DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant mei 2007

Bierkrant mei 2007

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Inbev lokt klanten naar café met gratis bier.

Klanten boos op prijsafspraken.

Brouwerij Heineken, Grolsch en Bavaria in beroep.

Sint-Sixtusabdij aan renovatie toe.

Hollander mag niet.

Inbev wil terug uitbreiden.

 

Uittips:

06 mei Festival van het Nederlands Speciaalbier te 's-Hertogenbosch (Nl)

12 mei 10 de meibokfestival te Amsterdam (Nl)

13 mei 70 Parels van de Belgische Biercultuur te Vilvoorde (B)

13-14 mei 14° Weekend der Belgische Bieren te Olen (B)

26-27 mei 16de Weekend der Spontane Gisting te Buggenhout-Opstal (B)

2-3 juni Karakterbierweekend 2007 te Vichte (B)

2 juni Open Nederlands Kampioenschap bier brouwen voor amateurs te Kamperland(Nl)


Inbev lokt klanten naar café met gratis bier.

In het totaal wil Inbev 5.000.000 miljoen gratis pintjes schenken in de horecazaken. Door middel van een bon die in alle dagbladen en tijdschriften te vinden zijn, kunnen klanten bij het bestellen van 4 pintjes er 2 gratis bekomen. Met deze actie hoopt de brouwerij de mensen terug naar het café te krijgen. De laatste jaren is het bezoek aan de herberg sterk gedaald. Om de actie alle kans tot slagen te geven verhoogt Inbev zijn prijzen van het bier voor de horeca niet.


Klanten boos op prijsafspraken.

Naar aanleiding van de veroordeling van de 3 grootste brouwerijen in Nederland, Heineken, Grolsch en Bavaria hebben enkel consumenten de website: www.bierverliesmeter.com gestart waar de mensen kunnen berekenen hoeveel ze in al die jaren hebben teveel betaald. Bijna 50.000 mensen hebben reeds deze site bezocht en de organisatoren van de site komen reeds aan een bedrag van meer dan 60.000.000 euro verlies die de Nederlandse burger heeft geleden. Naast een rekenmodule vragen de initiatiefnemers om compensatie-ideeën. Het beste idee wordt aangeboden aan de bierbrouwers.


Brouwerij Heineken, Grolsch en Bavaria in beroep.

De brouwerijen Heineken, Grolsch en Bavaria gaan in beroep tegen de boetes van Eurocommissaris Kroes. Voor de brouwerijen is de boete buitensporig en ongerechtvaardig. De brouwerijen beweren geen enkele afspraak te hebben gemaakt. Volgens Heineken is de prijs in de grootwarenhuizen in de periode 1996 tot 1999 zelfs gedaald en in de horecazaken is de prijs gestegen in lijn met de inflatie. De brouwerijen Grolsch en Bavaria zeggen enkel de prijzen van Heineken te hebben gevolgd en dit is volgens hen geen stafbaar feit.


Sint-Sixtusabdij aan renovatie toe.

Door bodemverzakkingen is een deel van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren aan verbouwing toe. Deze gebouwen zijn reeds enige tijd onbewoonbaar en tevens vormen ze een gevaar voor instorting. Daarom is de Antwerpse architect Bob Van Reeth onder de arm genomen. De werken zijn gepland voor het eind van het jaar. De bierproductie zal geen enkele hinder ondervinden van de werken.


Rosé wordt zomerhit.

Nu is ook brouwerij Heineken gestart met het lanceren van de Wieckse Rosé. Sinds vorig jaar brengt brouwerij Bavik massaal Wittekerke Rosé op de Nederlandse en Belgische markt. Dit biertje heeft voor de brouwerij geen windeieren gelegd en is de brouwerij zelfs moeten overgaan tot het verdubbelen van de capaciteit om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Gezien het succes van de rosé en de dalende vraag naar witbier brengen ook de brouwerijen Hoegaarden en Gulpener een rosé op de markt. Het rosébier, een witbier met toevoeging van vruchtenextract, wordt vooral door jongeren en vrouwen erg op prijs gesteld.


Hollander mag niet.

Dit vindt brouwerij Bavaria naar aanleiding van het lanceren van een nieuw bier "Holander" door Alkmaarder Antonio Perra tijdens de Miljonairsfair. Volgens  brouwerij  Bavaria is de naam te verwarrend met de naam Hollandia van de brouwerij. Hollander is een luxebier, verpakt in een zwart flesje en zal verkocht worden tegen een hoge prijs. De rechtbank in Alkmaar zal heel binnenkort een oordeel vellen of Antonio Perra op zoek moet naar een nieuwe naam of niet.


Inbev wil terug uitbreiden.

