DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant maart 2006

Bierkrant maart 2006

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Terug banen weg bij Inbev BelgiŽ.

Akkoord tussen Grolsch en Anheuser-Busch.

Heineken maak meer winst en wil personeelsbestand inkrimpen.

Light bier vervangt alcoholarm en alcoholvrij bier.

Wondermiddel breekt vlugger alcohol af.

Uittips:

03 maart 06 De nacht van de grote dorst te Eizeringen(B).

04 en 05 maart 06 Zythos BierFestival te Sint- Niklaas (B).

19 maart 06 12DE DELTA BIER FESTIVAL te Ges (Nl).

21-23 maart 06 La biere en fete te Mons (B);Terug banen weg bij Inbev BelgiŽ.

De directie van Inbev heeft aangekondigd om terug 149 jobs in BelgiŽ te schrappen. In de vestiging van Jupille moeten er 149 mensen verdwijnen. Dan zullen er nog 32 voltijdse jobs overblijven. Door de sluiting van afdelingen wil Inbev de winst omhoog krikken. Een deel ven het werk die hier verdwijnt zal overgeplaatst worden naar het buitenland. Voorlopig zijn er door de vakbonden nog geen acties gepland. Verder verdwijnen er nog een 30-tal bedienden in BelgiŽ. Ook in de vestigingen in Nederland en Duitsland worden er jobs geschrapt. In het totaal moeten er 360 arbeidsplaatsen in West-Europa verdwijnen. Een deel van de jobs die zullen verdwijnen, worden overgeplaatst naar Hongarije en TsjechiŽ.  

Site brouwerij: www.interbrew.be


Akkoord tussen Grolsch en Anheuser-Busch.

Brouwerij Grolsch en Anheuser-Busch hebben een akkoord gesloten om het Grolsch bier te verkopen in de Verenigde Staten. Brouwerij Grolsch is reeds geruime tijd bezig met het veroveren van de Amerikaanse markt. Omdat het als nieuwkomer moeilijk is om een volledig distributiesysteem op te zetten heeft Grolsch er voor gekozen om samen te werken met de grootste bierbrouwer in de Verenigde Staten. De verkoop via Anheuser-Busch start op 1 januari 2007.

Site brouwerij: www.grolsch.nl


Heineken maak meer winst en wil personeelsbestand inkrimpen.

Brouwerij Heineken heeft vorig jaar werldwijd118,6 miljoen hectoliter bier verkocht of een stijging met 5,3 procent. Door de groter omzet was er ook een winststijging van 7,3 procent. China heeft voor het 10 jaar op rij niet gezorgd voor winst. In 2006 verwacht de brouwerij om in China  zonder verlies te kunnen werken. Omdat de Chinese markt voor geen goede resultaten zorgt, zullen er nog enkel geÔnvesteerd worden in de rijke regio's. Vanaf 2008 wil het bedrijf 200 miljoen euro per jaar bezuinigen op de vaste kosten. Deze besparingen zullen in alle werelddelen zorgen voor jobverlies. Ook Nederland zal niet gespaard worden. Over de afdankingen kon de directie nog niets zeggen.

Site brouwerij: www.heineken.nl


Light bier vervangt alcoholarm en alcoholvrij bier.

Bij Light wordt er onmiddellijk gedacht aan minder calorieŽn, maar bij bier gaat het over minder alcohol dan normaal. Door de dalende verkoop van alcoholarm en alcoholvrij bier de laatste jaren zijn de brouwers op zoek gegaan naar een nieuwe markt. Vooral jongeren willen licht alcoholische dranken en op deze trend hebben reeds verschillende brouwerij hun oog laten vallen. Ook de licht alcoholische fruitbieren zitten momenteel in de lift. Door het bier een alcoholgehalte van 3 - 4 procent te geven komt de smaak van het bier beter tot zijn recht.


Wondermiddel breekt vlugger alcohol af.

In de Waalse supermarkten van Cora en Intermachť ligt er momenteel in de rekken het wonderdrankje Security, die volgens de makers van het drankje wordt de alcohol in het bloed tot 6 maal vlugger afgebroken. Zou wordt het alcoholgehalte na het drinken van 5 pintjes en een Security en 45 minuten wachten reeds tot onder de 0,5 promille gedaald zijn. Security is een drankje op basis van artisjok en wordt aangeboden voor zo'n 3 euro per stuk.

 


Uittips:

maart 2006


 

De nacht van de grote dorst

tweejaarlijkse Internationale geuze- en kriekfestival


Vrijdag 3 maart 2006 vanaf 19 uur

Op het pleintje van Eizeringen(B)

Organisatie : Herberg "In de Verzekering tegen de Grote Dorst" in samenwerking met de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren (HORAL).
Die avond zal u kunnen genieten van het beste wat de brouwers uit het Pajottenland en de Zennevallei te bieden hebben. Een absolute aanrader!

Meer info:

Gsm +32 (478) 48 25 74
Site: www.dorst.be
e-mail:Yves.Panneels@virgin-exp.com


Zythos BierFestival

Zaterdag 4 maart 2006 van 12u tot 24u
Zondag 5 maart 2006 van 11u tot 22u

Stadsfeestzaal Sint- Niklaas (B)( recht tegenover station)

50 brouwers
150 bieren
Toegang gratis
1 euro/consumptie (15 cl) jetonverkoop tot 1u voor sluitingstijd

Meer info:

Site: www.zbf.be
Email: info@zythos.be

 


 

12DE DELTA BIER FESTIVAL


Zondag 26 februari 2006 vanaf 13.00u tot 20.00 uur

Ambachtscentrum, Stadsrecreatiepark De Hollandse Hoeve, Goes (Nl)

Dit jaar het 12e DELTABIERFESTIVAL !!!
Wederom georganiseerd in het Ambachtcentrum te Goes (bij de Hollandse Hoeve). Er komen 8 brouwers met hun verschillende bieren en er is uiteraard ons festivalbier.
Het festivalbier is al gebrouwen bij Brouwerij Boelens in Belsele en als extra is er weer een wedstrijd voor amateursbrouwers.

Meer info:

Site: www.deltabrouwers.nl.vg/


La biere en fete


21 - 23 maart 2006 vanaf 13.00u tot 20.00 uur

Grand-Place - 7000 Mons(B)

Meer info:

Site: www.mons.be
E-mail : ot3@ville.mons.be

 


 


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994148 maal bezocht.