DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


juni 2010 

 

2 de dag van de kriek te Eizeringen (B) .

 

2de Dag van de Kriek

Zaterdag 05 juni 2010 vanaf 15.00 uur

Verzekering tegen de Grote Dorst' te Eizeringen (B)

Op zaterdag 5 juni 2010 wordt in herberg 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst' te Eizeringen de 2de Dag van de Kriek georganiseerd.

Vanaf 15u 's namiddags kan men er een grote selectie kriek- en frambozenbieren proeven van brouwerijen van het Pajottenland en de Zennevallei.

Terwijl je geniet van een heerlijke kriek, zorgt een jong muzikaal duo voor de muzikale noot.

De herberg zal op een bijzondere manier worden aangekleed. Kaat Tilley, die naast het ontwerpen van kleding zich ook toelegt op tekenen en schilderen, koos binnen het kriekenkleur-thema enkele recente werken uit die het hele weekend zullen worden tentoongesteld.

Bestsellerauteur Marc Pairon komt ook langs. Hij brak het voorbije jaar met zijn verzenbundels verscheidene literaire verkoopsrecords. Na zijn gesmaakt optreden tijdens de vorige editie van de Dag van de Kriek komt de 'meest gelezen dichter van de Lage Landen' opnieuw naar Eizeringen. Om 20 uur zal hij in zijn eigen flamboyante stijl voordragen uit zijn meest recente dichtbundels en lyrisch proza.

De Dag van de Kriek is een organisatie van het Huis van de Geuze in samenwerking met herberg 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst'.

 

meer info:

E-mail : :mail@huisvandegeuze.be
Site: http://www.eizeringen.be/

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Nijmeegse feeste te Nijmegen (Nl) .

 

Nijmeegse Bierfeesten


Zondag 06 juni 2010 van 13.00 - 19.00 uur

Koningsplein te Nijmegen (Nl)

Is de oudste stad van ons land altijd al een bezoek waard, koopzondag 6 juni biedt een extra reden: de Nijmeegse Bierfeesten. Op het Koningsplein midden in het centrum presenteren vijftien tot twintig brouwerijen uit binnen- en buitenland van 13.00-19.00 uur hun speciaalbieren.

Nijmegen kent een lange en interessante brouwhistorie. De beschrijvingen van het legendarische en in verschillende andere plaatsen geïmiteerde Molbier, het 17e eeuwse Brouwershuis en de herbebouwde Korte en Lange Brouwerstraat herinneren daar nog aan. Gezien de bescheiden omvang van de meeste middeleeuwse brouwerijen, de toegevoegde kruidenmengsels en niet te vergeten de gebrekkige hygiëne zullen de Nijmegenaren al vroeg hebben kunnen kennismaken met een gevarieerd smakenpalet. In de 19e en 20e eeuw verwerkten diverse bierbottelarijen in de stad de producten van brouwerijen elders in het land en ook Duitse bieren vielen hier in de smaak.

Vandaag de dag is de Nijmeegse speciaalbierconsumptie per hoofd van de bevolking naar men zegt de hoogste van het land. Veel café’s kunnen bogen op een uitgebreid assortiment èn kennis, enkele bereikten hoge plaatsen in de Café Top 100. En we hebben weer een stadsbrouwerij, De Hemel.

Om Nijmegen als speciaalbierstad nog meer te promoten besloten de café’s Samson, De Mug, De Opera en De Deut samen te werken bij het organiseren van de Nijmeegse Bierfeesten. Na een geslaagd bokbierfestival in oktober gaan we nu naar buiten met een speciaalbierproeverij.

Enkele kleine ambachtelijke Nederlandse brouwerijen waaronder natuurlijk onze eigen Stadsbrouwerij De Hemel – geven met een aantal bekende en minder bekende Belgische brouwers en zelfs een Amerikaan acte de présence. De bieren zullen in kleine voetglazen worden geschonken zodat u er zoveel mogelijk kunt proeven zonder al te kwalijke gevolgen. Er wordt gezorgd voor gepaste live muziek en er zijn kleine snacks verkrijgbaar.

