DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant maart2009

Bierkrant maart 2009

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Het strafste café.

Tripel Klok.

Brouwerij Gruut.

Terug bier voor de Belgische soldaten.

Uittips:

07-08 maart Zythos Bier Festival te St.Niklaas (B)

13-14 maart Bierfestival Maastricht 2009 te Maastricht (Nl)

13 maart Bierquiz bles te Zottegem (B)

14 maart Uitreikingsgala van de Gouden Glazen 2008 te Zwevegem (B)

15 maart 15e Delta Bier Festival te Goes (Nl)

28 maart 12 uur van het bierpatrimonium te Oosthoven (B)


Het strafste café.

Vlaanderen Vakantieland gaat op zoek naar het strafste café!
In maart presenteren Saartje Vandendriessche en Robin Vissenaekens 4 weken lang - in een bijzondere special in Vlaanderen Vakantieland - het strafste café van Vlaanderen, de ideale uitvlucht voor cafégangers. Met het excuus van een leuke fiets- of wandelroute in de buurt of een originele toeristische tip nemen ze de kijker mee naar een uniek café.
Op zaterdag op één om 18u10 en op zondag om 17u10.
Of luister naar A La Prima op Radio 2 en hoor meer over Het Strafste Café van Vlaanderen. A La Prima, elke zondag van 8u tot 10u op Radio 2.


Tripel Klok.


Ter gelegenheid van de Zythos-bierbeurs in Sint-Niklaas brent brouwerij Boelens uit Belsele zijn nieuw bier Tripel Klok op de markt. De bezoekers van het Zythos-festival zullen als eersten van het nieuwe bier kunnen proeven.Het etiket van de hand van Steven Vervaecke uit Kortrijk. Het bier is gehopt met verschillende soorten hopsoorten, een nieuwe trend in het brouwerijgebeuren.
Tripel klok heeft een alcoholgehalte van 8,5%.Brouwerij Gruut.

Op 17 maart krijgt Gent er een nieuwe brouwerij bij. . Annick De Splenter, dochter uit de grote Dentergemse bierfamilie zal de brouwerij leiden. Onlangs werden door een bijzonder transport zes grote tanks, met een totale capaciteit 5000 liter, geplaatst in de Grote Huidevetters straat 10 en is Annick reeds volop aan het brouwen om op 17 maart de deuren feestelijk te openen. De brouwerij is gevestigd in de voormalige Brasserie Flor. Stadsbrouwerij Gruut zal vier verschillende bieren aanbieden: blond, bruin, wit en amber.


Terug bier voor de Belgische soldaten.

Normaal mochten de Belgische militairen vanaf 1 maart geen alcoholische dranken meer nuttigen tijdens hun buitenlandse missies. Deze beslissing werd genomen naar aanleiding van de vele accidenten met dronken militairen in het buitenland. Minister van Defensie Pieter De Crem die zelf ook een bierliefhebber is heeft nu beslist dat iedere militair in het buitenland recht heeft op 2 blikjes bier.

 


