DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant december 2004

Bierkrant december 2004

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Petrus winterbier.
Brouwerij Bockor haalt goud in de European Beer Star-competitie.
De Hasseltse kindergemeenteraad eist zijn eigen bier.
Belgen geven meer uit aan cafébezoek.
Heineken koopt Duitse brouwer Hoepfner.
Heineken breidt uit in Vietnam.
Gulpener brouwerij het milieuvriendelijkste bedrijf.
Jan van de Kerkhof wordt Ambassadeur van de Nederlandse biercultuur.
InBev neemt Hunan Debier Brewery Company in China volledig over.
Heineken laat Kaiser vallen.
Brouwerij Heineken dreigt om zijn brouwerij in Curaçao te sluiten.
Busch haalt het van Bush.

Uittips:

27 nov         Voorstelling Hamse Bierwuiters in Hamme (B).
03 dec         41'ste studiedag mouterij en brouwerij te Gent (B).

11 - 12 dec 10 DE KERSTBIERFESTIVAL te Essen (B).
19 dec         Voorstelling Celtic Angel van Micro-brouwerij Achilles te Heist op de Berg (B).
28 dec         KerstBierCabaret te Zomergem (B)


Petrus winterbier.

De eindejaarsfeesten en de gezellige winteravonden naderen opnieuw.Daarom heeft brouwerij Bavik voor deze gezellige tijd het "PETRUS WINTERBIER" terug van stal gehaald. Dit bier van hoge gisting is hergist inde fles,wat het nog heerlijker maakt !! Dit biertje wordt aangeboden in een 33cl fles en wordt gebrouwen tot halverwege december. De verkoop gaat  door tot einde van de voorraad.

website brouwerij: www.bavik.be


Brouwerij Bockor haalt goud in de European Beer Star-competitie.

Brouwerij Bockor heeft met zijn kriek Max een gouden medaille behaald in de European Beer Star-competitie in het Duitse Nuremberg. De kriek Max won in de categorie fruitbieren. De Beer Tasting Award werden voor de eerste maal georganiseerd en meer dan 120 brouwerijen uit de ganse wereld hebben meegedongen naar een gouden medaille.

Website brouwerij: www.bockor.be


De Hasseltse kindergemeenteraad eist zijn eigen bier.

De kinderen eisen hun eigen bier en gereserveerd in een kindvriendelijke café. Over de smaak en de kleur zijn ze het nog niet eens , maar de voltallige kindergemeenteraad heeft zich uitgesproken om eigen biertje te laten brouwen. Nu nog op zoek naar een brouwer die aan de wensen van de kinderen wil voldoen.


Belgen geven meer uit aan cafébezoek.

De Belgische cafés hebben de laatste 10 jaar hun omzet gevoelig zien stijgen. Dit zeggen de organisatoren van de Horeca Expo die laatst plaats vond in Gent. Het aantal cafés is de laatst 10 jaar met meer dan 30 % gedaald terwijl de totale omzet met ongeveer 5 % gestegen is. Dit betekend dus ook dat de gemiddelde café zo'n 30 % meer omzet maakt dan 10 jaar geleden. Deze omzetstijging is niet het gevolg van een verhoogd bierverbruik, maar van het gebruik van luxebieren en de sterk verhoogd prijzen de laatste jaren.


Heineken koopt Duitse brouwer Hoepfner.

Brau Holding, het samenwerkingsverband van Heineken met het Duitse Schörghuber, neemt de Duitse brouwerij Hoepfner over. Hoepfner is een vrij kleine brouwerij met zo'n 86 werknemers, gelegen in het Duitse Karlsruhe en heeft een jaaromzet van 200.000 hectoliter. Hoepfner heeft een grote afzetmarkt in de regio Baden en exporteert naar ook naar Frankrijk. Door de overname hoopt Heineken dat door de samenwerking met het vorig maand aangekochte Fürstlich Fürstenbergische Brauerei gelegen in dezelfde regio, zal leiden tot besparingen op distributie en aankopen van grondstoffen.

Website brouwerij: www.heineken.nl


Heineken breidt uit in Vietnam.


Brouwerij Heineken en brouwerij Fraser & Neave, Asia Pacific Breweries (APB), gaan hun capaciteit in Vietnam uitbreiden. Deze uitbreiding zal ongeveer 38 miljoen euro kosten Vietnam is een snel groeiende markt en de huidige fabriek kan de vraag niet meer aan. Momenteel produceert de brouwerij jaarlijks 1,5 miljoen hectoliter bier. Binnen twee jaar zou de productie 2,3 miljoen hectoliter moeten bedragen.

