verschillende brouwstappen.


De Verhuisbrouwerij zal enkel op zondag aanwezig zijn !

Tournée Générale :
Tournée Générale is een tiendelige succesvolle zomerreeks op Canvas waarin muzikant, motard en bierminnaar Jean Blaute zijn Britse maat, de legendarische MTV-VJ Ray Cokes, op sleeptouw neemt door het Belgische bierlandschap. Samen reizen ze het hele land door op zoek naar onze unieke en veelzijdige biercultuur.
Tournée Générale is een verrassende, informatieve en gelaagde roadmovie met een geregeld geestige afdronk waar heel wat bieren worden voorgesteld en geproefd. Aan het eind van hun trip zijn ze dan ook klaar voor hun eigen bierexperiment, en brouwt het duo een eigen Canvasbier ‘Tournée Générale’.
Het resultaat van Jean en Ray’s brouwexperiment is een ongefilterd mistig en vlot doordrinkbaar amberbier met lange rijping. Het is bijzonder aromatisch door het gebruik van een evenwichtige kruidenmix. Het bier hergist op fles en heeft een alcoholpercentage van ongeveer 6,5°. Het bier wordt gebrouwen bij Duvel Moortgat en is te verkrijgen in typische Bière Belge-flessen van 75cl.
Op ons Bierweekend schenken wij niet alleen het Canvasbier “Tournée Générale” maar ook een groot aantal bieren uit de Canvasreeks. Zeker komen ontdekken !

GRATIS INKOM !

 

Info:

Site: www.lambikstoempers.be
E-mail: Lambikstoempers@zythos.be

 


 

Bier anders

 

zondag 30 augustus 2009 van 11. 00 tot 21.00 uur

Prik & Tik Daniels, Hasselsesteenweg 611 te Tongeren(B)

 


De vorige edities van Bier Anders! waren een overdonderend succes.

Achteraf hebben we dan ook zeer positieve reacties gekregen, zowel van de talrijke bezoekers als van onze standhouders.

Dat was voor ons het signaal om een derde editie van dit festijn te organiseren.

100 speciale bieren aan verschillende standen. Verschillende brouwers aanwezig.

 

Info:

Site: www.bieranders.be
Mail: Davy@danielsdrinkmarket.be
Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994188 maal bezocht.