DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten


 

www.bierpromotie.be uw bierwebsite

Agenda 201005-06 maart Zyhos bierfestival te St Niklaas (B)
11-12 maart 18 uren van het bierpatrimonium te Turnhout (B)
12-13 maart Kunst & Bier te Diest (B)
19 maart Uitreiking van de Gouden Glazen 2010 te Zwevegem (B)
19-20 maart 1st festival Brassicol de Tournai te Doornik (B)
20 maart Delta's bierfestival te Goes (Nl)
02 april Gust Simons van Brasserie Dupont te Sint-Amandsberg (B)
08 april Bles bierquiz te Zottegem (B)
08 april Leuvens Bierproeffestival te Leuven (B)

16-17 april Weekend der Belgische Bieren te St.-Jozef-Olen (B)
17 april Meibockfestival te 1013 EX Amsterdam (Nl)
23 april Kastels Bierfestival te Kasterlee (B)
23-24 april Winkselse Bierfeesten te Winksele (B)
30 april Vilvordia BierProefFestival (VBPF)te Jette (B)
30 april Hapje Tapje Klapje te Temse (B)
30 april-01 mei Brouwerij Smisje 2 jaar te 9700 Oudenaarde (B)

laatste nieuwsjes


Pierre Celis

Na een jarenlange strijd tegen kanker is de petevader van het witbier  overleden. Pierre  Celis was indertijd begonnen als melkboer, maar in 1965 is hij begonnen met het brouwen van zijn witbier in Hoegaarden. In 1978 richte hij brouwerij de Kluis op. In 1985 brande een deel van zijn brouwerij af en om alles terug op te bouwen is Pierre Celis in zee gegaan met Inbev. In 1992 is Pierre begonnen met een nieuwe brouwerij in Texas, die hij in 2002 terug heeft verkocht omdat hij geen opvolger had.


Gouden glas uitgereikt.

Het Gouden Glas voor de beste Zoethouder ging naar Lindemans van brouwerij Lindemans. De beste Doordrinker was Cuvee des Trolls van brouwerij Dubuisson. Brouwerij Bockor kreeg de trofee voor het beste Voorzichtige Degustatiebier voor hun Omer. Brasserie de l’Abbaye de Notre Dame, ten slotte, nam het Gouden Glas voor het beste Geprononceerde Degustatiebier mee naar huis dankzij hun Orval. De Gouden Glazen worden jaarlijks toegekend door een publieksjury in vier categorieën. De bezoekers van het Internationaal Streekbierenfestival, dat elk jaar plaatsvindt op 14 en 15 augustus in Zwevegem, kiezen de beste Doordrinker en Zoethouder, en het beste Voorzichtige Degustatiebier en Geprononceerde Degustatiebier.Gula, het nieuwe bier van brouwerij de Zeven Zonden

Gula is één van de zeven zonden, de gulzigheid.Gula is gebrouwen met vier verschillende soorten mout, twee soorten gist en zes verschillende kruiden.
Het presenteert de gulzige zonde op een mateloze manier, als een volmondig bier van hoge gisting met een robijnrode kleur, een mooie hoppigheid, een gretige zoetheid en een ongeneerde kruidigheid.
Schijf nu in en ontvang maandelijks de gratis bierkrant.

Nieuw in de boekenwinkel

Bier & Gastronomie (coninx, Alain) 168 P

Kenners wisten het al langer en gelukkig geraakt nu ook het brede publiek meer en meer overtuigd van de gastronomische kwaliteiten van bier. Niet alleen als smaakmaker in een gerecht, maar vooral ook als ideale begeleider bij een heerlijk gerecht. Meer en meer (top)restaurants hebben daarom naast een wijnarrangement ook meer en meer bieren op de kaart staan.In navolging van het eerste, succesvolle boek uit 2008, verschijnt dit najaar een nieuwe uitgave, die nog dieper ingaat in de unieke relatie tussen bier en de (gastronomische) keuken. In de hoofdrol staan dit keer terroirproducten, die telkens door een topchef uit Vlaanderen of Nederland verwerkt worden in gerechten, en gekoppeld aan een heerlijk bier.

Bestel dit boek nu bij:

Azur.be: 16.59 €

Meer boeken via deze link.
Wij waren erbij.Deze site werd reeds 435034 maal bezocht.