DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant november 2006

Bierkrant november 2006

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

7300 cafés verdwenen

Stichting nieuwe biervereniging in Gent.

Heineken brengt BeerTender uit in Frankrijk.

Lekkerste Bockbier van Nederland.

Glutenvrij bier.

Inbev heeft koper voor Argentijnse Inversora Cervecera.

 

Uittips:

27 - 29 okt 19de Heikantse Bierfeesten te 2590 Berlaar-Heikant(B)

27 - 29 okt PINT Bokbierfestival te Amsterdam (Nl)

28 - 29 okt Bier 2daagse te 3960 Bree(B)

28 - 29 okt Karakterbierenfestival te Poperinge (B)

28 - 29 okt Herentalse bierfeeste, te Herentals (B)

31 okt Bier Haloweentocht te Essen (B)

10-12 nov Weekend der Belgische bieren te Hasselt-Kuringen (B)

11 nov Opendeurdag brouwerij de Glazen Toren te Erpe-Mere (B)

18 nov Olense Bierfeesten te Olen (B)

25 - 26 nov Dag van de Geuze te Halle (B)


7300 cafés verdwenen

De laatste 20 jaar zijn er in België ongeveer 7300 cafés verdwenen en dit is bijna 1 op de 3 cafés. Deze cijfers zijn afkomstig van HorecaExpo die op 19-23 november, van 10.30 tot 19.00 uur, de vakbeurs voor de horeca organiseert in Flanders Expo GENT (B). Door de vermindering van het aantal cafés is de omzet van het nog bestaande cafés gestegen.


Stichting nieuwe biervereniging in Gent.

Op zondag 27 oktober om 17.00 uur vindt er een infoavond plaats in het Trappenhuis in de Brabantdam 164 te Gent (B). Daar zal de doelstelling en de werking van de nieuwe biervereniging De Mammalokker toegelicht worden. Tijdens de voorstelling zal je ook verwend worden met streekbieren. Iedereen is er van harte welkom.


Heineken brengt BeerTender uit in Frankrijk.

Heineken heeft in Frankrijk het zeer moeilijk om te adverteren. Wegens de franse wetgeving op het verbod van reclame op alcohol moet de brouwerij zijn ganse trukendoos boven halen om toch publiciteit te kunnen maken. Ook tijdens UEFA Champions League mag Heineken geen publiciteit maken in Frankrijk al hoewel het een van de sponsors is van de UEFA Champions League. Daarom moet de brouwerij het vooral hebben van de opvallende verpakking die in ieder groot warenhuis te koop is. Met de BeerTender hoop Heineken zo zijn bekendheid in Frankrijk te vergroten. De vaatjes voor de BeerTender zijn er zonder statiegeld en kunnen na gebruik weggegooid worden. Verder kunnen de vaatjes ook zonder de Beertender gebruikt worden.Lekkerste Bockbier van Nederland.

't Vølenbock van de Volendamse Bierbrouwerij is het 'Lekkerste Bockbier van Nederland'. Dit is toch de bevinding van 120 proevers tijdens De bockbierverkiezing die plaats vonden in de Heineken Experience in Amsterdam. 33 bockbieren hebben er voor de titel van Lekkerste Bockbier gestreden. Op de tweede plaats is de IJsbok van SNAB gestrand en derde werd Lindeboom Bock van brouwerij Lindeboom


Glutenvrij bier.

Gluten is een product die voorkomt in granen, iets waar bier mee gebrouwen wordt. Ongeveer 200000 mensen in België en Nederland hebben een allergie voor gluten, waardoor ze ook geen bier mogen drinken. Voor deze doelgroep is er nu de Glutaner op de markt. Het is een pilsje die nu nog vooral in Nederland te krijgen is en die gebrouwen wordt in België bij brouwerij Huyghe.  De prijs van het bier ligt tussen de 1,30 euro en 1,70 euro per flesje.
Info: www.glutaner.com


Inbev heeft koper voor Argentijnse Inversora Cervecera.

Door de fusie van Interbrew en Ambev vond de Argentijnse mededingingsautoriteit dat Inbev de markt van het Argentijnse bier te veel overheerste en is Inbev verplicht geweest om zijn brouwerij in Lujan van de hand te doen evenals zijn merken Palermo, Bieckert en Imperial.

