DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant januari 2008

Bierkrant januari 2008

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Een gelukkig en veilig 2008.

Liefmans op de fles.

De Bornemse tripel 50.

Bravoure.

Uittips:

03 jan KerstBierWandeling in Brugge (B)

07 jan Horecava te Amsterdam (Nl)

10 jan KerstBierWandeling in Brugge (B)

12 jan Gulle bierdagen in Bevel-Nijlen (B)

19 jan KerstBierWandeling in Brugge (B)

20 jan Winter bierfestival in Gouda (Nl)

20 jan KerstBierWandeling in Brugge (B)


 

Een gelukkig en veilig 2008.

De redactie van de bierkrant wenst u en uw familie een gelukkig en gezond 2008. Naast deze wensen willen we iedereen een veilig eindejaar toewensen. Ieder jaar gebeuren er ongevallen ten gevolge van alcoholverbruik en autorijden. Wie verstandig wil vieren doet dit met een BOB. Bob is degene die niet drinkt als hij rijdt. Dat maakt Bob tot held van elk feest, want hij brengt zijn vrienden steeds veilig thuis. Kortom: het is feest als Bob rijdt!
Meer info op www.bob.be


Liefmans op de fles.

De Kortrijkse rechtbank van koophandel heeft brouwerij Liefmans, met vestigingen in Oudenaarde en Dentergem, failliet verklaard. Door de vele schulden bij de RSZ heeft de rechter geoordeeld dat de brouwerij dicht moet. Er zijn vijf curatoren aangesteld om een overnemer te zoeken. De brouwerij is vooral gekend om zijn Liefmans-bieren, Jan Van Gent, kriek Fruitesse, Lucifer en Vondel. Voor de vijftig arbeiders en bedienden komt dit zeer hard aan omdat de brouwerij al enige tijd problemen had om de capaciteit te kunnen volgen.


De Bornemse tripel 50.

De Bornemse tripel is een halve eeuw oud. Het bier wordt gebrouwen door Jef en Paul Van Steenberge van brouwerij Bios in Ertvelde. Het abdijbier van 9% volume-alcohol samen met Bornem-Dobbel is het bier goed voor 8.000 hectoliter. Italië is het belangrijkste exportland.Bravoure

Huisbrouwerij De Dochter van de Korenaar in Baarle-hertog heeft een tweede bier klaar. Het nieuwe bier heet bravoure en heeft volgens brouwer Ronald Mengerink een intens aroma, een goede balans tussen zoet en bitter en een lange afdronk.


 

Sponserlink

Nieuw in de boekenwinkel

Legendarische bierverhalen

Legendarische bierverhalen van Bert van Zuilekom is een vlot geschreven boekje met smakelijke verhalen over personen en gebeurtenissen uit de lange geschiedenis van het bier. Via Freddy Heineken, Hertog Jan: Primus, Gambrinus en Cambrinus, de paarden van Palm en Pierre Celis komen we uiteindelijk bij het beste bier van de wereld uit.

Bestel dit boek nu reeds bij:

Azur.be: 12.08 €

 


Uittips: januari 2007


KerstBierWandeling in Brugge.

 

Ieder donderdag vanaf 6 december tot 20 januari 2008

Wegens groot sucses extra rondleidingen op zaterdag en zondag

't Brugs Beertje, Kemelstraat 5 te Brugge (B)

 

RESERVATIE VERPLICHT

Avondwandeling door brugge langsheen vier interessante kroegen waar telkens een Kerst- of Winterbier wordt gedegusteerd.
Pater Arnulfus kleedt alles vroom en ludiek in. hij verschaft uitleg over de geestrijke drank en brouwt er een theatrale act rond, interactief met zijn publiek.

Geleid wandelen, gezellig een Kerstbier proeven, én een ludieke show. Alles op één avond

Een Kerstwandeling om nooit te vergeten.

Onder de hoede van Pater Arnulfus
(tweelingsbroer van Prof. Arnoldus Goedbier)

volgende data :

zaterdag 08 december 2007 om 15 u (volzet)
donderdag 13 december 2007 om 19 u (volzet)
zaterdag 15 december 2007 om 15 u
zondag 16 december 2007 om 15 u (volzet)
zaterdag 22 december 2007 om 15 u
donderdag 27 december 2007 om 19 u (volzet)
zaterdag 29 december 2007 om 15 u
zondag 06 januari 2008 om 15 u
donderdag 10 januari 2008 om 19 u (volzet)
zaterdag 19 januari 2008 om 15 u
zondag 20 januari 2008 om 15 u


prijs per persoon € 20


voor individuele reservaties via internet klik hier.

