DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant juli2009

Zomerbierkrant juli 2009

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

 

Zomereditie

Uittips:

04 juli Bierjutterij te Oostende(B)

04-05 juli Opendeur brouwerij Le Trappe te Berkel-Enschot (Nl)

04 juli Bierdegustatie Beekse feesten te Zomergem (B)

04 juli Private Tasting Brouwerij Mort Subite te Kobbegem (B)

04 juli Bezoek Brouwerij Oud Beersel te Beersel (B)

04 juli Opendeur Brouwerij Loterbol in Diest (B)

05 juli Zomerbierfestival in Mechelen (B)

05 juli Speciaal Biermatinee Zuid Nederland in Oisterwijk (Nl)

11 juli De vrouwen brouwen in Erpe-Mere (B)

16 juli Private Tasting Brouwerij Lindemans te Vlezenbeek (B)

17 juli Private Tasting Brouwerij 3 Fonteinen te Beersel (B)

18 juli Private Tasting Grimbergen te Grimbergen (B)


Zomerkrant.

Deze bierkrant met weinig nieuwtjes, maar met meer informatie over de eerstkomende bieractiviteiten in België en Nederland. Volgende maand een extra editie voor de maand augustus. We wensen onze lezers een deugddoende vakantie toe.

 


Sponserlink

Nieuw in de boekenwinkel

Focus Bier (dabove L.) 288 P

In de reeks van zeer handige en kwaliteitsvolle gidsen, krijgen we deze keer een exmplaar dat gewijd wordt aan de godendrank bij uitstek, nl. bier. Het is weerom een kwaliteitswerk, onder de redactie van Michael Jackson, die onlangs overleed. Een zeer lijvig boekje in handformaat, waarin de wereldgoeroe op gebied van het bier een knappe beschrijving weet te brengen van de bekendste, beroemdste en beruchtste bieren. Uiteraard kennen de Lage Landen een zeer groot aandeel in dit boek, zeg maar zowat een kwart van de beste wereldbieren komen uit België en Nederland. We vinden in deze gids een handleiding om alles te weten te komen wat nodig is om op een degelijke manier de juiste kennis op te doen van wat je werkelijk moet weten van het bier. De manieren van brouwen, de soorten bier, de stijlen en de manieren van genieten worden er omstandig in beschreven, om dan over te gana tot het ernstige werk, nl. op verkenning door de wereld van bieren, van overal ter wereld. Het is een prachtig overzicht van alle bieren die op hun manier de wereld van de bieren weten te tekenen, en dit op een zeer concrete wijze beschreven, met de nodige links om zeer concreet de brouwerijen terug te kunnen vinden, en wellicht over te gaan tot degustatie. Alle mogelijke bieren, met de illustratie van een uitgeschonken glas en een fles van het besproken gerstenat. Daarnaast wordt, naast een algemenere, historische beschrijving ook de streek van oorsprong, de biersoort, de alcoholgehalte en de schenkingstemperatuur. Dus niet enkel een theoretische benadering, maar ook een visuele weergave en practische begeleiding. Men kan enkel maar lovend zijn over dit zeer knap boek, met heel wat practische tips en weetjes. Een must voor wie de wereld van het bier wenst te ontdekken. Een smaakvol boek… een referentiewerk op het gebied van bierkennis.

Bestel dit boek nu bij:

Azur.be: 23.74€


 

 


Uittips: juli 2009


 

bierjutterij

 

Zaterdag 4 juli 2009 van 12.00 tot 24.00 uur

Pauluspleintje te Oostende (B)

 

De bierjutterij, een 50-tal hoofdzakelijk Belgische speciale bieren van een 10-tal brouwerijen .

