DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant juni 2005

Bierkrant juni 2005

Een uitgave van www.bierpromotie.be


 

Inhoud:

Heineken verlengt sponsorcontract Champions League met 3 jaar.

Verkeerd biertje gedronken.

Heineken in een nieuw jasje.

Terug hoppekweek in Schijndel (Nl).

Cuvee van brouwerij De Troch erkend als streekproduct.

Grolsch Legioen voor Nijmegen 2000.

Binnenkort BOB-viltjes in Nederland.

Hersenen van vrouwen minder bestand tegen alcohol.

Pil tegen overmatig drankverbruik.

 

Uittips:

28 mei 05 Open Nederlandse kampioenschappen voor amateur bierbrouwers 2005 te Boekelo(Nl).

28-29 mei 05 10 e Weekend der spontane gisting te Buggenhout-Opstal (B).

04-05 juni 05 KARAKTERBIER WEEKEND HOP 2005 te Vichte (B).

17 juni 05 Themaproeverij blonde bieren te Tielt (B).

17 juni 05 Proefavond abdijbieren te Sint-Niklaas (B).

24-26 juni 05 6de Bierpassie weekend te Antwerpen (B).

25 juni 05 2de Streekbierenhappening te Anzegem (B).


 

Heineken verlengt sponsorcontract Champions League met 3 jaar.

Brouwerij Heineken heeft het sponsorcontact met de UEFA Champions League met drie jaar verlengd. Deze overeenkomst is bekend gemaakt net voor de finale van de Champions league in Istanbul. Het nieuwe contract loopt van 2006 tot 2009. De volgende drie jaar zal Heineken het Heineken-logo gebruiken in plaats van het merk Amstel.

Website: www.heineken.nl


Verkeerd biertje gedronken.

Tijdens het bezoek aan een bar, in de VS, werd een werknemer van Budweiser betrapt door de schoonzoon van de grootste aandeelhouder, terwijl hij een biertje van het concurrerend merk Coors dronk, en op staande voet ontslagen. De feiten speelden zich reeds af in 2003, maar nu eist de werknemer een flinke schadevergoeding van zijn voormalige werkgever.


Heineken in een nieuw jasje.

Door het gebruik van nieuwe verpakkingen wil Heineken zijn producten aantrekkelijker maken. Verder wil de brouwerij het bier drinken laten plaatsvinden op tijdstippen dat de meeste mensen nu geen bier drinken, zoals tijdens de maaltijd. Hiermee hoopt de brouwerij op een groei in het verzadigde Europa. Het eerste product in deze reeks vernieuwingen is het nieuwe gekoelde blikje die je nu reeds ziet in supermarkten, maar dat je tijdens de vakantieperiode ook vaak zult tegenkomen langs het strand. Het nieuwe blikje de Cool Can heeft meer de vorm van flesje en zal uitsluitend te vinden zijn in de koelafdeling van supermarkten en deze zomer in parken en aan zee.

Website: www.heineken.nl


Terug hoppekweek in Schijndel (Nl).

In de achttiende eeuw stond Schijndel bekend om de teelt van hop. Maar tientallen jaren geleden is deze kweek volledig uit het landschap verdwenen. Werkgroep Schijndels Landschap wil met steun van de reconstructiecommissie Maas en Meierij de kweek van hop terug leven inroepen en is reeds begonnen met het planten van 6 verschillende rassen hop. De geteelde hop gaat in het najaar naar bierbrouwer Sint Servattumus in Schijndel die de hop zal verwerken in het Schijndels speciaalbier.


Cuvee van brouwerij De Troch erkend als streekproduct.

De Cuvee, Chapeau Lambic oude geuze van de Wambeekse (B) brouwerij De Troch, is door de VLAM erkend als streekproduct. De Troch is nog één van de enige familiale bedrijven die nog steeds op traditionele wijze, zonder toevoeging van suiker zijn geuze maakt. De geuze is een mengsel van oude en jonge lambic die op flessen getrokken wordt en dan verder gist. De jonge Lambic zorgt voor het koolzuur in het bier en voor het schuim, de oude lambic is uitgegist en zorgt voor zijn typische smaak. De Lambicbrouwerijen zijn vooral blijven bestaan door de vruchtenbieren. Ook brouwerij De Troch heeft een reeks vruchtenbieren op basis van kriek, framboos, citroen, ananas, banaan, aardbei, perzik en mirabel. Deze bieren vallen vooral bij de jongen in de smaak. De Troch produceert zo'n 700.000 liter bier per jaar. Daarvan is 70 tot 80 procent bestemd voor de export naar Europa, de VS, Japan, Taiwan en Hongkong.