Website brouwerij: www.heineken.nl


Gulpener brouwerij het milieuvriendelijkste bedrijf.

De Gulpener Bierbrouwerij is genomineerd voor De Goede Waar Pluim. Dit is een consumentenprijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan het beste milieu-, dier- of mensvriendelijke product. Gulpener is als enige voorgedragen voor de prijs . De brouwerij maakt zijn bieren met grondstoffen die geteeld en verwerkt met een zo laag mogelijke milieubelasting. De Goede Waar Pluim is een initiatief van Goede Waar & Co, een vereniging voor mens-, dier- en milieuvriendelijk consumeren. Brouwerij Gulpener krijgt zijn prijs op 15 maart 2005.

Website brouwerij: www.gulpener.nl


Jan van de Kerkhof wordt Ambassadeur van de Nederlandse biercultuur.

Pr-manager van de Dommelse bierbrouwerij, Jan van de Kerkhof is uitgeroepen tot Ambassadeur van de Nederlandse Biercultuur 2005. Deze titel is hem uitgereikt door het Biergilde ter bevordering van de Nederlandse biercultuur (BNB). Jan van de Kerkhof krijgt deze eer vanwege zijn jarenlange inspanningen op diverse gebieden, die te maken hebben met promotie van het bier. Reeds dertig jaar is Jan van de Kerkhof het bekende gezicht van de brouwerij in Dommelen. Verder is hij museumbeheerder van de Dommelsche Bierbrouwerij en werkte hij mee aan het boek 'Dommelsch bier, een eeuwenoude traditie'.

Website brouwerij: www.dommelsch.nl


InBev neemt Hunan Debier Brewery Company in China volledig over.

Het bierconcern InBev neemt het resterende 45 procent in Hunan Debier Brewery Company over van Changsha Baisha Brewery. InBev telt hiervoor ongeveer 15 miljoen euro neer. De overname kadert in de lopende integratie van het Maleisische Lion Group Breweries. Verwacht wordt dat de deal tegen eind 2004 zal worden voltooid. InBev
is sinds 1997 actief op de Chinese markt en bezet er momenteel de tweede plaats, met een productiecapaciteit van 30 miljoen hectoliter en een marktaandeel van 10 procent.

Site brouwerij: www.interbrew.be


Heineken laat Kaiser vallen.

Heineken hecht geen waarde meer aan zijn aandelen bij de Braziliaanse brouwer Kaïser. Braziliê is een grote biermarkt met nog veel groeimogelijkheden en daarom had Heineken in 2002 gepoogd om brouwerij Kaiser over te nemen. De Canadeese brouwerijgroep Molson heeft echter het merendeel van de aandelen in handen gekregen en bleef er voor Heineken slecht 20 % van de aandelen over. Om brouwerij Kaiser terug financieel gezond te krijgen is er een nieuwe kapitaalverhoging nodig en hiervoor bedankt brouwerij Heineken.

Website brouwerij: www.heineken.nl


Brouwerij Heineken dreigt om zijn brouwerij in Curaçao te sluiten.

Brouwerij Heineken dreigt om zijn brouwerij in Curaçao te sluiten als de Antiliaanse regering vroegere afspraken in verband met overheidssteun niet nakomt. De verliezen in de brouwerij, waar ondermeer Amstel wordt gebrouwen, stapelen zich jaar na jaar op. Ook in 2004 zal het bedrijf niet uit de rode cijfers komen, desondanks de rendementsverhogingen en het snoeien in bepaalde posten. Zonder overheidssteun is de brouwerij gedoemd om te verdwijnen. Daarom stelt brouwerij Heineken nu een ultimatum aan de overheid, indien er niet vlug met geld over de brug wordt gekomen sluit de brouwerij .

Website brouwerij: www.heineken.nl


Busch haalt het van Bush.

Brouwerij Dubuisson uit het Waalse Pipaix (B) moet van de Internationale handelskamer in Parijs zijn naam Bush veranderen. Het was de Amerikaanse brouwgiant Anheuser, bekend voor zijn Budweizer, die een klacht had ingediend bij de handelskamer. Die klacht komt er nadat Anheuser in 1998 van plan was om met hun Busch-pils de Europese markt te veroveren. Waarschijnlijk zal het bier in de toekomst Scaldis ( Schelde ) gebruikt worden, de benaming die reeds enkele jaren gebruikt wordt in Amerika voor het Bush-bier.

