DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant november2009

Bierkrant november 2009

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Afslanking bij Alken-Maes.

Rodenbach Vintage 2007Limited edition.

Armand Spririt.

Eigen bier voor Maradona.

Rusland verhoogt accijnzen op bier.

Bier goed voor de huid.

 

Uittips:

 

30 okt-01 nov Heikantse bierfeesten te Berlaar-Heikant (B)

30 oktober Borefts Bier Festival te Bodegraven (Nl)

30 okt-01 nov 32e PINT Bokbierfestival te Amsterdam (Nl)

31 oktober 10 oktober bierdegustie te Gent(B)

31 okt-01 nov bier 2-daagse te Bree (B)

31 okt-01 nov herentalse bierfeesten te Herentals (B)

06-08 november Weekend Der Belgische Bieren te Hasselt (B)

07 november Noordelijk SpeciaalBierfestival te Groningen (Nl)

14-15 november Brugge Proeft te Brugge (B)


 

Afslanking bij Alken-Maes.


De directie van brouwerij Alken-Maes heeft tijdens een speciale ondernemingsraad bekend gemaakt dat het 43 banen wil schrappen in Alken. Deze reorganisatie is een gevolg van de dalende biermarkt en de economische crisis. 32 arbeiders en 11 bedienden zullen door deze reorganisatie hun job verliezen.
Rodenbach Vintage 2007 Limited edition.


Het nieuwe bier Dit exclusieve biertje van brouwerij Rodenbach heeft gedurende twee jaar gerijpt op eiken vat. Het heeft zacht-zure smaak en complexe, intense fruitigheid met een toets van vanille met een zeer lange afdronk. In totaal werden er 40.000 flessen van 75 cl gebotteld. Hiervan worden 30.000 flessen geëxporteerd naar de USA, de rest zo'n 10.000 flessen zijn er in België te koop.Armand Spririt.


In juni hebben we in de bierkrant reeds het grote probleem van Brouwerij 3 fonteinen gemeld. Zo'n 60.000 flessen oude geuze's waren door een verwarmingsprobleem enkel nog goed voor de afvoergoot. Door de inzet van enkele bierliefhebbers is 32.000 liter gerecupereerd en gedestilleerd tot graangenever. Momenteel zijn de 6000 flessen van een halve liter klaar voor de verkoop. Tot het einde van de voorraad zal dit bier te koop zijn in de brouwerij.Eigen bier voor Maradona.


Nu Diego Maradona het voetbal al lang achter zich heeft liggen kan hij sinds kort zijn eigen biertje drinken. Een groepje Mexicaanse brouwers heeft '10 Maradó' op de markt gebracht. De '10 Maradó' wordt het eerste in een lange reeks. Binnenkort zullen ook andere bieren op de markt komen met de naam van een voetballegende. Het nieuwe bier wordt enkel in Zuid-Amerika verdeeld.Rusland verhoogt accijnzen op bier.


Slecht nieuws voor de brouwers die massaal uitvoeren naar Rusland. Rusland wil zijn begroting in orde brengen door verhoging van inkomsten en hiervoor wil de Russische regering de invoerrechten voor bier verdrievoudigen. Daarnaast wil Rusland het hoge verbruik van bier verminderen door een limiet op de verkoop te zetten. Door de bekendmaking zijn de aandelen van de grote brouwerijen, die heel wat uitvoer naar Rusland, fors gedaald. Brouwerij Carlsberg dreigt ermee om zijn Russische brouwerijen te sluiten als de invoervergoeding verhoogt wordt.Bier goed voor de huid.


Dat bier goed is voor de huid, beweerd beautyexperte Narine Nikogosian in haar nieuw boek 'Return to beauty'. Het boek staat vol met eenvoudige recepten van schoonheidsproducten om zelf te maken in de keuken. Narine raad aan om yoghurt en honing te smeren, en maskers te maken met bier, vanwege hun ontsmettende en verstevigende eigenschappen.


