DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant oktober 2009

Bierkrant oktober 2009

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

Brouwerijtoren brouwerij Bockor terug in gebruik.

Breese beerprevers worden Bierproevers Noord- Limburg.

Kampioen blindproeven.

Belgische amateur biertapper.

Belgisch kampioen bier tappen voor profs.

Nieuw bij Jessenhofke.

Zonderik.

Lekker wandelen bij paters en begijnen.

 

Uittips:

03 oktober 1ste Herzeels Oktoberfest te Herzele (B)

03-04 oktober Trappisten Feesten 2009 te Niel (B)

03 oktober Bergs Bierfestival te Bergen op Zoom (Nl)

03-04 oktober Openbedrijvendag Brouwerij Bavik te Bavikhove (B)

04 oktober Openbedrijvendag Bocholter Brouwerijmuseum te Bocholt (B)

10 oktober 16 de BLES bierhappening te Zottegem (B)

10 oktober bierdegustatie te Gent (B)

17 oktober bierdegustatie te Gent (B)

24 oktober Diesters bierfestival te Diest (B)

24 oktober bierdegustatie te Gent (B)

24-25 oktober Karakterbierfestival te Poperinge (B)

30 okt-01 nov Heikantse bierfeesten te Berlaar-Heikant (B)

30 oktober Borefts Bier Festival te Bodegraven (Nl)

31 oktober bierdegustatie te Gent (B) 

Brouwerijtoren brouwerij Bockor terug in gebruik.

Na 3 jaar verbouwingen en 2 miljoen investeringen is de oude brouwtoren met koelschip terug in gebruik. Hiermee is Bockor één van de enige Belgische brouwerijen waar de brouwerijtoren nog zijn functie heeft in het brouwproces. Naast het mooi herstelde koelschip bevat de vernieuwde toren een ruim labo, burelen en ontvangsstruimte.


Breese beerprevers worden Bierproevers Noord- Limburg.

Wegens het groot aantal leden en vooral leden van buiten Bree heeft het bestuur van de Breese Beerprevers beslist om hun naam aan te passen. Omdat de vereniging zich richt op Noord-Limburg was het een logische naamverandering naar Bierproevers Noord-Limburg. Met de slogan Missionarissen van het Bier willen ze ook de biercultuur uitdragen naar het Nederlands Limburg.


Kampioen blindproeven.

Zondag 27 septemer werd Willem Lindeman uit Groningen kampioen blindproeven in Amsterdam. Het kampioenschap wordt jaarlijks georganiseerd door de Alliantie van Biertapperijen (ABT) en vond dit jaar plaats in de Amsterdamse brouwerij de Prael. 30 afgevaardigen van de ABT en 6 prominenten moesten de namen van acht verschillende bieren raden.


Belgische amateur biertapper.


Niels Musseeuw uit De Haan is de beste Belgische amateurbiertapper op het Belgisch kampioenschap biertappen. De wedstrijd vondt plaats in Den Thuis, het café van de Stella Artois-brouwerij in Leuven. De hoofdprijs was een trip naar het wereldkampioenschap Biertappen in New York. Daar zal Niels het wereldkampioenschap kunnen volgen van op de eerste rij.Belgisch kampioen bier tappen voor profs.

Yves Van Roy van café De Vismijn in Antwerpen is de Belgisch kampioen bier tappen 2009 bij de professionals geworden. Voor de jury kon hij volgens de regels van de kunst een perfecte pils tappen en precenteren aan de jury.Als winnaar magYves Van Roy straks naar New York om er onze eer te verdedigen tijdens de Stella Artois World Draught Master 2009, het wereldkampioenschap bier tappen.Nieuw bij Jessenhofke.


Brouwerij Jessenhofke uit Kuringen heeft 2 nieuwe bieren in zijn gamma. Jessenhofke Bruin een volmondig bier met 7% Alc Vol en Jessenhofke Maya 6% Alc Vol (blond bier volgens cradle to cradle principe met het tarwezetmeelhoudend water van seitanproducent Maya) .


Zonderik.