 

meer info:

E-mail : info@nijmeegsebierfeesten.nl
Site: www.nijmeegsebierfeesten.nl

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

proeverij witbieren te Zottegem (B) .

 

proeverij witbieren


Vrijdag 11 juni 2010 om 20.00 uur

't Verval Gentsesteenweg 137 te Zottegem (B)

Op vrijdag 11 juni proeven we wit bieren. We hebben enkele bekende en minder gekende bieren die we blind naast elkaar zullen proeven. Naast de bieren is de spreker zeker ook een extra reden om aanwezig te zijn. Geroen Van Steenbrugge is als spreker een attractie op zich die je niet mag missen!
Dus allen present op 20 uur in Café In 't Verval!

Inkom 5 euro BLES-leden
8 euro niet-leden

meer info:

E-mail : bles@zythos.be
Site: www.bles.be/

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

ABC goes West te Oostendse (B) .

 

ABC goes West

Zaterdag 12 juni 2010 om 08.00 uur

parking Desguinlei te Antwerpen (B)

Programma 
    8 u. Vertrek met autobus op parking Desguinlei (PIVA)
    10 u. Bezoek aan brouwerij Van Eecken met degustatie
    dorpswandeling naar 't Hommelhof
    12 u. etentje in het 't Hommelhof te Watou
    15 u. bezoek aan Picobrouwerij Alvinne te Heule
    19 u. aankomst in Antwerpen
   
Prijs: (busreis, 2 brouwerijbezoeken, biermaaltijd in 't Hommelhof met aangepaste bieren): 55 euro ABC en Zythos-leden, 60 euro niet-leden.
Gelieve in te schrijven voor 7 juni via info@antwerpsbiercollege.be of GSM Hans Bombeke: 0497/817.227en te betalen op rekeningnummer: 778-5986635-44 (IBAN: BE55 7785 9866 3544, BIC: GKCCBEBB) met vermelding van naam en adres.

meer info:

E-mail : info@antwerpsbiercollege.be
Site: antwerpsbiercollege.be

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

bierfestival te Amsterdam (Nl) .

 

Bierfestival


Zondag 13 juni 2010 vanaf 12.00 uur

Cafe Hesp, Weesperzijde 130-131 te Amsterdam (Nl)

Op zondag 13 juni organiseert Café Hesp te Amsterdam vanaf 12:00 uur een Speciaalbierfestival met 45 soorten bier van de tap en een veelvoud aan flessen.
Een kleine greep uit de aanwezige brouwerijen: Moortgat, De Koninck, Schelde Brouwerij, Amerfoortse brouwerij, ’t IJ, Bosteels, Texelse brouwerij, Palm, Christoffel, De Koningshoeven, Lefebvre, Van Honsebrouck, St Bernardus, Dupont, Mongozo, Flying Dog, Anchor Steam, Eembrouwerij

 

meer info:

E-mail : info@cafehesp.nl
Site: www.cafehesp.nl/

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Bieruitstap zuid westvlaamse brouwerijen te Berchem(B) .

 

Bieruitstap Zuid Westvlaamse brouwerijen

Donderdag 17 juni 2010 vanaf 07.30 uur

Berchem-kerk 07.00 uur (B)

We rijden naar het zuiden van de provincie West-Vlaanderen. Niet minder dan drie brouwerijen gaan wij op donderdag 17 juni 2010 bezoeken: Rodenbach, Bockor en De Ranke.

We zullen vroeg uit de veren moeten, want het vertrek aan Berchem-Kerk is voorzien om 07:00 uur. Het vertrek te Mechelen, op de parkeerplaats tegenover Mc Donald’s, is voorzien om 07:30 uur. Let op: op weekdag is het er betalend parkeren. (Gratis parkeren kan op de vlakbij gelegen parking van Carrefour).

      Beer Brothers- of Zythosleden die wensen mee te gaan met onze busuitstap, storten 55,- euro op ons gekend rekeningnummer: 733-1640480-46 en liefst voor 12 juni 2010 met vermelding Zuid-Westvlaamse brouwerijen. (Anderen betalen 60,- euro).