Sponserlink

Nieuw in de boekenwinkel

Bieren En Brouwerijen Van Belgie (calderon, Adelijn)

In dit naslagwerk beschrijft Adelijn Calderón één voor één elke actuele brouwerij en haar bieren. Ook van 217 verdwenen brouwerijen zijn de belangrijkste gegevens opgezocht. Daarnaast komen eveneens de bierfirma’s aan bod. Met een grote nauwkeurigheid is alle informatie gecheckt op juistheid, hetgeen in vele gevallen niet evident geweest is. Verder zocht de auteur voor elke brouwerij typische afbeeldingen en wat kon beter dan de voorstelling van de respectievelijke etiketten en de meest bekende en gebruikte bierglazen. Afbeeldingen van oude logo’s en meer dan 3.000 originele kleurenfoto’s maken van deze uitzonderlijke uitgave een feest voor het oog. De brouwerijen zijn in dit boek alfabetisch gerangschikt. Dankzij een trefwoordenregister is dit grondige naslagwerk een werkinstrument voor alle belanghebbenden, vorsers en geïnteresseerden in de brouwerijwereld. De schrijver heeft bijzonder waardevol pionierswerk verricht door zoveel gegevens samen te brengen. Tot op heden is nog geen enkel boek uitgegeven dat zoveel objectieve informatie over dit onderwerp bundelt!

Bestel dit boek nu bij:

Azur.be: 65.60 €( ipv 80,99)

 

 


Uittips: november 2009


 

 

Heikantse bierfeesten

 


Vrijdag 30 oktober 2009 vanaf 20.00 uur

Zaterdag 31 oktober 2009 vanaf 15.00 uur

Zondag 01 november 2009 vanaf 15.00 uur

Zaal Familia, Aarschotsebaan 105-109 te Berlaar-Heikant (B)


Leden van Zythos krijgen voor 2 euro gratis jetons

Inkom: 1 euro

Gedurden de 3 dagen muzikale begeleiding door verschillende groepen.

Info:

e-mail : heikantse.bierliefhebbers@zythos.be
Site: www.heikantsebierliefhebbers.be

 


 

Borefts Bier Festival

 

Vrijdag 30 oktober 2009 van 12.00 tot 22.00 uur

 

Brouwerij de Molen, Overtocht 43 te Bodegraven (Nl)


De entree van dit bierfestival is gratis, maar indien u bier wilt proeven dient er een festival glas aangeschaft te worden. Samen met 5 munten kost dit dit glas slechts € 10,00. Extra munten kunnen natuurlijk worden aangeschaft. Deze kosten € 1,50 per stuk. De prijs van een bier is in principe 1 munt, maar voor sommige bieren zijn we helaas genoodzaakt 2 munten te vragen.

Het festival komt langzaam steeds dichterbij en onze voorbereidingen worden steeds concreter. Bezoek deze festival pagina's dus regelmatig, omdat we constant de informatie zullen bijwerken. Zoals bijvoorbeeld welke bieren er verkrijgbaar zullen zijn. Één ding is zeker: we gaan alleen voor de beste brouwers en bieren van Europa!

Info:

e-mail : festival@brouwerijdemolen.nl
Site: www.brouwerijdemolen.nl

 


 

32e PINT Bokbierfestival

 

Vrijdag 30 oktober van 17.00-23.00 uur
Zaterdag 31 oktober 2009 van 12.00-23.00 uur
Zondag 01 november 2009 van 12.00-19.00 uur

Beurs van Berlage, Damrak 277 te 1012 ZJ Amsterdam (Nl)


Ontmoet de brouwer en proef met hem op het Bokbierfestival, bezoek de unieke ledenproeverijen.

Muziekprogramma: vrijdag 19:00-23:00 uur: Old Firm
zaterdagmiddag 14:30-17:30 uur: Blood, Sweat en Kiers
zaterdagavond 19:00-23:00 uur: De 4Tuoze Matroze
zondag 15:00-19:00 uur: Pro en Proost

Entree: € 8,00. Consumptieprijs: € 2,00; munten bij de kassa verkrijgbaar. PINT- en EBCU-leden krijgen 1 munt gratis,

Info:

e-mail : bbf@pint.nl
Site: www.pint.nl/pint/bbf.htm

 


 

Bierdegustatie

 


Zaterdag 31 oktober 2009 om 16.00 tot 17.30 uur


Groot Vleeshuis, Groentenmarkt 7 te Gent (B)


Zytholoog Geert Vandromme zal het hebben over bier en gezondheid terwijl er 3 bieren van brouwerij Huyghe zullen geproeft worden op een proffesionele manier.

Wegens succes is inschrijven op voorhand noodzakelijk, daar er slechts 50 personen worden toegelaten.

