DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant oktober 2008

Bierkrant oktober 2008

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

InBev best betalende werkgever in België.

Belgisch Kampioenschap Biertappen voor professionals en amateurs.

Straffe Hendrik na 20 jaar terug thuis.

Uittips:



Agenda 2008


04-05 oktober trappistenfeesten te Niel (B)

05 oktober Openbedrijvendag bij Meura te Peruwelz (B)

05 oktober openbedrijvendag bij Brasserie de l´Abbaye des Rocs te Montignies sur Roc (B)

05 oktober openbedrijvendag bij Brasserie de Caulier te Peruwelz (B)

05 oktober openbedrijvendag bij brouwerij Martens te Bocholt (B)

11 oktober 15de Nationale Bierhappening te Zottegem (B)

12 oktober Nationale bokbierdag Zulpten te Zulpten (Nl)

17-19 oktober Streekbieren Weekend te Nossegem (B)

24 oktober PINT Symposia te Amsterdam (Nl)

24-26 oktober 31e PINT Bokbierfestival te Amsterdam (Nl)

25-26 oktober Karakterbierfestival te Poperinge (B)

25-26 oktober Bierweekend te Bree (B)

31 oktober-02 november 21ste Heikantse bierfeesten te Hasselt (B)

 


InBev best betalende werkgever in België.

Inbev, die het beheer en de controle over de brouwerijgroep verzorgt, is met zijn 338 werknemers het best betaalde bedrijf in België. Gemiddeld verdienen de werknemers 403.465 euro per jaar. Of iedereen binnen het bedrijf evenveel verdiend is wel de vraag.


Belgisch Kampioenschap Biertappen voor professionals en amateurs.

Karolien Boone is bij de amateurs en Tommy Goukens bij de professionals, Belgisch Kampioen Biertappen gewonnen. De wedstrijd is georganiseerd door Inbev en dit jaar stond de wedstrijd voor het eerst ook open voor amateurs. Bij de amateurs bestond de opdracht erin in maximum drie minuten twee bierglazen proper te maken, het bier in serie te tappen volgens de regels van de kunst, en vervolgens de glazen keurig voor de juryleden op te dienen .Voor de professions moesten in maximum zeven minuten een witte Hoegaarden tappen, een donkere Leffe uit een flesje schenken en twee Stella's tappen voor de juryleden.


 

Straffe Hendrik na 20 jaar terug thuis.

Het bier Straffe Hendrik is na 20 jaar terug in Brugge. De Brugse brouwerij De Halve Maan heeft het merk teruggekocht van Duvel-Moortgat.Momenteel is de brouwerij druk in de weer om terug vollop het bier te brouwen. Tegen eind dit jaar zal de Straffe Hendrik voldoende gerijpt zijn om het op de markt te brengen. In 1981 lanceerde brouwerij de Halve Maan de Straffe Hendrik. In 1988 is het bier naar brouwerij Riva verhuist. Nu na het failliet van brouwerij Liefmans Breweries, het vroegere Riva, was er geen interresse van brouwerij Moortgat om het bier zelf te brouwen.

 

 


 

Sponserlink

Nieuw in de boekenwinkel

Bier en bord (VAN HOVE HERWIG)

Zoals dat met alle alcoholische dranken het geval is, draagt een dagelijkse maar matige consumptie van bier aan tafel bij tot een expliciete meerwaarde voor de gezondheid. Bijkomende pluspunten zijn de spontane gezelligheid die inherent is aan deze drank en het lage alcoholgehalte dat een zekere 'ruimte' laat om te drinken. Daarom is het ergerlijk te moeten constateren dat in België, het meest inventieve bierland ter wereld, nauwelijks enige moeite wordt gedaan om de gastronomische kloof te overbruggen die bestaat tussen het bierglas en het bord. In de cafés blijft het gastronomisch samengaan van bier en voedsel beperkt tot banaal knabbelwerk zoals gezouten pinda's, blokjes 'Hollandse' kaas en droge worstjes. In de meeste restaurants wordt er zelfs helemaal niets aan gedaan. Dit boek vormt de neerslag van een jarenlange zoektocht naar vlotte en eenvoudige gerechten die passen bij elk van de vier fundamentele biergroepen: pils, blond abdijbier, donker abdijbier en witbier. Bier verdraagt geen flauw gedoe zoals schuimpjes, gelatine-achtige bolletjes of wankele torenconstructies op het bord. De boodschap is duidelijk: “Eerlijke drank in het glas en smakelijke gezonde gerechten op het bord.”

