DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant oktober 2006

Bierkrant oktober 2006

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Trappist Westvleteren alleen na reservatie.

Nieuwe promilletest voor GSM en PC.

Blonde Leffe en Bavaria Hooghe Bock voor huistap.

Meer wijn en minder bierverbruik in Nederland.

Festus moet bieroorlog starten.

Flodder.

Brouwerij DE RYCK brengt een duo nieuwe, stevige biertjes op de markt.

Monumentenstrijd.

BAB nieuwe bierproeversvereniging in Brugge.

Uittips:

29 sept - 01 okt 2de Denderbelse Oktoberfeesten te Denderbelle-Lebbeke (B)

31 sept - 01 okt Opendeurdag Brouwerij Lefebvre te Quenast (B)

01 okt opendeurdag brouwerij Liefmans te 9700 Oudenaarde (B)

01 okt Opendeurdag Brouwerij De Koninck te 2018 Antwerpen(B)

01 okt Opendeurdag Brouwerij van Chimay te 6464 Baileux(B)

01 okt Opendeurdag Brasserie Des Geants te 7801 Irchonwelz (Ath)(B)

01 okt Opendeurdag Brasserie Grain d'Orge Hombourg te 4852 Hombourg(B)

07 okt Trappistenfeesten te Niel (B)

08 okt Tien jaar Nationale Bokbierdag binnenstad Zutphense (Nl)

14 okt De Nacht van de Ski te Wieze (B)

14 okt 13 de nationale bierhappening BLES te 9620 Zottegem(B)

27 - 29 okt 19de Heikantse Bierfeesten te 2590 Berlaar-Heikant(B)

27 - 29 okt PINT Bokbierfestival te Amsterdam (Nl)

28 - 29 okt Bier 2daagse te 3960 Bree(B)

 


Trappist Westvleteren alleen na reservatie.

Vanaf heden heeft het geen zin meer om aan te schuiven om een bak trappist van Westvleteren af te halen. Om de paters en de omwonenden enige rust te geven is vanaf heden de biertelefoon in werking. Bier dient gereserveerd te worden via nummer van de bierofoon 057/40 10 57. Per klant zullen maximum drie bakken bier
verkocht worden. Bij het bellen worden de nummerplaat en telefoonnummer bijgehouden om iedere liefhebber te kunnen bedelen. Nu moeten de files naar de brouwerij gedaan zijn, maar nu heerst er een telefoonfile, waardoor het moeilijk is om in te bellen.


Nieuwe promilletest voor GSM en PC.

Om het aantal verkeersdoden te verminderen heeft het Antwerpss provinciebestuur een nieuwe promilletest op de site van VODKA geplaatst. De test kan gratis geladen worden op de pc of aan normale tarief op de meeste GSM's geladen worden. Na ingave van gewicht en geslacht en hoeveelheid alcohol die je per uur hebt gedronken. Onmiddellijk wordt de hoeveelheid alcohol die in het bloed zit weergegeven. De test is te downloaden op www.vodka.be of een sms sturen naar 3507 met de boodschap "WODCA".
Blonde Leffe en Bavaria Hooghe Bock voor huistap.

InBev heeft zijn assortiment bieren voor de thuistap PerfectDraft uitgebreid met de blonde Leffe en Bavaria Hooghe Bock. Hiermee zijn er nu zeven verschillende bieren te krijgen voor de thuisttap.


 


Meer wijn en minder bierverbruik in Nederland.

Vorig jaar is de bierconsumptie van bier terug gedaald met 9 % of 7 liter per inwoner. Deze vermindering van 7 liter wordt dan weer gecompenseerd door een stijging van ongeveer 7 liter wijn per inwoner. Vooral de niet-Europese wijnen doen het zeer goed in Nederland. Momenteel drinkt de Nederlander gemiddeld 78 liter bier per jaar en 21 liter wijn.


Festus moet bieroorlog in Nederland starten.

Zakenmannen Cor Pellegrom en Mark van der Meer willen met hun goedkoop bier Festus concurreren met de grote biermerken. Vooral de horeca zal de doelgroep worden voor het nieuwe bier. Door de recente prijsstijgingen zijn immers veel onafhankelijke horeca-uitbaters op zoek naar een goedkoper alternatief. De prijs voor het Festus-bier is tussen de 30 en 40 % goedkoper dan de courante A-bieren en daarom zien veel horecazaken de overstap zitten.Flodder.