Grolsch Legioen voor Nijmegen 2000.

Exclusief ter gelegenheid van het 2000-jarig bestaan van de stad Nijmegen (Nl) brengt Grolsch vanaf 30 mei a.s. een speciaal pilsner op de markt: Grolsch Legioen. Grolsch Legioen is een frisse speciale pilsner met een hoppig karakter. Het wordt op de markt gebracht in 45cl. beugelflessen voor supermarkt en slijterij (consumenten adviesprijs euro 3.99 per 4-pack) en in 15 liter fusten voor de horeca.

Website brouwerij: www.grolsch.nl


Binnenkort BOB-viltjes in Nederland.

Vanaf half juni start de zomer BOB-campagne en daarbij zullen de Nederlandse brouwerijen hun steun aan verlenen door gedurende één maand BOB-viltjes te verdelen aan cafés, bars en restaurants. De viltjes maken op een ludieke manier de bezoekers attent om een BOB te kiezen. Dit met leuke teksten als: 'Bestel ik een bier, of ben ik vanavond de BOB?'. In totaal worden er ruim vijf miljoen viltjes verdeeld. Sinds de BOB-campagne in Nederland loopt is het percentage dronken chauffeurs gedaald van 4,6% in 2000 tot 3,9 in 2003.

Website BOB= www.bobjijofbobik.nl


Hersenen van vrouwen minder bestand tegen alcohol.

Alcohol richt bij vrouwen grotere schade aan dan bij mannen. Behalve een groter risico op hart- en leverschade is vooral het inkrimpen van de hersenen groter bij vrouwen dan bij mannen. Tot deze bevindingen zijn onderzoekers in het Duitse Mannheim gekomen. Uit hun onderzoek blijkt dat bij vrouwen de hersencellen sneller vernietigd worden door alcohol. In Duitsland zijn ongeveer 600.000 vrouwen verslaafd aan alcohol. Goed nieuws van het onderzoek is na ontwenning de hersenen zich weer herstellen. Het volume neemt opnieuw toe doordat er tussen de zenuwcellen nieuwe verbindingen ontstaan die taken van de afgestorven cellen overnemen.


Pil tegen overmatig drankverbruik.

Voor wie vindt dat hij teveel drinkt of rookt is er binnenkort misschien een oplossing. Onderzoekers van de universiteit van Harvard hebben het effect van de kudzu-plant op het menselijke lichaam bestudeerd. De onderzoekers zijn tot de bevinding gekomen dat de plant de drang tot drinken en roken doet verminderen. Bij een beperkte groep testpersonen is vastgesteld dat de gebruikers van het extract het drankverbruik met de helft was gedaald. Waarom dit zo is, is nog niet echt duidelijk, maar waarschijnlijk versterkt de kudzu-plant het effect van alcohol, waardoor de gebruikers vlugger het effect hebben dat ze reeds genoeg binnen hebben. De pil zou geen bijwerkingen hebben.


Uittips:

juni 2005


28 mei 05

Open Nederlandse kampioenschappen voor amateur bierbrouwers 2005

28 mei 2005

Grolsch Bierbrouwerij - Boekelo(Nl)

Open Nederlandse kampioenschappen voor amateur bierbrouwers 2005 georganiseert door de Twents bierbrouwers gilde HAB.

 

Meer info:

Contact : info@hab.brouwen.nl

Site : http://www.onk2005.brouwen.nl


 

28-29 mei 05

10 e Weekend der spontane gisting

Zaterdag 28 mei 2005 van 17 uur.

Zondag 29 mei 2005 van 15 uur

Tapperij Beukenhof, Broekstraat 18 te 9255 Buggenhout-Opstal (B).

 

Tijdens dit unieke bierweekend zal men bieren van spontane gisting zoals : lambiek, kriekenlambiek, geuze, kriek, framboos, faro en de specialiteiten serveren van alle nog bestaande lambiekbrouwerijen en geuzestekers.

