DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant juni 2006

Bierkrant juni 2006

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

InBev investeert in nieuwe brouwerij.

De Vier Broeders beste Nederlandse amateursbrouwers.

Thuisbrouwers gebruiken tenders van Heineken.

Verbruik van dranken licht gedaald in 2005.

Trappist West-Vleteren alleen nog op bestelling.

Brouwerij Sint-Bernardus breidt uit.

Bieroorlog tussen Bavaria en Heineken.

Uittips:

03-04 juni Karakterbierfestival HOP 2006 te Vichte (B)

03 juni Hector wordt 1 jaar te Leuven (B)

09 juni voorstelling Brouwerij Van Steenberghe te Sint-Niklaas (B)

16-18 juni Belgische bierweekend aan zee te Middelkerke (B)

23-25 juni het zevende Bierpassie Weekend te Antwerpen (B)

24 juni 3de Streekbierenhappening te Anzegem (B)


InBev investeert in nieuwe brouwerij.

Brouwerij InBev investeert ongeveer 50 miljoen euro in een nieuwe brouwerij in Rusland. De nieuwe brouwerij wordt gebouwd in de stad Angarsk in de regio van Irkoetsk Het is de bedoeling om nog dit jaar te starten met de constructie. De nieuwe brouwerij zal vooral dienen om de bestaande capaciteitsproblemen in Rusland te verhelpen. Begin 2008 dient het eerste bier de brouwerij te verlaten.

Website: www.interbrew.be


De Vier Broeders beste Nederlandse amateursbrouwers.

De Vier Broeders hebben het Open Nederlands Kampioenschap Bierbrouwen in Almere (Nl) gewonnen met hun eigen brouwsel. De vier vrienden hebben elkaar leren kennen tijdens hun studietijd. De vier vrienden brouwen enkel voor eigen consumptie, waardoor hun bier niet te koop is.

Website: www.de4broeders.nl


Thuisbrouwers gebruiken tenders van Heineken.

Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Bier brouwen heeft de lokale bierbrouwergilde gedemonstreerd hoe de biertenders van Heineken gebruikt worden om het bier van de amateursbrouwers te bewaren. Heinenken is niet echt gelukkig met het herbruik van de tenders. Zolang het op kleine schaal gebeurt zal de brouwerij geen acties ondernemen.


Verbruik van dranken licht gedaald in 2005.

Het voorbije jaar is het verbruik van bier en ook frisdranken in Nederland licht gedaald ten opzicht van het jaar voordien. Het dalend verbruik is vooral toe te schrijven aan het minder goede weer vorig jaar. Ook de campagnes tegen overgewicht hebben een rem gezet op de verkoop van frisdranken. Voor bier is de trend naar minder verbruik reeds jaren bezig en lijkt momenteel nog niet gestopt.


Trappist West-Vleteren alleen nog op bestelling.

Vanaf 24 september is het afgelopen om onaangekondigd bier af te halen aan de brouwerij in West-Vleteren (B). Daar het bier vorig jaar is uitgeroepen tot het beste bier ter wereld is het zo druk aan de poorten van de brouwerij dat de paters vanaf 24 september enkel nog bier leveren aan mensen die vooraf reserveren. In de toekomst moeten kandidaat-kopers telefonisch reserveren op het nummer 057-40.10.57. Dan weten ze meteen welke soorten (Blond, Acht of Twaalf) voorradig zijn, en krijgen ze bij opgave van hun naam en nummerplaat van de wagen een reserveringsnummer. Zo hopen de paters het iets rustiger te hebben.

 


Brouwerij Sint-Bernardus breidt uit.

De brouwerij van Sint Bernardus in Watou (B) is twee nieuwe biertanks rijker. Door het succes van de abdijbieren van Sint Bernardus is het voor de brouwerij niet meer mogelijk om de productie te volgen. De twee tanks zijn goed voor meer dan 30000 liter Nu brouwt de brouwerij zo'n 12.000 hectoliter of 3 miljoen flesjes per jaar. Op termijn moeten ze naar 15.000 hectoliter.Bieroorlog tussen Bavaria en Heineken.

Brouwerij Bavaria is boos op brouwerij Heineken. Voor de wedstrijd in de Rotterdamse Kuip heeft Bavaria vijftienduizend leeuwenhosen, oranje broeken met leeuwenstaart, uitgedeeld. Nu hebben alle voetballiefhebbers bij het binnenkomen van het stadion hun broek moeten afgeven om te worden vernietigd. Om de relatie met sponsor Heineken niet op het spel te zetten, nam de voetbalbond de broeken in beslag. Brouwerij Bavaria heeft onmiddellijk stappen ondernomen voor de rechtbank. Deze heeft beslist dat de broeken binnen mogen in de stadions , maar niet meer mogen verdeeld worden binnen een straal van 10 km van het stadion.
Uittips:

juni 2006


Karakterbierfestival HOP 2006

Zaterdag 03 juni 2006 vanaf 14.00 uur
Zondag 04 juni vanaf 14.00uur

Zaal CC "De Stringe", Ommersheimplein 4, 8570 Vichte (B)

18 brouwerijen en bierfirma's stellen hun
Karakterbieren aan u voor.

Reeds 2 Wereldprimeurs !!!

