DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


Openbrouwerijendag Brouwerij Caulier op 25 april 2010


Openbrouwerijendag brouwerij Caulier op 25 april 2010


25 april, Net voor de middag vlug een bezoekje brengen aan brouwerij Caulier. Enige tijd dat we de brouwerij niet meer bezocht hebben. Geen probleem om een plaatsje te vinden voor de auto, er was plaats zat op de grote parking recht tegenover de brouwerij/feestzaal. Het was vrij kalm in de brouwerij, maar net voor 12 uur hadden we ook niet veel volk verwacht.
In de inkom de logo van hun bieren Bon-Secours genoemd naar het dorp waar de brouwerij zich bevind Bon Secours deelgemeente van Peruwez, vlak bij de Franse grens. Een gemeente die vroeger gekend was om zijn smokkelaars de via de bossen naar Frankrijk trokken om goederen over de grens te smokkelen. Het bier Caulier heeft momenteel niets meer met de brouwerij te maken. De eigenaar heeft de naam verkocht aan een brouwfirma die het bier Caulier verdeeld, het is gebrouwen bij verschillende brouwerijen.
De nieuwe generatie eigenaars waren gids van dienst. Vader en moeder zorgden ervoor dat iedereen een gratis drankje konden genieten na de rondleiding. De rondleing begon bij de schrootmolen op het bovenste verdiep.

Terug langs het labo naar de brouwketel en kookketel die in de feestzaal staan. Het brouwen gebeurt op dagen dat er feesten gepland zijn. Beide ketels zijn inoxketels met een koperen buitenmantel die het geheel een oud uitelijk geeft.


Na de brouwzaal een verdiep lager naar de gistingtanks en lagertanks. Alle gistingstanks stonden te gisten en ook alle lagertanks staken vol met bier, iets wat niet in alle brouwerijen zo was. Volgens de jonge brouwers was het zeer druk en konden ze de productie onvoldoende volgen. De bottellijn stond in een ander gebouw en was niet te bezoeken. We hadden toch graag gezien hoe het vullen en sluten van de flesjes tot stand kwam. Misschien iets voor de volgende keer.

Wij waren erbij.Deze site werd reeds 993783 maal bezocht.