DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


mei 2010

 

 

Smisje 1 jaar te Oudenaarde

 

Brouwerij Smisje 1 jaar


Zaterdag 01 mei 2010 van 14.00 tot 19.00uur

Zondag 02 mei van 14.00 tot 18.00

Brouwerij Smisje , driesleutelstraat 1 te 9700 Oudenaarde (B)


Brouwerij Smisje te Mater is 1 jaar actief.
Voorstelling van het allernieuwste bier : Smiske
Je kan genieten zowel op ons ruim terras als in ons café van het ruim assortiment Smisje.
Om het uur rondleiding in de brouwerij ()

e-mail : smisje@telenet.be
Site: www.smisje.be

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

7e Nederlands Speciaalbier Festival te 's-Hertogenbosch(Nl) .

 

7e Nederlands Speciaalbier Festival

 

zondag 02 mei 2010 van 12.00 tot 18.00 uur

Markt te 's-Hertogenbosch(Nl)


Op zondag 2 mei 2010 vindt op de markt in 's-Hertogenbosch voor de zevende keer het Nederlands Speciaalbier Festival plaats. Tijdens dit proeffestival kunnen de bezoekers kennismaken met de vaak bijzondere bieren van de verschillende (kleinere) Nederlandse brouwerijen.

Veel mensen drinken op zijn tijd wel eens een biertje; thuis, in het café of lekker buiten op het terras. En in de meeste gevallen is dit een pilsje van één van de grote Nederlandse brouwerijen. Maar er is zoveel meer te krijgen. Wat dacht u van een een witbier, een dubbel, een tripel, een stout of een bokbier. En in tegenstelling tot wat velen denken, heeft ook Nederland een rijke bier-cultuur met vele verschillende bieren.
Tijdens het Nederlands Speciaalbier Festival kunt u veel van deze bijzondere bieren proeven. Zondag 2 mei a.s., tevens koopzondag, wordt de markt van 's-Hertogenbosch voor de zevende keer omgetoverd tot een Bourgondisch festivalterrein. Van 12.00 tot 18.00 uur zullen 25 kleinere Nederlandse brouwerijen in totaal meer dan 80 verschillende bieren presenteren. Het festival is een initiatief van het Klein Brouwerij Collectief (KBC), de belangenorganisatie van de kleine brouwerijen in Nederland. Zij wil een spreekbuis zijn voor de kleinschalig werkende brouwerijen in dit land richting overheid en andere instanties. Daarnaast heeft het KBC zich als doel gesteld om de samenwerking tussen de bierbrouwers te bevorderen. Bovenal wil het KBC het Nederlandse speciaalbier promoten. Het festival in 's-Hertogenbosch heeft grotendeels dezelfde formule als de voorgaande edities. De toegang is wederom gratis! Alle bieren worden in speciale proefglazen geschonken. Als de bezoeker een bier wil proeven, moeten er eerst een festivalglas en festivalmunten gekocht worden. Daarna kan het proeven beginnen!
De keuze uit de vele lekkere speciaalbieren is legio. Natuurlijk zijn de brouwers bereid om alles over hun bieren te vertellen. Als het weer net zo goed is als vorig jaar worden weer enkele duizenden bezoekers verwacht. Geniet, maar drink met mate, is deze dag één van de vuistregels. Naast veel bier, zijn ook de vereniging PINT (Promotie & Informatie Traditioneel Bier), en een (bier)boekenstand aanwezig. Veilig Verkeer Nederland plaatst een rijsimulator op het terrein. Er zullen enkele muziekoptredens zijn en voor de kinderen is er een springkussen.
Ook zullen er kleine gerechten van restaurant Coquille en kaasplankjes van streekproductenwinkel Landerijk verkrijgbaar zijn die prima combineren met één van de Nederlandse speciaalbieren.