Info:

Site: /www.caramba.be
E-mail: prof@goedbier.be


Horecava 2008

 

Van 07 januari tot 10 januari van 10uur tot 18uur

RAI Amsterdam, Europaplein 8 1078 GZ Amsterdam (Nl)

De vakbeurs voor lekker ondernemen. Met vijf trendwerelden en een wedstrijdpodium biedt Horecava een bruisend overzicht van al het nieuws in de horeca. De nieuwe evenementen MARKT, N8LEVEN en HOTEL en de tweede editie STRAND en L.A.B. laten in een heel bijzondere ambiance bezoekers hun eigen horecawereld beleven. Met innovatieve producten, bijzondere proeverijen, discussies, workshops en toppers uit de horeca krijgt deze Horecava een heel nieuw gezicht. Horecatrends dit jaar zijn beleving, gezond en efficiency.

 

Info:

Site: www.horecava.nl


GULLE BIERDAGEN

 

Zaterdag 12 januari van 14uur tot 22uur
Zondag 13 januari van 10uur tot 20 uur

Parochiezaal Bevel-Nijlen (B)

Degustatie weekend . 15 brouwerijen stellen hun streekbieren voor .
Glaasjes van 15 cl voor de prijs van € 1.00 per consumptie.
Er zullen een 80 tal verschillende bieren zijn

 

Info:

Site: www.gullebierdagennijlen.be
E-mail: jan.verbraecken@skynet.be


Winterbier festival

 

Zondag 20 januari 2008 van 13.00 tot 19.00

Wellant College Gouda (Nl)

In Gouda, bierstad van weleer, vindt op 20 januari 2008 het vijftiende Winterbier festival (WBF) plaats. Het festival wordt voor de derde maal in successie gehouden in het Wellantcollege. Het is mede dankzij de gunstige ligging op slechts 5 minuten lopen verwijderd van het NS-station, een uitstekende locatie. De organisatie is als vanouds weer in handen van PINT-regio Zuid-Holland (PRZH). Tijdens het derde lustrum kunnen de bezoekers weer kennismaken met tal van winterbieren. Onder deze gemeenschappelijke noemer zijn er tijdens deze editie weer vele winter-, eindejaars-, en kerstbieren te verwachten uit nagenoeg alle provincies van Nederland. Daarnaast kunnen we weer een hele serie primeurs tegemoet zien, waaronder een eigen jubileumbier: het bestuur van PRZH heeft - om dit derde lustrum extra luister bij te zetten - de Amarillo’s Winterwarmer gebrouwen. De naam Amarillo is afkomstig van de gelijknamige Amerikaanse hopsoort, die is gebruikt tijdens het brouwen.

RUIME KEUZE
Er is een ruime keuze, want naar het zich laat aanzien kunnen de bezoekers dit jaar circa 60 verschillende bieren proeven. Verder zijn er nog wat oude jaargangen te proeven. Dus al met al een meer dan behoorlijk aanbod met daarin voor elk wat wils. Omdat het winterbier zich niet beperkt tot een specifieke bierstijl, is er veel variatie. Zo kun je bijvoorbeeld winterbokbieren, ales, tripels en quadrupels tegenkomen.

Ook ons eigen ‘winterbier” is zeer de moeite waard, want een American Pale Ale komt in Nederland niet vaak voor. Ook de alcoholperecntages van de winterbieren zijn zeer verschillend en variëren van 7% tot 12% alc.vol. Evenals voorgaande jaren zijn er weer diverse nieuwe bieren te verwachten. Hier en daar een afvaller zoals het Hoeksch Winterbier. Het lijkt een eendagsvlieg te zijn, maar daarom niet getreurd want er valt nog genoeg te genieten. Met name de kleinere Nederlandse brouwers roeren zich prima en brengen een hele reeks nieuwe wintebieren uit. De grote brouwers lijken te hebben afgehaakt, want ze laten het winterseizoen aan zich voorbijgaan. Alleen Brand met Sylvester, Gulpener met Wintervrund en de Budelse brouwerij met haar Winterbier onderscheiden zich in positieve zin. Toch blijft het aantal winterbieren groeien, gezien de mooie winteroogst van dit jaar. Omdat ook het aantal brouwerijen in ons land nog blijft toenemen, is de groei er nog lang niet uit en kunnen we de toekomst van het winterbier zonnig tegemoet zien.

 

Info:

Site: www.przh.pint.nl
E-mail: przh@pint.nl


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994136 maal bezocht.