Het Sas, Boezinge
Brouwerij Lupiline, Kuurne
Taverne Pado, Tielt (Brouwerij Alvinne Heule)
Brouwerij ’t Gaverhopke, Stasegem/Harelbeke
Brasserie Belgoo Beer, Binche
Brasserie La Binchoise, Binche
Brouwerij Dilewyns, Dendermonde
Brasserie Jandrain, Jandrain Jandrenouille
Brouwerij Druïde, Deerlijk
Brouwerij Strubbe, Ichtegem
Brasserie Dupont, Tourpes

Info:

Site: www.deoostendsebierjutters.org
E-mail: joDOBber@gmail.com


 

 

Open deur brouwerij La Trappe

 

Zaterdag 4 juli 2009 vanaf 12.00 uur

Zondag 5 juli 2009 vanaf 12.00 uur

Bierbrouwerij de Koningshoeven, Eindhovenseweg 3 te 5056 Berkel-Enschot (Nl)

 

Dit jaar viert Bierbrouwerij de Koningshoeven haar 125-jarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan organiseert de brouwerij een open weekend op 4 en 5 juli 2009. De brouwerij en het Proeflokaal zijn dan twee dagen lang geopend voor publiek. Alle bezoekers krijgen bij binnenkomst een kaart uitgedeeld die garant staat voor een gratis rondleiding door de brouwerij, een historische film en een glas jubileumbier bij aankoop van een consumptie naar keuze.
Naast een rondleiding en de historische film zijn er verschillende dingen georganiseerd binnen de kloostermuren om het publiek uitgebreid kennis te laten maken met het kloosterleven. Zo presenteren verschillende kloosters uit de regio hun ambachtelijke producten tijdens het open weekend. Voor kinderen is er vermaak geregeld en op het terras kan iedereen van een ambachtelijke maaltijd genieten. Let op de abdij is niet te bezichtigen deze dagen!
 Isid’or
Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum is La Trappe Isid’or ontwikkeld. Het jubileumbier is vernoemd naar broeder Isidorus , de eerste brouwer van La Trappe. Zoals altijd gaat een deel van de opbrengst van La Trappe naar de kloosters in Indonesië en Oeganda, die vanuit Koningshoeven zijn voortgekomen. De opbrengst van La Trappe Isid’or zal volledig ten goede komen aan de monniken in Oeganda. Zij moeten, nadat zij gevlucht zijn voor het geweld in Kenia gedurende 2008, een volledig nieuw bestaan opbouwen in Oeganda. Met de opbrengst van La Trappe Isid’or wordt de gemeenschap aldaar in staat gesteld om een nieuw klooster te bouwen en een nieuwe bron van inkomsten te vinden.

Info:

Site: www.latrappe.nl
E-mail: info@latrappe.nl


 

 

Leven in de Brouwerij Beekse feesten

 

Zaterdag 4 juli 2009 om 19.00 uur

Spiegeltent ‘Moulin Rouge’ centrum Beke-Zomergem (B)

 


Centraal thema van Vlaanderen Lekker Land in 2009
Ons land staat over de hele wereld bekend als het paradijs voor bierliefhebbers. Ook Vlaanderen heeft veel te bieden. Denk maar aan de talrijke authentieke brouwerijen, de bruine kroegen met hun breed gamma streekbieren en de vele bierevenementen. 2009 staat voor Vlaanderen Lekker Land volledig in het teken van ‘Leven in de Brouwerij!’
Aan dit thema wordt op zaterdag extra aandacht besteed.
Om 19.00 u. start een bierdegustatie onder de deskudige leiding van Geert Vandromme.
Thema's die aan bod komen: het brouwproces van bier, bier proeven, bespreking van de soorten bier, link met bepaalde gerechten, biercultuur en zelf bier brouwen.
De degustatie van 5 biersoorten en bijpassend hapje kost 6 euro.
Ook niet bierdrinkers zijn welkom, al was het maar om de sfeer op te snuiven en er bij te zijn.

Info:

Site: www.zomergem.be
E-mail: pswankae@volvocars.com


 

 

Private Tasting Brouwerij Mort Subite

 

Zaterdag 4 juli 2009 om 16.30 uur

Brouwerij Mort Subite, Lierput 1 te Kobbegem (B)

 


Zaterdag 4 juli 2009 ontvangt Brouwerij Mort Subite 25 mensen om deel te nemen aan een degustatie van hun overheerlijke bieren. Tijdens deze private tasting leer je de verfijnde bieren van Brouwerij Mort Subite in Kobbegem kennen, krijg je vakkundig uitleg en kan je interactief je ervaringen uitwisselen. Het begin van de degustatie is voorzien om 16.30 uur en eindigt om 19 uur.

