DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant juli 2004

Bierkrant juli 2004

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Interbrew vergroot belang in de Oost-Chinese provincie Zhejiang.
Samenwerking tussen Heineken en de Mexicaanse brouwerij Femsa
Heineken-toeters verboden.
Oranje boven.
Brouwerij Contreras met nieuwste telg Valeir.
Brouwerij Duvel stopt met de productie van Passendaele.
Interbrew test interactieve tv-reclame uit.
Heineken haalt Buckler terug uit zes landen.
Brouwerij Bavaria in het nieuw.
Brouwerij De Beyerd plechtig geöpend.
1 miljoen subsidies voor Interbrew.
Brouwerij Bavaria verliest rechtszaak in Beieren.
Heineken meent volledig Dinal over.
Browar Belgia wint Gouden Palm.
Oktoberfeste in Duitsland peperduur

Uittips:

03-04 juli Grensbierfestival te Essen (B)
03 juli 9e Mechelse bierdag te Mechelen (B)
04 juli 18e Speciaal Bier Matinée Zuid-Nederland te Oisterwijk (Nl)
09-10 juli De Bierjutterij te Oostende (B)
11 juli Feest van de Belgisch-Luxemburgse Brouwerijen te Hotton-sur-Ourthe (B)

 


Interbrew vergroot belang in de Oost-Chinese provincie Zhejiang.

Interbrew heeft voor een bedrag van 53 miljoen euro 70 % van de belangen verworven in de Chinese brouwerij Zhejiang Shiliang Brewery Company Ltd. Deze brouwerij is gelegen in de Yangtze-delta.
Door de overname heeft Interbrew momenteel een marktaandeel van ongeveer 50%.
De provincie Zhejiang telt ongeveer 47 miljoen inwoners en op vandaag heeft Interbrew 6 brouwerijen en één bottelarij. Door de transactie stijgt het verkoopsvolume met meer dan 2 miljoen hectoliter.

Website brouwerij: www.interbrew.com


Samenwerking tussen Heineken en de Mexicaanse brouwerij Femsa

Heineken heeft een contact voor drie jaar getekend met de Mexicaanse brouwer Femsa, bekend van de bieren Sol en Dos Equis. Door het contract wordt Heineken exclusieve importeur en verkoper van de Femsa-bieren in de VS. Door de overname hoopt brouwerij Heineken om een marktaandeel van 26 procent in de Amerikaanse bierimport te verkrijgen. Door de samenwerking met Femsa stijgt de verkoop van brouwerij Heineken met 1,8 miljoen hectoliter naar 7,9 miljoen hectoliter. Heineken ziet de bieren van Femsa als aanvulling op zijn merken Heineken en Amstel Light. Door de samenwerking hoopt Heineken toegang te krijgen tot de Spaanstalige bevolkingsgroep in de VS.

Website brouwerij: www.heineken.nl


Heineken-toeters verboden.

Op het EK-voetbal zijn de toeters die massaal verkocht zijn verboden. Bij het binnenkomen in het stadion worden alle toeters van Heineken, die ook als hoofddeksel kunnen worden gebruikt, in beslag genomen. Volgens de voetbalbond is dit om de hoofdsponsors te beschermen. Brouwerij Carlsberg is hoofdsponsor op het EK en vond het niet fijn dat zijn Nederlandse collega's massaal petjes en toeters uitdelen met daarop het logo van brouwerij Heineken. Een streep onder de rekening van Heineken. De Brouwerij vindt het voorval een heel spijtig voor de mensen die een toeter hadden gekocht.

Website brouwerij: www.heineken.nl


Oranje boven.

Brouwerij Huyghe uit Melle (B) heeft er een nieuw product bij, oranje bier. Ter gelegenheid van koninginnedag heeft de brouwerij van zijn Nederlandse vertegenwoordiger de voor een stunt te zorgen en oranje bier te brouwen.
Binnen de maand stond het bier op punt en zijn tegen koninginnedag zo'n 500 vaten de brouwerij verlaten richting Nederland. Ter gelegenheid van het EK-voetbal heeft de brouwerij terug zo'n 2000 vaten bier gebrouwen en heeft het bier ook een naam gekregen : Wilhelmus , genoemd naar het Nederlands volkslied. De oranje kleur is verkregen door natuurlijke kleurstoffen, waaronder caroteen. De smaak is deze van de Campus Premium, die tevens het basis bier is van Wilhelmus.

