DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant februari 2006

Bierkrant februari 2006

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Heineken promoot via jukebox.

Bierbrouwers InBev, Bavaria en Grolsch zonder vaatjes voor thuistap.

Bottelarij Hoegaarden onzeker.

Brouwerij Martinus failliet.

Supermarktbedrijf Albert Heijn heeft terug Grolsch.

Vernieuwing baas moet Palm beter doen verkopen.

 

Uittips:

11 febr 06 ledenfeest Oostendse bierjutters te Oostende (B).

25 en 26 febr 06 Wars of beers te Putte (B).

04 en 05 maart 06 Zythos BierFestival te Sint- Niklaas (B).


Heineken promoot via jukebox.

Heineken adverteert in de Verenigde Staten via interactieve jukeboxen. De internetjukebox staan opgesteld in 4400 bars en herbergen en maken gebruik van een breedbandverbinding. Op deze jukeboxen is de Heineken micro-website te zien waarop bezoekers hun favoriete muziek kunnen downloaden en vervolgens afspelen. Op de site staan enkel de artiesten die ooit een Grammy hebben gewonnen. Heineken is immers de biersponsor van de 48ste Grammy Awards. Verder kunnen de bezoekers een spel spelen op de jukebox.

Site brouwerij: www.heineken.nl

 


Bierbrouwers InBev, Bavaria en Grolsch zonder vaatjes voor thuistap.

In Nederland en Duitsland zijn er momenteel problemen met de vaatjes voor de thuistap van de brouwerijen InBev, Bavaria en Grolsch. Volgens de brouwerijen ligt de verkoop ver boven ieders verwachting, waardoor er momenteel problemen zijn met de levering van de biervaatjes. Deze vaatjes worden momenteel alleen in het Belgische Jupille gevuld, de centrale bottelarij voor de Perfect Draft. Om het probleem in de toekomst te voorkomen is Inbev bezig om in Dommelen een nieuwe productielijn te bouwen voor zowel de Nederlandse als de Duitse markt te bevoorraden. Deze nieuwe lijn zou tegen eind maart klaar zijn, mooi op tijd voor het WK voetbal.

Site brouwerij: www.interbrew.be


Bottelarij Hoegaarden onzeker.

De ongerustheid bij brouwerij Hoegaarden is nog niet van de baan. Voorlopig wil de directie nog geen duidelijkheid geven over het verder bestaan van de bottelarij. Tevens heeft top van Inbev gevraagd om extra te produceren. Dit konden de arbeiders niet gepast en zijn er acties gepland tot aan het volgende onderleg met de directie, woensdag 8 februari. Dat de brouwerij verdwijnt was al langer bekend, maar de bonden hoopten dat de bottelarij zou kunnen blijven in Hoegaarden.

Site brouwerij: www.interbrew.be


Brouwerij Martinus failliet.

De Maastrichtse rechtbank heeft brouwerij Martinus uit Beek failliet verklaard. Bij de brouwerij werkt behalve de directie nog een werknemer. Brouwerij Martinus is beter bekend onder de naam De Heeren van Beeck en heeft een schuldenlast opgebouwd van 150.000 euro. De curator wil de inboedel van de brouwerij verkopen om de schuldeisers te kunnen betalen. De kans is heel klein dat de brouwerij in de toekomst terug zal kunnen draaien.


Supermarktbedrijf Albert Heijn heeft terug Grolsch.

Het conflict tussen de brouwerij Grolsch en het supermarktbedrijf Albert Heijn is uitgeklaard, waardoor er terug Grolsch te verkrijgen is in de supermarkten van Albert Heijn. Het uitklaren van het conflict was voor beide partijen van groot belang daar de brouwerij bij Albert Heijn een grote afzetmarkt heeft. . Albert Heijn kon het zich niet veroorloven het merk Grolsch niet in zijn winkels te hebben, terwijl het bij de concurrentie wel te koop was. Momenteel is de levering van het bier hervat en is in alle supermarkten van Albert Heijn terug Grolsh te vinden in de rekken tegen dezelfde prijs die voor het conflict gelde.

Site brouwerij: www.grolsch.nl


Vernieuwing baas moet Palm beter doen verkopen.

De brouwerij Palm heeft Jan Vandenwyngaerden als nieuwe topman. Daar de verkoop van Palm reeds enkele jaren achteruit gaat heeft de raad van bestuur beslist om Jan Vandenwyngaerden de leiding van de brouwerij uit Steenhuffel te geven. Vorig jaar ontsloeg Palm nog 42 van zijn 280 werknemers. In het verleden werkte heeft Jan Vandenwyngaerden voor Unilever en uitgeverijen als Sanoma (tijdschriften) en Wolters-Kluwer. Met deze beslissing wil de raad van bestuur van Palm de verkoop in BelgiŽ en het buitenland omhoog te duwen.

Site : www.palm.be
Uittips:

februari 2006


 

11 febr 06

Ledenfeest de Oostendse Bierjutters


Zaterdag 11 februari om 19.30 uur

hotel-restaurant Les Dunes, Raversijdestraat 28 te Oostende (Mariakerke)(B)

Menu: 

Ichtegemís Grand Cru-apero met hapjes

***

Kervelroomsoep

***

Scampiís Les Dunes au Vlaskop

***

In Keyte gemarineerde konijnfilet met peren en veenbessen

***

Duo van bavarois en ijs

Ichtegemís Grand Cru??? Inderdaad! Nog nooit eerder vertoond en van het vat. De Oostendse Bierjutters krijgen de kans om als eersten ter wereld te proeven van het nieuwe bier dat brouwer Marc Strubbe creŽrde ter gelegenheid van 175 jaar brouwerij Strubbe. Indien we er u nu nog bijgeven dat het te maken heeft met lagering op houten vat, dan moeten we er zeker geen "tekeningstje" meer bijmaken?

De prijs voor dit menu, compleet met tijdens de maaltijd alle bieren en frisdranken naar believen (!), bedraagt 35 EUR (niet-leden = 40 EUR). Inschrijving verplicht en ten laatste op de avond van 6 februari (we beseffen dat het vroeg dag isÖ)

 

Meer info:

Tel :  +32 477 44 66 86 (Luc Opsomer) betaling op rekening: KBC 737-4231689-10

E-mail : deoostendsebierjutters@zythos.be


 

25 en 26 feb 06

WAR OF THE BEERS

WAR OF THE BEERS of 12de Dolle dagen van het Gerstenat

Zaterdag 25 februari vanaf 15.00u
Zondag 26 februari 2006 vanaf 15.00u

Parochiezaal Putte-Centrum(B)

Meer dan 80 bieren - Biersnacks - Kinderhoek - Muzikale Omlijsting - Gastbrouwerij
Organistaie : Putse Bierkliek

Meer info:

Site: http://www.fortunecity.com/littleitaly/siena/81
E-Mail : putse.bierkliek@zythos.be

04 maart 06

Zythos BierFestival

Zaterdag 4 maart 2006 van 12u tot 24u
Zondag 5 maart 2006 van 11u tot 22u

Stadsfeestzaal Sint- Niklaas (B)( recht tegenover station)

50 brouwers
150 bieren
Toegang gratis
1 euro/consumptie (15 cl) jetonverkoop tot 1u voor sluitingstijd

Meer info:

Site: www.zbf.be
Email: info@zythos.be

Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994194 maal bezocht.