DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant mei 2004

Bierkrant mei 2004

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Huisbrouwerij "den blauwvoet" lanceert Peegie
Bavaria goede cijfers in 2003

Heineken verplaatst zijn brouwerij in het Spaanse Sevilla

Brouwerij Mommeriete

Heineken kijkt uit naar de Oeral

Gratis rondje van Grolsch

Bier in PET

Terug bierfraude in BelgiŽ.

Uittips:

16 - 17 mei Bierproeffestival, 30 parels van de Belgische Biercultuur te Vilvoorde (B)
29 - 31 mei Bierfestival Bornem (B)

 


Huisbrouwerij "den blauwvoet" lanceert Peegie

Huisbrouwerij "Den Blauwvoet" uit Roeselaere (B) tapt sinds kort zijn Peegie blond en amber met een alcoholgehalte van ongeveer 7,6 graden. Eigenaar en brouwer Alfons Dedeyne, die in een vorig leven ingenieur van beroep was heeft er enige jaren over gedaan om zijn kleine huisbrouwerij op te bouwen. De meeste toestellen zijn recuperatie en volledig geautomatiseerd. Alfons is reeds sinds 1990, na zijn studies in de brouwerschool in Gent, bezig met het uitproberen om een bier op punt te zetten. Sinds 2003 is zijn brouwzaal af en nu is de "Peegie-amber en de Peegie-blond klaar voor de bierliefhebber. Peegie is gebrouwen met biologische hop uit Poperinge( B) en zonder toevoeging van suiker.


Bavaria goede cijfers in 2003

Terwijl Nederland minder bier drinkt, heeft Bavaria zijn winst zien vergroten. De totale omzet was vorig jaar iets terug gelopen van 338,9 naar 338,6 miljoen euro. Dit is vooral te wijten aan de slechte verkoop van de frisdranken in Duitsland. Door de invoer van statiegeld is de verkoop van frisdrank in wegwerpverpakking bijna weggevallen en heeft de Bavaria-fabriek in het Limburgse Hoensbroek zo'n 36 mensen moeten ontslagen. Door de goede prestaties van de bierdivisie en mede door het drukken van de kosten steeg de totale nettowinst van 9,3 naar 9,7 miljoen euro. In totaal zijn de afgelopen jaren een 100-tal mensen vertrokken bij Bavaria, Ook de verkoop van mout steeg vorig jaar met 4 procent tot 152.000 ton. Echter door de lagere wereldprijzen is de winst niet hoger dan vorig jaar. Bavaria levert mout aan andere brouwerijen.
Website brouwerij: www.bavaria.nl


Gulpener wint de L1 Reclame Awards voor de beste regionale radio- en tv-commercial

Met de slogan: Drink op de toekomst. Drink op Gulpener!, heeft brouwerij Gulper de L1 Reclame Awards voor de beste regionale radio- en tv-commercial gewonnen. Vooral de Tv-kijkers hebben massaal voor de reclamespot gekozen. Vooral de harmonie tussen de kleuren, de beelden en de muziek heeft de doorslag gegeven.
Website brouwerij: http://www.gulpener.nl


Heineken verplaatst zijn brouwerij in het Spaanse Sevilla

Heineken gaat zijn brouwerij uit het centrum van Sevilla verplaatsen naar de rand van de stad.
De nieuwe brouwerij, die binnen de 3 jaar operationeel moet zijn, heeft een iets grotere capaciteit dan de oude brouwerij, waardoor Heinenken hoopt om de productie van 3,5 miljoen hectoliter te verhogen naar 4 miljoen. Op termijn kan de capaciteit verhoogd worden tot 5 miljoen hectoliter . De reden voor de verplaatsing is de overlast die de huidige locatie in het stadscentrum veroorzaakt. Verder was het noodzakelijk om het machinepark te vernieuwen. Met de verhuis is een bedrag van 320 miljoen euro verbonden. Door de modernisering zal er iets minder personeelsleden nodig zijn en de brouwerij heeft een bedrag van 20 miljoen euro voorzien om mensen te steunen die vrijwillig afvloeien.