Huisbrouwer Patrick Cocx uit Beerse brengt flodder op de markt. Het nieuwe blonde bier Flodder heeft een alcoholgehalte van 9 procent. Momenteel is het reeds te verkrijgen in De Bierkroeg in Beerse, maar weldra zullen de andere horecazaken in Beerse het bier ook in assortiment hebben. Het bier is gebrouwen de proefbrouwerij van Lochristi.


Brouwerij DE RYCK brengt een duo nieuwe, stevige biertjes op de markt.

Brouwerij De Ryck uit Herzele (B) brengt begin oktober 2 nieuwe bieren op de markt.
De naam Arend werd aan het bier toegekend en heeft een alcohol percentage van 6,5%. De Arend is te verkrijgen in blond en bruin. De naam Arend is afkomstig van de naam van de oude brouwerij: de gouden arend.


Monumentenstrijd.

De mensen De Keteniers uit Poperinge zijn aan het bekomen van hun selectie van de Monumentenstrijd. Door de massale stemming voor het behoud van de Poperingse hopcultuur is deze ook geselecteerd om verder te gaan naar de volgende ronde. Vanaf 15 januari gaat de strijd verder. Wij hopen dan dat u ook massaal verder blijft stemmen voor de Belgische hopcultuur. Wordt vervolgd.


BAB nieuwe bierproeversvereniging in Brugge.

Reeds enige tijd was het gerucht hangende, maar nu is de kogel door de kerk en is de Brugse Autonome Bierproevers een feit. Mensen die belangstelling hebben voor de vereniging kunnen inschrijven of informatie bekomen op Babbierproevers@hotmail.com

 


Uittips:

Oktober 2006


2de Denderbelse Oktoberfeesten


29 september tot 01 oktober 2006

Tent aan Café Afspanning 't Vat Kapellenstraat te Denderbelle-Lebbeke (B)

 

De Denderbelse Oktoberfeesten zijn 3 dagen bierfeesten in de stijl van de Wieze Oktoberfeesten en de Oktoberfeesten in Munchen. Blaaskapellen uit België en Duitsland brengen er de typische Oberbayeren muziek. Niemand kan op zijn plaats blijven zitten bij het horen van Alte Kameraden, Rosamunde, In Munchen steht ein Hofbrauhaus, trompeten Echo e.v.a.
Verschillende bieren worden er in potten van 1/2 liter getapt en voor de hongerigen is er ajuinsoep, Braadworst met zuurkool en kip aan \'t spit met champignonsaus en frieten.
Op vrijdagavond 29 september & zondagavond 1 oktober 'Jean Perlier und die Kameraden Blaskapelle' en op zaterdagavond 30 september en zondagmorgen 1 oktober (aperitiefconcert) 'Sepp Gussman und die Lustigen Musikanten' Sepp Gussman speelde 18 jaar lang in de grote halle van de Wieze Oktoberfeesten en is nog altijd zeer populair in de brede regio.
Het is een niet te missen feest voor jong en oud! Ein prosit! Jan Van Keer, Organisator Denderbelse Oktoberfeesten.


Meer info:

Contact info@afspanningtvat.be
Site : www.afspanningtvat.be

 


Opendeurdag Brouwerij Lefebvre


30 september en 01 oktober 2006

Rue du Croly 54 te 1430 Quenast (B)

 

De Brouwerij Lefebvre nodigt u uit op haar Opendeur Dagen op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober van 13 tot 19u.
Rondleidingen, plezier voor groot en klein, fijne hartige hapjes en vooral onze bieren het zal u allemaal kunnen bekoren.
Neem je familie en je vrienden mee iedereen is bij ons van harte welkom!


