DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant januari 2009

Bierkrant januari 2009

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Een gelukkig en veilig 2009.

Brouwerij Het Anker verdubbeld zijn capaciteit

 

Uittips:26-27-29-30-31 december Rondleiding Brouwerij De Dochter van de Korenaar te Baarle-Hertog (B)

25 januari 16e Winterbier Festival te Gouda (Nl)

30 januari Degustatie ‘winterbieren’ te Zele (B)

31 januari 4 de Weerdse bierproeverij te Weerde (B)


Een gelukkig en veilig 2009.


De redactie van de bierkrant wenst u en uw familie een gelukkig en gezond 2009. Naast deze wensen willen we iedereen een veilig eindejaar toewensen. Ieder jaar gebeuren er ongevallen ten gevolge van alcoholverbruik en autorijden. Wie verstandig wil vieren doet dit met een BOB. BOB is degene die niet drinkt als hij rijdt. Dat maakt Bob tot held van elk feest, want hij brengt zijn vrienden steeds veilig thuis. Kortom: het is feest als Bob rijdt! En hoe bedank jij je BOB?

Meer info op www.bob.be


Brouwerij Het Anker verdubbeld zijn capaciteit

Om de stijgende vraag naar Hopsinjoor en de Cuvée van de Keizer Rood te kunnen volgen en door de lancering van het nieuwe stadsbier en de Mechelse whisky komen er vier nieuwe gistingtanks bij. Zo kan de huidige capaciteit van de brouwerij verdubbeld worden. Deze werken zijn zeker niet de laatste in brouwerij het Anker zijn. Binnenkort wordt er een nieuw magazijn gebouwd voor meer opslagruimte, de brasserie krijgt een face-lift en er komt een volwaardige brouwerijwinkel. Om de werken mogelijk te maken zal de brasserie tijdelijk sluiten en zullen er geen rondleidingen meer zijn van maart 2009 tot ? juni 2009.

 


Sponserlink

Nieuw in de boekenwinkel

100 X Straffe Cafes In Vlaanderen (loockx)

100 gezellige en volstrekt unieke Vlaamse cafés Een voorname herberg in een oud kasteel, een kroeg in een dorpsschool of een café in een kunstgalerie. Een stemmige gelagzaal in een klooster, waar de obers een monnikspij dragen en de rekening in een heuse missaal stekenof een café met een spookachtig interieur vol spinnenwebben en doodskisten. En natuurlijk het kleinste, het oudste en het hoogste café van Vlaanderen. Met toeristische tips: wandel- en fietstochten en verrassende bezienswaardigheden in de omgeving Met informatie over de plaatselijke bieren die in de 100 cafés getapt worden Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men straffe kroegen tegen! Dit boekje selecteert 100 unieke cafés in Vlaanderen en Brussel. Oude herbergen, knusse kroegen en landelijke terrassen met een heel bijzonder kantje. Gevestigd in een klooster, een kasteel, een wafeltjestent of een koloniale lodge: verrassend én gezellig. Bruno Loockx selecteerde de straffe cafés in alle onafhankelijkheid. Bovendien geeft de auteur toeristische tips in de omgeving van elk van de 100 adressen. Geniet van een fiets- of wandeltocht of van een origineel museum en les daarna je dorst in een klassevol café. De 100 fascinerende cafés worden in beeld gebracht door sightwaysphotography. De sfeervolle foto´s van interieur, omgeving, bezoekers en leuke details laten je de 100 plekken voorproeven. Dit boekje selecteert 100 unieke cafés in Vlaanderen en Brussel. Oude herbergen, knusse kroegen en landelijke termassen met een heel bijzonder kantje. Gevestigd in een klooster, een kasteel, een wafeltjestent of een koloniale lodge: verrassend én gezellig. Bruno Loockx selecteerde de straffe cafés in alle onafhankelijkheid. Bovendien geeft de auteur toeristische tips in de omgeving van elk van de 100 adressen. Geniet van een fiets- of wandeltocht of van een origineel museum en les daarna je dorst in een klassevol café.

Bestel dit boek nu bij:

Azur.be: 13.59€


 

 


Uittips: januari 2009


 

 

Rondleiding Brouwerij De Dochter van de Korenaar .

