DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bierkrant september 2005

Bierkrant september 2005

Een uitgave van www.bierpromotie.be

Inhoud:


Geen bier meer te verkrijgen bij de abdij van Westvleteren.

Heineken neemt de Russische brouwer Ivan Taranov over.

Pintje weldra een beetje duurder.

Kleine brouwerijen zoeken alternatieve afzetmarkt.

De Winschoter brouwerij Olm naar de beurs.

 

Uittips:

03-04 sept Bierweekend te Brussel (B)

04 sept Apeldoornse Bierfestival te Apeldoorn (Nl)

09-11 sept 1e hopfestival te Val De Sambre (B)

10-11 sept Festival Bruxellensis te Brussel (B)

10-11 sept bezoek van brouwerij La Binchoise te Binche (B)

11 sept Opendeurdag in brouwerij Rodenbach te Roeselaere (B)

11 sept Open Brouwdag Verhuisbrouwerij De Klauwaart te Brecht (B)

11 sept Opendeurdag in brouwerij De Ryck te Herzele (B)

17-18 sept Opendeurdagen in de brouwerij van Orval in Orval (B)

17-18 sept 1ste Frans - Belgisch Bierfestival te Komen Wasten (B)

17-18 sept 1ste Bierproeffestival "ARCH'EN BIERES" te Archennes(B)

24-25 sept Biertweedaagse te Geel (B)


Geen bier meer te verkrijgen bij de abdij van Westvleteren.

Momenteel is geen enkel bier meer te verkrijgen aan de poort van de abdij van Westvleteren. Wegens de massale vraag naar de trappist van 12° zijn alle bieren van de brouwerij uitverkocht. Wie het waagt om aan de poort aan te kloppen is eraan voor zijn moeite. De bieren worden enkel verkocht in het verkoopcentrum bij de abdij en dit van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur ( niet op vrijdag en zondag). In september is het verkoopcentrum ook niet open van 19 tot 25 september. De meest recente informatie is te bekomen op de biertelefoon van de abdij op 057 40 10 57 (0032 57 40 10 57 voor Nederland)

Website : www.sintsixtus.be

 


Heineken neemt de Russische brouwer Ivan Taranov over.

Heineken neemt de drie brouwerijen over van brouwer Ivan Taranov. Het gaat om de brouwerijen Kaliningrad, Novotroitsk en Khabarovsk. Verder heeft Heineken de optie om ook het distributiebedrijf van Ivan Taranov over te nemen. Dit distributiebedrijf bestaat uit 23 bedrijven verdeeld over heel Rusland. Door de overname heeft Heineken een marktpositie van 14% in Rusland goed voor 11,4 miljoen hectoliter per jaar. Deze overname is reeds de vijfde overname van Heineken in rusland.

Website brouwerij: www.heineken.nl


Pintje weldra een beetje duurder.

Belgen en Nederlanders betalen weldra iets meer voor hun pilsje. Begin september verhogen de grote brouwerijen hun prijzen met 3,5%. Daardoor zullen de meeste herbergen hun prijzen geleidelijk verhogen met 10 cent, waardoor de prijs zal stijgen tot 1,7 euro voor een pilsje. Interbrew schrijft deze prijsstijging toe aan de duurdere energieprijzen.


Kleine brouwerijen zoeken alternatieve afzetmarkt.

De kleinere brouwerijen in België trekken omdat steeds meer drankcentrales overgenomen worden door de grote bierconcerns zoals Interbrew en Alken-Maes. Na de overname worden de centrales opgenomen in het distributiecircuit van grote brouwerijen en worden er nog enkel bieren verhandeld van eigen brouwerijen. Hierdoor verliezen de kleine brouwers alle contact met de horecazaken. Om dit de compenseren zijn de meeste kleine brouwerijen op zoek naar nieuwe afzetmarkten en zijn ze begonnen om zelf grotere zaken zoals rusthuizen zelf te bevoorraden.De Winschoter brouwerij Olm naar de beurs.

De Winschoter brouwerij Olm wil tegen eind dit jaar naar de beurs. Deze beursgang is nodig om het nodige kapitaal bijeen te krijgen om Olm-pils in flesjes om de markt te brengen. Nu is het bier enkel te verkrijgen op vaten en enkel bedoeld voor horecazaken, maar eind dit jaar wil de brouwerij ook de gewone consumenten hun bier aanbieden in flesjes. Brouwerij Olm brouwt zijn bier niet zelf, maar laat het brouwen in België met een eigen recept en volgens het Reinheidsgebod.

