DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant juni 2004

Bierkrant juni 2004

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Heineken richt een joint venture op met het Australische Lion Nathan.
Belgen en Nederlanders verbruiken minder bier in 2003.
Brouwerij Alfa terug in polen.
Palm lanceert Redbach.
Productie brouwerij Oranjeboom in Breda is gestopt.

Uittips:
Bierfestival Bornem (B)
Weekend der spontane gisting in Opstal (B)
Karakterbier weekend HOP 2004 te Vichte (B)
Streekbierenhappening te Vichte (B)


Heineken richt een joint venture op met het Australische Lion Nathan.

Heineken richt een joint venture op met het Australische Lion Nathan. Deze Nieuwe onderneming zal zowel Heineken-bier brouwen als importeren. De brouwer verwacht dat de omzet in AustraliŽ de komende twee tot vijf jaar met dubbele cijfers zal groeien. Heineken-woordvoerder Veronique Schyns verwacht dat de lokale productie over circa zes maanden zal beginnen. Heineken boekte in 2003 in AustraliŽ een nettowinst van 1,32 miljoen Australische dollar, dat is circa 810.000 euro. Verder zijn er tussen de twee partijen gesprekken om ook samen in China uit te bereiden. Over dit laatste wil brouwerij Heineken nog niets kwijt.

Website brouwerij: www.heineken.nl


Belgen en Nederlanders verbruiken minder bier in 2003


De dalende trend inhet verbruik van bier heeft zich ook het vorige jaar doorgezet. In Nederland is de verkoop gedaald met 3 procent. Ook in BelgiŽ zijn de cijfers vergelijkbaar. De compsumtie van wijnen is echter de laatste jaren gestegen. Ongeveer een kwart van de Belgen drinkt dagelijks minstens een glas rode wijn.Bier wordt het vaakst gedronken door mensen van de 25 tot de 35 jaar en deze bevolkingsgroep is de laatste jaren geslonken. Wijn daarentegen wordt het vaakst gedronken door mensen van boven de 35 jaar en deze groep is dan weer groter geworden.


Brouwerij Alfa terug in polen

Bierbrouwerij Alfa gaat in Polen een bedrijf opzetten voor de distributie van het eigen bier. In het verleden heeft de brouwerij bier geexporteerde naar Polen. Maar die export viel geheel stil toen Polen de accijnzen op importbier met 100 procent verhoogde. Door de recente toetreding van Polen tot de EU valt de accijns weg en heeft brouwerij Alfa besloten om het opnieuw te wagen.
Alfa Heeft beslist om een magazijn in de buurt van de Poolse stad Poznan opzetten samen met een Poolse partner. Om de start van het nieuwe bedrijf te bespoedigen heeft Alfa de bemiddeling ingeroepen van oud-president Lech Walesa van Polen. Walesa bezoekt binnenkort Nederland en brengt tevens ook een bezoek aan de brouwerij in Schinnen. Brouwerij Alfa verwacht door deze nieuwe markt de export van Alfa de komende twee jaar met 5 procent zal stijgen tot circa 20 procent. De extra bierproductie die daarvoor nodig is, is mogelijk dankzij een recente uitbreiding van het brouwhuis met 60.000 hectoliter tot 180.000 hectoliter.

Website brouwerij: www.alfa-bier.nl


Palm lanceert Redbach

Begin deze maand heeft brouwerij Palm de zoetzure Redbach voorgesteld. Redbach is de nieuwe kriekvariant van de vertrouwde Rodenbach. Het bier is speciaal ontworpen om de jonge feestvierders.Hiermee wil brouwerij Palm niet achter blijven op denieuwe trend van zoete bieren waarmee de grote brouwerijen de jongeren wil mee laten kennis maken.

Website brouwerij: www.palm.be


Productie brouwerij Oranjeboom in Breda is gestopt.

Na een lange brouwtraditie van meer dan 350 jaar heeft de brouwerij Oranjeboom zijn laatste flesjes gevuld en verdwijnd een stuk geschiedenis in Breda. De brouwerij is reeds lang overgenomen door Interbrew. Nu heeft Interbrew wereldwijd 75 brouwerijen en dit vindt de directie te hoog. Daarom zullen er in de toekomst nog meer brouwerijen de deuren moeten sluiten, terwijl andere dan weer gemodernisserd zullen worden waardoor ze een grotere productie kunnen draaien.

Website brouwerij: www.interbrew.be


Uittips:

Mei en juni 2004

29-31 mei 04

 

Bierfestival Bornem

Moderne festivaltenten in recreatiedomein Breeven te Bornem (B).

