DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant maart 2007

Bierkrant maart 2007

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

SOK boven de doopvont.

Brouwerij Hoegaarden werft aan.

Klachten over biertelefoon.

Brouwer Dilewyns weldra nieuwe locatie.

2006 goed jaar voor Heineken.

Grolsch slaat terug.

De Halve Maan investeert fors.

Uittips:

03-04 maart Zythos bierfestival 2007 te St.-Niklaas(B)

18 maart 13de Delta Bier Festival en 20 jaar De Deltabrouwers in Goes (Nl)

18 maart Tilburgs Bierfestival te Tilburg (Nl)

31 maart 5 VOOR 12 te Kessel-Lo (B)


 

SOK boven de doopvont.

Amateursbrouwer Marc Struyf en Eddy De Borger hebben een nieuwe bierproeversvereniging Schuim Op 't Kanaal (SOK) gesticht. De nieuwe vereniging mikt vooral op bierliefhebbers in de regio Vaartland en Klein-Brabant. Het is vooral onze bedoeling om mensen te laten kennismaken met de rijkdom van de Belgische bieren. Daarnaast helpen we ook aan het in standhouden van de grote verscheidenheid aan bieren en promoten en steunen we kleine onafhankelijke brouwerijen Het clublokaal van SOK is het privé-café van Marc Struyf in de Trieststraat 24 in Kapelle-op-den-Bos waar alle informatie kan worden bekomen.


Brouwerij Hoegaarden werft aan.

In brouwerij Hoegaarden komen er 25 extra personeelsleden bij om de werkdruk in de brouwerij en bottelarij te verlichten. Na de verhuis was het aantal personeelsleden drastisch verminderd waardoor de werkdruk van de overgebleven personeelsleden te hoog lag. Zeker nu het brouwen van het witbier in Jupille nog niet goed wilt lukken. Na een korte staking hebben de vakbondsmensen bekomen dat er extra personeel bij kon in de brouwerij. Dit personeel zal zeker nog een jaar blijven in de brouwerij.

Klachten over biertelefoon.

De paters van West-Vleteren geraken niet uit de problemen met de bestellingen van hun bier. Eerst waren het de lange files naar de brouwerij, dan de gebrekkige telefooncentrale in de abdij en nu de torenhoge facturen. Niet deze van de brouwerij, maar van de mensen die bier bestellen. Omdat er tot 120.000 oproepen per dag binnen komen is de lijn meestal overbezet en dan proberen velen te bellen naar andere lijnen in de abdij. Daar staat een antwoordapparaat en dan dienen de klanten tocht voor het gesprek te betalen. Bepaalde mensen hebben reeds een factuur van vele euro's ontvangen om 2 bakken bier te kunnen afhalen. De paters beloven nu om het antwoordapparaat uit te schakelen en nu zal er enkel nog de bezettoon te horen zijn. De paters zijn nu op zoek naar een oplossing. Mensen met een creatieve oplossing kunnen de paters altijd een goede suggestie doen naar abt@sintsixtus.be . Bier is enkel te bestellen via 070-21.00.45.


Brouwer Dilewyns weldra nieuwe locatie.

Brouwer Vincent Dilewyns is druk in de weer om een nieuwe vestigingsplaats te zoeken. De huidige plaats in de Vijfbunderstraat in Grembergen is te klein geworden en de brouwer zoekt momenteel een nieuwe plaats in de omgeving van Grembergen. Het brouwen zal echter wel verder plaats vinden in de proefbrouwerij van Lochristi. Brouwer Dilewyns is vooral gekend om zijn Vicaris tripel.


2006 goed jaar voor Heineken.

Het gaat goed met brouwerij Heineken. De winst in 2006 is met meer dan 12 % gestegen ten op zichtte van de cijfers van 2005. Ook voor 2007 verwacht de brouwerij een nettowinstgroei van meer dan 10 %. Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 19 april 2007 zal worden voorgesteld om over het boekjaar 2006 een dividend van 0,60 per aandeel uit te keren. Dit is 50% hoger dan de dividenduitkering over het boekjaar 2005.


Grolsch slaat terug.

Om zich te wapenen tegen de heersende supermarktoorlog voert brouwerij Grolsch het groene flesje in. Reeds jaren gebruikt de brouwerij het standaard bruine flesje. Door de moordende concurrentie dreigt de brouwerij terrein te moeten prijs geven aan de concurrenten en daarom heeft brouwerij Grolsch besloten om zijn publiciteit in Nederland te verhogen. Vorig jaar verloor Grolsch 0.5% marktaandeel in Nederland. Desondanks zijn de winstcijfers in 2006 met 18% gestegen, goed voor zo'n 5% van de omzet. Door de introductie van het groene flesje hoopt de brouwerij de omzet en ook de winst in 2007 te verhogen.De Halve Maan investeert fors.

Brouwerij De Halve Maan investeert meer dan 400.000 euro om zo de capaciteit te verdubbelen. Deze uitbreiding is nodig daar de brouwerij de stijgende vraag naar Brugse Zot niet kan inlossen. Brugse Zot heeft er voor gezorgd dat 2006 een topjaar is geworden voor de brouwerij. Na de uitbreiding van negen nieuwe tanks zal de capaciteit van de brouwerij vergroot zijn tot 11.000 hectoliter per jaar. De tanks zijn gemaakt in Italië en komen per schip aan in Brugge. Wanneer de nieuwe tanks in gebruik zijn, zal het voor de bezoekers mogelijk zijn om ongefilterde Brugse Zot te proeven, rechtstreeks vanuit de tanks.

