DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


uitreiking gouden glas 2009 te Zwevegem


Uitreiking gouden glas 2009


13 maart 2010 de jaarlijkse uitreiking van het Gouden Glas. Deze jaarlijks prijs wordt uitgereikt door de organisatoren van het streekbierenfestival van Zwevegem, een festival die altijd doorgaat op 14 en 15 augustus. Deze publieksprijs wordt toegekend naar het aantal stemmen die de toeschouwers uitbrengen.
Tijdens de receptie die voorafging was naast drank en hapjes ook gezorgd voor de passende rustige muziek, iets wat door de aanwezigen sterk gesmaakt werd.
Tijdens de receptie gesprek tussen biergoeroe en vriend William Roelens met Jan Vandenberge en Veerle Bal van brouwfirma Lupiline samen met de echtgenote van brouwer Wim van brouwerij de Graal.

Verbroedering tussen brouwerij De Graal en brouwerij Lupiline.


Na de receptie de start van de uitreiking van de 4 Gouden Glazen. Voorzitter Yvan Devlaminck van het organiserend comite aan het woord.
Prijs voor de beste doordrinker: Rodenbach van Palm breweries site Rodenbach te Roeselare. daar de brouwerij deze prijs zeer op prijs stelt hier vertegenwoordigd door hun plantmanager Rudi Ghequire. Tweede werd Druide Blond van brouwerij Druide en derde werd Poperings Hommelbier van brouwerij Van Eecke.
Als eerste bij de geponoceerde degustatiebieren werd de Orval van brouwerij Abbay Notre Dame d'Orval verkozen tot beste bier. Hier werd de prijs afgehaald door hun West-Vlaamse vertegenwoordiger, hier samen met voorzitter Yvan Devlaminck. Tweede werd Duchesse de Bourgogne van brouwerij Verhaeghe en als derde Malheur 10 van brouwerij De Landtsheer.
De prijs voor beste voorzichtige degustatiebier ging naar brouwerij Bosteels met hun Tripel Karmeliet. Op de foto hun trotse vertegenwoordiger. Tweede werd Westmalle tripel van brouwerij Westmalle. De derde plaats was voor La Chouffe Blonde van brouwerij Moortgat.
Bij de zoethouders ging de prijs naar Liefmans van brouwerij Moortgat unit Liefmans uit Oudenaarde. Tweede werd Mystic Kriek van brouwerij Haacht en derde werd Rose Max van brouwerij Bockor.

Groepsfoto van alle winnaars, samen met de burgemeester van Zwevegem en het bestuur van Flanders Events.

Maandagmorgen stond de prijs reeds te prijken in de inkom van brouwerij Rodenbach te Roeselare.

Wij waren erbij.Deze site werd reeds 993812 maal bezocht.