DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant november 2008

Bierkrant november 2008

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Wereldkampioen biertappen.

Ereplakket voor brouwer Boon.

Inbev eist 80.000 euro van brouwerij Sint-Josef.

Uittips:


31 oktober-02 november 21ste Heikantse bierfeesten te Berlaar-Heikant (B)

07-09 november Weekend der Belgische bieren te Hasselt (B)

15-16 november Brugge proeft te Brugge(B)

15 november 6 de Olense bierfeesten te Olen (B)

 


Wereldkampioen biertappen.

Tommy Goukens, Belgisch Kampioen Biertappen bij de professionals is voortaan ook tot wereldkampioen biertappen gekroond. Op de twaalfde editie van de Stella Artois World Draught Master, was Tonny de beste van dertig bierschenkers. De tweede plaats was voor een Chinees en de derde plaats was voor een Oekrainer.Ereplakket voor brouwer Boon.

Stad Halle heeft op een academische zitting wetenschapper Willy Decuyper en geuzebrouwer Frank Boon in de bloemetjes gezet. Frank Boon is als geuzebrouwer bekroond om zijn meer dan dertig jaar bezetenheid In 1975 nam Frank Boon de oude brouwerij Devits over in Lembeek en hier begon een lang geuzeverhaal dat nog lang niet ten einde is.Inbev eist 80.000 euro van brouwerij Sint-Josef.

Brouweriji Inbev eist 80.000 euro schadevergoeding van twee Blankenbergse handelaars en van brouwerij Sint-Jozef uit Bree. Brouwerij Sint-Jozef brouwde de goedkope Pax pils en bottelden ze in vaten van Jupiler (InBev) en Pimus ( Haacht). De twee handelaars verkochten dan het bier in het zwart terug door aan horecazaken. De zaken waren vooral gelegen aan de Belgische kust. In 2005 zijn de fraudeurs ontmaskerd geweest en riskeren nu een boete en een grote schadevergoeding. Vonis volgt op 15 december.


Sponserlink

Nieuw in de boekenwinkel

Nieuw in de boekenwinkel

Hop(scheuten) ( Wemaere Bart)

Bijzonder culinair ingrediënt in de hoofdrol -In samenwerking met de Poperingse Keurbroederschap Witte Ranke - Hop is in. Kijk naar het succes van de lokale toeristische sector, van de erfgoedsector en van de streekgastronomie -Goed onderbouwde teksten, actuele info, beklijvende foto’s, smakelijke recepten Hopscheuten zijn een culinaire delicatesse. Vroeger voedsel van het gewone volk, vandaag de duurste groente ter wereld, uitsluitend in de betere restaurants te proeven tussen Kerstmis en Pasen. Had de Romeinse geschiedschrijver Plinius het echt al over hopscheuten? Vanwaar die hoge prijs? Hoe zien hopscheuten eruit en hoe smaken ze? Zijn hopscheuten een typisch Vlaams product of serveren ook andere landen deze exclusieve groente? Kan je zelf hopscheuten kweken, bewaren en klaarmaken? Wat zijn de klassieke gerechten en hoe verwerken creatieve chef-koks hopscheuten in hun keuken? Voor het eerst verschijnt een boek waarin je alles vindt over hop en hopscheuten. Bekende en onbekende Vlaamse chefs als Tim Boury (Belga Queen Gent), Stefaan Couttenye (’t Hommelhof Watou), Steve Deconinck (Hof van Cleve Kruishoutem) e.a. gaan bovendien met het delicieuze product aan de slag en geven hun toprecepten prijs. Een fascinerend en smakelijk verhaal over gastronomie, maar ook over bier brouwen, geneeskracht en cosmetica… Dit boek is een realisatie van de Poperingse Keurbroederschap De Witte Ranke, een vzw die zich al 25 jaar inzet voor Poperinge, de Poperingse gastronomie en de hopsector in het bijzonder. Auteur BART WEMAERE is voorzitter van De Witte Ranke

Bestel dit boek nu bij:

Azur.be: 21.24€


 

 


Uittips: november 2008


 

21ste Heikantse bierfeesten

 


Vrijdag 31 oktober vanaf 20.00 uur
Zaterdag 1 november vanaf 15.00
Zondag 2 november vanaf 15.00 uur

 

Zaal Familia te Berlaar-Heikant
(B)


Inkom 1 euro

60 verschillende bieren gedurende de drie dagen.

 

 

Info: mail: hb@zythos.be
Site: www.heikantsebierliefhebbers.be


 

Weekend der Belgische bieren

 


Vrijdag 07 november 2008 van 18.00 tot 01.00 uur.
Zaterdag 08 november 2008 van 14.00 tot 01.00 uur.
Zondag 09 november 2008 van 14.00 tot 22.00 uur.

 

Cultureel Centrum , Kunstbaan 5 te Hasselt (B)


De vzw 'De Limburgse Biervrienden' is een vereniging die de Belgische biercultuur met hart en ziel verdedigt en vooral vecht voor het behoud van deze unieke cultuur in de wereld.
Enerzijds organiseren en stimuleren wij allerlei projecten die het kenbaar maken van alle Belgische bieren en hun smaken bevorderen terwijl we anderzijds onregelmatigheden ten opzichte van de consument aanklagen.

