DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant september 2004

Bierkrant september 2004

Een uitgave van www.bierpromotie.be


Inhoud:

België krijgt eigen tapsysteem.
Interbrew neemt SUN holding volledig over.

Heineken koopt Russische brouwerij.
Alken-Maes gebruikt composteerbare bekers.

Extra:

Het Tweede Open Bles Kampioenschap voor Amateurbrouwers
Speel GRATIS mee en win één bak bier.

Uittips:

28-29 aug Bierfestival te Alsemberg ( B)
28-30 aug Opendeurdagen Micro-brouwerij Achille te Itegem(B)
03-05 sept 6de BELGIAN BEER WEEKEND te Brussel (B)
04 sept Bierfestival Dalfsen (Nl)
12 sept Historisch bierfestival pROOSt te Hilvarenbeek ( Nl)
18-19 sept Kempens Bierfestival te Geel (B)
25 sept 8e Bergse Bierfestival  te Bergen-op-Zoom (Nl)
25 sept Middeleeuws Banket te Aalst (B)


België krijgt eigen tapsysteem.

Brouwerijgroep Interbrew en elektronicareus Philips brengen vanaf 15 november een tapsysteem op de markt waarmee de consument thuis een glas bier zal kunnen tappen. Het systeem kreeg de naam PerfectDraft(R) mee en zal tegen een adviesprijs van 200 euro op de markt worden gebracht via electroketens en supermarkten. De PerfectDraf houdt het bier constant aan 3°C en de vaatjes zijn vier weken te gebruiken. Het nieuwe tapsysteem zal eerst in België worden gelanceerd, samen met metalen vaatjes Stella Artois en Jupiler van 6 liter. Een vaatje Stella of Jupiler van zes liter zal 14,99 euro kosten.

Website brouwerij: www.interbrew.be


Interbrew neemt SUN holding volledig over.

Om een sterkere greep te hebben op de steeds groeiende Russische biermarkt heeft Interbrew via een ruil van aandelen de meerderheid van stemrecht bekomen, en daardoor de touwtjes in Rusland stevig in handen genomen.
In 2003, realiseerde SUN Interbrew een netto omzet van € 540 miljoen . Het prijskaartje van deze overname bedraagt om en bij de 894 miljoen €. De meeste functies in de raad van bestuur van SUN Interbrew worden behouden. Nu is het enkel nog wachten op de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten in Rusland en Oekraïne. Verwacht wordt dat de transactie zal worden afgerond tegen het einde van 2004.

Website brouwerij : www.interbrew.com


Alken-Maes gebruikt composteerbare bekers.

Om de afvalberg tijdens de komende festivals te laten verminderen heeft brouwerijgroep Alken-Maes bekers laten maken op basis van maïs. Het Folkfestival van Dranouter (B) heeft met de primeur mogen uitpakken, maar de komende maanden zullen anderen festivals volgen. De bekertjes zijn gemaakt volgens een nieuw procédé waarbij zetmeel uit gewassen in suikers worden omgezet, die op hun beurt omgezet worden in melkzuur en daarna gepolymeriseerd in een doorschijnende plastic, die in warme omstandigheden terug kan gecomposteerd worden.

Website brouwerij: www.interbrew.be


Heineken koopt Russische brouwerij.

Heineken heeft het Russische bedrijf Cebco overgenomen waardoor de Russische brouwerij Volga Brewery in Nizny Novgorod volledig eigendom is van Heineken en tevens is door de overname van Cebco zijn 78 % van de aandelen van de Shikhan Brewery in Sterlitamak in handen van Heineken.

Heineken wil nu ook de rest van de aandelen in de Shikhan Brewery te kopen. De twee Russische brouwerijen zijn samen goed voor bijna 2 miljoen hectoliter bier en 0,4 miljoen liter frisdrank. Hierdoor wordt Heineken de derde grootste brouwer in Rusland. Door de overname is de brouwerij nu meer gespreid over gans Rusland waardoor er een betere marketing kan gevoerd worden.

