DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


Bezoek brouwerij Roman op 12 januari 2010


Bezoek aan brouwerij Roman op 12 januari 2010


Desondank het minder goede weer hebben we toch een bezoek gebracht aan brouwerij Roman in Mater ( Oudenaarde). Hier een mooi zicht op de inkom van de brouwerij. Onmiddelijk valt het op dat deze brouwerij in een ver verleden een gesloten vierkantshoeve is geweest. De stallen zijn in een ver verleden omgebouwd geweest tot brouwerij en de binnenkoer doet tijdens de zomermaanden dienst als ontmoetingsplaats tijdens de optredens.
Zicht op de koperen kookketel. Het binnenwerk bestaat grotendeels uit inox. Enkel de buitenkant is gemaakt in rood koper, iets waar de brouwerij zeer trots op is
Nog een zicht op de brouwzaal. Deze is zeer imposant met 4 grote koperen ketels en vele koperen leidingen. Ons bezoek was niet echt aangekondigd en toch lag de brouwzaal ( en ook de rest van de brouwerij ) er zeer netjes bij.
Zicht op de platenkoeler. Het wort wordt hier afgekoeld. Het geproduceerde warm water wordt hergebruikt in de brouwzaal. Hierdoor ligt het energieverbruik lager.
Gekoelde gistingstanks en lagertanks. Een ganse zaal vol en dit was nog maar de helft van het aantal tanks die in de brouwerij aanwezig zijn..
Nog een zicht van de brouwerij in een besneeuwd landschap.

Wij waren erbij.Deze site werd reeds 993807 maal bezocht.