DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten

Bestel de GRATIS bierkrant
e-mail:


bieractiviteiten in september.

 

september 2010brusbierfestival te Brugge

 

Weekend van het Bier

 

Vrijdag 03 september 2010 van18.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 04 september 2010 van 11.00 tot 21.00 uur
Zondag 05 september 2010 van 11.00 tot 20.00 uur

Grote Markt te 1000 Brussel (B)

 


Reeds voor de 12de keer kan u tijdens het eerste weekend van september proeven van Belgiës ‘vloeibaar goud’ op het Weekend van het Bier. De Brusselse Grote Markt wordt dan omgetoverd tot een waar bierparadijs met maar liefst 50 brouwerijen die u laten proeven van hun brede waaier aan heerlijke Belgische bieren.
RECORDAANTAL BROUWERIJEN
De “Belgische Brouwers” en de “Ridderschap van de Roerstok der Brouwers” organiseren dit jaar opnieuw het Weekend van het Bier in samenwerking met de stad Brussel. Van vrijdagavond 3 september tot zondagavond 5 september vormt de Grote Markt het decor voor dit
sympathieke evenement.
Dit jaar zijn er een recordaantal van 50 brouwerijen die hun passie en vakmanschap delen met de bezoeker. Meer dan 350 bekende en minder bekende Belgische bieren kunnen er namelijk worden (her)ontdekt. Er kan genoten worden van een pittig streekbier, een authentiek abdijbier of verfrissend witbier, een smaakvol bruin of verrassend fruitbier of een dorstlessend pintje...Kortom, de keuze is eindeloos maar vergeet niet: “Bier met liefde gebrouwen, drink je
met verstand!”
ACADEMISCH PROGRAMMA IN KADER VAN EUROPEES VOORZITTERSCHAP
Naar aanleiding van het Belgische Voorzitterschap, krijgt het weekend van het bier ook een breder academisch luik. Op vrijdagvoormiddag zal een seminarie plaatsvinden rond het belang van export voor de Belgische biersector, met focus op de Verenigde Staten als de sterkstgroeiende afzetmarkt.
Vrijdagmiddag starten dan de traditionele festiviteiten: de patroonheilige van de brouwers, Sint-Arnoldus, wordt gehuldigd tijdens een plechtigheid in de kathedraal St-Michiels en St- Goedele. Daarna volgt de academische zitting in het Brusselse Stadhuis met de intronisatie van nieuwe Ridders van Recht en Ere-Ridders. Rond 16u zal het Weekend officieel worden geopend door de ere-genodigden. Vanaf 18u kan het grote publiek dan de Belgische bieren degusteren.
ANIMATIE TIJDENS HET HELE WEEKEND
Bezoekers van over de hele wereld komen tijdens dit weekend afgezakt naar de Grote Markt om een heerlijk Belgisch biertje te degusteren op het mooiste marktplein ter wereld. Bovendien is er het hele weekend ook animatie voorzien: op zaterdagmiddag heerst een nostalgische sfeer met de kleurrijke optocht van historische brouwerijkarren en bierwagens van de Vismarkt naar de Grote Markt. Op zondag komen de confrerieën aan bod, sommige zelfs
vergezeld van reuzen.

Info:

Site: www.brugsbierfestival.be
E-mail: bab@zythos.be

 

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

bierproeverij te Gent

 

Bierproeverij

 

Zaterdag 04 september 2010 om 20.00 uur

Pluimstraat 25 te 9000 Gent (B)

 


We proeven een zevental bieren van brouwerij Het Anker.
We schenken de bieren in proefglaasjes (15cl)

maximaal 10 personen

deelnameprijs : 7 euro

Organisatie : de biergenieters

Info:

Site: www.debiergenieters.be
E-mail: debiergenieters@gmail.com

 

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Bierhappening 2010 te Brugge

 

Bierhappening 2010

 

Zaterdag 04 september 2010 van 11.00 tot 23.00 uur
Zondag 05 september 2010 van 11.00 tot 23.00 uur

De Heeren van Liedekercke, Kasteelstraat 33 te Denderleeuw (B)

 


De "24-uur" van ‘De Heeren van Liedekercke’ starten zaterdag 4 september om 15.00u, zondag 5 september om 11.00u en duren telkens 12 uren...
Een uitgelezen selectie van bieren (ruim 350 soorten) blijft uiteraard ons hoofddoel, waaronder gegarandeerd een aantal primeurs. Ook de selectie van vatenbier is nog uitgebreid, een leuke mix van klassiekers en rariteiten…! Als extraatje voorzien we een assortimentje van Noord-Franse bieren, in dat oude Frans-Vlaanderen is er een enorme opkomst van kleine brouwerijen met een aantal bieren die meer dan de moeite waard zijn.