Meer info:

Contact info@brasserielefebvre.be
Site : www.brasserielefebvre.be

 


Opendeurdag Brouwerij Liefmans


01 oktober 2006

Aalststraat 200 te 9700 Oudenaarde (B)

 


Van 10.00u tot 17.00u

Brouwerij Liefmans brouwt sinds 1679 de overheerlijke traditionele Oudenaardse bieren. We zijn fier u te mogen begeleiden doorheen het unieke historische complex van dit levend museum, gelegen aan de oevers van de Schelde. NIEUW: Liefmans knoopt opnieuw aan met de traditie van zijn abdijbier met het nieuwe gamma ABDIS bieren. Na uw bezoek kan u genieten van een degustatie van: Goudenband, Kriek, Fruitesse Kriek, Abdis blond en bruin.

Meer info:

Contact : info@liefmans.be
Site : www.liefmans.be

 


Opendeurdag Brouwerij De Koninck


01 oktober 2006

Mechelsesteenweg 291 te 2018 Antwerpen(B)

 


Van 10.00u tot 17.00u

Van de 25 brouwerijen, dat Antwerpen een eeuw geleden rijk was, is Brouwerij De Koninck de enige overblijvende getuige. Achter de gevels van Brouwerij De Koninck zult u getuige zijn van dit rijke verleden, alsook van de moderne brouwprocédés. Proeven, ruiken en zien ! Een ware beleving... De Koninck ... eigenzinnig lekker !

Meer info:

Contact : info@dekoninck.com
Site : www.dekoninck.com

 


Opendeurdag Brouwerij van Chimay


01 oktober 2006 van 09.00 tot 16.00 uur

ZI Baileux - route Charlemagne 8 te 6464 Baileux(B)

 

Bewondert hoe de Vaders Trappisten van Chimay de kwaliteit, techniek en eeuwenoude tradities van het bierbrouwen beheersen. Ontdekt de bottellijn die niet minder dan 40.000 flessen per uur draait en doorloop de tentoonstelling van 150 jaar brouwgeschiedenis. Toegang tot de brouwerij van 09H00 tot 16H00 nauwkeurig.
Dames, voor het bezoek wordt geadviseerd om schoenen aan vlakke hielen te dragen.


Meer info:

Contact info@chimay.com
Site : www.chimay.com

 


Opendeurdag Brasserie Des Geants


01 oktober 2006 van 10.00 tot 17.00 uur

rue du Castel 19 te 7801 Irchonwelz (Ath)(B)

 

De samenwerking tussen traditie en technologie, daar staat de Brouwerij van de Reuzen voor. Tijdens de rondleiding van de brouwerij zult de de geheimen van het brouen kunnen ontdekken en de lekkere geuren van mout en hop kunnen opsnuiven. Na de bottelarij is het tijd om ook eens te proeven van de heerlijke bieren uit de wereld van de reuzen. . Aansluitend op het bezoek : allerlei aktiviteiten en barbecue.


Meer info:

Contact info@brasseriedesgeants.com
Site : www.brasseriedesgeants.com

 


Opendeurdag Brasserie Grain d'Orge Hombourg


01 oktober 2006 van 10.00 tot 17.00 uur

Centre 16 te 4852 Hombourg(B)

 

Waarom niet een kleine omweg in onze ambachtsbrouwerij? Wij produceren volgens de traditionele methoden sterke bieren van kwaliteit; Brice (blond) en Joup (bruin) zijn de voornaamste . Ziehier dus de mogelijkheid om de fabrieksgeheimen van deze bieren te ontdekken en om ze te proeven in een enthousiaste en aangename taverne (11h00 - 24h00). U zult eveneens van streekprodukten kunnen proeven.


Meer info:

Contact graindorge@skynet.be
Site : www.brasserie-graindorge.be

 


Trappistenfeesten Chiro Niel


zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2006

Kapel van de Jongenschiro Niel in de Kerkstraat te 2845 Niel(B)

 

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober, organiseert de chiro van Niel naar jaarlijkse gewoonte, de enige echte trappistenfeesten in Niel. Deze festiviteiten vinden jaarlijks plaats het eerste weekend van oktober.

De 15de editie
We schenken de ZEVEN enige originele Trappistenbieren
In al hun variëteiten
En... 4 abdijkazen

Doorlopend kan je een tentoonstelling bezoeken waar allerlei informatie te vinden is over de Trappisten-brouwerijen. Aansluitend is er ook een gezellig marktje met "exclusieve" trappisten-producten.

