DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant mei 2009

Bierkrant mei 2009

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Marleen Lefevre nieuwe borgher in Hoegaarden.

Nieuwe look voor brouwerij Liefmans.

Brouwerij de Regenboog weg uit Assebroek.

255 euro voor een Belgische geuze geveild op eBay.

Oostende voor anker.

Brouwerij Bockor twee keer in de prijzen.

Recessie bij Duitse brouwerijen.

Hoge bonussen voor bestuurders Inbev.

Gouden glas

Uittips:

01-03 mei Opendeurdagen Brouwerij Smisje te Mater (B)

02-03 mei Bouffonneries à la Brasserie te Irchonwelz (B)

03 mei 6e Nederlands Speciaalbier Festival te ‘s-Hertogenbosch (Nl)

21 mei Oirschot speciaal bierfestival te Oirschot (Nl)

30-31 mei 18de Weekend der Spontane Gisting te Opstal (B)


Marleen Lefevre nieuwe borgher in Hoegaarden.

Marleen Lefevre (schepen van Hoegaarden) werd Borgher van Hoegaarden. De titel wordt toegekend aan burgers die de promotie van het Hoegaards bier ter harte nemen. De toekenning van de titel gebeurde bij de inwijding van het nieuwe toeristische infopunt in het Kapittelhuys.Nieuwe look voor brouwerij Liefmans.


De nieuwe eigenaar van Liefmans, de brouwerij Duvel Moortgat, heeft een aantal veranderingen bij de Oudenaardse brouwerij aangekondigd. Er zal een nieuwe look gegeven worden aan de Liefmans bieren en er komt ook een nieuw fruitbier. Het bestaande kriekbier krijgt een nieuwe naam, Cuvée-Brut en er komt een nieuw fruitbier bij in het gamma. Het nieuwe Liefmans fruitbier, is het gewone kriekbier versneden wordt met vruchtensappen van aarbei, framboos, krieken, vlierbessen en bosbessen.


Brouwerij de Regenboog weg uit Assebroek.

Vanaf heden zal brouwerij 't Smisje zal niet meer brouwen in de Astridlaan in Assebroek. momenteel is de nieuwe brouwerij gelegen in de Driesleutelstraat in Mater, deelgemeente van Oudenaarde. Brouwerij de Regenboog is gestart in 1995 door Johan Brandt. Door plaatsgebrek was de brouwerij verplicht om uit te kijken naar een grotere locatie. Uiteindelijk is het de oude limonadefabriek in Mater geworden.


255 euro voor een Belgische geuze geveild op eBay.


Een Japanse bierkenner heeft de eerste fles MegaBlend Oude Geuze voor 255 euro gekocht op
veilingsite eBay. De MegaBlend werd gebrouwen met jonge en oude lambik van acht verschillende brouwerijen. Tijdens de zevende Tour de Geuze werd het bier op de markt gebracht. Het bier was afkomstig van Brouwerij 3 Fonteinen, Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Oud Beersel en Timmermans. In totaal worden er 16.000 flessen van 75 centiliter op de markt gebracht. Meer dan 10000 bezoekers hebben de tour de Geuze bezocht; een nieuw record.


Oostende voor anker.

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van Oostende voor Anker brengt brouwerij Strubbe
het Oostende voor Anker-bier op de markt. Tussen 29 mei en 1 juni zal het bier te proeven zijn in het horecapaviljoenen van het maritiem evenement.


Brouwerij Bockor twee keer in de prijzen.

Brouwerij Bockor uit Bellegem haalde twee internationale prijzen op het Australian International Beer Awards. Eén keer een zilveren medaille in de categorie Belgische lambiekbieren met de Kriek Max, een tweede keer een bronzen medaille voor het nieuwe bier Omer in de categorie Belgische sterke blonde bieren.


Recessie bij Duitse brouwerijen.

De Duitse brouwers hebben in het eerste trimester van 2009 minder bier verkocht. Oorzaken zijn de recessie en het rookverbod. De verkoop van bier in Duitsland is de laagste in de laatste 20 jaar.


Hoge bonussen voor bestuurders Inbev.

De aandeelhouders van Anheuser Busch Inbev hebben op de aandeelhoudersvergadering in Brussel de vooropgestelde bonussen voor de bedrijfstop goedgekeurd met een meerderheid van stemmen. Voor de vakbond kan dit niet. Door de mindere verkoop van bier is er in alle brouwerijen van Inbev economische werkloosheid en verwacht wordt dat er minder winst zal zijn.