Sponserlink

Nieuw in de boekenwinkel

100 X Straffe Cafes In Vlaanderen (loockx)

100 gezellige en volstrekt unieke Vlaamse cafés Een voorname herberg in een oud kasteel, een kroeg in een dorpsschool of een café in een kunstgalerie. Een stemmige gelagzaal in een klooster, waar de obers een monnikspij dragen en de rekening in een heuse missaal stekenof een café met een spookachtig interieur vol spinnenwebben en doodskisten. En natuurlijk het kleinste, het oudste en het hoogste café van Vlaanderen. Met toeristische tips: wandel- en fietstochten en verrassende bezienswaardigheden in de omgeving Met informatie over de plaatselijke bieren die in de 100 cafés getapt worden Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men straffe kroegen tegen! Dit boekje selecteert 100 unieke cafés in Vlaanderen en Brussel. Oude herbergen, knusse kroegen en landelijke terrassen met een heel bijzonder kantje. Gevestigd in een klooster, een kasteel, een wafeltjestent of een koloniale lodge: verrassend én gezellig. Bruno Loockx selecteerde de straffe cafés in alle onafhankelijkheid. Bovendien geeft de auteur toeristische tips in de omgeving van elk van de 100 adressen. Geniet van een fiets- of wandeltocht of van een origineel museum en les daarna je dorst in een klassevol café. De 100 fascinerende cafés worden in beeld gebracht door sightwaysphotography. De sfeervolle foto´s van interieur, omgeving, bezoekers en leuke details laten je de 100 plekken voorproeven. Dit boekje selecteert 100 unieke cafés in Vlaanderen en Brussel. Oude herbergen, knusse kroegen en landelijke termassen met een heel bijzonder kantje. Gevestigd in een klooster, een kasteel, een wafeltjestent of een koloniale lodge: verrassend én gezellig. Bruno Loockx selecteerde de straffe cafés in alle onafhankelijkheid. Bovendien geeft de auteur toeristische tips in de omgeving van elk van de 100 adressen. Geniet van een fiets- of wandeltocht of van een origineel museum en les daarna je dorst in een klassevol café.

Bestel dit boek nu bij:

Azur.be: 13.59€


 

 


Uittips: maart 2009


 

 

Zythos Bier Festival

 

Zaterdag 7 maart 2009 van 12:00 tot 00:00 uur.

Zondag 8 maart 2009 van 11:00 tot 21:00 uur.

Stadsfeestzaal St.-Niklaas (B)

Net zoals vorige jaren zullen we weer een 50 à 60-tal standjes voorzien zijn, bemand met evenveel brouwers of bierfirma’s. Aan al deze standjes kan je in ruil voor een jeton één van de vele aangeboden Belgische bieren proeven, in een rookvrije omgeving. Het proeven gebeurt in een proefglaasje van 15cl, dat je aan de inkom in bruikleen kan aanschaffen. Bierlijst.
Vooraan, achteraan en in het midden van de zaal is er voldoende zitplaats gecreëerd voor wie eventjes wil rusten. Voor de hongerigen is er ook een foodcorner aanwezig.
En ook niet te vergeten zijn de biershop en tombola. Maak uw keuze in het menu links voor meer info.
Kinderen hoeven niet thuis te blijven, zij zullen zich zeker amuseren in onze uitgebouwde kinderhoek.

Gratis toegang

Info:

Site: www.zbf.be
E-mail: info@zythos.be


 

Bierfestival Maastricht 2009

 

Vrijdag 13 maart vanaf 19.00 uur.

Zondag 14 maart vanaf 14.00 uur

Maastricht Music Hall, Griend 6-7 te 6221 AJ Maastricht (Nl)

De gasten van het Bierfestival Maastricht zal zich dit maal mogen verheugen op enkele primeurs. Ten eerste zal brouwerij De Leckere (De Meern) laten zien dat in een tijd van economisch reces en toenemend milieubewustzijn dat je nog steeds van een lekker biertje kunt genieten. Zij zullen het Bierfestival Maastricht opsieren met een unieke verzameling biologisch gebrouwen bieren, zoals: Crom Hout, Willibrord en Razende Swean. Ook heeft de organisatie besloten om voor de eerste keer in de traditie van het Bierfestival Maastricht een eigen bier te laten brouwen. Dit ter ere van de schitterende nieuwe locatie en de unieke samenwerking met de Elegant Runners. Voor de details over dit bier zult u naar het Bierfestival Maastricht moeten komen om te komen proeven en te genieten!

Dit jaar heeft de organisatie als goed doel Bert Buis Kinder TV gekozen.

Info:

Site: www.bierfestivalmaastricht.nl
E-mail: info@bierfestivalmaastricht.nl


 

Bierquiz BLES

 

Vrijdag 13 maart om 20.00 uur.