Inbev verwacht in de komende jaren een grote winstmarge en mogelijks een uitbreiding in India, Colombia en Mexico. Deze uitbreidingen zijn nodig om de winst verder te doen stijgen. De biermarkt in West-Europa en de VS stagneert, terwijl er in Latijns-Amerika en Oost-Europa en het Verre Oosten wel nog groeipotentieel is. Vooral de hogere grondstofprijzen zijn een domper op grotere winstcijfers. Inbev verwacht dat deze kosten kunnen oplopen tot 130 miljoen euro. Door verdere kostenbesparingen zullen een deel van deze kosten gecompenseerd worden.


Uittips: mei 2007


 

Festival van het Nederlands Speciaalbier

zondag 06 mei 2007 van 12:00u tot 18:00u


Markt, 12 te 's-Hertogenbosch (Nl)

 

Zondag 6 mei is het hart van 's-Hertogenbosch voor even het centrum van het Nederlandse speciaalbier. Voor de derde keer alweer wordt de markt omgetoverd tot een Bourgondisch festivalterrein. Van 12.00 tot 18.00 uur zullen veel van de dik zestig brouwerijen die Nederland inmiddels rijk is hun speciaalbieren uitschenken.

Het festival is een initiatief van het Klein Brouwerij Collectief (KBC). De belangenorganisatie van de kleine brouwerijen in Nederland werd opgericht op 03-03-03. Zij wil een spreekbuis zijn voor de kleinschalig werkende brouwerijen in dit land richting overheid, de Commissie Bier en andere instanties. Daarnaast heeft het KBC zich als doel gesteld om de samenwerking tussen de bierbrouwers te bevorderen. Bovenal wil het KBC het Nederlandse speciaalbier promoten.

Wat is speciaalbier? Onder speciaalbier verstaan we bijna alle bieren met uitzondering van pils en alcoholvrij bier. Dus wel: witbier, dubbel, tripel, (mei)bokbier, winterbier, ale, stout en nog vele andere.

Het festival in 's-Hertogenbosch heeft grotendeels dezelfde formule als de twee voorgaande edities, maar laat ook een groei zien in diversiteit en uitstraling. De toegang is wederom gratis! Alle bieren worden in speciale proefglazen geschonken. Als de bezoeker een bier wil proeven, moeten er eerst een festivalglas en festivalmunten gekocht worden. Daarna kan het proeven beginnen! De keuze uit de vele lekkere speciaalbieren is legio. Natuurlijk zijn de brouwers bereid om alles over hun bieren te vertellen. Als het weer net zo goed is als vorig jaar dan verwachten we ook op 7 mei weer enkele duizenden bezoekers. Geniet, maar drink met mate, is deze dag één van de vuistregels.

Naast veel bier, zijn ook de vereniging PINT (Promotie & Informatie Traditioneel Bier), de BAV (Bier Artikelen Verzamelaars) en 3VO met de BOB-campagne aanwezig. Bovendien is er de mogelijkheid om boeken over bier of brouwerijen aan te schaffen.


Graag nodigen wij u uit dit festival te bezoeken!

 

Info:

Site: www.kleinbrouwerijcollectief.nl


10e Meibockfestival 2007

Zaterdag 12 mei 2007 van 13 tot 20 uur

brouwerij de Prael Helicopterstraat 13-15 te Amsterdam (Nl)

Ook in 2007 houden we weer een meibockfestival en wel op 12 mei. Plaats van handeling is weer brouwerij de Prael. Aangezien het dit jaar de tiende keer is dat het festival gehouden wordt kun je verwachten dat we met iets speciaals komen, dus pak vooral vast je agenda en houd die gereed, zodat je de datum vast kunt noteren en alle andere afspraken voor die dag kunt afzeggen. Daarbij kun je dan ook nog weer eens genieten van onze altijd weer eigenzinnig aanbod van Meibocken en andere voorjaarsbieren uit binnen- en buitenland.
Evenals vorige jaren schenken we ook dit jaar ons bier weer in glazen met een inhoud van 15cl, zodat je in de gelegenheid bent een glaasje meer te proeven. Verder zijn er voor de mensen met trek ook de nodige happen te krijgen en hebben we voor de mensen die nog moeten rijden of om een andere reden helder moeten blijven de nodige alcoholvrije consumpties. Voor iedereen reden genoeg om op ons festival te komen natuurlijk, vooral als je bedenkt dat we het betaalbaar houden door de prijzen niet te verhogen.
Kortom: houd 12 mei vrij voor het tiende Meibockfestival en kom die dag naar Brouwerij de Prael voor een echt stukje bierbeleving.

