DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant juni 2008

Bierkrant juni 2008

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

O drinkbaar België.

Cheers.

Geen bier onder de 16.

Stella en Budweiser.

Mort Subite groeit.

De Adriaen Brouwer Finest Dark.

Uittips:


01 juni Open Nederlandse Kampioenschap Amateurbierbrouwen te Alphen aan den Rijn (Nl)

01 juni 5e Nederlands Speciaalbier Festival te ís-Hertogenbosch (Nl)

07 juni De historiek van Lambiek te Beersel (B)

07 juni Proeverij oud Bruin te Zottegem (B)

07-08 juni Karakterbierfestival te Vichte (B)

07-08 juni Opendeurdagen bij Brasserie Artisanale de Rulles te Rulles (B)

14 juni Veertien Juni - Veertien uur lang - Vliegend varken te Leuven (B)

20-22 juni Bierpassieweekend te Antwerpen (B)

21-22 juni Opendeurdagen Brasserie de Cazeau te Templeuve (B)

29 juni Opendeurdag Maasland brouwerij te Oss (Nl)


O drinkbaar België.

Pieter en Maarten gaan voor 1000 zonnen vanaf 1 juni op pad om grote en kleine, bekende en minder bekende brouwers hun geheimen te ontfutselen. O drinkbaar België, ook op Radio 2 én in het glas. Want aan het einde van zomer vloeit er een uniek 1000 zonnen-bier. Het programma is dagelijks te bekijken op één ( van 19.30 tot 20.00 uur) (13.00 tot 14.00 uur halingen, van gisteren) en te beluisteren op radio 2 ( 08.00 tot 09.00 uur).

Eerste aflevering op maandag 02 juni.(*)

Bezoek aan hobbybrouwer Geert in Harelbeke waar de eerste geheimen van het bierbrouwen worden blootgelegd.

Tweede aflevering op maandag 09 juni (*)

Bezoek aan de Dolle brouwers te Esen. Deze brouwerij is vooral gekend om zijn bieren met eigenaardige namen als boskeun, oerbier en dulle teve.

 

(*) Onderwerp en datum onder voorbehoud zie programatie op www.een.be/1000zonnen

 


Cheers

Ne voor het komende voetbalwedstrijden komt Grolsch met haar eigen laaggeprijsd tapsysteem 'Cheers'. De eerste Cheersch tapinstallaties zijn sinds 13 mei verkrijgbaar. Cheersch is een compact geheel en past daardoor makkelijk in de koelkast. De adviesprijs is 34,95 euro, inclusief een 2-liter PET-fles Grolsch Premium Pilsner. De Cheersch bestaat uit éénmalig aan te schaffen tapkop met basisstation. De tapkop kan eenvoudig gekoppeld worden aan de 2 liter flessen. Bij de flessen worden standaard koolzuurpatronen meegeleverd, welke ervoor zorgen dat de Cheersch met dezelfde druk als een horecatap bier kan tappen.


Geen bier onder de 16.

De unie van Belgische brouwersen InBev starten met een nieuwe campagne 'Respect 16' tegen het serveren van bier aan jongeren onder de 16 jaar. Onder het moto, geen bier onder 16 jaar, een kwestie van respect, willen ze de zowel de jongeren als de horeca bereiken om het drinken van bier bij jongeren tegen te gaan. Uit onderzoek blijkt dat bij jonge drinkers de kans op hersenbeschadiging groot is.


Stella en Budweiser.

Er zijn sterke geruchten dat InBev en Anheuser-Busch volledig zouden samengaan. Hiermee zou beide brouwerijen de grootste biergroep ter wereld vormen. De overname zou voor InBev een stevige voet in Noord-Amerika betekenen. InBev bieden zo'n 29 miljard euro over voor de overname. Maar volgens insiders heeft Inbev reeds een financieringslijn van 50 miljard euro voorbereid.Mort Subite groeit.