Café In ‘t Verval, Gentsesteenweg 137 te Zottegem (B)

Deze bierquiz zal de nodige vragen bevatten die gevorderde liefhebbers zeker zullen kunnen smaken (soms letterlijk). En ook biergerelateerde vragen die het wat ruimer zien.
Om de 2 jaar trekt bierminnend Vlaanderen naar de schitterende bierquiz te Zele. Ons initiatief wil op een kleinschalige manier de leemte en verlangen in de andere jaren opvullen.
Maximum 20 ploegen.
5 euro per persoon (max 4 pers per ploeg, geef een ploegnaam door) inschrijven via Email

Info:

Site: www.bles.be
E-mail: david@bles.be


 

Uitreikingsgala van de Gouden Glazen 2008

 

Zaterdag 14 maarti om 19.00 uur.

feestzaal Sint-Paulus in Zwevegem (B)

De Gouden Glazen, die zowat de laatste trofee van 2008 moeten zijn, worden uitgereikt aan de beste bieren die aanwezig waren op het Internationaal Streekbierenfestival van 14 en 15 augustus vorig jaar.

Het bijzondere aan die trofeeën is dat zij niet worden toegekend door een vakjury met specialisten uit het bierwereldje, maar door de bezoekers van het festival, de consumenten dus. Een Gouden Glas is dan ook een bijzondere bekroning voor de winnende brouwer.

Het Uitreikingsfeest van de Gouden Glazen is traditioneel

een mix van heerlijk eten en drinken, een -kort- plechtig gedeelte en humor.

Ook niet-genodigden kunnen het evenement meemaken. Kaarten kosten 35 euro en zijn goed voor een hele avond genieten van walking dinner, bieren en andere dranken en de uitreiking zelf, natuurlijk.

Kaarten kosten 35€ en zijn te verkrijgen bij de hogervemelde partners en het secretariaat van Flanders Events vzw op 056/75 55 84 of via onze webstites www.flanderseventsvzw.be of www.goudenglas.com onder de rubriek Gouden Glas/Kaarten.

Info:

Site: www.flanderseventsvzw.be
E-mail: info@flanderseventsvzw.be


 

15e Delta Bier Festival

 

Zondag 15 maart 2009 van 1330 tot 2200 uur.

Ambachtscentrum van het stadsrecreatiepark de Hollandse Hoeve in Goes (Nl)

Bierliefhebbers hebben hun smaakpapillen weer kunnen vertroetelen op het 15e Delta Bier Festival, op zondag 15 maart 2008, in het Ambachtscentrum van het stadsrecreatiepark de Hollandse Hoeve in Goes

Info:

Site: www.deltabrouwers.nl
E-mail: famremijn@zeelandnet.nl


 

12 uur van het bierpatrimonium

 

Zaterdag 28 maart 2009 vanaf 1400 tot 0200 uur.

Parochiecentrum Oosthoven, Polderstraat 85 te Oosthoven (B)

100 soorten speciaalbier te proeven

In vergelijking met vorige edities, zullen er minstens 50 nieuwe bieren op onze lijst staan waarvan één heel speciaal: ons eigen!

Voorstelling nieuw streekbier

Toegang gratis

Info:

Site: http://users.telenet.be/zatte_mus/
E-mail: david@bles.be


Contactadres: info@bierpromotie.be
U wenst de bierkrant wel of juist niet meer te ontvangen: surf naar: de bierkrant
Een uitgave van: www.bierpromotie.be
Deze krant mag verder verspreid worden, indien er inhoudelijk niets veranderd wordt.
Activiteiten voor  2009 (bierfestivals, bierproeverijen en opendeurdagen) worden GRATIS opgenomen in onze kalender en in de bierkrant. Gelieve nu reeds uw activiteiten door te mailen.
De redactie is niet verantwoordelijk voor verkeerdelijk vermelde activiteiten.


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994206 maal bezocht.