Bestel dit boek nu bij:

Azur.be: 19.79 €


 

 


Uittips: oktober 2008


 

Trappistenfeesten

 


Zaterdag 04 oktober vanaf 14.00 uur.
Zondag 05 oktober van 14.00 tot 18.00 uur

De Kapel in de kerkstraat te Niel (B)


Trappistenfeesten ten voordele van chiro Niel, gaan jaarlijks door het eerste volle weekend van de maand oktober : hierop serveren wij de 7 originele Trappistenbieren ter wereld in al hun variëteiten ! Westmalle, Westvleteren, Chimay, Orval, Rochefort, Achel en La Trappe.
De afwezigen hebben ongelijk !

Gratis inkom

Info:
Site : www.trappistenfeesten.be


 

 

Openbedrijvendag bij Meura

 


Zondag 05 oktober van 10.00 tot 17.00 uur


Rond-Point J.-B. Meura 1 te Peruwelz (B)


Bier! Een Belgisch product bij uitstek! Maar wist u dat Meura een van de grootste fabrikanten van apparatuur voor brouwerijen is? Sterker nog, Meura export in de wereld zijn filters, zijn molens, debrouwzalen, installaties voor de behandeling van gist, enz..
Kom ontdekken dat deze technologieën geeft smaak aan je bier.

 

Info:

e-mail : sales@meura.com
Site: http://www.meura.be


 

 

Openbedrijvendag bij Brasserie de l´Abbaye des Rocs

 


Zondag 05 oktober van 10.00 tot 17.00 uur

Chaussée Brunehault 37,41 te Montignies sur Roc (B)


De brouwerij stelt met plezier zijn deuren open aan het grote publiek. Voel je vrij om te komen genieten van onze producten.

 

Info:

e-mail : abbaye.des.rocs@skynet.be
Site: http://www.abbaye-des-rocs.com


 

 

Openbedrijvendag bij Brasserie Caulier

 


Zondag 05 oktober van 10.00 tot 17.00 uur


Rue de Sandeville 134 te Peruwelz (B)


Eens een keer ... een familie ... een droom ... een realiteit ... een ambachtelijke brouwerij was geboren. Met een brouwzaal met een capaciteit van 50 hl, onze brouwerij harmoniseert met een prachtige Beierse stijl taverne (400 zitplaatsen), waar u kunt kennismaken met de prachtige koperen koepels en fermentatie tanks.

 

Info:

e-mail : caulierroger@hotmail.com


 

 

Openbedrijvendag bij Brouwerij Martens

 


Zondag 05 oktober van 10.00 tot 17.00 uur


Reppelerweg 1 te Bocholt (B)


Brouwerij Martens bestaat 250-jarig en zet daarom op 5 oktober haar deuren open. Je kan dan kennismaken met een brouwerij die eeuwenoude brouwkunst koppelt aan innovatie, betrouwbaarheid, durf en ondernemerschap. Je ontdekt de geheimen van het bier brouwen in een Limburgse brouwerij die uitgegroeid is tot een belangrijke speler op de Belgische en internationale markt. Na het bezoek kan u uiteraard genieten van een heerlijke Martens Pils.

Info:

e-mail : info@martens.be
Site : http://www.martens.be/


 

 

15de Nationale Bierhappening

 


Zaterdag 11 oktober van 14.00 uur tot 22.00 uur.