Info:

Site: www.kleinbrouwerijcollectief.nl
E-mail: info@cafebarleduc.nl

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Trappisten weekend te Krimpen aan den IJssel

 

Trappisten weekend


Vrijdag 7 mei 19.00 tot 24.00 uur

Zaterdag 8 mei van 13.30 tot 19.00 uur

Zondag 9 mei van 13.30 tot 19.00 uur

Eetcafé de Lansingh, Van Ostadelaan 4a te Krimpen aan den IJssel (Nl)


Op 7, 8 en 9 mei wordt het Eerste Krimpense Weekend van de Trappisten gehouden.
Het is voor de eerste keer dat er in Nederland zoveel verschillende trappistenbieren te proeven zijn. Tijdens dit driedaagse gebeuren kunnen de bezoekers kennismaken met alle trappistenbieren (dus ook het schaarse Westvleteren).
Van de 7 trappistenkloosters (zes uit België en een uit Nederland) kunnen de bieren van de fles worden gedronken. Daarnaast zijn er nog speciale versies te proeven. Wat te denken van Quadrupel 5 jaar oud, Quadrupel op eiken vaten gerijpt en de gewone Qaudrupel? Alle drie van de tap! Verder zijn Westmalle Dubbel en Chimay Tripel van de tap verkrijgbaar. Van Westmalle is ook het z.g. half om half te proeven. Dit is een mix van Westmalle Dubbel van de tap en Westrmalle Tripel van de fles. Er zullen ook nog diverse trappistenbieren te proeven zijn die normaliter alleen in het klooster kunnen worden gedronken zoals Westmalle Extra, Orval Vert (of petit Orval), Chimay Dorée etc. Deze z.g. refterbieren hebben een lichter alcoholpercentage dan hun zwaardere collega’s. Naast het ruime bieraanbod zijn er ook nog diverse trappistenkazen te proeven.
Van de tap (5) La Trappe Quadrupel (5 jaar oud) La Trappe Quadrupel ( op eiken vaten gerijpt) La Trappe Quadrupel (alle afkomstig van Bierbrouwerij de Koningshoeven uit Berkel-Enschot (N.B.) Westmalle dubbel, Chimay Tripel Van de fles (25) La Trappe Enkel, Dubbel, Tripel, Quadrupel, Witte Trappist en Isid’ or Chimay Rood, Wit, Blauw en Doree Westvleteren Blond, 8 en 12 Westmalle Dubbel, Tripel, Extra en half om half Achel 5 Blond, 5 Brune, Brune 8 en Blond 8 Orval en Orval Vert (petite Orval) Rochefort 6, 8 en 10
Om de bezoekers de mogelijkheid te bieden kennis te maken met meerdere trappistenbieren, zal het bier getapt/uitgeschonken worden in glaasjes van 15cl. De toegang is gratis. Deelname proeverij via een strippenkaart á 6 strippen voor € 12,50. Bijna alle bieren zijn verkrijgbaar voor 1 strip. Voor specialiteiten (Westvleteren, Quadrupel 5 jaar oud en Quadrupel eiken vat gerijpt ) worden twee strippen gerekend.

e-mail : willem_verboom@hotmail.com
Site: www.przh.pint.nl

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

een dagje hageland te Tildonk

 

Een dagje Hageland !


Zaterdag 8 mei 2010 om 10.00 uur

“Hof ten Dormael”, Caubergstraat 2 - 3150 Tildonk (B)


om 10.00 uur : (A) brouwerijbezoek :“Hof ten Dormael”, Caubergstraat 2 - 3150 Tildonk.

De Dormaelhoeve in Tildonk was ooit het centrum van de heerlijkheid Lauwendries. Vandaag is de statige vierkantshoeve een levendige hoevebrouwerij. Eigenaar André Janssens gebruikt er niet alleen hop en gerst dat hij zelf teelt om het bier Dormaal te brouwen, hij haalt de energie voor het koken, koelen en bottelen van het bier uit koolzaad van eigen teelt. Dat maakt deze brouwerij uniek. Bovendien verwerkt hij alle gerstproducten, koolzaadkoek en draf als veevoeder.

rond 13.00 uur : (B) middagmaal :"Herberg "in de Ster" (bij Boeres) , Kerkstraat 6 - 3111 Wezemaal.