Om het volgende kersenseizoen goed te kunnen overbruggen heeft brouwerij Mort Subite er 4 extra tanks bij. Voor hun Kriekbier gebruikt de brouwerij enkel verse krieken. Deze zijn maar een korte periode beschikbaar en daarom dient al het kriekbier samen op tank te staan. De extra tanks zijn afkomstig vanuit Jumet waar vroeg Grimbergen werd gebrouwen. Door de extra tanks kan de brouwerij nu groeien tot 100.000 hectoliter per jaar. Vorig jaar steeg het marktaandeel van fruitbieren in Belgie van 11 naar bijna 13 %.


De Adriaen Brouwer Finest Dark.

Brouwerij Roman uit Oudenaarde heeft een nieuwe telg onder zijn bieren de Adriaen Brouwer Finest Dark. Ter gelegenheid van de de Adriaen Brouwer Feesten begin juni zal het bier aan het grote publiek worden voorgesteld . Vanaf half juni zal het overal te koop zijn. Het nieuw bruin bier heeft een alcoholvolume van 8.5 procent en is hiermee een goede tegenhanger van de Ename Tripel.Liefmans definitief in handen van Duvel-Moorgat.

Van de vijf overgebleven kandidaten om definitief de brouwerij van Liefmans over te nemen is enkel brouwerij Duvel-Moortgat de enige die alle garanties kon bieden om de brouwerij verder te laten draaien . Duvel-Moortgat brracht een bod uit van 4,5miljoen euro. Dit bod is enkel voor de brouwerij in Oudenaarde, niet die van Dentergem.


 

Sponserlink

Nieuw in de boekenwinkel

Geuze en kriek. De champagne onder de bieren (STEEN JEF VAN DEN)

Geuze en kriek. De champagne onder de bieren neemt je mee naar de tonnenmagazijnen waar het bier op hout gist en rijpt. Je maakt kennis met de rijke geschiedenis van lambik, meerts, faro, geuze en kriek. Jef van Steen wijdt je graag in in de brouwgeheimen achter de fijnste en de fruitigste onder de Belgische bieren:. En dan maar proeven!

Bestel dit boek nu bij:

Azur.be: 32.54€

 

 


Uittips: juni 2008


 

 

Open Nederlandse Kampioenschap Amateurbierbrouwen 2008

 

Zondag 01 juni van 10.00u tot 17.00u

Themapark Archeon, Archeonlaan 1 te Alphen aan den Rijn (Nl)

 

Naast de gebruikelijke activiteiten van het Archeon, vinden er op 1 juni ook extra
bierbrouw-demonstraties plaats en een kramenmarkt . Ook zijn er op verschillende locaties
muziekoptredens.

Daarnaast vindt u het thema Bierbrouwen door de eeuwen heen terug op diverse lokaties, in de vorm van brouwdemonstraties in verschillende tijdperken.

De Prijsuitreiking van het ONK vindt na sluitingstijd plaats, maar er is ook voor divers ander amusement gezorgd!

Gratis pendeldienst.
Bezoekers die met het openbaar vervoer komen, kunnen gebruik maken van de gratis pendeldienst, die 's ochtends van 9:45 tot 13:45 uur, en 's middags van 17:30 tot 19:30 uur tussen het NS-station Alphen aan den Rijn en het Archeon gaat rijden. Handig als u een (of meer) biertje(s) wilt proeven!

 

Info:

e-mail : onk2008@twortwat.nl
Site: http://onk2008.twortwat.nl/


 

5e Nederlands Speciaalbier Festival

 

Zondag 01 juni van 12.00u tot 18.00u

Markt van ’s-Hertogenbosch (Nl)

 

Voor de vijfde maal organiseert het KBC haar jaarlijkse Nederlands Speciaalbier Festival. Ongeveer 25 Nederlandse brouwerijen presenteren hun bieren op de sfeervolle Markt van ’s-Hertogenbosch. Dit jaar echter niet op de eerste zondag in mei (i.v.m. de nationale dodenherdenking), maar op zondag 1 juni. Op deze dag zijn ook de winkels in de binnenstad geopend, is er een kleine warenmarkt en vindt elders in de binnenstad een liederenfestival plaats.