Bevegemse Vijvers (feestzaal boven) Zwembadstraat te Zottegem (B)


Wat maakt de Zottegemse Bierhappening zo uniek ?

Herbie, een eenmalig gebrouwen kruidenbier kan er van het vat geproefd worden

We verwachten 21 brouwerijen die ons verwennen met 85 verschillende bieren waarvan 47 van het vat. Dat zijn heel wat tapinstallaties, togen en frigo’s…

Heel wat nieuwe bieren en primeurs !

Er zijn speciale, unieke hapjes te verkrijgen: BLESkaas met geselecteerde kruiden, BLESkop met ons nieuw bier, BLESbiersoep

Je kan je lidmaatschap van BLES vernieuwen waarbij je gratis 2 jetons ontvangt.

D.m.v. een projectie tonen wij de bezoekers dia’s van de verschillende afgelopen activiteiten.

Doorlopend tombola, altijd mooie bierprijs !

Je kan je favoriete bier aankopen op de stand ven de brouwer zelf.

Gezelligheid is onze troef

Info:info@bles.be
Site : www.bles.be


 

Nationale bokbierdag Zulpten

 


Zondag 12 oktober van 11.00 tot 18.00 uur

 

Centrum te Zulpten (Nl)


 

13.30 uur - Officiële opening
De Nationale Bokbierdag 2008 wordt om 13.30 uur officieel geopend door Cor ten Barge namens de organisatie en de burgemeester van Zutphen, de heer J.A. Gerritsen. De opening heeft plaats op het centrale podium op de Houtmarkt.

13.30 uur - Bokbiermarkt
Direct na de officiële opening gaat de tapkranen open. Twintig Zutphense bedrijven presenteren een groot aantal verschillende bokbieren. Het bier kan verkregen worden in de verschillende pagodetenten.
Dit zijn de deelnemende bedrijven en het bokbier dat zij op zondag 12 oktober presenteren:
Pierrot (Amstel), De Halte (Einbäcker Bock), De Dwaasheid (Texels Bock), De Spaan (Anker), De Ruif (Amstel), Old Dutch (Hertog Jan), Camelot (Bavaria), De Deur (Brand), Corretto (Grolsch), La Venezia (De Leeuw), First Floor (Ritterbock / Warsteiner), De Korenbeurs (Brand), Barrio Latino (Erdinger), Bij d'n Open Haard (Gulpener), Hanze-Stadsbrouwerij (Hanzebock), Slijterij De Groenmarkt (Huttenkloas), Schatjes (Grolsch), Efeze (Leutebok), Chapeau (Aventus), Rstaurant Torro (nog niet bekend).
Tijdens de Bokbiermarkt zijn uiteraard ook andere dranken verkrijgbaar dan alleen bokbier. Behalve drank zijn er diverse etenswaren verkrijgbaar, zoals broodjes warm vlees, hamburgers, friet en tal van snacks.
Om 19.00 uur gaan de tapkranen dicht.

De toegang tot de Nationale Bokbiermarkt is gratis.

 

Info:
Site: www.bokbierdag.nl


 

Streekbieren Weekend

 


Vrijdag 17 oktober vanaf 20u00
Zaterdag 18 oktober vanaf 14u00
Zondag 19 oktober van 14u00 tot 19u00

 

Hoeve Nothengem in de St Lambertusstraat 1 te Nossegem (B)


25 artisinaal gebrouwen Belgische bieren

Tal van optredens

Gratis inkom

Shuttledienst kerkplein Zaventem

Info: vriendenvanhetbier@zythos.be
Site : www.vriendenvanhetbier.be


 

PINT Symposia

 


Vrijdag 24 oktober van 12.15 tot 16.30 uur

Beurs van Berlage te Amsterdam (Nl)


 