Zaterdag 7 oktober
14u: Officiële opening van de receptie
We starten dus vanaf 14u en het eind-uur is zoals steeds niet geweten, zolang er mensen willen proeven van de overheerlijke trappisten-producten, zal er bediend worden.

Zondag 8 oktober
11u30: We starten met een aperitief concert, thema gregoriaanse liederen. Ondertussen kan je een trappist drinken om in de sfeer te komen.
Deze Gregoriaanse liederen zullen gebracht worden door Leen Van der Roost en Jutta Troch. De harp zal weerklinken tot 14u.

14u - 18u: Tentoonstelling, markt en trappist-drinken

Doorlopend
Ambiance, dus kom af.

Trefwoorden: trappist, trappisten, feesten, trappistenfeesten, niel, chimay, orval, rochefor, westemalle, westvleteren, la trappe, chiro, kerkstraat, oktober

Meer info:

Contact
Site : www.trappistenfeesten.be

 


Tien jaar Nationale Bokbierdag


Zondag 08 oktober vanaf 13.30 tot...


binnenstad Zutphense (Nl)

 

De Nationale Bokbierdag wordt in 2006 voor de tiende keer gehouden. Dit tweede lustrum wordt gevierd met een kwalitatief sterk verbeterd evenement. In de binnenstad van Zutphen staan dit jaar maar liefst drie podia. Voor relaties en sponsors van het evenement is een fraai aangekleed paviljoen ingericht in het centrum van de Bokbiermarkt.

Vanaf de eerste editie van de Nationale Bokbierdag in 1996 is het festival gegroeid. Natuurlijk in kwantitatieve zin: vorig jaar kwamen ruim 100.000 mensen naar de Zutphense binnenstad. De groei zit 'm zeker ook in kwalitatieve zin. Met het oog op de toekomst is dat erg belangrijk. Een evenement met een dergelijke schaalgrootte en nationale allure moet steeds vernieuwen om meer publiek te blijven trekken. De organisatie heeft daar altijd naar gestreefd en zal daar ook naar blijven streven.

Dat de Nationale Bokbierdag op de goede weg is blijkt onder meer uit het feit dat het festival met stip op 83 is binnengekomen in de Top 100 van beste evenementen van Nederland. Deze ranglijst wordt jaarlijks door een onafhankelijk bureau opgesteld. Daarbij wordt gekeken naar het aantal bezoekers, hoe het evenement is georganiseerd en wat het evenement de bezoeker te bieden heeft. Dat we nu de top 100 zijn binnengekomen is op zich mooi, maar smaakt naar meer.

Dat de Nationale Bokbierdag zich zo heeft ontwikkeld is niet alleen de verdienste van het organisatiecomité dat zich het hele jaar door bezighoudt met die ene dag in oktober. Het toenemend aantal vrijwilligers dat in aanloop naar het evenement en op de dag zelf alles in goede banen leidt , mag zeker niet onvermeld blijven. Ook de actieve rol van de gemeente Zutphen en Zutphen Marketing is van grote waarde. Dat de gemeente de activiteiten en initiatieven binnen haar grenzen op waarde weten schatten, blijkt onder meer uit de verkiezing tot Beste Binnenstad van het Jaar.

Door het geweldige succes van de Nationale Bokbierdag participeren steeds meer sponsors in het evenement. Dat zijn de lokale middenstanders en bedrijven en uiteraard de brouwerijen. Sinds een aantal jaren groeit ook de belangstelling van bedrijven die op nationaal en internationaal niveau opereren.

In tien jaar is de Nationale Bokbierdag uitgegroeid van een spontaan lokaal initiatief tot een festival met nationale allure. Er ligt een zeer solide basis voor een succesvolle en gezonde toekomst. Daarom proosten wij op zondag 8 oktober met een blij gemoed op tien jaar Nationale Bokbierdag in Zutphen!