Website brouwerij: www.heineken.nl


Extra 


Het Tweede Open Bles Kampioenschap voor Amateurbrouwers

Voor de tweede keer organiseert BLES ( Zottegem ) het open Bles kampioenschap voor amateursbrouwers. Deze wedstrijd staat open voor alle amateursbrouwers in België en Nederland. Het kampioenschap is de ideale ontmoetingsplaats voor de amateursbrouwers.
Dit jaar zijn er twee categorieën:
1) Bieren van hoge gisting met "een lage kleur", tot maximaal 20 EBC (m.a.w. lager dan "amber" en dus alle schakeringen tussen bleek - licht blond - blond - geel - goud) en een alcoholgehalte van ± 7 Vol% Alc. (binnen de uiterste grenzen van 6 - 8 Vol% Alc.).
2) De tweede klasse kan het best worden omschreven als het type "Dubbel". Dit is een bier van hoge gisting, licht bruin tot bruin en in sommige gevallen zelfs zwart (maw vanf 45 EBC), zoetig tot zoet in combinatie met een bittere nasmaak (tot 30 BU) en een alcoholpercentage van 6 – 8 vol% alc.
Er kan slechts per categorie 2 bieren ingestuurd worden en voor het bedrag van 7 euro/ ingezonden bier neemt men deel aan de wedstrijd.
De deelnemende bieren dienen de wedstrijdorganisatie te bereiken ten laatste op 31 januari 2005. Inlevering kan best geschieden na onderlinge afspraak met Bart Carrijn. Indien U uw bieren reeds op de jaarlijkse Bierhappening van BLES in Zottegem wenst af te leveren (9 oktober 2004), graag een seintje vooraf.
De ingezonden bieren zullen vervolgens door de wedstrijdorganisatie koel en donker worden bewaard.
Het volledige reglement kan bekomen worden bij:
BLES ( Zottegem )
Site (met volledig reglement ): www.bles.be
Bart Carrijn
Zuidstraat 40
9620 Zottegem
GSM: 0497/46.99.89
E-mail : bartcarrijn@hotmail.com


Speel mee en win één bak bier tijdens de jaarlijkse bierhappening te Zottegem (B).

Ter gelegenheid van de jaarlijkse bierhappening op 09 oktober in Zottegem hebben de mensen van Bles een nieuw bier blond gebrouwen, Het Lampionneken. Naast de traditionele bestanddelen zoals water, mout, en hop bevat het bier nog een geheim bestanddeel waarnaar de naam verwijst. Ontdek het geheime bestanddeel , speel mee en mogelijks ben jij de winnaar van een bak heerlijk bier. ( prijs dient afgehaald te worden tijdens de bierhappening ). Lamionneken is reeds het derde bier die gebrouwen is door BLES, in brouwerij De Graal in Brakel (B). Het bier is reeds gebrouwen, op fles en rijpt nu verder tot de bierhappening. Voor de mensen die willen meespelen het mysterieuze ingrediënt bezorgt het bier een specifieke verfrissende smaak. Meespelen kan nog tot 12 september, dit door het invulformulier in te vullen of een briefje te sturen naar Bart Carrjn, Zuidstraat 40, 9620 Zottegem.

 


Uittips:

september 2004

28 - 29 aug 04

Bierfestival


CC De Meent Gemeenveldstraat 34 Te Alsemberg ( B)


Zaterdag 28/08/2004  en zondag 29/08/2004

Gratis toegang


Een organisatie van de Lambiekstoempers.


meer info:
Site: http://users.skynet.be/bs762752/activiteiten.htm
Email: Lambikstoempers@zythos.be

28-30 aug 04

Opendeurdagen Micro-brouwerij Achilles 'Serafijn'
Dulft 9a
2222 Itegem

Opendeurdagen:
vrijdag 28 augustus vanaf 18u
Zaterdag 29 augustus vanaf 14u
Zondag 30 augustus vanaf 14u

Meer info:
Tel.:015/24.83.64
E-mail : microbrouwerij.achilles.bvba@pandora.be

 

3-5 sept 04

6de BELGIAN BEER WEEKEND


Grote Markt  Brussel
van vrijdag 3 tot zondag 5 september 2004


Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september 2004  organiseren de Belgische Brouwers en de Ridderschap van de Roerstok der Brouwers, in samenwerking met de Stad Brussel, de 6de editie van het WEEKEND VAN HET BELGISCH BIER op de Grote Markt te Brussel .

Een ruim aanbod van kleine, middelgrote en grote Belgische brouwerijen stellen er hun meest uitgelezen bieren voor. De toegang is gratis en de prijzen van het bier democratisch !

Bent u zelf een overtuigd bierliefhebber en wenst u iets nieuws te proeven ? Of wist u écht niet dat België het meest diverse aanbod aan unieke biertypes en -merken in de wereld heeft? Misschien wenst u gewoon een gezellige babbel te slaan met de brouwer van uw geliefkoosd biermerk? Of bent u een liefhebber van terrasjes doen en een heerlijk Belgisch biertje degusteren op het mooiste marktplein ter wereld lijkt u wel wat ?

Noteer vandaag nog de data in uw agenda: vrijdag 3 september van 18 tot 22 uur, zaterdag 4 september van 11 tot 22 uur en zondag 5 september van 11 tot 20 uur.


