DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


Openbrouwerijendag brouwerij Brunehaut op 25 april 2010


Openbrouwerijendag brouwerij Brunehaut op 25 april 2010


25 april, s' morgens vroeg richting Doornik naar Brunehaut. Deze gemeente is één grote kwekerij van vaste planten en bomen. Hectares grote boomkwekerijen doorkruisen om in het centrum van Brunehaut te komen en te rijden tot net buiten het centrum, tot bij de brouwerij. Het nieuwe gebrouw is reeds van een eind ver te herkennen. Parkeerproblemen waren er niet. Alles leek nog in een grote slaap gedompeld al hoewel het reeds bijna 11 uur is.
Brunehaut is vooral gekend om zijn biologische bieren.
Binnengekomen langs het magazijn waar een ganse vooraad bier voor de Amerikaanse markt stond gestapeld. Voor de Belgische markt was er veel minder stock waar te nemen. Daarna kwamen we in de grote hal met de bottellijn en flessenwasmachine. Alles leek enige tijd niet te hebben gewerkt en de wasmachine heeft zijn beste tijd reeds gehad

Daarna kwamen we in de brouwzaal die tevens dienst deed als verkoopszaal en taverne. Naast de brouwketel en de kookketel stonden er ook 3 gistings en lagertanks, maar geen enkele tank was bezig met gisting. Bij navraag kon de brouwer er ook geen uitleg over geven. Al hoewel er op de radiospot van de openbrouwerijendag vermeld werd dat iedere bezoeker een gratis consumatie kreeg, bleek bij Brunehaut dat alles betalend was.Wij waren erbij.Deze site werd reeds 993782 maal bezocht.