Toegang 3 euro ( 3 proefglazen + hapjes inbegrepen)

tel 09223.23.24

Info:

e-mail : grootvleeshuis@oost-vlaanderen.be
Site: www.jaarvanhetbier.be


 

Bier-2-daagse


Zaterdag 31 oktober 2009 van 18.00u tot 01.00u
Zondag 01 november 2009 van 13.00u tot 22.00u

De Barrier, Barrierstraat 11 te Bree (B)


Je kunt weer in een gezellige sfeer komen genieten van een 70-tal bieren. Naast een aantal streekbieren bieden we je weer zeer speciale, exclusieve en nieuwe bieren aan. Zo zijn er een dertigtal bieren die voor het eerst in 2009 gebrouwen werden. Er zijn zelfs enkele bieren van nieuwe brouwerijen en bieren die in Limburg (bijna) niet te verkrijgen zijn. Hongerige magen kunnen gestild worden met biersoep en pasta's. Uiteraard is er ook tafelbier, frisdrank en koffie te verkrijgen voor de BOB.
De toegang is gratis.

Info:

e-mail : bierproevers.limburg@zythos.be
Site: www.bierproevers.be

 


 

Herentalse Bierfeesten

 


Zaterdag 31 oktober 2009 vanaf 12.00 uur
Zondag 01 november 2009 vanaf 12.00 uur

zaal 't Hof, Grote markt 41 te Herentals (B)


Wat begon als een verzopen weekend in een tent, is ondertussen uitgegroeid van een regionaal, naar een nationaal en zelfs internationaal bekend bierfestival. Op onze bierfeesten kan u steeds van meer dan honderd bieren proeven, door deze grote keuze is er voor elk wat wils. Onze rookvrije zaal is gezellig ingericht en voorzien van tafels en stoelen. We serveren aan tafel en bieden tien bieren op vat aan, de rest op fles. Betalen doet u cash, geen drankkaarten of bonnetjes, gewoon harde munten!
Zolang er nog prijzen over zijn kan u meespelen met de tombola. Tal van Herentalse handelaars schenken mooie prijzen en natuurlijk zijn daar ook de flesjes bier, bierglazen, T-shirts en andere attributen bij.
Onze keuken serveert tot 12 uur 's nachts verschillende borrelhapjes. Raadpleeg de gele bierboekjes die op de tafels liggen.

Info:

e-mail : info@herentalsebierfeesten.be
Site: www.herentalsebierfeesten.be

 


 

Weekend Der Belgische Bieren

 


Vrijdag 06 november 2009 vanaf 18.00 uur
Zaterdag 07 november 2009 vanaf 14.00 uur
Zondag 08 november 2009 vanaf 14.00 uur

Cultuurcentrum, Kunstlaan 5 te Hasselt (B)


Elke editie staat garant voor een uitgelezen keuze in Belgische bieren, ongeveer 140,  die meestal het jaar voordien op de markt verschenen zijn.

Het is dan ook een "must" voor elke bierliefhebber om op dit festival aanwezig te zijn!

Uit alle uithoeken van de wereld zijn er mensen die ons festival bezoeken: er komen bezoekers uit England, Amerika, Nederland en zelfs een enkeling uit Australië. Het bewijs dat het festival zeker de moeite waard is.

Een perfecte organisatie zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt.

Inkom gratis.

Info:

e-mail : rony.langenaeken@telenet.be
Site: www.limburgse-biervrienden.be

 


 

Noordelijk SpeciaalBierfestival

 


Zaterdag 07 november 2009 vanaf 14.00 uur tot 23.00 uur

?Het Heerenhuis?s Spilsluizen 9 Groningen (Nl)


Voor dit festival zijn 10 ambachtelijke Nederlandse bierbrouwerijen uitgenodigd, die samen 40 speciaal-bieren zullen meebrengen en tappen.Drie van de aanwezige brouwerijen, te weten de Groninger " Stadsbrouwerij", “de Gulzige Gans” uit Coevorden en " Hettingabier" uit Zwolle, waren genomineerd voor de titel “Held van de Smaak 2009”. Naast “de Gulzige Gans”en " Hettingabier" zullen de brouwerijen " “de Eem” uit Amersfoort, “Graaf van Heumen”. " Huttenkloas" uit Hengelo (O) en de “Pauw” uit Den Ham zich voor het eerst in Groningen presenteren. Verder zullen “jantje's brouwerij” uit Uden, Huisbrouwerij " Klein Duimpje" uit Hillegom, brouwerij “het koelschip” uit Almere, brouwerij " Koningshoeven" en " Maaslandbrouwerij" uit Oss acte de presence geven