 

Op 26, 27, 29, 30 en 31 december om 14.00 uur en 16.00

Pastoor de Katerstraat 24 te 2387 Baarle-Hertog (B)

 

Brouwerij De Dochter van de Korenaar is tijdens de kerstvakantie te bezoeken op 26, 27, 29, 30 en 31 december.
De brouwer geeft steeds om 14.00 uur en 16.00 uur een gratis rondleiding + proevertje.
Nadien kunt u aanschuiven in het kleine gezellige proeflokaal.
Hier kunt u kennismaken met het nieuwste bier 'Embrasse.'
Een bier om van te houden!

 

Info:

Site: www.dedochtervandekorenaar.be
E-mail: brouwerij@dedochtervandekorenaar.be


 

 

16e Winterbier Festival.

 

Zondag 25 januari 2009 van 13.00 uur tot 19.00 uur.

Het Wellantcollege, Ronsseweg 555 te Gouda (Nl)


Entree € 5,00 inclusief proefglas, proefmunten € 2,00. Bij inlevering proefglas € 2,00 retour.
PINT- en EBCU-leden krijgen op vertoon van hun lidmaatschapkaart een gratis munt.


Masterclass bierproeven
Tijdens het Winterbier Festival op 25 januari komt PRZH met een voor Nederland nieuw fenomeen. Tijdens het festival bieden we een selecte groep bierliefhebbers de mogelijkheid om onder leiding van Derek Walsh, auteur van de Biertypengids, een masterclass winterbier te volgen. Degenen die hem kennen, begrijpen dat dit een gebeurtenis is, die je niet kan laten voorbijgaan. De masterclass start om 15.00 uur. Leden betalen € 8,00 en niet-leden betalen € 10,00. Behalve ongetwijfeld interessante (achtergrond)informatie krijg je ook nog 6 bieren te proeven. Aanmelden kan via www.przh.nl en eventueel bij binnenkomst.

Info:

Site: http://www.przh.pint.nl/
E-mail: przh@pint.nl


 

Degustatie ‘winterbieren’.

 

Vrijdag 30 januari 2009 om 19u30

in Het Anker, Markt 10 te Zele (B)


Elk jaar opnieuw slagen onze biermeesters erin u telkens weer nieuwe, andere of zeer speciale winterbieren voor te schotelen. Ook deze editie wordt een schot in de roos !

De degustatie (zes bieren) wordt vergezeld van een aangepast hapje.

Inkom bedraagt € 7 (leden) of € 12 (niet-leden)

Inschrijven kan via e-mail en dit vóór 26 januari !!!

Info:

Site: www.schuimkragen.be/
E-mail: schuimkragen@zythos.be


 

4 de Weerdse bierproeverij .

 

Zaterdag 31 januari 2009 van 16u tot 2u
Zondag 1 februari 2009 van 14u tot 22u

D'Oude School, Damstraat 49 te 1982 Weerde (B)


6 jaar geleden vierden we onze 20ste bierfeesten. Om dit extra in de verf te zetten kwamen we op de proppen met een heuse bierproeverij. Het hele weekend kan u kiezen uit meer dan 70 verschillende soorten bieren en bijhorende versnaperingen. Een feest voor elke fijnproever of liefhebber.

Ten gevolge van het grote succes is dit sindsdien een vaste waarde in onze kalender geworden en zijn we dit jaar toe aan de vierde editie.

Info:

Site: www.chirojongensweerde.be/
E-mail: bier@weerdsebierfeesten.be


Contactadres: info@bierpromotie.be
U wenst de bierkrant wel of juist niet meer te ontvangen: surf naar: de bierkrant
Een uitgave van: www.bierpromotie.be
Deze krant mag verder verspreid worden, indien er inhoudelijk niets veranderd wordt.
Activiteiten voor  2009 (bierfestivals, bierproeverijen en opendeurdagen) worden GRATIS opgenomen in onze kalender en in de bierkrant. Gelieve nu reeds uw activiteiten door te mailen.
De redactie is niet verantwoordelijk voor verkeerdelijk vermelde activiteiten.


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994181 maal bezocht.