29-30-31 mei 2004 (Pinksterweekend)

 
Op het Bierfestival Bornem zullen allerhande beursstanden - opgesteld in moderne festivaltenten in recreatiedomein Breeven te Bornem - informatie verschaffen aangaande verschillende Belgische brouwerijen en hun bieren. Meer dan 20 Belgische brouwerijen zullen rechtstreeks vertegenwoordigd zijn. Bovendien kunnen we rekenen op een wereldprimeur: "Groenbier"; anders dan de anderen, opvallend in het gamma, apart van kleur en lekker van smaak...

Op datzelfde moment vindt eveneens het jaarlijkse Palingfestival plaats in Mariekerke (een deelgemeente van Bornem) en tussen beide evenementen zal er een gratis pendeldienst ingezet worden.

Zaterdag & zondag zal het Bierfestival Bornem toegankelijk zijn van 10u tot 20u. Op maandag sluiten de deuren van deze eerste editie definitief om 18u.

Het Bierfestival Bornem is makkelijk te bereiken met de wagen (voldoende parkeergelegenheid) of met het openbaar vervoer (pendeldienst tussen Palingfestival Mariekerke en Bierfestival Bornem via het station van Bornem).

Inkom bedraagt 3,00 Euro (-16j GRATIS). Inbegrepen in deze toegangsprijs zijn: een GRATIS tombola met prachtige bierprijzen, GRATIS & goedkope degustaties en aantrekkelijke aankoopprijzen voor meeneemverpakkingen.
naamorganisator=Freevents i.s.m. en t.v.v. KSV Bornem

Meer info op:
telorganisator: 0496/59.55.26
emailorganisator: fvancauteren@ge.cokecce.com
siteorganisator: http://www.bierfestivalbornem.be

29-30 mei 04

Weekend der spontane gisting

Tapperij Beukenhof
Broekstraat 18 te 9255 Buggenhout-Opstal (B).

29 & 30 mei 2004

Tijdens dit unieke bierweekend zal men bieren van spontane gisting zoals : lambiek, kriekenlambiek, geuze, kriek, framboos, faro en de specialiteiten serveren van alle nog bestaande lambiekbrouwerijen en geuzestekers.

De spontane gistingbieren zijn de enige bieren die enkel bij ons, en meer bepaald in het Pajottenland, kunnen gebrouwen worden.
Het gaat hier wel degelijk om de artisanale bieren (met fond) en niet om de moderne consumptiebieren.

Dit unieke assortiment werd aangevuld met de bieren van de twee brouwerijen die onze Buggenhoutse gemeente nog rijk is. En natuurlijk onze zelfgebrouwen Opstalse tripel.
Hierbij hoort natuurlijk de boterham met kop, platte kaas en radijsjes of boerenhesp.

De toegang is gratis en EBCU & Zythos-leden bekomen op vertoon van hun lidkaart 1 consumptiejeton ter waarde van 1,25 EURO.
Voor de kinderen is er animatie voorzien.

Overnachting is mogelijk mits reservatie voor 16 mei bij David Cooreman op het nummer 052/35.87.41. De plaatsen zijn beperkt.
Zij die met de trein komen kunnen worden afgehaald, met een maximum van 4 personen tegelijk, in de stations van Heizijde of Buggenhout, mits een telefoontje bij aankomst naar 0474/37.50.70.

 

05-06 juni 04

KARAKTERBIER WEEKEND HOP 2004

5 en 6 juni 2004 van 14 tot 23 uur

In Zaal CC "De Stringe", Ommersheimplein 4, te Vichte (B)

GRATIS INKOM

Het Karakterbier weekend is uiterst geschikt voor:
Levensgenieters - Lekkerbekken en Smulpapen - mensen die hun bierhorizon willen verruimen - mensen in het bezit van geoefende smaakpapillen en reukorgaan - mensen die andere smaken en geuren willen ontdekken - mensen met K die bier lusten met B - mensen die gewoon houden van gezelligheid.

Verder is er:

Een kinderhoek - Een 'Altijd Prijs' tombola aan 3 euro per omslag. (Zoals clusterpacs, geschenkverpakkingen, 75cl flessen, magnums enz...)

Info: +32 (0) 56.40.20.12 of 32 (0) 56.77.46.18
Contact : hop@karakterbierweekend.be
Site : www.karakterbierweekend.be

 

26 juni 04

Streekbierenhappening

26 juni 2004 vanaf 17 uur

Zaal Ansold, Landergemstraat 1, 8570 Anzegem(B)

GRATIS INKOM

Gezelligheid troef op deze 1e streekbierenhappening. Op de parking tussen Zaal Ansold en Sporthal Torrebos zullen er een 20-tal verschillende brouwerijen aanwezig zijn die hun streekbier verkopen. Kom ook proeven en maak kans op ťťn van de mooie prijzen van onze gratis tombola. Vanaf 17u

Met o.a. Slaapmutske - St Canarius - Alvinne - Liefmans - Ename

Contact : devos.transport@pandora.be
Site : http://gapersfeesten.bravehost.com

 


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994209 maal bezocht.