Het festival biedt een mooie gelegenheid om kennis te maken met de bijzondere bieren die door de kleinere Nederlandse brouwerijen worden gemaakt. Tevens vindt u er enkele informatiestands, kunt u er wat eten en is er een springkussen voor de kinderen. De entree is gratis.

Info:

e-mail : info@kleinbrouwerijcollectief.nl
Site: www.kleinbrouwerijcollectief.nl


 

Proeverij Oud Bruin

 

Zaterdag 07 juni om 20.00u

Ontmoetingscentrum Leeuwergem, Gentse Steenweg 306 te Zottegem (B)

Het faillissement van Liefmans deed ons wat opschrikken en beseffen dat we soms te weinig aandacht hebben voor de bieren van om de hoek. Dringend tijd om Oudenaards (Oud) Bruin eens onder de loep (aka in het glas) te nemen.
Snel werd nog Liefmans Oud Bruin ingeslagen en natuurlijk mag de Gouden Band niet ontbreken.
Daarnaast proeven we enkele zachte bruine bieren zoals Speciale Roman en Adriaan Brouwer. Hoewel het niet meer in Oudenaarde wordt gebrouwen, mag een Felix zeker niet ontbreken. We zullen ook ons best doen om Cnudde van de gelijkaardige kleine Oudenaardse brouwerij te pakken te krijgen.
Naast deze bieren plaatsen we enkele vaste waarden uit het Oud Bruingamma. Verwacht u
dus al zeker aan een Rodenbach.

Blesleden: € 5
Niet-leden € 10

Info:

e-mail : david@bes.be
Site: www.bes.be


 

Karakterbierweekend

 

Zaterdag 07 juni van 14.00u tot 23.00u
Zondag 08 juni van 14.00 tot 21.00u

Zaal CC "De Stringe", Ommersheimplein 4, te Vichte (B)

Volgende brouwerijen zullen aanwezig zijn:

LEROY -Boezinge

VAN EECKE - Watou

DE RANKE- Dottenijs

DE GRAAL - Brakel

DILEWYNS -Grembergen

STRUBBE - Ichtegem

PALM BREWERIES - RODENBACH - Roeselare

DUBUISSON - Pipaix

BOCKOR - Bellegem

JANDRAIN - Jandrenouilles

VERHAEGHE - Vichte

DE LEITE - Ruddervoorde

BLAUGIES - Blaugies-Dour

DE BLOCK- Peizegem

VAN HONSEBROUCK BVBA - Ingelmunster

BELGOO BEER - Binche

CONTRERAS - Gavere

L'ABBAYE DES ROCS - Montignies-sur-Roc

DE CAZEAU - Tempeleuve

BAVIK - Bavikhove

Info:

e-mail : lode.van_biervliet@skynet.be
Site: www.karakterbierweekend.be


 

Opendeurdagen bij Brasserie Artisanale de Rulles

 

Zaterdag 07 juni van 14.00u tot 23.00u
Zondag 08 juni van 13.00 tot 20.00u

Rue Maurice Grévisse 36 te 6724 Rulles (B)

Ter gelegenheid van de zesde verjaardag van hun artisonale brouwerij staan de deuren wijd open voor de bezoekers.

Info:

e-mail : info@larulles.be
Site: www.larulles.be


 

Veertien Juni - Veertien uur lang - Vliegend varken

 

Zaterdag 14 juni van 14.00u tot 23.00u

Het Vliegend Varken, Bogaardenstraat 2 te 3000 Leuven (B)