Gouden glas

De Gouden glazen voor 2008 zijn uitgereikt. Het Gouden glas zijn de beste bieren die door de bezoekers aan het Internationaal bierfestival te Zwevegem worden toegekend. Het Gouden glas voor de beste zouthouder ging naar brouwerij John martin met Timmermans kriek. Het Gouden glas voor de beste doordrinker was voor brouwerij Dubuisson met Cuvée Des Trolls. Brouwerij Haacht kreeg voor de 2 de maal op rij het Gouden glas voor Keizer Karel blond, dit als beste Geprononceerde Degustatiebier. Brouwerij Druide greeg het gouden glas voor hun Druide blond als beste Voorzichtig Degustiebier. Het Volgende internationaal bierfestival te Zwevegem is terug op 14 en 15 augustus 2009.

 


Sponserlink

Nieuw in de boekenwinkel

Doe Het Eens Met Bier. Meer Dan 100 Verrassende Cocktails (steen Jef Van Den)

Bloody Brew, mazoet, Ale Flip, Vrolijke Limburger, Duikboot of Lazy Lady: wat maakt deze cocktails zo verrassend lekker? Ze hebben pit, want ze hebben één bijzonder origineel ingrediënt gemeenschappelijk: bier! Want bier mixen kán. Met wijn, frisdrank, likeur, en ja, ook met bier. Jef van den Steen zet alle biersoorten voor u op een rij. Hij leert u met welke ingrediënten u ze best combineert en hoe u uw biercocktails smakelijk serveert. Experimenteren, proeven en uw gasten verrassen, waar wacht u op? Dit boek bevat meer dan 100 verschillende recepten voor biercocktails. U maakt cocktails met Guinness of fruitbier, trappist of pils, stout, witbier en zelfs alcoholvrij bier. U ontdekt nieuwe combinaties zoals bière flambée, bierkoffie, bierpunch, glühbier en biersorbet. Leuke weetjes en serveertips wisselen de bruisende recepten af in dit cadeauboek dat niet in uw bar- en boekenkast mag ontbreken. De prachtige foto’s van Andrew Verschetze prikkelen alvast uw smaakzin! JEF VAN DEN STEEN is dé bierexpert in Vlaanderen en Nederland. Hij heeft al talrijke boeken voor bierliefhebbers op zijn naam staan. Hij is een vaste redacteur van De Zytholoog en schrijft in Bier Passie Magazine en het culinaire tijdschrift Smaak.

Bestel dit boek nu bij:

Azur.be: 18.99€


 

 


Uittips: mei 2009


 

Opendeurdagen Brouwerij Smisje

 

Vrijdag 1 mei van 13.00 tot 20.00u

Zaterdag 2 mei van 13.00 tot 20.00u

Zondag 3 mei van 11.00 tot 17.00 u


Driesleutelstraat 1, 9700 Mater (Oudenaarde)(B)Mogelijkheid tot het degusteren van de Smisje bieren (zowel binnen als op het gezellig terras)
Rondleiding in de brouwerij (om het uur)
Mogelijkheid tot het aankopen van de Smisje bieren.

Animatie door prof Arnoldus Goedbier.

Info:

Site: http://smisje.belgianbeerboard.com/
E-mail: smisje@pandora.be


 

 

Bouffonneries à la Brasserie

Zaterdag 02 mei van 15.00 tot 20.00 uur

Zondag 03 mei van 11.00 tot 20.00 uur

Brasserie de géants, rue du casel 19 7801 Irchonwelz (B)

 

Zaterdag 02 mei vanaf 14 uur muziek, goochelaars,...

Zondag 03 mei vanf 11 uur aperitiefconcert met dans en muziek. S'middags eetfestijn met brochette van hesp en artisonale chocoademouse ( vooraf te bestellen voor 22 april: volwassen 13,5 euro en kinderen 9 euro op tel 068/287936). Tijdens de namiddag allerhande aktiviteiten.

Gans het weekend zal de brouwerij te bezoeken zijn. We verwachten u talrijk.

meer info:

E-mail : info@brasseriedesgeants.be
Site: www.brasseriedesgeants.be


 

6e Nederlands Speciaalbier Festival

 

zondag 3 mei 2009 van 12.00 tot 18.00u

Markt ‘s-Hertogenbosch (Nl)Voor de zesde maal organiseert het KBC haar jaarlijkse Nederlands Speciaalbier Festival. Veel van de meer dan 50 bij het KBC aangesloten brouwerijen presenteren hun bieren op de sfeervolle Markt van ’s-Hertogenbosch. Op deze dag zijn ook de winkels in de binnenstad geopend.