Op 5 oktober 2001, werd het oude dorpscafé "Herberg in de ster" of "Bij Boeres" nieuw leven inblazen. De huidige burgemeester en senator Dirk Claes en zijn broer Johan namen het initiatief om dit authentiek dorpscafé vakkundig te renoveren en konden daarbij rekenen op enthousiaste medewerkers. De originele toog werd intact gerestaureerd en ingewerkt in een schitterend praktisch meubel. Het rustieke kader werd opgesmukt met oude foto's en met een aantal meubels die er nog stonden van toen het café van Georges in 1989 dicht ging. (1749-1989).

rond 15.00 uur : (C ) bezoek : bezoekerscentrum van de “Hagelandse Wijn” , Kerkstraat 16, Wezemaal.

De Hagelandse wijn werd in 2008 uitgeroepen tot de beste Belgische wijn. De Hagelandse wijn is evenwel nog te weinig gekend maar verdient terecht meer promotie.  
Om hieraan te verhelpen werd in Wezemaal, een charmant Hagelands dorpje, en in de 19de eeuw gekend als wijndorp, het " Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn" ingericht.

Het bezoekerscentrum is ingericht in een prachtig gerestaureerd, negentiende-eeuws, neo-gotisch gebouw, pal gelegen in de dorpskom van Wezemaal. 

voor de die-hards: laatste pint : Café Wisemaele , Steenweg op Nieuwrode 28 - 3111 Wezemaal .

Dit cafe is de plek voor een bierliefhebber. Momenteel hebben ze 65 biersoorten op de kaart staan. Deze kaart zal met de tijd gaan groeien, maar 65 is reeds een mooi begin. We kunnen dus zeggen dat er voor ieders smaakpapillen iets in dit cafe te vinden is.

Groevebier is hun eigen huisbier :

Voor de uitwerking van het recept van dit bier hebben ze gebruik mogen maken van de ervaring van personen die deel uitmaken van de Wezemaalse wijngilde. Daarnaast hebben ze advies gekregen van lokale bierbrouwers. Zo zijn ze dan tot de smaak van het bier kunnen komen.

Groevebier is een bier dat, volgens de eigenaars, perfect in balans is, goed doorsmaakt en waarvan het alcoholgehalte niet zo doorsmaakt. Het bier heeft een kleur tussen amber en lait russe. De geur is uitgesproken hoppig met een toets van fruit en een zuurtje. De smaak is mondvullend, tegelijk fruitig, bitter en ook fris. Het bier heeft een vrij lange afdronk met een fruitige bittertoets.

Deelname :

Lambikstoempers : 2,00 euro (brouwerijbezoek) + 2,00 euro (bezoekerscentrum)

Zythosleden : 4,00 euro (brouwerijbezoek) + 4,00 euro (bezoekerscentrum)

anderen : 6,00 euro (brouwerijbezoek) + 6,00 euro (bezoekerscentrum)

Middagmaal en dranken op eigen kosten !

 Plaatsen beperkt, inschrijven noodzakelijk (voor maandag 26 april 2010) via mail

Graag bij uw inschrijving vermelding van deelname aan de totaliteit of gewenste onderdeel (A), (B), (C)

Ook graag contactgegevens bij inschrijving waar wij u kunnen bereiken in geval deze activiteit, wegens onvoorziene omstandigheden, niet zou doorgaan of volzet zou zijn!

e-mail : voorzitter@lambikstoempers.be
Site: www.lambikstoempers.be

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

bezoek aan brouwerij Bosteels te Antwerpen .

