DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


juli 2010 

Oostendse bierjutterij te Oostendse (B) .

 

15 de Oostendse bierjutterij

Zaterdag 03 juli 2010 om 12.00-24.00 uur

Paulusplein - Sint-Paulusstraat 78-80 te Oostende (B)

Op zaterdag 3 juli (12h00-24h00) 2010 organiseren De Oostendse Bierjutters (DOB), bierculturele vereniging, al voor de vijftiende maal hun Bierjutterij, een bierproeffestival ter promotie van de artisanale Belgische speciaalbieren en bierkeuken. Het enige, authentieke, open lucht bierfestival aan de kust!
Zoals in het verleden is alles in het werk gesteld om de aanwezigen de mogelijkheid te bieden te proeven van goed verzorgde bieren, en dit alles binnen het rustige kader van het Paulusplein (ter hoogte van de woningen Sint-Paulusstraat 78-80, en niet te verwarren met het Sint-Petrus en -Paulusplein) te Oostende. Ook dit jaar is terug een ruime tent voorzien.
De toegang is gratis.
Bezoekers van deze familiale happening krijgen een proefformulier met een beschrijving van de aanwezige bieren en huren een bierproefglas van 15cl. Vervolgens kunnen zij op proeftocht gaan langs de verschillende standen van minder bekende brouwerijen. Zoals brouwerij Belgoo, Dilewyns, Jessenhofke, Slaapmutske, Traagwater, Zonderik, Strubbe, ……!
Omdat men niet kan leven van drank alleen, en ter meerdere bewijze van de ongebreidelde mogelijkheden in de bierkeuken, is er natuurlijk ook een stand met bierhapjes en -menu’s.
Niet alleen bestaat DOB 15 jaar, maar minstens evenveel in het kader van Cultuurstad 2010, wil ook DOB een extra inspanning doen om de cultuurparticipatie breder open te trekken. En dat doen wij niet met 1, maar wel zo even met 3 verschillende optredens! We ontvangen Esperantogroep La Konko (in de namiddag meezingen uit het œuvre van Lucy Loes, in het Oostends, maar ook in het Esperanto…), het Afrikaans-Congolees koor Matondo met Afrikaanse liederen (met tam-tam begeleiding) en ’s avonds Dinner Deal (West-Vlaamse muziekgroep met eigen geschreven ‘alternatieve americana’ music ) op het podium.
Onze vrijwillige medewerkers staan paraat.
U komt toch ook?
DRINK GEEN BIER! PROEF HET!
Wij heten u, uw vrienden en familie hartelijk welkom!

meer info:

E-mail : wacho@skynet.be
Site: www.deoostendsebierjutters.org/

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Brouwerijbezoek Smisje te Mater (B) .

 

Brouwerijbezoek SmisjeZaterdag 3 juli 2010 om 10 u

Driesleutelstraat 1 te Mater (B)

Rondleiding door brouwer Johan Brandt
Proeven diverse bieren van brouwerij Smisje

Prijs per persoon is € 8 euro, 2 consumpties inbegrepen
De eerste is het nieuwe biertje Smiske
De tweede is vrije keuze.

Vooraf Inschrijven bij Lode Van Biervliet tegen 29 juni

meer info:

E-mail : lode.van_biervliet@telenet.be
Site: http://users.telenet.be/hopsite/

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Bieruitstap te Waregem (B) .

 

BieruitstapZaterdag 3 juli 2010 om 09.15 u

De Biest, Bieststraat 53 te Waregem (B)

Eerst geleid bezoek bij brouwerij Strubbe te Ichtegem en uitgebreide degustatie , dan gaan we een bezoek brengen aan het bierproeffestival van onze zusterafdeling DOB in Oostende waar in open lucht hun 15de bierjutterij plaatsgrijpt.
Daar kan je proeven naar eigen keuze van een mooie waaier van allerlei Belgische bieren. Bij onze aankomst zorgen wij voor een broodjesmaal.
Vrij verblijf van 12u30 tot 16u30.
Op de terugweg zorgen we nog voor een sterk aanbevolen stopplaats langs het water.