De Zonderik is het nieuwe plezierbier met 8% Alc. van hoge gisting en nagisting op fles. De Zonderik is een goudblond degustatiebier van Columbus Management BVBAdat ook uitermate geschikt is om mee te kokkerellen.De uitzonderlijke smaak van de Zonderik ontstaat door een fijne kruidensamenstelling en uitgekiende ingrediënten. Gerstemout, caramout, golding en saaz, koriander, komijn, karwij, kandij, honing en lagering met heavy toasted oak maken van de Zonderik en verrassende, tripel.De donkere Zonderik begin november ook beschikbaar zijn in 33cl en 75cl.


Lekker wandelen bij paters en begijnen.

Nergens in Vlaanderen vind je zo'n concentratie aan religieuze oorden als in de Antwerpse kempen. Hierbij denken we aan de abdijen van Postel, Westmalle en Tongerlo. Lekker wandelen bij paters en begijnen combineert een mooi wandeldecor met de gastronomie van de Kempen. Tijdens de 9 verschillende wandelingen kan je genieten van de lekkere streekbieren. De gratis brochures liggen klaar in alle toeristische infokantoren in de Antwerpse Kempen of is te downloaden op www.antwerpsekempen.be

 


Sponserlink

Nieuw in de boekenwinkel

Belgian Beer Sommelier (vinken Ben)

Foodpairing met de biersommelier Ben Vinken Biersommelier Ben Vinken laat zijn kennersblik schijnen over het wereldwijde succesverhaal van Belgische bieren. Wat maakt ze zo uniek? Welk verhaal gaat er schuil achter het brouwen van het bier? Wat typeert Belgische bieren als Duvel, Petrus, La Chouffe, Tripel Karmeliet, enz.? Met welke gerechten kun je ze het best combineren? Bij elk bier creŰren chefs Jan Buytaert en Carlo Didden een passend gerecht. Rijk ge´llustreerd met aantrekkelijke foto┤s van Joris Luyten

Bestel dit boek nu bij:

Azur.be: 21.74 €( ipv 24,99)


 

 


Uittips: oktober 2009


 

 

oktober 2009
 

1ste Herzeels Oktoberfest

 


Zaterdag 3 oktober 2009 vanaf 20.00 tot 01.00 uur

Burchtweide in het centrum van Herzele (B)


Brouwerij Van den Bossche organiseren samen met de Brouwerij De Ryck uit Herzele het eerste Herzeels Oktoberfest.
Dit evenement heeft plaats op zaterdag 3 oktober 2009 op de burchtweide in het centrum van Herzele. U zal er kunnen genieten van alle Herzeelse bieren en dit in een originele stenen bierpot. Er is ook muzikale animatie voorzien.

De ingangsprijs is 5€. Hierbij is de stenen bierpot inbegrepen. Het Bierfest begint om 20 uur en eindigt onherroepelijk om 1 uur.

Wie zeker wil zijn van een plaatsje kan er eentje reserveren via info@paterlieven.be. Want de plaatsen zijn beperkt.


Info:

e-mail : info@paterlieven.be
Site: www.paterlieven.be

 


 

Trappisten Feesten 2009

 


Zaterdag 3 oktober 2009 vanaf 14.00 uur

Zondag 4 oktober 2009 vanaf 14.00 tot 18.00 uur

"De Kapel", kerkstraat te Niel (B)


Trappistenfeesten ten voordele van chiro Niel, gaan jaarlijks door het eerste volle weekend van de maand oktober : hierop serveren wij de 7 originele Trappistenbieren ter wereld in al hun variëteiten ! Westmalle, Westvleteren, Chimay, Orval, Rochefort, Achel en La Trappe. De afwezigen hebben ongelijk !

Info:

e-mail : frans.brits@pandora.be
Site: www.trappistenfeesten.be

 


 

Bergs Bierfestival

 


Zaterdag, 3 oktober 2009 van 14.00 tot 22.00 uur

 

Het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom (Nl)


Het Bergse Bierfestival is ondertussen een goede, jaarlijkse traditie geworden, die door het bourgondische karakter uitstekend in de oude binnenstad van Bergen op Zoom past! Dit jaar organiseert het Bergs Bierbrouwers Gilde het 13e festival weer op de passende locatie: het meer dan 100 jaar oude café "het Zwijnshoofd" met een daarbij behorende, gezellige uitstraling dichtbij het stadspaleis "het Markiezenhof". Op de eeuwenoude binnenplaats wacht een scala van heerlijke, bijzondere biertjes van meest kleine brouwerijen.