Website brouwerij: www.delirium.be


Brouwerij Contreras met nieuwste telg Valeir.

Brouwerij Contreras uit Gavere (B) heeft er een nieuw blond bier van hoge gisting bij. Bij de keuze van de naam is de brouwerij gaan zien in eigen gemeente en op de markt prijkt het standbeeld van Valeir, een krijger uit de slag bij Gavere. Het bier is van hoge gisting en is hergist op de fles. Valeir heeft een alcoholgehalte van 6,5% en jaarlijks zullen zo'n 2000 hectoliter gebrouwen worden. Naast de verkooppunten in België zal het bier ook te verkrijgen zijn in Nederland en Engeland.


Brouwerij Duvel stopt met de productie van Passendaele.

Het blonde Passendaele wordt niet meer verder gebrouwen. Door de verminderde omzet vorig jaar van meer dan 40 % heeft brouwerij Duvel overwogen om de productie van Passendaele ook te beëindigen. De verkoop zal nog verder gaan tot de huidige voorraad uitgeput is.

Website brouwerij: www.duvel.be


Interbrew test interactieve tv-reclame uit.


300 gezinnen zijn het proefkonijn voor de nieuwe reclamecampagne voor Stella-Artois. De reclamespot introduceert Stella Artois in een nieuwe petfles. De reclamespotjes zullen te zien zijn op de Vlaamse zender VT4 en zijn voor de gewone kijker een gewone reclamespot. De groep van 300 gezinnen hebben een TV die uitgerust is met een Telenet settopbox. Via de setterbox krijgen ze extra mogelijkheden. Zo is het mogelijk door te drukken op de rode knop om een gratis Stella- bierfles te bestellen.
Via de setterbox is het ook mogelijk om allerlei informatie van de Stella Artois Music site te halen en een quis te spelen of de concertagenda raadplegen.

website brouwerij: www.interbrew.be


Heineken haalt Buckler terug uit zes landen.


Brouwerij Heineken haalt uit zes landen Buckler, met een alcoholpercentage van 0,5%, uit de Het gaat om de landen Japan, de Verenigde Staten, Finland, Puerto Rico, Letland en Estland.
De flesjes Buckler worden teruggehaald omdat in een aantal gevallen een hoeveelheid gist is achtergebleven. Hierdoor kan het bier er troebel uitzien en is er een kleine verhoging van het alcoholpercentage. Brouwerij Heineken benadrukt dat de mindere kwaliteit geen gevaar oplevert voor de gezondheid.

Website brouwerij: www.heineken.nl


Brouwerij Bavaria in het nieuw.

Brouwerij Bavaria heeft officieel een nieuw hoofdkantoor. Het gebouw aan de Stater in Lieshout is officieel geopend door commissaris van de koningin Maij-Weggen, dit met de onthulling van het kunstwerk op de rotonde.
Het nieuwe hoofdgebouw biedt plaats aan 150 tot 180 mensen. Deze mensen waren vroeger verspreid over meer dan 10 kantoren. De nieuwbouw heeft meer dan 7,5 miljoen euro gekost en is door de familie Swinkels, die Bavaria opgericht heeft, zelf ontworpen. Het gebouw moest de uitstraling van een moderne brouwerij hebben. Daarom is er veel inox en glas in het nieuwe gebouw verwerkt.

Website brouwerij: www.bavaria.nl


Brouwerij De Beyerd plechtig geöpend.