KARAKTERBIERWEEKEND HOP 2006

Met liefde voor de brouwers en hun bieren

Het Karakterbier weekend is uiterst geschikt voor:
Levensgenieters - Lekkerbekken en Smulpapen - mensen die hun bierhorizon willen verruimen - mensen in het bezit van geoefende smaakpapillen en reukorgaan - mensen die andere smaken en geuren willen ontdekken - mensen met K die bier lusten met B - mensen die gewoon houden van gezelligheid.

 

meer info:

E-mail : hop@karakterbierweekend.be
Site: www.karakterbierweekend.be

 


Hector wordt 1 jaar.


zaterdag 3 juni 2006 vanaf 20u.

'het vliegend varken', Bogaardenstraat 24 te Leuven (B)


U Wordt vriendelijk uitgenodigd voor de viering van 1 jaar Hector op zaterdag 3 juni vanaf 20 uur in Het Vliegend Varken in de Bogaardenstraat 24 te Leuven. Om 21 uur komt Fred Versonnen uitleggen over het 'hoe en waarom'.

Verder premiere van de Hector op vat.

Meer info:

Mail BrouwerijSublim@gmail.com

 

 

 


Brouwerij Van Steenberghe.


vrijdag 9 juni 2006 om 20u.

De Graanmaat, 9100 Sint-Niklaas(B)


Brouwerij Van Steenberghe, ook wel af en toe nog Bios genoemd, stuurt André Van De Velde om een woordje uitleg te komen doen over de brouwerij. Uiteraard sturen ze die mens niet met lege handen onze richting uit, nee, ze gaan hem genoeg verschillende bieren meegeven om er een proeverij rond te houden! Aangezien de brouwerij ons blijkbaar goedgezind is kunnen we de deelnameprijs de kop indrukken; 3 euro voor leden, niet-leden betalen het dubbele, 6 euro dus. Op voorhand inschrijven is niet verplicht wel wenselijk zodat we ervoor kunnen zorgen dat meneer Van De Velde zeker genoeg meebrengt.
Een organisatie van Tussen Pot en Pint ( Sint-Niklaas)

Meer info:
Contact : tpp@zythos.be

 


Belgische bierweekend aan zee.


16-17-18 juni 2006 vanaf 20u.

Middelkerke (B)


Meer info:

Website: www.middelkerke.be

 


Het zevende Bierpassie Weekend.


23-25 juni 2006

Groenplaats te Antwerpen (B)


Welkom op het zevende Bierpassie Weekend! En terug in het hart van de koekenstad. We hebben onze 23 antieke togen opgepoetst, de tapkranen glimmen en 35 brouwerijen, 21 Vlaamse, 10 Waalse, 2 Duitse, 1 Tsjechische en 1 Nederlandse brouwerij, zullen u dit weekend hun beste bier laten proeven, in ons vertrouwde Bierpassie Proefglas. In totaal zijn er 156 bieren, waarvan 10 nieuwe.

Je kan de dag beginnen met een rustig harmonieconcert vanop de kiosk, tegen de avond komt er een fantastische Dixieland Street Band. Ambiance verzekerd.
De inkom op het zevende Bierpassie Weekend is gratis. Bij het onthaal is er een verplichte aankoop van het Bierpassie Proefglas (20cl) voor 2 euro.

Alle bieren kosten 1.5 euro. U bent verplicht te betalen met een jeton.
De Bierpassie Jeton is goed voor 1 consumptie, kost 1.5 euro en is verkrijgbaar aan het onthaal.

Bij aankoop van 20 jetons ontvangt u gratis het boek “Grote Belgische Bieren” van Michael Jackson (4de editie) en bij 40 jetons ontvangt u ons prachtige Bierpassie Weekend T-shirt.

Per uitzondering betaalt u 2 jetons voor Deus Brut Reserve, Malheur Brut Reserve, Malheur Dark Brut Reserve, Malheur Brut Cuvee Royale, Bush Prestige en 3 jetons voor een portie kaas “Oud Brugge”.

Indien u zich registreert aan onze onthaalbalie ontvangt u gratis de Bierpassie Biersleutel ter waarde van 3 euro

 

Meer info:

Mail ben.vinken@beerpassion.com
Site: www.beerpassion.com

 


3de Streekbierenhappening.


24 juni 2006 vanaf 18.00 uur

Sporthal Torrebos, 8570 Anzegem(B)


Ook in Anzegem zijn de traditionele Gapersfeesten, vanaf nu meer dan ooit, met bier verbonden. Er was al het Gapersbier, afkomstig van brouwerij Verhaeghe en tot op heden herbrouwen door brouwerij Liefmans. Maar nu is er een heuse streekbierenhappening. Verschillende bieren, afkomstig van Belgische brouwerijen. Van licht & fruitig tot donker & zwaar.... Op tijd & stond zullen jullie ook de mogelijkheid hebben om het culinaire aspect te bewonderen. Voor jong & oud, animatie verzekerd tot zonsondergang. En genietende van onze taxi-service terug huiswaarts maakt alles nog aantrekkelijker.... Op zaterdag 24 juni omstreeks 18u geven wij het startschot voor onze 3de streekbierenhappening in de geschiedenis van de Anzegemse Gapersfeesten. Deze zal plaatsvinden op de parking van sporthal Torrebos. We hebben en zijn nog altijd druk in de weer om deze happening te realiseren, en we hopen dan ook dat U er met volle teugen van zal kunnen genieten...

Meer info:

Contact : devos.transport@pandora.be
Site : www.gapersfeesten.be

Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994142 maal bezocht.