We mikken op de deelname van 10 tot 12 brouwerijen met totaal zo’n 75 verschillende bieren waarvan de helft van de tap. Voor de echte bierliefhebber proberen wij, zoals altijd, wel de nodige kleinere en onbekendere bouwerijen uit te nodigen. Ook dit jaar zijn er weer een aantal voor het eerst op ons festival zoals o.a. "de Leckere ", "het Levenswater", "de 3 Horne " en "Sint Servattumus ".

Info:

e-mail : info@bergsbierfestival.nl
Site: www.bergsbierfestival.nl

 


 

Openbedrijvendag Brouwerij Bavik

 


Zaterdag, 3 oktober 2009 van 10.00 tot 17.00 uur

Zondag, 4 oktober 2009 van 10.00 tot 17.00 uur

 

Rijksweg 33 te Bavikhove (B)


Brouwerij Bavik bestaat 115 jaar & laat dat niet onopgemerkt voorbij gaan. Tijdens een spetterend verjaardagsweekend op zaterdag 3 en zondag 4 oktober heeft u de kans om het reilen en zeilen in de brouwerij van naderbij te leren kennen. Animatie, degustatie en een rondleiding door de brouwerij staan op het programma. Nadien kan u genieten van een lekkere Bavik Premium Pils, een speciaalbier als Petrus of Pilaarbijter of een verfrissende Wittekerke

Info:

e-mail : info@bavik.be
Site: www.bavik.be


 

16 de BLES bierhappening

 


Zaterdag 10 oktober 2009 van 14.00 uur to 22.00 uur

Feestzaal Bevegemse vijvers, Zwembadstraat te Zottegem (B)


23 brouwerijen brengen 95 bieren mee, waarvan meer dan 40 uit het vat.
Schinus Blond het nieuwe BLES-bier wordt op de happening voorgesteld.

Info:

e-mail : info@bles.be
Site: www.bles.be

 


 

Bierdegustatie

 


Zaterdag 10 oktober 2009 om 16.00 tot 17.30 uur

Groot Vleeshuis, Groentenmarkt 7 te Gent (B)


Zytholoog Geert Vandromme zal het hebben over het gebruik van hop en gruit tijdens het brouwen van bier terwijl er 3 bieren van brouwerij Roman zullen geproeft worden op een proffesionele manier.

Vooraf inschrijven is sterk aan te raden daar er slechts 50 personen worden toegelaten.

Toegang 3 euro ( 3 proefglazen + hapjes inbegrepen)

tel 09223.23.24

Info:

e-mail : grootvleeshuis@oost-vlaanderen.be
Site: www.jaarvanhetbier.be

 


 

Bierdegustatie

 


Zaterdag 17 oktober 2009 om 16.00 tot 17.30 uur

Groot Vleeshuis, Groentenmarkt 7 te Gent (B)


Zytholoog Geert Vandromme zal het hebben over het het bewaren en schenken van bier terwijl er 3 bieren van brouwerij zullen geproeft worden op een proffesionele manier.

Vooraf inschrijven is sterk aan te raden daar er slechts 50 personen worden toegelaten.

Toegang 3 euro ( 3 proefglazen + hapjes inbegrepen)

tel 09223.23.24

Info:

e-mail : grootvleeshuis@oost-vlaanderen.be
Site: www.jaarvanhetbier.be

 


 

Diesters bierfestival

 


Zaterdag 24 oktober 2009 van 13.00 uur to 23.00 uur

Feestzaal Ons Te Huis , Zoutstraat 11 te Diest (B)


Gratis toegang en gratis pendeldienst.

Meer dan 100 verschillende bieren.

Info:

e-mail : obad@telenet.be
Site: http://users.telenet.be/obad/

 


 

Karakterbierfestival

 

Zaterdag 24 oktober 2009 van 14.30 tot 23.00 uur

Zondag 25 okotober 2009 van 14.30 tot 23.00 uur

 

Zaal Palace, Ieperstraat 34 te Poperinge (B)


Dit familiaal getinte festival groepeert een 15 -tal bekende en minder bekende, vaak ambachtelijke en kleinschalige brouwerijen. Je leert er aan de brouwerijstands de meest uiteenlopende, met liefde en vakmanschap gebrouwen biertjes kennen en proeven!

Wil je graag een foto van jezelf of vrienden op het etiket van Vedett? Kom dan zeker naar het Karakterbierfestival in Poperinge!
 