We houden ‘t Vliegend Varken open voor minimum 14 uur. De winst van onze inspanningen gaat integraal naar het goede doel waar we al jaren voor samenwerken met "De Heikantse Bierliefhebbers" uit Berlaar-Heikant. Het Goede Doel dit jaar is "De Tofkes" uit Berlaar. Zij organiseren een werking voor steun en integratie van gehandicapte kinderen van 3 tot 18 jaar. De Tofkes rekenen ontmoeting, spel, creatieve activiteit en amateuristische kunstbeoefening en permanente groepsvorming tot hun takenpakket. De belangrijkste doelstelling is natuurlijk het bevorderen van integratie van maatschappelijk achtergestelde groepen.Tijdens het jaar organiseren zij een 6-tal activiteiten (o.a. kerstfeest, carnavalfeest, paasfeest)In ‘t Vliegend Varken ga je alvast kunnen genieten van een hele hoop speciale biertjes en zal er heel wat animatie zijn.Hoe dus alvast deze datum vrij: 14 juni 2008. Je zal er meer over lezen in de volgende Sofa. Het wordt iets speciaals...En misschien komen er zelf Russische zatlappen, Griekse adonissen, Zweedse blondjes en Spaanse toreadors langs...


Gratis toegang

Info:

e-mail : lbt@zythos.be
Site: www.lbt.be


 

Bierpassieweekend

 

Vrijdag 20 juni van17.00u tot 24.00u
Zaterdag 21 juni van 13.00u tot 24.00u
Zondag 22 juni van 13.00u tot 21.00u

Groenplaats te Antwerpen(B)

Het weekend van 20 juni verwachten we u op het negende Bierpassie Weekend! Dit vind terug plaats in het hart van de koekenstad. We hebben onze antieke togen opgepoetst, de tapkranen glimmen en 28 brouwerijen zullen u dit weekend hun beste bier laten proeven, in ons vertrouwde Bierpassie Proefglas.

Je kan de dag beginnen met een rustig harmonieconcert vanop de kiosk, tegen de avond komt er een fantastische Dixieland Street Band. Ambiance verzekerd!
De inkom op het negende Bierpassie Weekend is gratis.
Bij het onthaal is er een verplichte aankoop van het Biersommelier Proefglas (20cl) voor 3 euro, inclusief het nieuwste Bierpassie magazine (nummer 39)

Alle bieren kosten 1.5 euro. U bent verplicht te betalen met een jeton.
De Bierpassie Jeton is goed voor 1 consumptie, kost 1.5 euro en is verkrijgbaar aan het onthaal.

Per uitzondering betaalt u 2 jetons voor Deus Brut Reserve, Malheur Brut Reserve, Malheur Dark Brut Reserve, Malheur Brut Cuvee Royale, 3 jetons voor een portie kaas “Oud Brugge” en 4 jetons voor een portie Ganda ham

 

Info:

e-mail : sven.smets@beerpassion.com
Site: www.beerpassion.com


 

Opendeurdagen Brasserie de Cazeau

 

Zaterdag 21 juni van 14.00u tot 21.00u
Zondag 22 juni van 10.00u tot 18.00u

Rue de Cazeau 67 te Templeuve (B)

2 dagen geleide bezoeken aan de brouwerij.

Verschillende randanimatie's

Iedereen vanharte welkom.

Info:

e-mail : info@brasseriedecazeau.be
Site: www.brasseriedecazeau.be


 

Opendeurdag Maasland brouwerij

 

Zondag 29 juni van 10.00u tot 17.00u

Kantsingel 14h te 5349AJ Oss (Nl)

 

Rondleidingen, live muziek, 15 jaar Jantjes Bieren, Muifelbrouwerij, 't Koelschip

 

Info:

e-mail : info@maaslandbrouwerij.nl
Site: www.maaslandbrouwerij.nl


Contactadres: info@bierpromotie.be
U wenst de bierkrant wel of juist niet meer te ontvangen: surf naar: de bierkrant
Een uitgave van: www.bierpromotie.be
Deze krant mag verder verspreid worden, indien er inhoudelijk niets veranderd wordt.
Activiteiten voor  2008 (bierfestivals, bierproeverijen en opendeurdagen) worden GRATIS opgenomen in onze kalender en in de bierkrant. Gelieve nu reeds uw activiteiten door te mailen.
De redactie is niet verantwoordelijk voor verkeerdelijk vermelde activiteiten.


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994178 maal bezocht.