DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


Bezoek bierrestaurant allez hop te Kortrijk op 27 februari 2010


Bezoek aan bierrestaurant Allez Hop te kortrijk op 27 februari 2010


Zaterdag 27 februari was het zover, het jaarlijks etentje van HOP. Dit jaar viel de keuze op Allez Hop, gevestigd op de grote markt te Kortrijk. Volgens de eigenaar het enige bierrestaurant in de wijde omgeving. We werden ontvangen met een Petrus Aged pale, iets wat door menig bierliefhebber wel gelust wordt. Dit wat moeilijk te combineren bier was een goede combinatie met de hutsepot met gerookte hesp, maar niet de beste combinatie met kreeftensoep, die we kregen als welkomshapjes.
Na ons aperitief werd er afgewisseld met Malheur Dark Brut, een bruin aperitiefbier.
Hierbij werd ons voorgerecht geserveerd. Een artisonale garnaalkroket met een rauwkost van groentjes. Een lekker gerecht, waar de Malheur Dark Brut te sterk smakend naar voor kwam waardoor het gerecht in het niets verdween. Een blond bier zoals een Augustijn blond zou hier beter passen.
Duchesse de Bourgogne van brouwerij Verhaeghe uit Vichte. Een oud vlaamse rood-bruin bier met een zoete en tevens zacht-zure smaak. Een bier die passend is bij heel veel gerechten. Door zijn zure karakter passend bij vele zure gerechten en zijn zoetheid doet het vrij goed bij zoete gerechten en comprimenterend bij bittere gerechten.
Stoofpotje van konijn bereid met Rodenbach. Door de Duchesse kwam het gerecht goed tot zijn recht. Het zoete vlees van konijn samen met een vrij zoet bier was passend en het zuur maakte dat het vet volledig oplossend was.
Sabayon van kriekbier met vanille-ijs, hier een combinatie van Kriek Max en kriek Belle-Vue. Een tegenvallende combinatie van een zuurbier vermengd in een vettig dessert.
Als afsluiter een Slaapmutske blond. Een niet te beste afsluiter, iets te weinig in smaak en alcohol om als degustief te dienen. misschien was Slaapmutske tripel hier beter op zijn plaats.

Wij waren erbij.Deze site werd reeds 993814 maal bezocht.