In deze prijs zit alles inbegrepen:

  1. -        de busreis;
  2. -        op de bus heerlijke koffiekoeken als ontbijt met een chocomelk;
  3. -        rondleiding met degustatie in brouwerij Rodenbach, gevolgd door een warme maaltijd inclusief drank;
  4. -        rondleiding met degustatie in brouwerij Bockor;
  5. -        en rondleiding met degustatie en een broodmaaltijd in brouwerij De Ranke.

meer info:

E-mail : the.beerbrothers@zythos.be
Site: http://www.bloggen.be/thebeerbrothers/

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Bierweekend aan zee te Middelkerke (B) .

 

Bierweekend aan zee

Vrijdag 18 juni 2010 van 16.00 - 03.00 uur
Zaterdag 19 juni 2010 van 10.00 - 03.00 uur
Zondag 20 juni 2010 van 10.00 - 24.00 uur

Zeedijk Middelkerke (B)

Vrijdag 18 juni:
16.00u Een openingsknal luidt de opening van de bierstandjes in.
19.00u Officiële opening in tent ‘Minim’,Zeedijk 124
23.00u Spetterend vuurwerk Westkant casino

Zaterdag19 en zondag 20 juni:
De verschillende bierstandjes zijn open vanaf 10.00u ’s morgensen sluiten om 3.00u. Op zondag eindigen we om 24.00u.
Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat wordt de ambiance op deZeedijk gegarandeerd dankzij de vele optredens in de tenten enop de terrasjes. Originele straatanimatie en vele kermisattractieszullen zowel jong als oud weten te boeien.
Aansluitend op de langste toog van België vind je eensupergezellige markt en rommelmarkt.

meer info:

E-mail : toerisme@middelkerke.be
Site: http://www.bierweekend.be/

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Midzomer bierfestival van de Echte Smaak te Budel (Nl) .

 

Midzomer bierfestival van de Echte Smaak


Zaterdag 19 juni 2010 van 18.00 tot 24.00 uur

Bierparel, Deken van Baarsstraat 5 te Budel (Nl)

Kom proeven van de smaakdiversiteit van regionale bieren en bijpassende lokale gerechten! Op zaterdag 19 juni organiseren de regionale familiebrouwerijen het Midzomer bierfestival van de Echte Smaak. Voor het eerst presenteren wij als Alfa, Budels, Gulpener en Lindeboom gezamenlijk ons hele actuele gamma aan verschillende bieren. Maar liefst 25 bieren zijn van tap en fles verkrijgbaar. Onze gasten kunnen daarnaast genieten van bijpassende regionale streekgerechten. De vier brouwmeesters zijn aanwezig om over het brouwen van hun bier te vertellen. Dit bierfestival vindt plaats in de Bierparel in Budel. De taps zijn van 18:00 uur tot 24:00 uur geopend.
Het aantal toegangskaarten voor dit bijzonder festival is beperkt. Wie zeker wil zijn van een toegangskaartje  kan zich op festival@smaakvanecht.nl aanmelden als VIP. Er zijn in totaal 300 VIP-kaarten beschikbaar, die wij in volgorde van aanmelding toezenden, maximaal twee per aanmelding. Een VIP heeft gegarandeerd toegang tot het Midzomer bierfestival. Voor alle andere bierliefhebbers geldt: als de Bierparel vol is, kunnen wij geen toegang garanderen.
Het bierfestival is gratis toegankelijk en vindt plaats in de Bierparel in het centrum van Budel, Deken van Baarsstraat 5, 6021 BG Budel.

 

meer info:

E-mail : festival@smaakvanecht.nl
Site: www.smaakvanecht.nl

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

elfde Bierpassie Weekend te Antwerpen (B) .