Het festival biedt een mooie gelegenheid om kennis te maken met de bijzondere bieren die door de kleinere Nederlandse brouwerijen worden gebrouwen. Tevens vindt u er enkele informatiestands, kunt u er wat eten en is er live muziek en een springkussen voor de kinderen.

De entree is gratis. Bij de kassa koopt u een proefglas (15 cl) en krijgt u het festivalboekje. Ook kunt u er uw consumptie-munten kopen. Vervolgens kiest u één of enkele bieren die de aanwezige brouwers van het vat of uit de fles schenken.

Info:

Site: www.kleinbrouwerijcollectief.nl
E-mail: info@kleinbrouwerijcollectief.nl


 

OIRSCHOT SPECIAAL BIERFESTIVAL

 

Donderdag 21 mei van 12.00 tot 18.00u

Brouwerij de Kroon , Koestraat 20 in Oirschot (Nl)Donderdag 21 mei aanstaande, Hemelvaartsdag van 12.00uur tot 18.00uur, organiseren Cafe Vingerhoeds, brouwmeester Gerard de Kroon en het bij het A.B.T. aangesloten Cafe Buitenlust op het terrein van voormalig bierbrouwerij de Kroon een groots bierfestival. Aan de Koestraat 20 in Oirschot zal op deze gezellige dag een scala aan speciaal bieren geproefd kunnen worden en genoten worden van een stukje prachtige historie dat ons Brabants dorp te bieden heeft. Naast de diverse traditionele bieren zoals alle trappisten, kunt u ook proeven van o.a. 3 bieren van Gerard de Kroon zelf en zal er een mooi aanbod zijn van een aantal brouwsels uit de omgeving. Het zal een promotie zijn van meer dan 100 soorten speciaal bier. Op deze dag kunt u ook een rondleiding krijgen en zo een kijkje in de keuken nemen van de voormalige brouwerij. Diverse muziekgezelschappen zullen het festival met een mooi deuntje aankleden en de sfeer verhogen. Het festival is niet weersafhankelijk, vanwege de grote overdekte hal waar alles opgesteld zal worden, en bij mooi weer kunt u heerlijk op het terras genieten van al dit lekkers.

Info:

Site: http://www.cafebuitenlust.nl
E-mail: info@cafebuitenlust.nl


 

18de Weekend der Spontane Gisting

 

Zaterdag 30 mei vanaf 15.00 uur
Zondag 31 mei vanaf 15.00 uur

Tapperij Beukenhof, Broekstraat 18, 9255 Opstal (B)


Dit is het grootste bierfestival in het teken van de bieren gemaakt op basis van spontane gisting. Alle lambieken, kriekenlambieken, gueuzes, krieken en andere specialiteiten op basis van lambiek zullen er aanwezig zijn. Opgelet! Op dit festival ligt de nadruk op de traditionele, zurige en complexe bieren en dus niet op de zoete, commerciële bieren die tegenwoordig de markt overheersen. Op de bierlijst staan ook enkele oude lambiekbieren die al enige tijd van de markt verdwenen zijn.

Naast deze bieren die tot het Belgische bierpatrimonium horen, serveren wij ook de bieren van de 2 Buggenhoutse brouwerijen (De Landstheer en Bosteels). Het festival gaat door in Tapperij Beukenhof, Broekstraat 18, 9255 Opstal-Buggenhout (België). De inkom is gratis en alle Zythos en EBCU-leden krijgen een gratis welkomstdrankje!

We bieden ook overnachtingsmogelijkheden aan, net als een taxi-service tussen het festival en de stations van Heizijde en Buggenhout. Beiden dienen gereserveerd te worden per telefoon (+32 499 341 398) of via een e-mailformulier op onze website.


Info:

Site: www.bierpallieters.be
E-mail: tim@bierpallieters.be


Contactadres: info@bierpromotie.be
U wenst de bierkrant wel of juist niet meer te ontvangen: surf naar: de bierkrant
Een uitgave van: www.bierpromotie.be
Deze krant mag verder verspreid worden, indien er inhoudelijk niets veranderd wordt.
Activiteiten voor  2009 (bierfestivals, bierproeverijen en opendeurdagen) worden GRATIS opgenomen in onze kalender en in de bierkrant. Gelieve nu reeds uw activiteiten door te mailen.
De redactie is niet verantwoordelijk voor verkeerdelijk vermelde activiteiten.


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994189 maal bezocht.