GRATIS inkom - tombola iedereen prijs - ambiance - belegde broodjes....
 
Voor een proefglas betaal je 3 euro waarborg. Bij teruggave krijg je je geld terug.
Een proefbeurt van +/- 13 cl speciaal karakterbier betaal je met een jeton van 1,50 euro. Vijf jetons kosten 7 euro, tien jetons kosten 13 euro. De jetons zijn eveneens geldig voor aankoop van broodjes of porties kaas.

Info:

e-mail : luc.dewulf@poperinge.be
Site: http://www.poperinge.be

 


 

Bierdegustatie

 


Zaterdag 24 oktober 2009 om 16.00 tot 17.30 uur

Groot Vleeshuis, Groentenmarkt 7 te Gent (B)


Zytholoog Geert Vandromme zal het hebben over abdijen en trappisten terwijl er 3 bieren van brouwerij Vansteenberge zullen geproeft worden op een proffesionele manier.

Vooraf inschrijven is sterk aan te raden daar er slechts 50 personen worden toegelaten.

Toegang 3 euro ( 3 proefglazen + hapjes inbegrepen)

tel 09223.23.24

Info:

e-mail : grootvleeshuis@oost-vlaanderen.be
Site: www.jaarvanhetbier.be


 

Heikantse bierfeesten

 


Vrijdag 30 oktober 2009 vanaf 20.00 uur

Zaterdag 31 oktober 2009 vanaf 15.00 uur

Zondag 01 november 2009 vanaf 15.00 uur

Zaal Familia, Aarschotsebaan 105-109 te Berlaar-Heikant (B)


Leden van Zythos krijgen voor 2 euro gratis jetons

Inkom: 1 euro

Gedurden de 3 dagen muzikale begeleiding door verschillende groepen.

Info:

e-mail : heikantse.bierliefhebbers@zythos.be
Site: www.heikantsebierliefhebbers.be

 


 

Borefts Bier Festival

 

Vrijdag 30 oktober 2009 van 12.00 tot 22.00 uur

 

Brouwerij de Molen, Overtocht 43 te Bodegraven (Nl)


De entree van dit bierfestival is gratis, maar indien u bier wilt proeven dient er een festival glas aangeschaft te worden. Samen met 5 munten kost dit dit glas slechts € 10,00. Extra munten kunnen natuurlijk worden aangeschaft. Deze kosten € 1,50 per stuk. De prijs van een bier is in principe 1 munt, maar voor sommige bieren zijn we helaas genoodzaakt 2 munten te vragen.

Het festival komt langzaam steeds dichterbij en onze voorbereidingen worden steeds concreter. Bezoek deze festival pagina's dus regelmatig, omdat we constant de informatie zullen bijwerken. Zoals bijvoorbeeld welke bieren er verkrijgbaar zullen zijn. Één ding is zeker: we gaan alleen voor de beste brouwers en bieren van Europa!

Info:

e-mail : festival@brouwerijdemolen.nl
Site: www.brouwerijdemolen.nl

 


 

 

Bierdegustatie

 


Zaterdag 31 oktober 2009 om 16.00 tot 17.30 uur

Groot Vleeshuis, Groentenmarkt 7 te Gent (B)


Zytholoog Geert Vandromme zal het hebben over bier en gezondheid terwijl er 3 bieren van brouwerij Huyghe zullen geproeft worden op een proffesionele manier.

Vooraf inschrijven is sterk aan te raden daar er slechts 50 personen worden toegelaten.

Toegang 3 euro ( 3 proefglazen + hapjes inbegrepen)

tel 09223.23.24

Info:

e-mail : grootvleeshuis@oost-vlaanderen.be
Site: www.jaarvanhetbier.be

 


Contactadres: info@bierpromotie.be
U wenst de bierkrant wel of juist niet meer te ontvangen: surf naar: de bierkrant
Een uitgave van: www.bierpromotie.be
Deze krant mag verder verspreid worden, indien er inhoudelijk niets veranderd wordt.
Activiteiten voor  2009 (bierfestivals, bierproeverijen en opendeurdagen) worden GRATIS opgenomen in onze kalender en in de bierkrant. Gelieve nu reeds uw activiteiten door te mailen.
De redactie is niet verantwoordelijk voor verkeerdelijk vermelde activiteiten.


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 993826 maal bezocht.