 


Uittips:

November 2006


19de Heikantse Bierfeesten

27 oktober 2006 vanaf 20 uur
28 oktober 2006 vanaf 15 uur
29 oktober 2006 vanaf 15 uur

zaal Familia te 2590 Berlaar-Heikant(B)

 

Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober vinden de 19 de Heikantse Bierfeesten plaats in zaal Familia te 2590 Berlaar-Heikant.
De gelegenheid om uw bierkennis nog eens op peil te brengen of om eens rustig te genieten van een biertje samen met je vrienden.
Tijdens onze bierexpedities van afgelopen jaar ontdekten we ook heel wat nieuwe biertjes, die we jullie graag tijdens deze dagen willen laten proeven.

Belangrijk is dat alle drie de dagen alle bieren allemaal aangeboden worden.
Oude bieren-toog

Net zoals vorig jaar openen wij op zaterdag- en zondagnamiddag tot 19 uur onze oude bieren-toog . Ideaal om eens te ervaren hoe sommige bieren evolueren met het ouder worden. Om die sherry- en/of porto-toets eens op uw tong te voelen. Misschien wordt ge wel een oude bieren-liefhebber! Sommige van de aangeboden bieren zijn méér dan 10 jaar oud.
Bieren van 't vat

 
Meer info:

Contact heikantse.bierliefhebbers@zythos.be
Site : www.heikantsebierliefhebbers.be


PINT Bokbierfestival

Vrijdag 27 oktober vanaf 17:00 - 23:00 uur
Zaterdag 28 oktober vanaf 12:00 - 23:00 uur
Zondag 29 oktober vanaf 12:00 - 19:00 uur

Beurs van Berlage in Amsterdam (Nl)

 

Het PINT Bokbierfestival is het grootste bierfestival van Nederland. Bezoekers kunnen meer dan vijftig bokbieren proeven en zo kennis maken met het brede smakenpalet van het Nederlands speciaalbier bij uitstek.

Entree: € 5,00. Consumptieprijs: € 2,00
PINT- en EBCU-leden 1 munt gratis

Meer info:

Contact info@www.pint.nl
Site : www.pint.nl


Bier 2daagse

zaterdag 28 okt. vanaf 18.00u tot 01.00u
zondag 29 okt. vanaf 14.00u tot 22.00u.

Zaal De Barrier, Barrierstraat 11 te 3960 Bree(B)

 

U kunt dan komen genieten van meer dan 60 bieren. We serveren zowel bekende als minder bekende bieren en zelfs zeer speciale en exclusieve bieren!

GRATIS toegang.

Kinderanimatie op zondagnamiddag vanaf 18.00 uur voorzien.

Meer info:

Contact breese.beerprevers@zythos.be
Site : http://bbp.atspace.com/


Karakterbierenfestival

Zaterdag 28 oktober en Zondag 29 oktober vanaf 15.00 tot 23.00 h

Hotel Palace Ieperstraat 34 te 8970 Poperinge (B)

 

Een organisatie van Hotel Palace en Het Poperings Bierproevers Genootschap.

Inkom GRATIS.

Volgende brouwerijen zullen aanwezig zijn op dit festival: Brouwerij De Silenrieux, Brouwerij Liefmans, Brouwerij Nevejan, Brouwerij St.-Bernardus, Brouwerij De Struise Brouwers, Brouwerij Verhaeghe, Brouwerij Leroy, Brouwerij Van Eecke, Brouwerij Roman, Brouwerij Contreras, Brouwerij De Landtsheer en Brouwerij Slaapmutske.

Meer info:

Contact palace.hotel@scarlet.be
Site : http://hotelpalace.virtualave.net


Herentalse Bierfeesten

Zaterdag 28 oktober en Zondag 29 oktober vanaf 12.00 tot...

zaal 't Hof op de Grote Markt in Herentals (B)

 

Op 28 en 29 oktober 2006 gaan in zaal 't Hof op de Grote Markt in Herentals de 9de Herentalse Bierfeesten door. Iedereen is welkom vanaf 12u 's middags. Deze bierfeesten worden georganiseerd door KSJ Herentals en de opbrengst gaat dan ook volledig naar deze jeugdbeweging.

De Herentalse Bierfeesten zijn niet bedoeld als zuipfestijn, maar bieden de mogelijkheid om op een aangename manier kennis te maken met een aantal unieke bieren. En om de straten veilig te houden kan je tijdens de bierfeesten kortingbons krijgen om met de Herentalse Taxi Centrale (014 215 214) huiswaarts te keren.