 


Uittips:

September 2005


03-04 sept 05

Bierweekend

03 - 04 september 2005

Grote Markt, Brussel(B)


Een groot aantal kraampjes in het prachtige decor van de Grote Markt van Brussel bieden u een heel weekend lang de gelegenheid de verbazingwekkende en bedwelmende smaken en geuren te ontdekken van de beste bieren, gaande van een "grand cru" tot een eenvoudig ambachtelijk bier. In een "Beer shop" kunt u alle mogelijke souvenirs kopen die te maken hebben met bier: glazen, kookboeken, boeken over bier, T-shirts... Dat allemaal terwijl jazzbands, fanfares en kinderactiviteiten de Grote Markt in een warme en feestelijke sfeer onderdompelen. Vergeet zeker niet een bezoekje te brengen aan het Brouwerijmuseum, dat zich eveneens op de Grote Markt bevindt (n°10).

Meer info: 02/511 49 87

Contact : belgian.brewers@beerparadise.be
Site : http://www.beerparadise.be

 

 


04 sept 05

Apeldoornse Bierfestival


Zondag 04 september


Het Marktplein Apeldoorn.(Nl)


Het Marktplein vormt op zondag 4 september het decor van het eerste Apeldoornse Bierfestival. Zo'n vijftig kleine brouwerijen geven acte de présence. De brouwers komen uit Nederland, België en Luxemburg. Om het festival droog te houden is dezelfde mobiele overkapping ingehuurd, die eind 2004 boven de kerstmarkt in Apeldoorn hing. De prijs van een biertje proeven ligt straks rond een euro.

Site: http://www.apeldoorn.nl

 

 


09-11 sept. 05

1e Hopfestival In Val De Sambre (B)


09-11 september 2005

Brasserie Brootcoorens A.,Rue de Maubeuge 197, 6560 Erquelinnes (B)


Plukken en drogen van de hop in de hopboerderij van de brouwerij, met actieve deelname van het publiek. Met de conferentie "Hop en zijn geschiedenis in Wallonië", interactieve bezoeken in de brouwerij, Kroning van de nieuwe leden van "La Jurande de l'Angélus", concerten in het kader van de populaire tradities in Wallonië. Concert met "traditionele muziek van hier"…

Meer info:
Contact : angelus.br@swing.be
Site : http://www.brasserie-brootcoorens-erquelinnes.be

 

 


10-11sept 05

Festival Bruxellensis


Zaterdag 10 september van 11 tot 23 uur en Zondag 11 september 2005 van 11 tot 21 uur.

In de IJskelders van St-Gillis
Ijskelderstraat 18, 1060 Brussel(B)


Onze doelstelling is gebruik te maken van deze gelegenheid om een aantal brouwerijen die het aandurven om de platgetreden paden te verlaten aan het grote publiek voor te stellen. Deze brouwers werken in brouwerijen met menselijke afmetingen, met respect voor de natuurlijke en traditionele methodes en worden gemotiveerd door hun passie, veel meer dan alleen maar het geldelijke profijt. Hun omzetten zijn niet de grootste, maar hun bijdrage tot de Belgische biercultuur is enorm: het zijn zij die garant staan voor de echte diversiteit in smaken en voor de verderzetting van deze multiséculiere traditie. Het zijn deze smaken die de rode draad zijn voor het Bruxellensis Festival : wij kiezen doelbewust voor de brouwerijen die tegen de tendens van verzoeting ingaan. Wij willen terug aandacht schenken aan de authentieke bieren en aan de bieren met karakter die de belgische biercultuur bekendheid gegeven hebben. Onze doelstelling is niet te zeggen dat er slechte of goede brouwerijen zijn, maar aan te geven dat er een alternatief is voor de standaardsmaken die de belgische biermarkt tegenwoordig overheersen. Dit soort van evenement, met als hoofdthema “ de smaak” , heeft voor zover ons bekend nog nooit plaatsgevonden te Brussel, hoofdstad van bierland Belgie, stad van de Geuze en waar de inwoners complexloos een Waals blondje voor een Vlaams bruintje wisselen en omgekeerd. Om te bewijzen dat onze nationale drank zich niet in een communautair kleedje laat persen zullen brouwers uit het ganse land aanwezig zijn en omdat wij overdreven chauvinisme niet op zijn plaats vinden zal er zelfs een uitstekende Franse brouwerij aanwezig zijn.

Ingang : gratis
Proefglas 15cl : 3,00 euro ( mag meegenomen worden)
Jeton : 1,20 euro per stuk ( 1 jeton per consumptie)

 

Contact :

E-Mail : yvan@festivalbruxellensis.be
Site: www.festivalbruxellensis.be

 


10-11sept 05

Geleid bezoek van brouwerij La Binchoise met bierproeverij.