De spontane gistingbieren zijn de enige bieren die enkel bij ons, en meer bepaald in het Pajottenland, kunnen gebrouwen worden.

Het gaat hier wel degelijk om de artisanale bieren (met fond) en niet om de moderne consumptiebieren.

Dit unieke assortiment werd aangevuld met de bieren van de twee brouwerijen die onze Buggenhoutse gemeente nog rijk is. En natuurlijk onze zelfgebrouwen Opstalse tripel.

Hierbij hoort natuurlijk de boterham met kop, platte kaas en radijsjes of boerenhesp.


 

04-05 juni 05

KARAKTERBIER WEEKEND HOP 2005

4 en 5 juni 2005 van 14 tot 23 uur

In Zaal CC "De Stringe", Ommersheimplein 4, te Vichte (B)

GRATIS INKOM

 

Het Karakterbier weekend is uiterst geschikt voor:

Levensgenieters - Lekkerbekken en Smulpapen - mensen die hun bierhorizon willen verruimen - mensen in het bezit van geoefende smaakpapillen en reukorgaan - mensen die andere smaken en geuren willen ontdekken - mensen met K die bier lusten met B - mensen die gewoon houden van gezelligheid.

 

Verder is er:

Een kinderhoek - Een 'Altijd Prijs' tombola aan 3 euro per omslag. (Zoals clusterpacs, geschenkverpakkingen, 75cl flessen, magnums enz...)

Info: +32 (0) 56.40.20.12 of 32 (0) 56.77.46.18

Contact : hop@karakterbierweekend.be

Site : www.karakterbierweekend.be

 


 

17 juni 05

Themaproeverij blonde bieren

Vrijdag 17 juni 2005 om 19:45 uur.

Taverne Pado, Stationsstraat 68 te 8700 Tielt.(B)

 

Programma:

themaproeverij blonde bieren 6° alc.Vol.door Glenn Castelijn Brouwer bij brouwerij Alvinne (Ingelmunster)

 

Inschrijving en info:

Mail: William.roelens@telenet.be

 

of telefonisch / Fax naar Lode van Biervliet : 056/402.012


 

17 juni 05

Proefavond abdijbieren

 

vrijdag 17 juni om 20u

De Graanmaat, Grote Markt, Sint-Niklaas.(B)

 

Vrijdag 17 juni gaan we weer proeven! Dit maal verdiepen we ons in het geestrijke gerstenat,meer bepaald de abdijbieren.

Welke bieren mogen zich officieel abdijbieren noemen, wat zijn de vereisten, historische kijk op het verhaal, enz…

En wie kan daar beter over vertellen dan iemand die er een heel mooi en grondig boek over geschreven heeft? Juist, die avond nodigen we Jef Van Den Steen uit, auteur van "abdijbieren", "trappist" en "geuze".

Hij zal ons op professionele manier door de abdijwereld loodsen, uiteraard mét begeleidendebieren.

Spijtig genoeg komt deze mens niet helemaal gratis en zijn we dus genoodzaakt onze prijs eenmalig een klein beetje aan te passen. Maar laat het jullie niet weerhouden, het zal zeer zeker de moeite lonen!

Leden betalen 8 euro alles inbegrepen, niet-leden 10 euro.

Een organisatie van Tussen Pot en Pint Sint-Niklaas

Contact : mail: tpp@zythos.be


 

24-26 juni 05

6de Bierpassie weekend

24-26 juni 2005

Groenplaats - 2000 Antwerpen (B)

Vrijdag 24 juni van 14.00 tot 22.00u, zaterdag 25 juni van 13.00 tot 22.00u en zondag 26 juni van 13.00 tot 20.00u .

 

Meer info:

Contact : ben.vinken@beerpassion.com

Site : http://www.beerpassion.com


 

25 juni 05

2de Streekbierenhappening.

25 juni 2005

Sporthal Torrebos, 8570 Anzegem(B)

Op zaterdag 25 juni omstreeks 17u30 geven wij het startschot voor onze 2de Streekbierenhappening in de geschiedenis van Anzegem & de Gapersfeesten. Deze zal plaatsvinden op de parking van sporthal Torrebos.

Meer info:

Contact : devos.transport@pandora.be

Site : www.gapersfeesten.be


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994167 maal bezocht.