Inschrijven via Email
Deelnameprijs : - leden : 17 euro - niet-leden : 19 euro
In de prijs zit inbegrepen: deelname busreis, bezoek brouwerij Strubbe met degustatie en broodjes-middagmaal
Terug aan De Heerlijkheid ten laatste om 19u00

meer info:

E-mail : wbf@telenet.be
Site: www.wbf.be

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Speciaal Biermatinee Zuid Nederland te Oisterwijk (Nl) .

 

Speciaal Biermatinee Zuid NederlandZondag 4 juli 2010 van 11.00 u tot 18.00 u

De Lind te Oisterwijk voor café La Belle Epoque (Nl)

Het matinee is met die cultuur meegegroeid. Het is een professioneel georganiseerd en volwassen evenement waar bierliefhebbers hun hart kunnen ophalen! En ondanks dat inmiddels duizenden liefhebbers en belangstellenden de weg naar De Lind in Oisterwijk weten te vinden, is de sfeer, als vanouds, gezellig en ontspannen. 

Er is voor ieder wat wils. Naast een keur aan speciale bieren kan men genieten van muziek, lekkere hapjes, spelletjes met leuke prijzen, de kennis testen bij een blindproef. Kinderen meenemen is geen probleem, ook daaraan is gedacht.

Het 'Speciaal Biermatinee Zuid-Nederland” is een openluchtfestival dat plaatsvindt in de parel van Brabant, de toeristische gemeente Oisterwijk.

U vindt het festivalterrein op De Lind, voor Grand Café La Belle, omzoomd door gezellige terrassen


meer info:

E-mail : info@societe-des-bieres.nl
Site: www.societe-des-bieres.nl/

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Brouwerijbezoek De Vlier te Oisterwijk (Nl) .

 

Brouwerijbezoek De VlierZaterdag 31 juli 2010 om 14.00 u

Brouwerij De Vlier, Leuvensebaan 219, 3220 Holsbeek (B)

Voor ons jaarlijks brouwerijbezoek trekken we op zaterdag 31 juli naar het nabijgelegen Holsbeek. Op korte tijd zag deze gemeente haar aantal brouwerijen oplopen van nul naar twee.
In het najaar van 2009 verhuisde brouwerij De Vlier van Kessel-Lo naar hun nieuwe lokatie in Holsbeek, en in deelgemeente Kortijk-Dutsel opende vorig jaar de piepkleine brouwerij Kortrijk-Dutsel (toen nog Brouwerij Engel) de deuren. Er beweegt duidelijk wat in het Holsbeekse, en dus gaan we op verkenning uit.
Op zaterdag 31 juli brengen we een bezoek aan Brouwerij De Vlier. We krijgen er een rondleiding van brouwer Marc Andries en komen in intiem kontakt met de ingrediënten. Wellicht mogen we enkele mouten proeven. Dit alles wordt gevolgd door een degustatie van hun bieren in het proeflokaal. Deze degustatie zal bovendien begeleid zijn van enkele hapjes in de vorm van Vlaams-Brabantse streekproducten, zoals schapenkaas (zacht of hard) van de Pottekaashoeve in Zoutleeuw, zwarte pens en kip-kap van Robberechts en schelmenrol van Vangramberen uit Vertrijk.
Nadien brengen we nog een bezoek aan Café Het Kwadraat in Holsbeek, om het andere Holsbeekse bier - Kortrijk-Dutsel - te proeven. Vorig jaar had de Objectieve Bier Academie Diest dit bier als absolute primeur op het eerste Diesters Bierfestival. Wie toen de gelegenheid niet had om het te proeven, krijgt nu een herkansing.


meer info:

E-mail : obad@telenet.be
Site: http://users.telenet.be/obad/

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 994197 maal bezocht.