Website brouwerij: www.heineken.nl


Brouwerij Mommeriete

Deze zomer zullen we kunnen genieten van 4 nieuwe bieren (blond, amber, wit en donker). Gert en Carina Kelder zijn druk bezig om hun bierbrouwerij op landgoed De Groote Scheere in Holthone (Nl) uit te bouwen. De eerste 2 koperen ketels zijn reeds aangekomen en verder zal de brouwerij uitgebouwd worden met 4 gist- en lagertanks. Het is de bedoeling om iedere vrijdag te brouwen , dit per 200 liter. Het bier zal vanaf deze zomer verkocht worden in het te openen restaurant op landgoed De Groote Scheere.
Later is het de bedoeling om allerlei activiteiten rond bier te organiseren zoals de mogelijkheid om in groepsverband bier te brouwen en zo de mensen een leuke avond te bezorgen en na 6 weken kunne ze terug komen om hun eigen bier op te halen


Heineken kijkt uit naar de Oeral


Brouwerij Heineken overweegt een uitbreiding in Rusland. Heineken zal er een brouwerij kopen of er zelf een bouwen in de Russische regio Sverdlovsk (Oeral). Dat staat vermeld in de Russische zakenkrant Vedomosti. Volgens de gouverneur van de regio, Eduard Rossel, zou Heineken ongeveer 40 miljoen dollar investeren in de regio. De bierconsumptie in de Oeral is een van de hoogste in heel Rusland en daarom een zeer aantrekkelijke regio om uit te bereiden.
Website brouwerij: www.heineken.nl


Gratis rondje van Grolsch


Woensdag 7 april ging de nieuwe brouwerij van Grolsch officieel open. Ter gelegenheid van de opening kregen zes miljoen huishoudens in Nederland een 'dubbelviltje' in de brievenbus. Wie het viltje in een Grolsch-cafť inlevert, krijgt het tweede pilsje gratis.
Normaal zou de opening gebeuren door prins Willem Alexander maar die moest wegens het overlijden van prinses Juliana verstek laten gaan. De opening is gebeurt in aanwezigheid van Hans Wiegel, voorzitter van branchevereniging Centraal Brouwerij Kantoor.
Website brouwerij: www.grolsch.nl


Bier in PET

Na de Oost-Europese markt brengt Interbrew enkele van zijn gekende merken zoals Dommelsch in Nederland in een PET-fles van een halve liter op de markt. Het grote voordeel van deze flessen is dat er geen statiegeld is op de fles. Verder is het heel gemakkelijk om mee te nemen naar een festival of een dagje pic-nic. Door de introductie van de petfles hoopt de brouwerijsector dat hun verkoopspotentieel zal vergroten naar jongeren toe. Volgens Interbrew blijft smaak en de kwaliteit van het bier verzekerd, door een revolutionaire technologie die beschermde elementen onder de plastiek mengt. De flesjes zijn tevens hersluitbaar, wat alvast een verbetering is.
Website brouwerij: www.interbrew.com


Terug bierfraude in BelgiŽ.

Pas zijn de twee mensen die verantwoordelijk waren voor de bierfraude begin vorig jaar terug vrij of ze zijn reeds herbegonnen met bierfraude, ditmaal op grote schaal.
Kennelijk hebben de maanden gevangenis geen goed gedaan aan de 2 bierfraudeurs. Na hun vrijlating zijn ze onmiddellijk terug begonnen met het frauderen van bier. Dit maal hebben ze geen bier uit TsjechiŽ ingevoerd en verkocht als Belgisch bier , maar hebben ze gefraudeerd met echte Jupiler. Via een constructie van fictieve verkopen van bier naar het buitenland konden ze bier zonder BTW terug verkopen in BelgiŽ via enkele grote bierhandelaars. Die handelaars zagen er brood in om zwarte vaten aan hun klanten te leveren, die dan op hun beurt de zwarte vaten konden tappen zonder hun inkomsten aan de Belgische staat aan te geven. Hierdoor is de Belgische staat waarschijnlijk enkele miljoenen euro's aan belastingen  verloren.