Website brouwerij: www.br-dubuisson.com


Uittips:

Voorstelling Hamse Bierwuiters

27 november 2004

Taverne 't Ekskuus aan de Rodekruisstraat in Hamme.

De 27 november word de Hamse Bierwuitens een feit dan is het de voorstelling van onze club en komt Dany de Beule een aantal bieren voorstellen dus aan al de clubs bij deze van harte uitgenodigd. Dit gaat allemaal door in taverne 't Ekskuus aan de Rodekruisstraat in Hamme.

Meer info: Hamse Bierwuitens
Kaaldries 105
9220 Hamme
Tel.: 052/480308
E-mail: dimitri.cambier@skynet.be

 

41'ste studiedag mouterij en brouwerij


vrijdag 3 december 2004
Hogeschool Gent
polyvalente zaal campus bme-ctl
Voskenslaan 270 - Gent

 • De invloed van preoxygenatie op de fermentatiecapaciteit van gist door: Sofie Depraetere, Centre for Malting and Brewing Science, K.U.Leuven.
 • Wort boiling with Stromboli door: Matthias Weinzierl, Anton Steinecker Maschinenfabrik
 • Gistingen met gemengde gistculturen door: Jean-Marie Rock, Brasserie d'Orval
 • Nieuwe technologieën in koudeproductie en -opslag door: Frédéric Jay, Cristopia
 • Opbouw van een koelinstallatie voor buffering van koude-energie door: Fred Vancraesbeek & André Feyaerts, Ensysta
 • Klaring van speciaalbier door: Steven van den Berg, Hogeschool Gent
 • Extract voor nagisting door: Anita Van Landschoot, Hogeschool Gent
 • Iedereen is welkom op de studiedag. De deelname prijs varieert van 75 euro (niet-lid) tot 42 euro (voor enkel bijwonen van de voordrachten). Altijd inclusief syllabus en cd-rom.


  Meer Informatie: Bianca Polderman (secretaris)
  Heistraat 103
  9100 Sint-Niklaas
  Tel 03 766 89 19
  Fax 03 766 59 14
  E-mail studiedag@fermentatio.be
  Site: www.fermentatio.be

   

  10 DE KERSTBIERFESTIVAL


  11 en 12 december 2004

  Parochiecentrum Essen-Statie 
  Kerkstraat 62
  B-2910 Essen(B)(400 m van station Essen)

  Op zaterdag 11 en zondag 12 december 2004 organiseert O.B.E.R. weer zijn jaarlijks Kerstbierfestival. Twee dagen lang kunnen de bezoekers het uitgebreid gamma aan Belgische kerst- en winterbieren degusteren. Het proeven gebeurt uit glaasjes van 15 cl zodat u goed de verschillende brouwsels kunt beoordelen.

  Steeds een grandioos feest, waar de bierkenner en de buurtbewoner elkaar vinden tussen de grootste selectie kerstbier ter wereld. En omdat het dit jaar de tiende editie is mag je natuurlijk iets speciaals verwachten!

  Ook gerechten met kerstbier bereid en brood met kerstbier gebakken zijn jaarlijkse kost.

  Info op: www.ober.be

   

  Voorstelling Celtic Angel van Micro-brouwerij Achilles

  19 december vanaf 13 u Kerstmarkt te Heist op de Berg.

  Tijdens de kerstmarkt van Heist op de Berg brengt "Micro-brouwerij "Achilles" een nieuw bier op de markt.
  Naam: Celtic Angel 6.2% vol donker amber bier met een fijn aroma.
  Het is te proeven in het Serafijn café boven op de berg in het St.Lambertusinstituut vanaf 13u.

   

  Professor Arnoldus Goedbier nodigt U uit
  om te genieten van zijn derde KerstBierCabaret.

   

  Extra voorstelling op Zondag 28 december 2003 om 20.30 uur in de feestzaal De Scheve Zeven Markt 19, te Zomergem (Oost-Vlaanderen).
  Toegangsprijs € 5 met één Kerstbier inbegrepen

  Reservatie via e-mail : prof@goedbier.be of rechtstreeks via internet op deze link

  Meer info vindt U op de website van de professor. www.goedbier.be

  Professor Arnoldus Goedbier hoopt U hartelijk te kunnen begroeten op een van de voorstellingen.

  Zalig Kerst- en Winterbier
  Groetjes en... santé

   


  Wij waren erbij.  Deze site werd reeds 994210 maal bezocht.