Zaterdag 10 en Zondag 11 september 2005.

La Binchoise
Faubourg Saint-Paul 38
7130 Binche(B)


Contact :

E-mail : labinchoise@wanadoo.be


11sept 05

Opendeurdag in brouwerij Rodenbach.


Zondag 11 september 2005 van 14 uur.

Spanjestraat 133 - 141
8800 Roeselare (B)
Tel. : 051/22.34.00

E-mail: rodenbach@rodenbach.be

Site:www.rodenbach.be


11 sept 05

Open Brouwdag Verhuisbrouwerij De Klauwaart


11 september 2005 van 11u00 tot 17u00

Het Kempisch Museum
Mudaeusstraat 2
2960 Brecht (B)

Verhuisbrouwerij De Klauwaart geeft een bierbrouwdemonstratie tijdens de 0penmonumentendag in het Kempisch museum van Brecht.
Kom kijken, ruiken en proeven van hun ambachtelijk gebrouwen bier. Het museum is die dag ook gratis te bezoeken.

 


Info mail: info@verhuisbrouwerij.be
Site: www.verhuisbrouwerij.be


11sept 05

Opendeurdag in brouwerij De Ryck.


Zondag 11 september 2005 van 14 uur tot 18.00u.

Kerkstraat 24
9550 Herzele
Tel. : 053/62.23.02


E-mail : brouwerij.de.ryck@skynet.be

17-18 sept. 05

Opendeurdagen in de brouwerij van Orval (B)


17-18 september 2005

Abbaye d'Orval, 6823 Villers-Devant-Orval (B)


Opendeurdagen in de brouwerij van Orval.
Inschrijvingen vanaf april 2005. Opgepast: dit bezoek van +/- 1 uur is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Meer info:
Contact : brasserie@orval.be
Site : www.orval.be

 

 


17-18 sept 05

1ste Frans - Belgisch Bierfestival.


Zaterdag 17 september 2005 van 14u tot 24u.
Zondag 18 september 2005 van 11u tot 20u.

Office de Tourisme
Komen-Wasten(B)

Het festival zal plaatsvinden in een tent van 1200 M² te KOMEN (op 15 km van IEPER) – A19 afrit A2, vlakbij het « Office de Tourisme » van Komen-Wasten. Op heden hebben 25 Belgische en Franse brouwers hun aanwezigheid bevestigd. We voorzien dat in totaal een dertigtal brouwers zullen deelnemen.

Er zullen ongeveer 150 bieren voorgesteld worden, waaronder de 6 Trappisten (de lijst van de deelnemende brouwers en de voorgestelde bieren zal verdeeld worden van zodra zij volledig en definitief is). zaterdag 17/09 van 14u tot 24u en op zondag 18/09 van 11u tot 20u.

Dit evenement wordt georganiseerd door een Franse en een Belgische Lions Club. De opbrengst van het festival gaat integraal naar tehuizen voor personen met een handicap.

Contact:

Frédéric LIEM
Europole - Drève Gustave Fache, 1
B - 7700 MOUSCRON
Tél : 056/85.25.24 - Fax : 056/85.25.64
E-Mail : contact@xlcom.biz


17-18 sept 05

1ste Bierproeffestival "ARCH'EN BIERES"


Zaterdag 17 september 2005 en Zondag 18 september 2005

Maison de Coullemont
Rue des Moulins 10
1390 Archennes(B)

Archennes is de bakermat van de oude brouwerij Decamps die begin van de jaren 1980 verdween. Dit jaar organiseert het dorp haar 1ste bierproeffestival. Tegelijkertijd met het festival loopt een tentoonstelling met als thema onze dorpscafés doorheen de jaren. Documenten, anekdotes of oude getuigenissen zullen tal van herinneringen verlevendigen. Op het programma: meer dan 30 soorten artisanale bieren, tentoonstelling 'Les bistrots de nos villages au temps jadis', toeristische stands, didactische stand.


24-25 sept 05

Biertweedaagse


Zaterdag 24 september 2005 en Zondag 25 september 2005 vanaf 14 uur.

CC De Werft
2440 Geel(B)

144 Belgische streekbieren
Vis- en kaashapjes,kinderhoek, tombola
Gratis toegang
Organisatie : Onder 't Schuim

Contact:

Vandeperre Erik
Rauwelkoven 123
2440 Geel
Tel & Fax: 014/58.29.38
E-mail : voorzitter@zythos.be
Web : www.ondertschuim.tk

 


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 993819 maal bezocht.