Uittips:

mei 2004

16-17 mei 04

 

Bierproeffestival,
30 parels van de Belgische Biercultuur

Cafetaria op de benedenverdieping van het Studentenhome van HORTECO, de Bavaylei 116, 1800 Vilvoorde.

 
Op zondag 16 vanaf 15u en maandag 17 mei vanaf 19u organiseert Studentenclub Vilvordia haar jaarlijkse BierProeffestival, 30 parels van de Belgische Biercultuur" in de cafetaria van het Studentenhome van HORTECO, de Bavaylei 116, 1800 Vilvoorde.
zondag  vanaf 15u, maandag vanaf 19u
Intiem sfeertje
Muzikale animatie
Gratis inkom

Routebeschrijving:

Met de wagen:
Neem afrit 12 op de E19,volg richting Vilvoorde centrum (over Luchthavenlaan, langs rotonde met ijzeren vuist, tot aan de spoorlijn),aan de lichten onder de spoorweg brug naar rechts, dan eerste straat rechts (aan frituur ),dan eerste straat links, de Bavaylei. Rij tot op het einde van deze straat. Waar de velden beginnen is het aan de rechterkant. Parking op de inrijlaan van het internaatsgebouw.

Met de trein:
Afstappen in station Vilvoorde,
Bij het verlaten van het stationsgebouw naar rechts, de spoorlijn volgen. Op het einde van deze straat ter hoogte van het frituur ga je naar rechts onder de spoorweg. Dan eerste straat links (de Bavaylei), deze straat helemaal uitwandelen, op het einde zie je het internaatsgebouw aan je rechterzijde.

Meer info: mail:  vilvordia_bierproeffestival@hotmail.com
                       Site: http://vilvordia.tk
                       Tel : 0472.45.92.92.

29-31 mei 04

 

Bierfestival Bornem

Moderne festivaltenten in recreatiedomein Breeven te Bornem.

29-30-31 mei 2004 (Pinksterweekend)

 
Op het Bierfestival Bornem zullen allerhande beursstanden - opgesteld in moderne festivaltenten in recreatiedomein Breeven te Bornem - informatie verschaffen aangaande verschillende Belgische brouwerijen en hun bieren. Meer dan 20 Belgische brouwerijen zullen rechtstreeks vertegenwoordigd zijn. Bovendien kunnen we rekenen op een wereldprimeur: "Groenbier"; anders dan de anderen, opvallend in het gamma, apart van kleur en lekker van smaak...

Op datzelfde moment vindt eveneens het jaarlijkse Palingfestival plaats in Mariekerke (een deelgemeente van Bornem) en tussen beide evenementen zal er een gratis pendeldienst ingezet worden.

Zaterdag & zondag zal het Bierfestival Bornem toegankelijk zijn van 10u tot 20u. Op maandag sluiten de deuren van deze eerste editie definitief om 18u.

Het Bierfestival Bornem is makkelijk te bereiken met de wagen (voldoende parkeergelegenheid) of met het openbaar vervoer (pendeldienst tussen Palingfestival Mariekerke en Bierfestival Bornem via het station van Bornem).

Inkom bedraagt 3,00 Euro (-16j GRATIS). Inbegrepen in deze toegangsprijs zijn: een GRATIS tombola met prachtige bierprijzen, GRATIS & goedkope degustaties en aantrekkelijke aankoopprijzen voor meeneemverpakkingen.
naamorganisator=Freevents i.s.m. en t.v.v. KSV Bornem

Meer info op:
telorganisator: 0496/59.55.26
emailorganisator: fvancauteren@ge.cokecce.com
siteorganisator: http://www.bierfestivalbornem.be


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 993830 maal bezocht.