DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant januari 2005

Vrolijk kerstfeest en een veilig 2005

Bierkrant januari 2005

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Een gelukkig en veilig 2005
Brouwerij Van Honsebrouck krijgt nieuwe lagertanks.
Heineken op zoek naar moslimdrank.
Brouwerij Alfa op zoek naar nieuwe huistap.
Friet met biersmaak.
Halleschelle.
InBev verhuist naar nieuwe kantoren.
Heineken vergroot belang in Nigeriaanse brouwerij Consolidated Breweries.

Uittips:


28 dec        KerstBierCabaret te Zomergem (B)


Een gelukkig en veilig 2005 

De redactie van de bierkrant wenst u en uw familie een vreugdevol kerstfeest toe en een gelukkig en gezond 2005. Maar naast deze wensen willen we iedereen een veilig eindejaar toewensen. Ieder jaar gebeuren er ongevallen ten gevolge van alcoholverbruik en autorijden. Wie wil vieren doet dit met BOB.

Meer info op www.bob.be 


Brouwerij Van Honsebrouck krijgt nieuwe lagertanks.
Na het recente goedgekeurde PBA is brouwerij volop bezig met nieuwe investeringen. Zo zijn er pas 11 nieuwe lagertanks van 72.000 en 65.000 liter het bedrijf binnengebracht. Deze tanks dienen ter vervanging van de bestaande tanks met een capaciteit van 32.000 liter. Door de installatie van de nieuwe tanks zal het mogelijk zijn om een langere periode te lageren wat ten goede zal komen van de kwaliteit van het bier. Tevens zijn de nieuwe tanks dubbelwandig waardoor ze beter op temperatuur kunnen gehouden worden en er minder energie nodig zal zijn. Na deze aanpassingen stopt de vernieuwingen niet, in januari 2005 worden dan nog eens nieuwe gisttanks van 130.000 liter inhoud geleverd. Dit moet toelaten het bier langer te laten gisten.

Website brouwerij : www.vanhonsebrouck.be


Heineken op zoek naar moslimdrank.
Brouwerij Heineken is op zoek naar een drankje voor de westere moslims. De groeiende groep moslims in Europa wordt voor de bierbrouwer steeds interessanter. Zeker als je weet dat er ongeveer 1 miljoen moslims in Nederland wonen. Echter door de strikte regels van de koran is het niet gemakkelijk om zo'n drankje te produceren. Heineken zegt in Egypte reeds succes te hebben met een alcoholvrij naar bier smakend drankje met de naam Fayrouz. Brouwerij Heineken heeft een Egyptische brouwerij overgenomen waar Fayrouz wordt gemaakt en dat drankje is lokaal heel populair. Daarom wil de brouwerij onderzoeken of hetzelfde drankje ook in Europa te verkopen is.

Website brouwerij: www.heineken.nl


Brouwerij Alfa op zoek naar nieuwe huistap.

Na het succes bij brouwerij Heinenken en Interbrew kan brouwerij Alfa niet achterblijven met een eigen tap. Maar voor brouwerij Alfa moet het de Rolls Royce onder de thuistappen worden. Om de wensen van de klanten te kennen heeft de brouwerij bij de Limburgse lezers gepolst naar de wensen van de gebruikers, om zo naar een systeem te komen die beter is dan het nu reeds bestaande. Voor de brouwerij het moet een oogstrelende tapinstallatie worden die een permanente plek in keuken of huiskamer verdient, maar ook die voldoet aan de wensen van de gebruikers. Over de techniek heet de brouwerij reeds een idee dat reeds terug gaat naar de jaren 70 waar de brouwerij een biervat had met een koolzuurcompartiment. Door de jaren heen is het systeem in de vergetelheid verdwenen en mogelijks kan het nu in een kleinere vorm terug op de markt komen.

Website: www.alfa-bier.nl


Friet met biersmaak.

Dat Belgen graag friet eten en graag een biertje drinken is algemeen geweten, maar dat er binnenkort ook frieten met een biersmaak op de markt komt is nieuw. De Nederlandse firma Lamb-Weston-Meijer, de nummer twee in Europa op het gebied van diepgevroren aardappelproducten, heeft ze op een Vlaamse aardappelbeurs voorgesteld. De aardappelen worden eerst in een smaakstof gewikkeld alvorens voor te bakken. Hierdoor bekomt de friet een pilssmaak en zouden ze ook langer warm moeten blijven. Heel binnenkort zullen ze te koop aangeboden worden in de supermarkt. Hou er rekening mee dat de nieuwe frietjes ongeveer 30 tot 50 % duurder zijn dan de gewonde friet.

 


Halleschelle.

Halleschelle is het nieuwe bier die momenteel enkel te verkrijgen is in taverne Pado in Tielt ( west-vlaanderen). Patrick Acx en Dominiek Snauwaert beide eigenaars van de taverne en rasechte bierliefhebbers liepen reeds geruime tijd rond met het idee om een eigen biertje te kunnen serveren en voor hun 2 verjaardag van hun taverne is het zover. Picobrouwerij Alvine uit Ingelmunster heeft samen met de eigenaars het bier op punt gezet en na het uitschrijven van een wedstrijd is de naam Halleschelle uit de bus gekomen.


InBev verhuist naar nieuwe kantoren.

De kantoren van InBev zijn overgebracht naar het nieuwe gebouw gelegen aan het brouwerijplein 1 te leuven, recht tegenover de brouwerij van Stella Artois. Het gebouw is opgetrokken uit rode baksteen, wat verwijst naar eeuwenoude geschiedenis van het Oude Stella Artois verleden die terug gaat tot 1366. Het nieuwe kantoorcomplex is voorzien van de nieuwste IT-snufjes en iedere werknemer heeft rechtstreeks zonlicht op zijn bureel. Alles is er vernieuwd, zodat de verhuis een minimum aan tijd heeft gekost. In het nieuwe bedrijfskantoor van InBev zullen ongeveer 570 mensen werken.

Website brouwerij: www.interbrew.be


Heineken vergroot belang in Nigeriaanse brouwerij Consolidated Breweries.

Het Nederlandse bierconcern heeft zijn belang vergroot van 24 procent naar 50,05 procent. Consolidated Breweries is de derde grootste brouwerij van Nigeria, met een marktaandeel van bijna 10 %. De brouwerij telt 1050 medewerkers en haalt een jaaromzet van 40 miljoen euro. Door de overname versterkt Heineken zich op Nigeriaanse markt. Samen met Nigerian Breweries heeft Heineken ongeveer 65 % van de biermarkt in Nigeria in handen goed voor zo’n 6,6 miljoen hectoliter bier.

Website brouwerij: www.heineken.nl


Uittips:

Professor Arnoldus Goedbier nodigt U uit
om te genieten van zijn derde KerstBierCabaret.

 

Extra voorstelling op Zondag 28 december 2003 om 20.30 uur in de feestzaal De Scheve Zeven Markt 19, te Zomergem (Oost-Vlaanderen).
Toegangsprijs € 5 met één Kerstbier inbegrepen

Reservatie via email : prof@goedbier.be of rechtstreeks via internet op deze link

Meer info vindt U op de website van de professor. www.goedbier.be

Professor Arnoldus Goedbier hoopt U hartelijk te kunnen begroeten op een van de voorstellingen.

Zalig Kerst- en Winterbier
Groetjes en... santé

 


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 993813 maal bezocht.