 

bezoek aan brouwerij Bosteels

 

zaterdag 08 mei om 10.00 uur

Centraal station te Antwerpen(B)


bezoek aan brouwerij Bosteels en stadswandeling met kroegentochtje in Mechelen
Programma:
Bieren: Deus - Karmeliet - Kwak
Met de trein: verzamelen in Antwerpen centraal om 10:00 (vertrek trein: 10:38 u.) vertrek vanuit Mechelen 11:05 richting Kortrijk aankomst Buggenhout 11:24
Lunchpakket meebrengen
Bezoek brouwerij om 12:00
namiddag:
* bezoek aan taverne Het Anker van de gelijknamige brouwerij en
* bezoek aan Het Ankertje aan de Dijle met zicht op de oude Lamot site, en bespreking van die site.
Prijs: 6€ enkel bezoek brouwerij, treinticket zelf aan te schaffen in station
Inschrijven via mail of via GSM Hans Bombeke: 0497/81.72.27

Info:

Site: www.antwerpsbiercollege.be
E-mail: info@antwerpsbiercollege.be

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Bouffonneries à la Brasserie de Géants te Irchonwelz(B) .

 

Bouffonneries à la Brasserie de Géants

Zaterdag 22 mei 2010 van 15.00 tot 20.00 uur

Zondag 23 mei 2010 van 11.00 tot 20.00 uur

Brasserie de Géants, rue du casel 19 7801 Irchonwelz (B)

 

Zaterdag 22 mei vanaf 15 uur muziek, goochelaars,...

Zondag 23 mei vanf 11 uur aperitiefconcert met dans en muziek. S'middags eetfestijn met brochette van hesp en artisonale chocoademouse ( vooraf te bestellen voor 17 mei : volwassen 14 euro en kinderen 9 euro op tel 068/287936). Tijdens de namiddag allerhande aktiviteiten.

Gans het weekend zal de brouwerij te bezoeken zijn. We verwachten u talrijk.

meer info:

E-mail : info@brasseriedesgeants.be
Site: www.brasseriedesgeants.be

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Tentoonstelling JACK-OP te Werchter(B) .

 

Tentoonstelling JACK-OP

zaterdag 22 mei: van 14 tot 20 uur
zondag 23 mei: van 12 tot 20 uur
maandag 24 mei: van 14 tot 20 uur
elk uur rondleiding met gids tussen 15 en 18 uur
dinsdag 25 mei: voor scholen en verenigingen (op afspraak toerisme@rotselaar.be)
woensdag 26 mei: voor lokale handelaars en horeca (ook op afspraak)

Cultuurhuis ‘de Jack-Op’, Amerstraat 1, Werchter (B)

 

De legendarische Jack-Op keert terug naar Werchter! Tijdens het pinkster- en kermisweekend (21 tot 26 mei) wordt een programma aangeboden in het gelijknamige cultuurhuis ‘de Jack-Op’, ooit onderdeel van de grote Jack-Opbrouwerij.

Terug Jack-Opbier op Werchter-kermis

Jack-Op werd vanaf 1869 gebrouwen door de gelijknamige brouwerij in Werchter-centrum. Het bier was erg in trek in de hele regio en genoot ook bij studenten een grote populariteit. De Werchterse brouwerij sloot in 1965 de deuren, maar het brouwproces werd nog tot in 2008 verdergezet door InBev Belgium. Sindsdien zette burgemeester Dirk Claes alles op alles om het Werchterse bier toch terug te laten brouwen. Na twee jaar intensief onderhandelen, brengt Brouwerij Boon de Jack-Op weer op de markt. Tegen Werchter-kermis komt de eerste lading in Werchter aan en kun je het komen proeven!

Unieke tijdelijke tentoonstelling in cultuurhuis ‘de Jack-Op’

De brouwerij Jack-Op brouwde bier van 1869 tot 1965 en bepaalde zo voor een groot stuk de geschiedenis van Werchter en zijn rijke verenigingsleven. De herlancering van het Jack-Opbier is een unieke gelegenheid voor een overzichtstentoonstelling. Dankzij verwoede verzamelaars en de hulp van vele inwoners van Werchter, wordt de expositie beslist de moeite waard met authentiek Jack-Opmateriaal, oude foto’s en unieke brouwerijattributen!