Eigenaar Piet de Jongh van café-restaurant De Beyerd heeft er bezigheid bij. Begin deze maand is zijn nieuwe brouwerij De Beyerd officieel geöpend en tevens ingezegend door bisschop Muskens van Breda. Door de opening van de kleine brouwerij kan een 750 jaar lange biertraditie in Breda blijven. Voorlopig zal de brouwerij enkel Drie Hoefijzers Klassiek brouwen, een oud recept van Drie Hoefijzers-brouwerij. Het recept en de gist is ter beschikking gesteld door brouwerij Interbrew. Voorlopig zal het bier enkel verkrijgbaar zijn in De Beyerd, maar in een latere fase zal het bier tevens in verschillende drankgelegenheden in Breda verkocht worden. Piet de Jongh overweegt ook om bier te brouwen naar eigen recept.

Website brouwerij: www.beyerd.nl


1 miljoen subsidies voor Interbrew.

Interbrew krijgt 1miljoen euro subsidies van de Vlaamse regering, dit voor de bouw van een nieuw onderzoekscentrum in Leuven. Interbrew gaat een 3000 vierkante meter groot gebouw plaatsen bij zijn huidige gebouwen, dit voor een onderzoekslaboratoria en extra kantoorruimte. De resultaten van het labo zullen gebruikt worden in alle brouwerijen van interbrew . De 1 miljoen euro zal tevens gebruikt worden om het personeel een betere opleiding te geven. Bij Interbrew België werken meer dan 2.500 mensen en dit vond de Vlaamse regering belangrijk om Interbrew in België te houden.

Website brouwerij: www.interbrew.com


Brouwerij Bavaria verliest rechtszaak in Beieren.

Bavaria Holland Beer mag volgens de Beierse rechter niet meer gebruikt worden. Bavaria is het Latijnse en ook het Engelse woord voor Beieren en Bavaria Holland Beer suggereert dat het bier afkomstig zou zijn uit Beieren en de naam Beieren mag enkel de brouwerij in Beieren gebruiken. Volgens Bavaria-directeur Swinkels beschermt de justitie de Duitse brouwers. Tot overmaat van ramp heeft de rechter ook besloten dat het bedrijf niet in cassatie kan gaan. De Bavaria-topman overweegt om naar het Europese Hof van Justitie in Luxemburg te gaan.

Website brouwerij : www.bavaria.nl


Heineken meent volledig Dinal over .

Heineken heeft zijn belang in de Kazachstaanse brouwerij Dinal LLP uit van 51 naar 97 procent uitgebereid. Dinal is de vierde grootste brouwerij in Kazachstan. Heineken wil de brouwerij verder laten groeien en tevens de import van Russische Heineken opvoeren. Hiermee wil Heineken zijn positie in Kazachstan vergroten. De bierconsumptie in Kazachstan is één van de snelgroeienste ter wereld. In brouwerij Dinal zijn zo'n tweehonderd werknemers werkzaam en goed voor 225.000 hectoliter of 10 % van de totale bierconsumptie in Kazachstan.

Website brouwerij: www.heineken.nl


Browar Belgia wint Gouden Palm.


Browar Belgia, de Poolse vestiging van brouwerij Palm heeft op de Brewing Industry International Awards 04 in Londen 2 gouden medailles gekregen. Deze prestigeuse prijzen waren voor de bieren Frater en Wojak. Uit een totoaal van 882 verschillende bieren uit 48 landen heeft de jury de 2 bieren van Browar Belgia uitgekozen. Abdijbier Frater kreeg de prijs in de categorie lage gisting tussen de 5,6 en de 6,9 procent alcohol. Wojak Wszechmocne won in de categorie lage gisting met meer dan 7 procent alcohol en kreeg daarboven op nog de titel " Worlds best strong beer". Browar Belgia is in polen de 4de grootste brouwerij met een productie van 1,1 miljoen hectoliter.

Website brouwerij : www.palm.be


Oktoberfeste in Duitsland peperduur


Van 18 september tot 03 oktober 2004 gaan de oktoberfeste door in het Duitse München.Met z'n honderduizenden trekken de bezoekers naar de verschillende biertenten, waar ambiance verzekerd is en waar het bier rijkelijk vloeit. Aan dit laatste zou wel eens een eind kunnen komen. De organisatoren hebben de prijs van het bier drastisch omhoog gebracht. De prijs voor een frisse pint( 1/2 l.) zal immers schommelen tussen de 6 en de 7 euro.