 


Uittips: maart 2007


Zythos bierfestival 2007

Zaterdag 3 maart 2007 van 12:00 tot 00:00 uur
Zondag 4 maart 2007 van 11:00 tot 21:00 uur

 

Stadsfeestzaal te St.-Niklaas(B)

Het grootste bierfestival van België. Op naar de vierde editie van Zythos Bier Festival.
Het zal moeilijk worden de vorige uitgave te overtreffen.
Er waren meer brouwers en bieren dan ooit te voren en ook een recordaantal bezoekers.

Wat mogen jullie verwachten ? Eens de zaal binnen, vind je in het midden twee “eilanden” van elk 24 standjes. In totaal 48 standen dus, bemand door een 60-tal brouwers die zich inschreven voor deze vierde editie van het ZBF. Hier kan je met je proefglaasje en je jetons terecht voor het proeven van één of meerdere van het 200-tal Belgische bieren, die door deze brouwers geschonken worden. Vooraan, achteraan en in het midden van de zaal is er voldoende zitplaats gecreëerd voor wie eventjes wil rusten. Er is verder ook een foodcorner, shop en tombola.
Kinderen hoeven niet thuis te blijven, zij zullen zich zeker amuseren in onze uitgebouwde kinderhoek.
De stadsfeestzaal van Sint-Niklaas ligt op 150 meter, dus vlakbij het station en is ook zeer makkelijk bereikbaar met de wagen. Er is voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving.
Verder is ZBF vanaf 2007 rookvrij, zodat u in optimale omstandigheden kan proeven van de meer dan 200 bieren en hun rijk palet aan smaken. Kortom, ZBF een ideaal kader om met de ganse familie de Belgische (speciaal)bieren te (her)ontdekken.

Info:
Site: http://www.zbf.be

Mail: info@zythos.be


13de Delta Bier Festival en 20 jaar De Deltabrouwers in Goes

zondag 18 maart 2007 van 13.30 tot 20.00 uur

 

Ambachtscentrum in het stadsrecreatiepark de Hollandse Hoeve in Goes(Nl)

Twéé speciale bieren van De Deltabrouwers

Bierliefhebbers kunnen hun smaakpapillen weer vertroetelen op het 13de Delta Bier Festival, op zondag 18 maart 2007, in het Ambachtscentrum van het stadsrecreatiepark de Hollandse Hoeve in Goes.

Het Zeeuws amateur brouwersgilde De Deltabrouwers is zoals altijd de organiserende partij. In een ontspannen sfeer kan van 13.30 tot 20.00 uur worden geproefd van bieren die je niet dagelijks krijgt voorgezet. Vanwege het twintigjarig bestaan presenteren de Deltabrouwers dit keer maar liefst twéé speciale bieren: “TWINTIG Blond” en “TWINTIG Donker”, met liefde gebrouwen in samenwerking met de Scheldebrouwerij in ’s Gravenpolder.

Daarnaast zijn er zoals altijd vele Belgische en Nederlandse ales, tripels, dubbels en andere speciale bieren te proeven, waaronder die van de Vlaamse bierreus Kris Boelens uit Belsele. Verder presenteren leden van het brouwersgilde hun eigen brouwsels. Bij de infostand van De Deltabrouwers kom je alles te weten over zelf bier brouwen. Het geheel wordt omlijst door een gezellig stukje live muziek en verder zijn er als vanouds de bierproef machine en activiteiten als bierdoppen werpen en bierpul sjoelen.

 

 

Info:

Site: www.deltabrouwers.nl
E-mail: jpassieux@zeelandnet.nl


 

Tilburgs Bierfestival

zondag 18 maart 2007 van 13:00u tot 18:00u


Winkelcentrum Paletplein te 5044 JB Tilburg(Nl)

Entree: Vrije entree.
Onder de 16 jaar alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. De bieren worden geschonken in een statiegeld glas. Prijs per consumptie € 1,50

Info:

Site: www.prnb.pint.nl/activiteiten.shtml


5 VOOR 12

Zaterdag 31maart 2007 van 11.55 tot 23.55u

 

Taverne Stille Waters in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo (B)

Voor veel brouwerijen en biersoorten is het vijf voor twaalf. Saisons, Oud Bruin, tafelbier, Geuze, Amber en zelfs Witbier dreigen te verdwijnen en te worden door uniforme, een gemaakte massa-pils.
Nieuwe brouwerijen kunnen met moeite overleven omdat ze niet of nauwelijks kunnen uitbreiden en de normen te streng worden.
Bestaande brouwerijen worden overgeleverd aan de willekeur van de voedselinspectie, die soms terecht, maar meermaal onterecht zware investeringen gedaan door de brouwer afkeurt met 1 pennentrek.
Dit wil LBT dit jaar onder de aandacht brengen met hun jaarlijks festival.
Dit jaar vindt het festival plaats van 12 tot 12 in het prachtige Provinciaal Domein van Kessel-Lo op ZATERDAG 31 MAART 2007. Noteer alvast deze datum in uw agenda.

Prijs: gratis, buiten de consumpties

 

Info:

Site: www.lbt.be

 

 

 


Contactadres:info@bierpromotie.be
U wenst de bierkrant wel of juist niet meer te ontvangen: surf naar: de bierkrant
Een uitgave van: www.bierpromotie.be
Deze krant mag verder verspreid worden, indien er inhoudelijk niets veranderd wordt.
Activiteiten voor  2007 (bierfestivals, bierproeverijen en opendeurdagen) worden GRATIS opgenomen in onze kalender en in de bierkrant. Gelieve nu reeds uw activiteiten door te mailen.
De redactie is niet verantwoordelijk voor verkeerdelijk vermelde activiteiten.


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 993825 maal bezocht.