Op het 'Weekend der Belgische bieren' kan je komen proeven van een resem minder- of niet-bekende Belgische bieren en dit in een gezellige sfeer in de fraai aangeklede zaal.

Traditiegetrouw presenteren we een uitzonderlijke bierkaart met meer dan 130 minder-bekende Belgische bieren waaronder enkele primeurs en een 60-tal nieuwe brouwsels. .


Om u de kans te geven uitgebreid te proeven worden er zelfs bieren in glaasjes van 15cl geserveerd of neem gewoon één flesje en 2 of meer glazen; het kan allemaal op deze gezellige bedoening.

Kinderen moet je zeker niet thuis laten want zij kunnen zich amuseren in de kinderhoek.

En steekt de honger plots de kop op, dan kan je je begeven naar onze stand met snacks voor iedereen.

Het is een volledig rookvrij bierweekend.

Om u later thuis nog te laten genieten van een lekker biertje wordt er elk uur ondermeer een kist bier en een gratis aanwezigheidstombola verloot onder de aanwezigen.

De toegang is volledig gratis.

Info:

Site: www.limburgse-biervrienden.be
E-mail: limburgse.biervrienden@zythos.be


 

Brugge proeft

 

Zaterdag 15 november van 12 tot 22 uur.

Zondag 16 november van 11 tot 21 uur.

Halletoren, Markt Brugge (B)50 brouwerijen/bierfirma’s serveren er 180 verschillende bieren

voorstelling van het gloednieuwe BAB-bier! In samenwerking met brouwerij Strubbe uit Ichtegem lanceren we in primeur ons eigen bier, gebrouwen in de authentieke ketels van de voormalige brouwerij Aigle Belgica, waar de naam van de vereniging werd van afgeleid. Tip van de sluier: het wordt een tripel van 8%, die te degusteren is op het BRUGS BIERFESTIVAL in de Garemynzaal (BAB-restaurant)
 
Culinair: omdat we reeds lang weten dat bier en gastronomie perfect samengaan zijn we fier u te kunnen mededelen dat de werkgroep GASTRONOMIE van STAD BRUGGE i.s.m. BAB vzw, onder auspiciën van Dhr. Schepen van Toerisme Jean-Marie Bogaert, een prachtige kookwedstrijd organiseerde voor alle Brugse restaurants en bistro’s.
Deze nieuwe gerechten op basis van bier (beschikbaar op het BRUGS BIERFESTIVAL!) werden gepresenteerd aan een professionele jury onder voorzitterschap van niemand minder dan Chef Stefaan Couttenye van het prestigieuze restaurant 'Het Hommelhof' te Watou. De 6 laureaten zullen op zaterdag- en zondagnamiddag hun winnende creatie klaarmaken tijdens het bierfestival in de benedenzaal van de Halletoren. (Garemynzaal) Dit alles wordt live geprojecteerd in alle zalen van het complex. Alle info rond deelnemers en laureaten van de wedstrijd,
De organisatoren van de “WEEK VAN DE SMAAK” (zie ook www.weekvandesmaak.be) hebben ons BAB-bierfestival uitgekozen tot één van de voornaamste activiteiten van West-Vlaanderen. 
Daarnaast serveren we ook doorlopend 4 unieke gerechten aan het grote publiek.
- Kinderanimatiehoek
- Openluchtterras op het binnenplein bij mooi weer.
- Gratis transport heen en terug tussen station en het bierfestival met de paardentram van brouwerij Van Steenberge, degustatie van "Augustijn" op de paardentram!

HOE WERKT HET? Inkom is gratis; u koopt ter plaatse een speciaal ontworpen BAB-proefglas van € 3 en tegen jetons van € 1.25 kunnen alle voorhanden bieren gedegusteerd worden. Meestal is de brouwer aanwezig om uw vragen of bemerkingen te beantwoorden.
Net zoals vorig jaar doen we de actie “Het goede doel”: met de opbrengst van de terug ingeleverde BAB-proefglazen bereidden we voor de mensen van POVERELLO een heerlijke maaltijd, wat zeer gesmaakt werd!

 

Info:

Site: www.brugsbierfestival.be
 

6 de Olense bierfeesten

 


Zaterdag 15 november 2008 vanaf 14.00

 

Boekelheem , Stationstraat 3 te Olen (B)


Editie 2008 zal doorgaan op zaterdag 15 november in de zaal BOEKELHEEM

Met als thema : "Zijn het nu 70 of 80 cl?"

Voor de hongeren

Tomatensoep met Konincklijke balletjes
Bierstoverij met Floreffe Prima Melior en frietjes met groentengarnituur
Verzopen kip met Kastelbier en frietjes met groentengarnituur


Info:

Web : www.kendedies.be
E-Mail : jfk.bierfeesten@telenet.be


Contactadres: info@bierpromotie.be
U wenst de bierkrant wel of juist niet meer te ontvangen: surf naar: de bierkrant
Een uitgave van: www.bierpromotie.be
Deze krant mag verder verspreid worden, indien er inhoudelijk niets veranderd wordt.
Activiteiten voor  2008 (bierfestivals, bierproeverijen en opendeurdagen) worden GRATIS opgenomen in onze kalender en in de bierkrant. Gelieve nu reeds uw activiteiten door te mailen.
De redactie is niet verantwoordelijk voor verkeerdelijk vermelde activiteiten.


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994203 maal bezocht.