Website Organisatie : www.oktoberfeste.de 


Uittips:

Juli 2004

03-04 juli 04

 

Grensbierfestival

 3-4 juli 2004

Tent De Quarantainestallen Hemelrijk 77 te Essen (B)

Twee dagen lang serveren 20 Belgische en Nederlandse brouwers hun bieren in de tent aan de Quarantainestallen. Deze activiteit kadert in de viering van het 150-jarig bestaan van de grensoverschrijdende spoorlijn Antwerpen-Moerdijk door Essen. Meer info volgt. In samenwerking met de Essener Muzikanten, de gemeente Essen, en de Quarantainestallen.

Een organisatie van :

OBER
Site: www.ober.be
Tel: 03/667 35 14

03 juli 04

9e Mechelse bierdag


Op zaterdag 3 juli 2004 vanaf 14:00 uur.

In het Olivetenhof, Olivetenvest 32 te Mechelen (B).

Inkom gratis.


Organisatie van de Mechelse Beerbrothers
Meer info:
Site: www.thebeerbrothers.be
Email: the.beerbrothers@zythos.be

04 juli 04

18e Speciaal Bier Matinée Zuid-Nederland

Op zondag 04 juli van 11:00 tot 18:00 uur


De Lind te Oisterwijk (Nl) voor café La Belle Epoque


Gratis toegang

Aanwezige brouwerijen:
Jopen (NL) met nieuw bier Witte Chocolade!
D'n Hopper (NL) nieuwe brouwerij voor het matinee!!
Sint Servattumus (NL)
Brouwerij Maasland (NL) met een verrassingsbier!!
Brouwerij de Prael (NL) nieuwe brouwerij voor het matinee!!
Brouwerij Moerenburg (NL)
Klein Duimpje (NL)
't Koelschip (NL)
Trappistenbrouwerij de Koningshoeve (NL)
Museumbrouwerij de Roos (NL)
Brouwerij de Kroon (NL)
Brouwerij de Jantjes (NL)
Microbrouwerij Achilles (B)
Brouwerij Coulier (B) nieuwe brouwerij voor het matinee!
Interbrew (B) met diverse speciaalbieren
Palm (B)
Brouwerij du Bocq (B)
St. Manon (B) nieuwe brouwerij met verrassingsbier (dit moet u proeven!!)
Brouwerij Huyghe (B) nieuwe brouwerij voor het matinee met nieuw Florisgarden aarbeibier
De Leyerth (B) met de bekende Urthel bieren
Baltika (R) Russische bieren, groot assortiment
Brouwerij Mongozo met Afrikaanse bieren!!!


Organisatie : Société des Bières Spéciales

Meer info:
Site: www.societe-des-bieres.nl
Email: n.faber@wxs.nl
Tel: Wim Pelgrom 0031-13/528 48 50

09-10 juli 04

 

De Bierjutterij

 09 en 10 juli 2004

Negende editie gaat door op:

 vrijdag 09 juli van 17h00 tot 01.00

zaterdag 10 juli 2003, van 11h00 tot 01h00 op het
"Paulusplein" te Oostende (vijf minuten van het station).


Op het plein en in tenten. Koude en warme biergerechten. Verschillende brouwerijen aanwezig. Degustatie van 30 verschillende bieren in speciale proefglazen ontworpen door Herr Seele.

Een organisatie van :

De Oostendse Bierjutters
Torhoutsesteenweg 628
8400 Oostende
mail: deoostendsebierjutters@zythos.be
0475/47.99.24

11 juli 04

 

Feest van de Belgisch-Luxemburgse Brouwerijen

Op zaterdag 11 juli 2004 in  Hotton-sur-Ourthe  (van 11 tot 20 u), feest van de Belgisch-Luxemburgse Brouwerijen dit op het "eilandje" in de Ourthe. In het centrum van de stad komen alle brouwerijen uit de provincie Luxemburg (o.a. Orval, Achouffe, Fantôme, enz…) samen en stellen ze hun (speciale) bieren voor · degustatie van de bieren · streekgebonden hapjes · doorlopend animatie voor groot en klein · non-stop restauratie.

 


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994208 maal bezocht.