Toegang: EUR 5,-- inclusief EUR 2,-- statiegeld voor het glas.
Consumpties (15 cl): EUR 1,50 of 7 voor EUR 10,--

Info:

Site: www.prnh.pint.nl/meibockfestival%202007/


14° Weekend der Belgische Bieren

zaterdag 13 mei 2007 van 15.00 tot O3.00
zondag 14 mei 2007 14.00 tot 24.00

 

Zaal De Vrede in St Jozef te Olen(B)

14° Weekend der Belgische Bieren

Het Geno(o)tschap van de Pot presenteert: meer dan 100 streekbieren microbrouwerijen, oude bieren, festivalbie,r kinderhoek, en biertombola.

Gratis toegang

Zaal gelegen op minder dan 1 km van station Olen (lijn Antwerpen-Mol)

Info:
Site: http://www.hetgenootschap.tk

Mail: eddy@hetgenootschap.tk


70 Parels van de Belgische Biercultuur

Zondag 13 mei 2007 vanaf 11 uur

Feestzaal Horteco, de Bavaylei 116, 1800 Vilvoorde (B)

Studentenclub Vilvordia heet iedereen van harte welkom op het Vilvordia BierProefFestival op zondag 13 mei 2007 vanaf 11u00. Alvast bedankt voor uw komst. Wij wensen u veel genot !!!

Inkom gratis
Eigen huisbier: Hexapoda
Biertombola
Animatie
Hapjes

Info:

Site: http://bierfestival.wordpress.com/


16de Weekend der Spontane Gisting

Zaterdag 26 mei 2007 vanaf 17.00 uur
Zondag 27 mei 2007 vanaf 15.00 uur

 

Tapperij Beukenhof in de Broekstraat 18 te 9255 Buggenhout-Opstal (B)

Zoals de naam het doet vermoeden, worden tijdens dit unieke bierweekend voornamelijk bieren (een 65-tal!) van spontane gisting geschonken zoals lambiek, kriekenlambiek, geuze, kriek, framboos, faro en de andere specialiteiten van alle nog bestaande lambiekbrouwerijen en gueuzestekers. Dit unieke assortiment wordt aangevuld met de bieren van de twee brouwerijen die onze Buggenhoutse gemeente nog rijk is. En natuurlijk onze zelfgebrouwen Opst-ale.

We hebben ook een primeur omdat we de nieuwe Mort Subite Oude Kriek en nieuwe Oud Beersel kunnen aanbieden! Om volledig in het Pajotse kader te blijven serveren we ook natuurlijk boterham met kop, platte kaas en radijsjes of boerenhesp. Voor de kinderen is er animatie voorzien.

De toegang is gratis.
Zythos-leden krijgen een drankjeton ter waarde van 1,25 euro op vertoon van hun lidkaart.

Info:
Site: http://www.bierpallieters.be


Karakterbierweekend 2007

Zaterdag 2 juni 2007 van 14.00 tot 23.00u
Zondag 3 juni 2007 van 14.00 tot 23.00u

 

CC "De Stringe", Ommersheimplein 4, te 8570 Vichte(B)

Met liefde voor de brouwers en hun bieren Het Karakterbier weekend is uiterst geschikt voor: Levensgenieters - Lekkerbekken en Smulpapen - mensen die hun bierhorizon willen verruimen - mensen in het bezit van geoefende smaakpapillen en reukorgaan - mensen die andere smaken en geuren willen ontdekken - mensen met K die bier lusten met B - mensen die gewoon houden van gezelligheid.

Info:
Site: http://www.karakterbierweekend.be

Mail: hop@karakterbierweekend.be


Open Nederlands Kampioenschap bier brouwen voor amateurs

Zaterdag 02 juni 2007

 

Bierbrouwerij van Emelisse, Nieuweweg 7 te 4493 Kamperland(Nl)

Op 2 juni organiseren de Deltabrouwers het Open Nederlands Kampioenschap bier brouwen voor amateurs, bij brouwerij Emelisse te Kamperland, gelegen op het liefelijke Noord-Beveland. Amateur bierbrouwers mogen dit festijn niet missen. Deelnemen aan deze wedstrijd kan via ONK2007.brouwen.nl en deelnameformulieren kunnen worden toegezonden via 0113 214369
 

Info:

Site: http://onk2007.brouwen.nl/
E-mail: jpassieux@zeelandnet.nl


Contactadres:info@bierpromotie.be
U wenst de bierkrant wel of juist niet meer te ontvangen: surf naar: de bierkrant
Een uitgave van: www.bierpromotie.be
Deze krant mag verder verspreid worden, indien er inhoudelijk niets veranderd wordt.
Activiteiten voor  2007 (bierfestivals, bierproeverijen en opendeurdagen) worden GRATIS opgenomen in onze kalender en in de bierkrant. Gelieve nu reeds uw activiteiten door te mailen.
De redactie is niet verantwoordelijk voor verkeerdelijk vermelde activiteiten.


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 993816 maal bezocht.