Permanente expositie in de foyer

Bovendien krijgen de mooiste stukken een blijvende plaats in de foyer van het cultuurhuis. De vroegere brouwerijsite blijft op die manier ook in de toekomst onlosmakelijk verbonden met de Jack-Op.

gratis inkom

meer info:

E-mail : tourisme@rotselaar.be
Site: www.rotselaar.be

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Weekend der Spontane Gisting te Opstal-Buggenhout

 

19de Weekend der Spontane Gisting


Zaterdag 29 mei 2010 vanaf 13.00 uur

Zondag 30 mei vanaf 13.00 uur

Tapperij Beukenhof, Broekstraat 18 te 9255 Opstal-Buggenhout (B)


Zoals de naam het doet vermoeden, worden tijdens dit unieke bierweekend voornamelijk bieren (een 70-tal!) van spontane gisting geschonken zoals lambiek, kriekenlambiek, geuze, kriek, framboos, faro en de andere specialiteiten van alle nog bestaande lambiekbrouwerijen en gueuzestekers. Dit unieke assortiment wordt aangevuld met de bieren van de twee Buggenhoutse brouwerijen en natuurlijk met onze Opstalse Tripel.
Om volledig in het Pajotse kader te blijven serveren we ook natuurlijk boterhammen met kop, platte kaas en radijsjes of boerenhesp

e-mail : bierpallieters@zythos.be
Site: www.bierpallieters.be

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

bierfestival te Venlo(Nl) .

 

Bierfestival Venlo

 

zaterdag 29 mei 2010 en zondag 30 mei 2010

Markt te Venlo(Nl)


Bierfestival op de Markt, Steenstraat en Oudemarkt in Venlo
Diverse BierBrouwerijen uit Nederland, Belgie en Duitsland presenteren hun bieren.

Info:

Site: www.limburgsbiercafe.nl
E-mail: info@limburgsbiercafe.nl

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Daguitstap BLES te Zottegem (B) .

 

Daguitstap BLES

Zaterdag 29 mei 2010 start om 8.45

Café Moppie, Molenbeekstraat 8 te 9620 Elene (Zottegem) (B)

De BLESuitstap van dit jaar brengt ons naar één brouwerij die uit 2 brouwerijen bestaat: brasserie Les Légendes. De nieuwe fusienaam van brasserie des Géants en Brasserie Quintine.
We zullen dus kunnen genieten van heksen en reuzen in Henegouwen.
We maken ook nog een verrassingsstop op de weg naar huis.

Inschrijven via Email
Kostprijs: incl. 2 bezoeken en maaltijd
BLESleden : 35 euro
Niet-leden : 45euro

meer info:

E-mail : david@bles.be
Site: www.bles.be

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Bierproefavond te Olen (B) .

 

Bierproefavond

Zaterdag 29 mei 2010 om 19.00

Olens Radiomuseum - Gerheiden 59 te 2250 O.L.V. Olen (B)

Brouwerij Het Nest komt zijn bieren voorstellen.
Hun “Schuppenboer” werd in 3 verschillende brouwerijen gebrouwen ( Boelens, Hofbrouwerij en Scheldebrouwerij).
We proeven alle drie de versies. Ook hun “Harten Heer” staat op het menu.
We mogen ook enkele proefbrouwsels proeven (premiere voor een nieuw bier??)
Omdat we toch met het kaartspel bezig zijn sluiten we nog af met een Koeketiene van brouwerij Maenhout uit Meulebeke. Thijs Maenhout heeft de vroegere ketels van het Brouwkot overgekocht.
Zoals steeds starten we om 19 uur, inschrijven via mail of tel 0479/ 86 15 12

meer info:

E-mail : genootschap.van.de.pot@zythos.be
Site: http://in.olen.be/hetgenootschap

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

 

 

 


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 104601 maal bezocht.