 

Meer info:

Contact info@herentalsebierfeesten.be
Site : www.herentalsebierfeesten.be


Bier Halloweentocht

Dinsdag 31oktober om 19.30

Vertrek aan het station Wildert in Essen (B)

 

Een nachtelijke wandeling door de "Wildertse Duintjes", in gezelschap van heksen, spoken, en ander gespuis. Ook voor de niet-bierliefhebber en kinderen wacht er een spannende wandeling ! 5 Euro leden, 6 Euro niet-leden, 3 Euro voor kinderen. Vertrek om 19u30 aan het station Wildert.
Halloweenbieren, pompoensoep, griezelige personages en een spookverhaal zijn de ingrediënten voor een donkere wandeling door het bos.
inschrijven via tel 03/666 88 48 (Herman Van der Ven)

 

Meer info:

Contact ober@zythos.be
Site : www.ober.be


Weekend der Belgische bieren

vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 november 2006

De zaal 'De Schakel', Rechterstraat 43 in Hasselt-Kuringen (B)

 

Op het 'Weekend der Belgische bieren' kan je komen proeven van een resem minder- of niet-bekende Belgische bieren en dit in een gezellige sfeer in de fraai aangeklede zaal.
Traditiegetrouw presenteren we een uitzonderlijke bierkaart met ongeveer 130 minder-bekende Belgische bieren waaronder enkele primeurs en een 50-tal nieuwe brouwsels.
Om u de kans te geven uitgebreid te proeven worden er zelfs bieren in glaasjes van 15cl geserveerd of neem gewoon één flesje en 2 of meer glazen; het kan allemaal op deze gezellige bedoening.
Kinderen moet je zeker niet thuis laten want zij kunnen zich laten grimmeren (op zondag) of zich amuseren in de kinderhoek. En steekt de honger plots de kop op, dan kan je je begeven naar onze stand met snacks voor iedereen.
Om u later thuis nog te laten genieten van een lekker biertje wordt er elk uur ondermeer een kist bier en een gratis aanwezigheidstombola verloot onder de aanwezigen.
Je kan bij ons terecht op vrijdag van 18.00 tot 01.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 01.00 uur en zondag van 14.00 tot 22.00 uur; de toegang is volledig gratis.
Houders van een Hasseltse cultuurpas krijgen bovendien nog een gratis biertje van het vat ter waarde van 1,5 euro aangeboden.

Contact:

Mail: rony.langenaeken@telenet.be
Site : www.limburgse-biervrienden.be


Opendeur brouwerij De Glazen Toren

Zaterdag 11november van 10u30 tot 16u30 h

Glazentorenweg 11 te 9420 Erpe-Mere (B)

 

Première van de nieuwe Duitse 25 Hl.

BrouwzaalLancering van de Canaster Winterscotch 2006 !

Gratis proeven

Meer info:

Contact info@glazentoren.be
Site : www.glazentoren.be


4de olense bierfeesten

Zaterdag 18 november vanaf 14.00 uur.

Boekelheem, Stationsstraat te OLV Olen (vlakbij kerk) te Olen (B)

 

Editie 2006 zal doorgaan op zaterdag 18 november in de zaal BOEKELHEEM

Met als thema : "De Ronde van Vlaanderen"

 

Langs het parcours van de RVV liggen verschillende brouwerijen, wij selecteerden enkele steden waar je een lekker biertje kan drinken. Zelfs de bevoorrading werd niet vergeten

De bierlijst van vorig jaar kan je hier vinden.

Niet te versmaden is dit jaar weerom onze bierkeuken: het voorlopige menu is currysoep met Newton ,stoverij met Bornem Dubbel, runderreepjes Stroganoff met Bush Ambrée

 

Meer info:

Contact jfk.bierfeesten@skynet.be
Site : www.kendedies.be


Dag van de Geuze

Zaterdag 25 november van 10.00 tot 16.00 uur.

Zondag 26 november van 14.00 tot 18.00 uur.

Streekproductencentrum, Poststraat 3A te 1500 Halle (B)

 

Naar aanleiding van de Week van de Smaak organiseren De Lambikstoempers en het Streekproductencentrum de Dag van de Geuze, een doorlopende proeverij van Lambikbieren.

Meer info:

Contact info@lambikstoempers.be
Site : www.lambikstoempers.be

 


Contactadres:info@bierpromotie.be
U wenst de bierkrant wel of juist niet meer te ontvangen: surf naar: de bierkrant
Een uitgave van: www.bierpromotie.be
Deze krant mag verder verspreid worden, indien er inhoudelijk niets veranderd wordt.
Activiteiten voor 2006 en 2007 (bierfestivals, bierproeverijen en opendeurdagen) worden GRATIS opgenomen in onze kalender en in de bierkrant. Gelieve nu reeds uw activiteiten door te mailen.


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994153 maal bezocht.