De vereniging PINT organiseert een smaakmakend symposium op vrijdagmiddag 24 oktober met als thema 'Bier aan Tafel'. Dit thema zal onder verschillende invalshoeken worden benaderd waarbij specialisten van brouwerijen en uit de horeca presentaties zullen geven.
Bier kent meer aroma's en bezit een groter smaakbereik, heeft meer textuur en kent meer verschijningsvormen dan welke drank dan ook. Daarom is bier de ideale partner bij gerechten. Als keukenpartner kan bier variëren van zoet tot krachtig bitter; van een karamelachtige tot een bittere, geroosterde moutigheid; van verfrissend en levendig tot zwaar, stevig en likeurachtig.
Een biersommelier zal demonstraties geven, een expert met zowel vakkennis van het grote gamma aan bieren als de combinatiemogelijkheden met gerechten. Het gaat om de juiste combinatie van bier en gastronomie. Tijdens dit symposium zijn dan ook zowel bieren als de bijpassende hapjes te proeven.
Kijk alvast hier voor enkele suggesties van mogelijke combinaties van biersoorten en gerechten
Hans Steenbergen (Misset Horeca) zal dit symposium leiden.
De toegang tot het symposium 'Bier aan Tafel' vindt uitsluitend plaats via een officiële uitnodiging. Het aantal plaatsen voor PINT-leden zal helaas zeer beperkt zijn. Dit symposium is in de eerste plaats bedoeld voor brouwers, restaurateurs, relaties en pers. De grootte van de zaal en de beperkingen i.v.m. de catering laten een groter aantal leden eenvoudig weg niet toe. PINT-leden ontvangen na aanmelding omstreeks begin oktober een bevestiging indien zij in aanmerking komen voor een plaats. dat betreft de leden die zich het eerst aanmelden.

 

Info:
Site: www.pint.nl


 

31e PINT Bokbierfestival

 


Vrijdag 24 oktober van 17.00 tot 23.00 uur
Zaterdag 25 oktober van 12.00 tot 23.00 uur
Zondag 26 oktober van 12.00 tot19.00 uur

 

Beurs van Berlage in Amsterdam (Nl)


Entree: € 7,00.
Consumptieprijs: € 2,00; munten bij de kassa verkrijgbaar.
PINT- en EBCU-leden krijgen 1 munt gratis, iedereen die zich ter plaatse als nieuw lid aanmeldt krijgt eveneens een extra munt.

 

Info: vriendenvanhetbier@zythos.be
Site : www.vriendenvanhetbier.be


 

Karakterbierfestival

 


Zaterdag 25 oktober van 14.30 tot 23.00 uur
Zondag 26 oktober van 14.30 tot 23.00 uur

 

Zaal Palace, Ieperstraat 34 te Poperinge (B)


 

Info: info@hotelpalace.be


 

Bierweekend

 


Zaterdag 25 oktober van 18.00 tot 01.00 uur
Zondag 26 oktober van 13.00 tot 22.00 uur

 

Zaal De Barrier, Barrierstraat 11 te 3960 Bree (B)


 

Info: mail: breese.beerprevers@zythos.be
Site: www.breesebeerprevers.be

 


 

21ste Heikantse bierfeesten

 


Vrijdag 31 oktober vanaf 20.00 uur
Zaterdag 1 november vanaf 15.00
Zondag 2 november vanaf 15.00 uur

Curtureel Centrum te Hasselt (B)


Inkom 1 euro

60 verschillende bieren gedurende de drie dagen.

 

 

Info: mail: hb@zythos.be
Site: www.heikantsebierliefhebbers.be

 


Contactadres: info@bierpromotie.be
U wenst de bierkrant wel of juist niet meer te ontvangen: surf naar: de bierkrant
Een uitgave van: www.bierpromotie.be
Deze krant mag verder verspreid worden, indien er inhoudelijk niets veranderd wordt.
Activiteiten voor  2008 (bierfestivals, bierproeverijen en opendeurdagen) worden GRATIS opgenomen in onze kalender en in de bierkrant. Gelieve nu reeds uw activiteiten door te mailen.
De redactie is niet verantwoordelijk voor verkeerdelijk vermelde activiteiten.


Wij waren erbij.



Deze site werd reeds 870363 maal bezocht.