 

elfde Bierpassie Weekend


Vrijdag 25 juni van 17u tot 24u
Zaterdag 26 juni van 13u tot 01u
Zondag 27 juni van 11u tot 20u

Groenplaats te Antwerpen (B)

Ben Vinken, uitgever van Bierpassie Magazine en Biersommelier, nodigt u graag uit op de 11de editie van Bierpassie Weekend, Groenplaats Antwerpen, vrijdag 25- zaterdag 26 en zondag 27 juni 2010.


Reeds de 11e editie!

Begonnen in de Oude Beurs, na drie jaar verhuisd naar de Waagnatie, om al voor de vijfde keer op het mooiste plein van Antwerpen te staan: de Groenplaats. Dit jaar zal het weer een “open” festival worden, met maximaal gebruik van de Groenplaats via open tenten. 40 brouwerijen stellen meer dan 200 bieren voor. Het opzet van dit festival is u een overzicht te laten proeven van onze beste bieren, en bier de plaats te geven die het verdient: een complexe drank die aromatisch, sensueel, natuurlijk is en de tijdloze vrucht van een kunst die teruggaat tot de oudheid.

De inkom op het elfde Bierpassie Weekend is gratis. Bij het onthaal is er een verplichte aankoop van het Biersommelier Proefglas (20cl) voor 3 euro, inclusief de catalogus van het Bierpassie Weekend.

Alle bieren kosten 1.5 euro. U bent verplicht te betalen met een jeton. De Bierpassie Jeton is goed voor 1 consumptie, kost 1.5 euro en is verkrijgbaar aan het onthaal. De Malheur en Deus, deze bière bruts kosten 2 jetons, voor een portie kaas ‘Oud Brugge’ betaalt u 3 jetons en voor een portie Ganda ham met brood 2 jetons.


meer info:

E-mail : sven.smets@beerpassion.com
Site: www.bierpassieweekend.be

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Bierzoektocht te antwerpen (B) .

 

Bierzoektocht in Antwerpen


Zaterdag 26 juni 2010 om 14.00 uur

Station Essen (B)

Zoektocht met biervraagjes over en door Antwerpen. Met bezoekjes aan bierige gelegenheden, een etentje en bezoek Bierpassie Weekend op de Groenplaats.

Gezien we binnen de grenzen van de Antwerpse ring de vorige jaren onze kilometers al hebben gedaan gaan we dit jaar op stap een ietsje buiten deze contouren van de voormalige 19-eeuwse omwalling.

Vertrek trein Essen 14u13

Aankomst Antwerpen-Centraal 14u55

Verzamelen voor het station, zijde Astridplein om 15u.

We rijden per tram van en naar de verdere bestemming.

Laatste trein terug om 0u05 -> Essen 0u48

Programma:

- wandeling / zoektocht langs overgebleven brouwerijrelicten, bijzondere gebouwen, groene longen en interessante cafés.

- Bezoek aan historisch museumcafé

- Bezoek aan 2 oude cafés

- Warme maaltijd in 1 van de cafés

- Afsluitend bezoek aan Bierpassieweekend 

 

Keuze menu's aan 15,00 €

 

* Kipfilet met slaatje of appelmoes

* Steak met sla en frieten

* Penne Pesto (vegi)

* Gebakken Zalm met choronsaus

* Wok Surf & Turf (Scampi & Kip)

  Schrijf je hier in.

 

meer info:

E-mail : ober@zythos.be
Site: http://www.ober.be/

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

5 de Tilburgs bierfestival te Tilburg (B) .

 

5 de Tilburgs bierfestival


Zondag 27 juni 2010 van 14.00 - 18.00 uur

heuvelplein te Tilburg (Nl)

5e Tilburgs Bierfestival met meer dan 20 brouwerijen uit Belgie en Nederland waaronder Brouwerij ....
De Molen, De Eem, St. Servattumus, Duits & Lauret, 3 Horne, Kleinduimpje, Reuzenbier, De Roos, Wittenburg,

Inkom gratis
Bierglas 25cl : aankoop 3 euro; retour 1,50 euro
Biermuntjes : 2 euro

meer info:

E-mail : ober@zythos.be
Site: www.tilburgsbierfestival.nl/

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 993822 maal bezocht.