 

Meer info:

Contact info@bokbierdag.nl
Site : www.bokbierdag.nl


 

De Nacht van de Ski

Zaterdag 14 oktober 2006

Oktoberhallen Wieze (B)

De perfekte combinatie van de vroegere Wieze Oktoberfeesten en de hedendaagse après-ski !! Zittend aan lange tafels en banken drinken wij ons bier uit stenen potten.
Programma : De Oppenheimers Blaaskapel , DJ Marco M-Zee ( uit Ischgl ) en een surprise act !! Tijdig reserveren is de boodschap !

Meer info:

Site: www.denachtvandeski.be
Email: pieter.van.biesen@telenet.be

 


13 de nationale bierhappening BLES


14 oktober 2006 van 14.00 tot 22.00 uur

Bevegemse vijvers te 9620 Zottegem(B)

 

20-25 brouwerijen gaan er hun minder gekende bieren promoten.
Vele bieren van het vat en primeurs.
Jaarlijks meer dan 2000 bezoekers.

Inkom 2 euro


Meer info:

Contact info@bles.be
Site : www.bles.be

 


19de Heikantse Bierfeesten


27 oktober 2006 vanaf 20 uur
28 oktober 2006 vanaf 15 uur
29 oktober 2006 vanaf 15 uur

zaal Familia te 2590 Berlaar-Heikant(B)

 

Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober vinden de 19 de Heikantse Bierfeesten plaats in zaal Familia te 2590 Berlaar-Heikant.
De gelegenheid om uw bierkennis nog eens op peil te brengen of om eens rustig te genieten van een biertje samen met je vrienden.
Tijdens onze bierexpedities van afgelopen jaar ontdekten we ook heel wat nieuwe biertjes, die we jullie graag tijdens deze dagen willen laten proeven.

Belangrijk is dat alle drie de dagen alle bieren allemaal aangeboden worden.
Oude bieren-toog

Net zoals vorig jaar openen wij op zaterdag- en zondagnamiddag tot 19 uur onze oude bieren-toog . Ideaal om eens te ervaren hoe sommige bieren evolueren met het ouder worden. Om die sherry- en/of porto-toets eens op uw tong te voelen. Misschien wordt ge wel een oude bieren-liefhebber! Sommige van de aangeboden bieren zijn méér dan 10 jaar oud.
Bieren van 't vat

 


Meer info:

Contact heikantse.bierliefhebbers@zythos.be
Site : www.heikantsebierliefhebbers.be


PINT Bokbierfestival

Vrijdag 27 oktober vanaf 17:00 - 23:00 uur
Zaterdag 28 oktober vanaf 12:00 - 23:00 uur
Zondag 29 oktober vanaf 12:00 - 19:00 uur

Beurs van Berlage in Amsterdam (Nl)

 

Het PINT Bokbierfestival is het grootste bierfestival van Nederland. Bezoekers kunnen meer dan vijftig bokbieren proeven en zo kennis maken met het brede smakenpalet van het Nederlands speciaalbier bij uitstek.

Entree: € 5,00. Consumptieprijs: € 2,00
PINT- en EBCU-leden 1 munt gratis

 

Meer info:

Contact info@www.pint.nl
Site : www.pint.nl


Bier 2daagse


zaterdag 28 okt. vanaf 18.00u tot 01.00u
zondag 29 okt. vanaf 14.00u tot 22.00u.

Zaal De Barrier, Barrierstraat 11 te 3960 Bree(B)

 

U kunt dan komen genieten van meer dan 60 bieren. We serveren zowel bekende als minder bekende bieren en zelfs zeer speciale en exclusieve bieren!

GRATIS toegang.

Kinderanimatie op zondagnamiddag vanaf 18.00 uur voorzien.

Meer info:

Contact breese.beerprevers@zythos.be
Site : http://bbp.atspace.com/


Contactadres:info@bierpromotie.be
U wenst de bierkrant wel of juist niet meer te ontvangen: surf naar: de bierkrant
Een uitgave van: www.bierpromotie.be
Deze krant mag verder verspreid worden, indien er inhoudelijk niets veranderd wordt.
Activiteiten voor 2006 en 2007 (bierfestivals, bierproeverijen en opendeurdagen) worden GRATIS opgenomen in onze kalender en in de bierkrant. Gelieve nu reeds uw activiteiten door te mailen.


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994156 maal bezocht.