DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


Streekbierfestival te Zwevegem


Streekbierenfestival Zwevegem op 14-15 augustus 2009


14 augustus, veel zon en aangename temperaturen in Zwevegem, op het toyeplein. Het streekbierenfestival gaat voor de 9 de keer door. Op vrijdag kwamen er zo'n 6000 bezoekers langs. Voor de grote groep van medewerkers een opsteker.
Brouwerij Verhaeghe uit Vichte met hun Duchesse de Bourgogne en echt Kriekenbier. Germain Demeyer (Vertegenwoordiger brouwerij Verhaeghe) verzorde de stand gedurende het ganse festival.
Brouwerij Haacht met Keizer Karel Robijnrood, Keizer Karel Goudblond, Mystic Kriek, Mystic Cranberry, Tongerlo Blond, Tongerlo Prior. Vooral de Keizer Karel en Mystic Kriek gingen vlot over de toog.

Brouwerij Dubuisson met Bush Ambrée, Bush Blonde, Cuvee des Trolls, Bush Ambrée Triple, Bush Blonde Triple.


Brouwerij De Graal met De Graal Quest, De Graal Gember. Brouwer Wim van brouwerij De Graal met zijn neefje.Wim stelde zijn nieuw bier Quest voor.
Brouwerij Bocker uit Bellegem met Omer en Rosé Max. De brouwerij speelt hier een kleine thuismach op 10 km van de brouwerij. Filip, de vertegenwoordiger en Meestertapper van Bockor druk in de weer om zijn Omer te promoten.
Brouwerij Huyghe met Delirium Tremens, Delirium Nocturnum, Floris Aardbei en
St Idesbald Blond. Op de foto verbroedering tussen de vertegenwoordiger van brouwerij Verhaeghe en brouwerij Huyghe.
Stand van brouwerij Vicaris.Bij brouwer Vincent Dilewyns kon je een Vicardin, een Vicaris Tripel of
de lekkere Vicaris Generaal proeven. Naast brouwerij Vicaris stond de brouwerij Lupiline uit Kuurne. Brouwer Jan Vandenberghe kijkt of de afwas voldoende goed was, terwijl vrouw Veerle Bal bij de collega's aan het proeven was.
Brouwerij Jessenhofke met Jessenhofke Tripel. Brouwer Gert van Jessenhofke uit Kuringen tapte hun heerlijk biobier.Een heel jong biertje met een overheerlijk hoparoma.

Brouwerij Druide met hun Druïde Blond en, Druïde Bruin.

Hun bier werd gekoeld met de groene stroom van een dak vol zonnepanelen.

Brouwerij Buitenlust met Buitenlust 7.5 en Totentrekker.
Brouwer Hendrik stond op 15 augustus zelf achter de tapkraan om zijn klanten te bedienen.

Zaterdag 15 augustus 2009 terug een zonovergoten plein van in de vroege morgen. In de voormiddag en de vroege namiddag vooral bierliefhebbers die op dit rustig moment de nieuwe biertjes proberen te ontdekken. In de loop van de namiddag werd het plein te klein om iedereen een zitplaats aan te bieden. Meer dan 15000 bezoekers hebben gedurende 2 dagen het festival bezocht.


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 993805 maal bezocht.