Kostprijs: € 5. Inschrijven is verplicht via Els Meyvaert, provinciaal coördinator Tafelen in Vlaanderen, gsm +32 (0)476-91 28 19

Info:

Site: www.alken-maes.be
E-mail: els.meyvaert@tafeleninvlaanderen.be


 

 

Bezoek Brouwerij Oud Beersel

 

Zaterdag 4 juli 2009 van 11.00 tot 13.00 uur

Brouwerij Oud Beersel, Laarheidestraat 230 te Beersel (B)

 


Elke eerste zaterdag van de maand van 11 uur tot 13 uur kan je de brouwerij bezoeken; je hoeft niet te reserveren!
Prijs: € 5 per persoon (één degustatie inbegrepen).

Info:

Site: www.oudbeersel.com
E-mail: visit.degeuzen@oudbeersel.com


 

 

Brouwerij Loterbol in Diest opent zijn deuren

 

Zaterdag 4 juli 2009 vanaf 16.00 uur

Café - Brouwerij LOTERBOL, M. Theysstraat 58A te Diest (B)

 


Café Loterbol is open (in principe) de eerste zaterdag van de maand (vanaf 16 uur tot middernacht).
Een bezoek aan de brouwerij is dan meestal eveneens mogelijk of kan afgesproken worden voor groepen op andere dagen.
Je kan kennismaken met de Loterbol van 6° van het vat, of misschien drink je liever de blonde of bruine Loterbol van beiden 8° op fles? Voor wie graag een mengeling proeft van Loterbol-blond en de 3 Fonteinen Lambik is er de Tuverbol van 11°!

De vroegere naam van deze brouwerij was brouwerij De Brouwketel op het adres Weelbroek in Diest. In het huidige café Loterbol kan men een steen terugvinden van 1706, die ingemetseld was in de brouwerij. Vermoedelijk was er toen al "leven in de brouwerij".

Vroeger maakte men in Diest tarwebieren en witbieren; de hele regio Aarschot - Leuven - Hoegaarden was ervoor gekend. Vanaf 1860-1870 is men in Diest donkere bieren gaan brouwen, beter gekend als Diesters. Brouwerij Duysters was gekend voor zijn Royale, een donker zwart type gildenbier en zijn bruine tafelbieren.

Info:

Site: www.loterbol.be


 

 

Zomerbierfestival

 

Zondag 5 juli 2009 van 11u00 tot 21u00

Perron M, Douaneplein te Mechelen (B)

 

Gratis inkom
Proefglaasjes van 20 cl
Warme hapjes verkrijgbaar

Info:

Site: www.thebeerbrothers.be


 

 

Speciaal Biermatinee Zuid Nederland

 

Zondag 05 juli 2009 vanaf 11.00 uur

De Lind te Oisterwijk (Nl)

 


Het matinee is met die cultuur meegegroeid. Het is een professioneel georganiseerd en volwassen evenement waar bierliefhebbers hun hart kunnen ophalen! En ondanks dat inmiddels duizenden liefhebbers en belangstellenden de weg naar De Lind in Oisterwijk weten te vinden, is de sfeer, als vanouds, gezellig en ontspannen.

Er is voor ieder wat wils. Naast een keur aan speciale bieren kan men genieten van muziek, lekkere hapjes, spelletjes met leuke prijzen, de kennis testen bij een blindproef. Kinderen meenemen is geen probleem, ook daaraan is gedacht.

Het 'Speciaal Biermatinee Zuid-Nederland” is een openluchtfestival dat plaatsvindt in de parel van Brabant, de toeristische gemeente Oisterwijk.

 

Info:

Site: www.societe-des-bieres.nl
E-mail: biermatinee@societe-des-bieres.nl


 

 

De vrouwen brouwen

 

Zaterdag 11 juli 2009 vanaf 16.00 uur

De Glazen Toren, Glazentorenweg 11 te 9420 Erpe-Mere (B)

 


Jullie lezen het goed! De VROUWEN BROUWEN deze zomer nogmaals hetzelfde bier als twee jaar geleden nl. het zeer geliefde en superlekkere Nette.