Voor meer inlichtingen :

BELGISCHE BROUWERS
Ridderschap van de Roerstok der Brouwers vzw
Brouwershuis
Grote Markt  10
1000 BRUSSEL
Tel. 02/511.49.87 - fax 02/511.32.59
Site: www.belgianbeerweekend.be
e-mail: belgian.brewers@beerparadise.be

4 sept 04

bierfestival Dalfsen

Zaterdag 4 september 2004 vanaf 14.00 uur

Overijsselse Vecht in Dalfsen (Nl)

Zaterdag 4 september 2004 worden de bierliefhebber verwacht in Dalfsen (Nl) aan Overijsselse Vecht.
Vanaf 14.00 uur zal in het centrum van dit Sallandse dorp voor de tweede keer een bierenfestival gehouden worden. De organisatie van deze dag is in handen van het Dalfser Biergenootschap Sint Arnoldus, dat sinds 1994 bestaat, in samenwerking met de Stichting gemeente promotie Dalfsen. 8 brouwers zullen op deze dag, met 14 speciaalbieren, acte de précense geven. De juiste harmonie wordt gevonden door medewerking van alle Dalfser restaurants die op het voor hen bekende hoge niveau voor de inwendige mens zullen zorgen.
Gedurende het gehele festijn, dat om 23.00 uur wordt beëindigd, zal er een muzikale omlijsting zijn. De toegang is gratis. Voor een consumptiebon dient de bezoeker € 1,75 te betalen. Tot ziens in Dalfsen.

Meer info op: www.sintarnoldus.nl

Mail: info@sintarnoldus.nl

 

12 sept 04

Historisch bierfestival pROOSt

Museumbrouwerij De Roos, St. Sebastiaanstraat 4 te Hilvarenbeek ( Nl)


12 september 2004


Met als thema 'Brouwerij tot leven' vindt in Museumbrouwerij 'De Roos' én in de naaste omgeving een fantastisch spektakel plaats.
De oude brouwerij uit de beginjaren van 1900 wordt tot leven gebracht. En dat gebeurt in stijl!

Tal van activiteiten worden voorbereid. Wat te denken van originele Beekse bierkaas en allerlei bierspelen voor de jeugd. Natuurlijk zijn er heel wat bierbrouwers die op dit unieke festival hun gerstenat schenken.

Meer info:
Site: www.museumbrouwerij.nl
Email:
deroos@museumbrouwerij.nl

18-19 sept 04

Bier....een waar genOTs
Kempens Bierfestival
Onder 't Schuim vzw
zaterdag en zondag 18 en 19 september 2004, telkens vanaf 14:00u
cultureel centrum De Werft te Geel (B)


Toegang gratis
Meer dan 100 verschillende kwaliteitsbieren te proeven
Vis- en kaashapjes
Kinderhoek
Tombola met bierprijzen en aanverwanten
Info: Erik Vandeperre, voorzitter
Rauwelkoven 123, 2440 Geel.
tel  014/59 21 95, fax 014/58 29 38
E-mail : e.vandeperre@worldonline.be
Site: http://www15.brinkster.com/ondertschuim/activiteiten.asp

 

25 sept 04

8e Bergse Bierfestival

 Op 25 september 2004 te Bergen-op-Zoom (Nl)


Meer info:
Site: www.xs4all.nl/~adhuij12/index.htm
Email: bierbrouwersgilde@xs4all.nl

25 sept 04

Middeleeuws Banket


Ulieden zijdt bij dezen uytgenodigdt op het feestelyck banket van ’t gilde der Sint Joris Scutterye tot Aelst ter gelegenheydt van de inscriptie van Pieter van Aelst van voorzijde scutterye.
Op 25 septembre 1504 om 7 uren ‘savondts in de grote saele van’t scepenhuys aan’t belfort ter GroteMerkt tot Aelst. Daer sal u aengeboden worden na den plechtighen stoet; eenen maeltyt met seven gangen insonderheyt soppe, vischschotel en vleeschdisch, alle rykelick overgoten met bieren van hier en van den vremde en oyk opgefleurd door allerhande consteneirs wyl ’t eten sakt.
Den prior van’t convent der Carmelieten aen de Veemerkt sal daer ok zyn met zyn goed bier Canaster.
De inscribanten gelieve in de schatkist van OPA te storten de somme van 50 euro per capita ende te melden ende vernoemen Opa, Glazentorenweg 13 Meire en het numerus 001-2450950-30

Een organisatie van OPA-Aalst
Meer info op:
Tel. 053-21.62.03 (Dirk De Buck)
Email:  opa@zythos.be
Site: 
www.opa-aalst.be


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994207 maal bezocht.