De bieren worden uitsluitend getapt in de speciale festivalglazen tegen inlevering van de in de zaal aan te schaffen munten. Het festival zal zeker geen “zuipfestival” worden. Ervaringen uit het verleden leren dat daar ook geen sprake van zal zijn. Desalniettemin zal de organisatie alert zijn op een ordelijk verloop van het festival. Het is een festival voor echte liefhebbers die vaak met twee of drie personen van meerdere bieren één glas aanschaffen, maar die dan samen delen en vervolgens hun bevindingen delen. “Het Heerenhuis” aan de Spilsluizen is de locatie waar het festival zal plaatsvinden. Een gezellige en intieme locatie waar naast het nuttigen van de speciaalbieren ook voor een redelijke prijs kan worden gegeten.

De entree voor het festival kost € 5,-- en dat is inclusief € 2.—statiegeld voor het festivalglas.

Info:

e-mail : rony.langenaeken@telenet.be
Site: www.limburgse-biervrienden.be

 


 

Brugge proeft

 


Zaterdag 14 november 2009 van 12.00 uur tot 22.00 uur
Zondag 15 november 2009 vanaf 11.00 uur tot 21.00 uur

Halletorencomplex, Markt te Brugge (B)


Op zaterdag 14 en zondag 15 november 2009 organiseren de Brugse Autonome Bierproevers vzw. in samenwerking met het Brugse stadsbestuur, toerisme Vlaanderen, provincie W-Vl en Focus-Wtv de derde editie van het bierfestival.

Dit jaar gaat het festival opnieuw door in het volledige complex van de Halletoren. Fantastisch gewoon.

Organisatorisch hopen we dat dit jaar alles terug op wieltjes zal lopen. Deze 3° editie wordt dus nog beter dan de eerste en de tweede!

Wat serveren we u:

- zo'n 67 (!!!) brouwerijen/bierfirma's zullen van de partij zijn met ongeveer 278 (!!!) verschillende bieren. (alle info via de link in de linkerkolom 'brouwers' en 'bieren')


- ook ons eigen BAB-bier, de BAB 401 zal opnieuw te degusteren zijn in de benedenzaal van de Halletoren!


- Culinair:


ook het culinaire, lees gastronomische aspect hebben we opnieuw en niet meer dan terecht (!) een speciale plaats gegeven op en naast ons festival. Er zullen minstens 8 Brugse topchefs een menu op basis van bier aanwezig op het festival klaarmaken op zaterdag- en zondagnamiddag. Een absolute meerwaarde dus! Meer info => bekijk snel het luik CULINAIR.


- Kinderanimatiehoek

- Openluchtterras op het binnenplein bij mooi weer.

- Transport heen en terug tussen station en het bierfestival met de paardentram van brouwerij Van Steenberge, degustatie van "Augustijn" op de paardentram!


HOE WERKT HET?

U koopt een speciaal ontworpen proefglas van € 3 en tegen jetons van € 1.25 kunnen alle voorhanden bieren (248!) gedegusteerd worden. Meestal is de brouwer aanwezig om uw vragen of bemerkingen te beantwoorden.

Proeven kun je alleen, of nog beter met enkele vrienden samen waarbij een wisseling van ideeën over de verschillende bieren zeker bijdraagt tot het plezant en bewust nuttigen van deze verschillende lekkernijen.

2007: 5.000 bezoekers ... dat moet je verdienen!
2008: 7.000 bezoekers ... fantastisch!
2009: we gaan nog een versnelling hoger ...

U merkt het: dit festival mag u gewoon niet missen!! Voor elk wat wils. Een toplocatie, gezellige sfeer, uitgebreider en nog mooier dan vorig jaar, en vooral ... genieten à volonté van onze mooie en rijke biercultuur.

Info:

e-mail : babbierproevers@hotmail.com
Site: www.babbierproevers.be

 


Contactadres: info@bierpromotie.be
U wenst de bierkrant wel of juist niet meer te ontvangen: surf naar: de bierkrant
Een uitgave van: www.bierpromotie.be
Deze krant mag verder verspreid worden, indien er inhoudelijk niets veranderd wordt.
Activiteiten voor  2009 (bierfestivals, bierproeverijen en opendeurdagen) worden GRATIS opgenomen in onze kalender en in de bierkrant. Gelieve nu reeds uw activiteiten door te mailen.
De redactie is niet verantwoordelijk voor verkeerdelijk vermelde activiteiten.


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994144 maal bezocht.