Op 11 juli 2009 kan iedereen komen kijken hoe de vrouwen het er vanaf brengen in de brouwerij De Glazen Toren vanaf 16 uur.

Wie een gezellige avond wil doorbrengen bij de brouwerij kan vanaf 18u aanschuiven aan een smakelijke en uiterst verzorgde barbeque. (aperitief/ 3 vleessoorten met begeleidende groentjes,sausjes enz.+1 consumptie).

Gelieve daarvoor wel op voorhand (uiterlijk dinsdag 6 juli) in te schrijven door storting van €15 op de rekening nr 001-2450950-30 van OPA, met vermelding BBQ

Info:

Site: www.opa-aalst.eu
E-mail: info@opa-aalst.eu


 

 

Private Tasting Brouwerij Lindemans

 

Donderdag 16 juli 2009 om 14.00 uur

Brouwerij Lindemans, Lenniksebaan 1479 te Vlezenbeek (B)

 


Op donderdag 16 juni 2009 nodigt Brouwerij Lindemans 30 mensen uit voor een private tasting onder de vakkundige leiding van hun degustatie-expert. Je krijgt een rondleiding in de brouwerij, gevolgd door een degustatie van een aantal bieren naar keuze. Het begin van de degustatie is voorzien om 14 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname is betalend (€ 5,70 per persoon) en inschrijven is verplicht via de brouwerij.

Info:

Site: www.lindemans.be

Mail: info@lindemans.be


 

Private Tasting Brouwerij 3 Fonteinen

 

Vrijdag 17juli 2009 om 19.00 uur

Brouwerij 3 fonteinen, Hoogstraat 2A te Beersel (B)

 

In het kader van het project "Tafelen in Vlaanderen" gaan er in de Brouwerij 3 Fonteinen twee privé-degustaties door. Deze zijn toegankelijk zowel voor de bierkenner als voor de amateur- en de geuzeliefhebber.
Er staat een bezoek van de brouwzaal en de lambikkelder op het programma. Daarna volgt een proeverij in de LambikOdroom.

De degustaties gaan door op volgende data: vrijdag 17 juli 2009 en zaterdag 15 augustus 2009.
Start rondleiding van de brouwerij om 19 uur, daarna degustatie van lambik, geuze en Schaarbeekse Kriek.
Reservatie is verplicht wegens de beperktheid van de groep, maximum 25 personen.
Inschrijving is pas geldig na overschrijving van € 10 op rekening: Fortis: 001-5515061-08 met vermelding van naam en datum.

Info:

Site: www.3fonteinen.be

Mail: info@3fonteinen.be


 

Private Tasting Grimbergen

 

Zaterdag 18 juli 2009 om 14.00 uur

Fenikshof, Abdijstraat 20 te Grimbergen (B)

 


Op zaterdag 18 juli 2009 kunnen 20 personen deelnemen aan een proeverij van het Grimbergen-bier, onder leiding van de brouwmeester zelf! De degustaties worden namelijk geleid door Bas Lansbergen, de brouwmeester van Grimbergen, die alle knepen van het vak hierrond tot in de kleinste details beheerst. Dit is dé geschikte persoon voor een succesvolle Grimbergen degustatie!

De degustatie heeft plaats in de Norbertuszaal van het Fenikshof in Grimbergen en start om 14 uur.
Inschrijven kan via het Fenikshof, Abdijstraat 20, 1850 Grimbergen, tel. +32 (0)2-306 39 56.
Prijs: € 5 per persoon.

 

Info:

Site: www.hetfenikshof.be

Mail: info@hetfenikshof.be


Contactadres: info@bierpromotie.be
U wenst de bierkrant wel of juist niet meer te ontvangen: surf naar: de bierkrant
Een uitgave van: www.bierpromotie.be
Deze krant mag verder verspreid worden, indien er inhoudelijk niets veranderd wordt.
Activiteiten voor  2009 (bierfestivals, bierproeverijen en opendeurdagen) worden GRATIS opgenomen in onze kalender en in de bierkrant. Gelieve nu reeds uw activiteiten door te mailen.
De redactie is niet verantwoordelijk voor verkeerdelijk vermelde activiteiten.


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994157 maal bezocht.