DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant januari 2006

Bierkrant januari 2006

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Een gelukkig en veilig 2006.

Mogelijk Belg aan de top bij Inbev.

Pierre Celis ereburger van Hoegaarden.

Nieuwe editie Grote Belgische bieren van Michael Jackson.

Managers van Heineken beschoten tijdens kerstlunch.

Gouden medaille voor TripelKarmeliet.

Alcohol houdt slank.

Brouwerij Moortgat kijkt naar het Oosten.

 

Uittips:

27-28 januari 2006 Bierfestival Maastricht te Maastricht (Nl).


Een gelukkig en veilig 2006.


De redactie van de bierkrant wenst u en uw familie een vreugdevol kerstfeest toe en een gelukkig en gezond 2006. Maar naast deze wensen willen we iedereen een veilig eindejaar toewensen. Ieder jaar gebeuren er ongevallen ten gevolge van alcoholverbruik en autorijden. Wie verstandig wil vieren doet dit met BOB.

Meer info op www.bob.be


Mogelijk Belg aan de top bij Inbev.

Het mandaat van topman John Brock bij Inbev wordt niet verlengt en in de wandelgangen wordt de naam van Stefan Descheemaecker, momenteel Zone President voor Centraal- en Oost-Europa, genoemd. Volgens de krant L'Echo is  Stefan Descheemaecker in de running evenals Carlos Britto Zone President Noord-Amerika. De vroegere aandeelhouders van Interbrew zouden graag terug een Belg aan de top hebben.

Website brouwerij: www.interbrew.bePierre Celis ereburger van Hoegaarden.

Toeval of niet, maar de 80-jarige Pierre Celis is ereburger geworden van Hoegaarden. Pierre Celisis de man die in 1965 begonnen is met het brouwen van het witbier in Hoegaarden. Celis krijgt het ereburgerschap omdat hij de meer dan 400 jaar oude brouwerstraditie in Hoegaarden leven heeft ingeroepen en met het witbier Hoegaarden op de wereldkaart zette. In 1985 verkocht hij de brouwerij aan Interbrew en vertrok naar Amerika, waar hij in 1990 begon met het brouwen van witbier in de Celis Brewery. Intussen heeft hij ook deze brouwerij verkocht en heeft de nieuwe eigenaar ze laten over kop gaan. Momenteel heeft Pierre nog plannen om, bij vrienden in Texas,  terug zijn witbier zelf te  brouwen.


Nieuwe editie Grote Belgische bieren van Michael Jackson.


De Britse bierkenner Michael Jackson brengt met de kerst zijn vijfde editie van de Great Beers of Belgium of Grote Belgische Bieren. Het eerste bierboek van Michael Jackson dateert reeds van 1976 van de eerst 4 versies zijn meer dan 100.000 exemplaren in 18 verschillende talen. Het nieuwe boek telt 520 pagina's en is geïllustreerd met meer dan 300 nieuwe en uniek foto's. Kostprijs 29,95 euro.


Managers van Heineken beschoten tijdens kerstlunch.

Tijdens de kerstlunch van de Heineken-brouwerij op het Franse eiland Réunion heeft een ontslagen werknemer twee Nederlandse managers en een lokale medewerkster neergeschoten. De man was vier jaar geleden ontslagen, maar kon dit blijkbaar niet verwerken. Tijdens het kerstfeestje heeft hij verkleed met een oranje pruik toegang
verstrekt tot de zaal en is begonnen vuren op de genodigden. De man werk later door de politie doodgeschoten.

Website brouwerij: www.heineken.nl


Gouden medaille voor TripelKarmeliet.

Brouwerij Bosteels heeft met zijn Tripel Karmeliet op de Internationale Beer Star in Nürnberg een gouden medaille behaald in de categorie Belgian style tripel. Als tweede is Tripel van Westmalle geëindigd, derde werd Tripel Gouden Carolus.


Alcohol houdt slank.

Onderzoekers in Texas hebben ontdekt dat personen een tot drie maal per week maximaal 3 drankjes nuttigt, minder kans hebben om dik te worden dan geheel onthouders. Wie echter meer dan 4 drankjes nuttigt per keer heeft dan weer terug meer kans op obees.


Brouwerij Moortgat kijkt naar het Oosten.

Brouwerij Moortgat (Duvel) laat een marktonderzoek uitvoeren om te zien of de Chinezen ook Duvel lusten. Al hoewel de bierconsumptie veel lager ligt dan in Europa, blijkt China toch een interessante biermarkt te zijn voor brouwerij Moortgat. Om verder te kunnen groeien zoeken ze een nieuwe afzetmarkt en China zou dit wel eens kunnen worden.

Website brouwerij: www.duvel.be


Uittips: januari 2006

 


27-28 jan 06

Bierfestival Maastricht

vrijdagavond 27 januari
zaterdag 28 januari 2006

 

Zaal “Festi-village”, Boschstraat 30a te Maastricht(Nl)

Bierfestival Maastricht 2006 Kom Preuve !

Voor alweer de vierde keer wordt in Maastricht het Bierfestival 'Kom Preuve!' georganiseerd. Dit jaar wordt het Bierfestival georganiseerd door
een drietal studenten en een coördinerend docent van de faculteit HEAO Marketing Management Hogeschool Zuyd te Sittard. De organisatie streeft ernaar tot een Euregionaal bierfestival te groeien met veel Nederlandse, Belgische en Duitse deelnemers.

Het Bierfestival is gericht op traditioneel gebrouwen speciaalbier, en standaard pils krijgt er geen plaats toegewezen. Het is een gelegenheid voor fijnproevers om speciaalbier te proeven dat men normaal gesproken niet snel ergens zal drinken.

Een circa dertigtal brouwerijen presenteren op het Bierfestival Maastricht 2006 zo'n 60 speciaal bieren. Hieronder zitten een aantal kloosterbieren, fruitbieren, winterbieren en primeurs van de diverse brouwerijen. Kortom een aangename mix van bekendere en totaal onbekende bieren.

Door de ontspannen en leuke sfeer is het Bierfestival een uitstekende mogelijkheid om te netwerken. Voor sponsors is een speciale
business-to-business area ingericht, waarin zij hun netwerk kunnen uitbreiden. Net als voorgaande jaren sluit het Bierfestival op de zaterdagavond af met een live band.

Het Bierfestival zal plaatsvinden tijdens 3 dagdelen, namelijk vrijdagavond 27 januari, zaterdagmiddag en -avond 28 januari 2006.
De locatie is de zaal 'Festi-village', Boschstraat 30a te Maastricht, op een steenworp afstand van de Markt.

Het Bierfestival is toegankelijk voor ? 5,- waarbij de bezoeker een uniek glas met het Bierfestival logo (collector's item!) erop ontvangt.
Consumpties bedragen ?1,50. Bezoekers die zich alvast willen voorbereiden, kunnen in de weken voorafgaand aan het festival terecht op de website.
Iedereen is van harte welkom op dit fantastische festival!!

Info: Site: www.bierfestivalmaastricht.nl


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994138 maal bezocht.