Geen bierfeesten meer zonder bierpralines en -truffels, Marc Severs van ‘Het Chocoladehuis’ is weer present om jullie met proevertjes en uitleg te verwennen.

Nieuw dit jaar is de lancering van onze eigen kazen, Twee zachte kazen bereid met onze huisbieren Heerenbier en Sodalitas.

Ook muzikaal belooft het weer een voltreffer te worden. Zaterdag beginnen we met onvervalste Ierse ambiance gebracht door ‘Jameson and Jameson’, gevolgd door de jongens van ‘Choco-La-Mousse’ die met covers en eigen nummers ongetwijfeld de sfeer verder uitbouwen. Zondag beginnen we met authentieke folk gebracht door ‘Suskewiet’, waarna ‘Never too late’ er vollen bak invliegt.

Ons springkasteel, ‘Abalon’ en Kierewiet garanderen ook de kindjes een aangenaam verblijf. Deze dagen dient u alvast in een opvallend kleur in je agenda te markeren !


Info:

Site: www.heerenvanliedekercke.be/
E-mail: heerenvanliedekercke@belgacom.net

 

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

3 de Dams bierfestival te Damme

 

3 de Dams bierfestival

 

Zondag 05 september 2010 van 11.00 tot 18.00 uur

Stadhuis te Damme (B)

 


20-tal bierstanden
Diverse kookdemonstratie met bier

Info:

Site: http://tonafhankelijkbiergenotschap.belgianbeerboard.com
E-mail: bierbeursdamme@gmail.com

 

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

brusbierfestival te Brugge

 

Brugsbierfestival

 

Zaterdag 11 september 2010 van 12.00 tot 22.00 uur
Zondag 12 september 2010 van 11.00 tot 21.00 uur

Halletoren, Grote Markt te 8000 Brugge (B)

 


Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2010 organiseren de Brugse Autonome Bierproevers vzw. in samenwerking met het Brugse stadsbestuur, toerisme Vlaanderen, provincie W-Vl en Focus-Wtv de 4° editie van het bierfestival.

Dit jaar gaat het festival opnieuw door in het volledige complex van de Halletoren. Fantastisch gewoon.

Organisatorisch hopen we dat dit jaar alles terug op wieltjes zal lopen. Deze 4° editie wordt dus nog beter dan de drie vorige!


Wat serveren we u:
 
 - zo'n 67 (!!!) brouwerijen/bierfirma's zullen van de partij zijn met ongeveer 278 (!!!) verschillende bieren. (alle info via de link in de linkerkolom 'brouwers' en 'bieren')
 
 - ook ons eigen BAB-bier, de BAB 401 zal opnieuw te degusteren zijn in de benedenzaal van de Halletoren!
 
 - Culinair: ook het culinaire, lees gastronomische aspect hebben we opnieuw en niet meer dan terecht (!) een speciale plaats gegeven op en naast ons festival. Er zullen minstens 8 Brugse topchefs een menu op basis van bier aanwezig op het festival klaarmaken op zaterdag- en zondagnamiddag. Een absolute meerwaarde dus! Meer info => bekijk snel het luik CULINAIR.  
 
 - Kinderanimatiehoek

- Openluchtterras op het binnenplein bij mooi weer.

- Transport heen en terug tussen station en het bierfestival met de paardentram van brouwerij Van Steenberge, degustatie van "Augustijn" op de paardentram!


 HOE WERKT HET?

U koopt een speciaal ontworpen proefglas van € 3 en tegen jetons van € 1.25 kunnen alle voorhanden bieren gedegusteerd worden. Meestal is de brouwer aanwezig om uw vragen of bemerkingen te beantwoorden.

Proeven kun je alleen, of nog beter met enkele vrienden samen waarbij een wisseling van ideeën over de verschillende bieren zeker bijdraagt tot het plezant en bewust nuttigen van deze verschillende lekkernijen.

2007: 5.000 bezoekers ... dat moet je verdienen!   
2008: 7.000 bezoekers ... fantastisch!
2009:  9.000 bezoekers
2010:  we gaan nog een versnelling hoger ...

U merkt het: dit festival mag u gewoon niet missen!! Voor elk wat wils. Een toplocatie, gezellige sfeer, uitgebreider en nog mooier dan vorig jaar, en vooral ... genieten à volonté van onze mooie en rijke biercultuur.

Info:

Site: www.brugsbierfestival.be
E-mail: bab@zythos.be

 

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Dorp van het bier 2010 te Bibbiano

 

Dorp van het bier 2010

 

Zaterdag 11 september 2010 van 12.00 tot 01.00 uur
Zondag 12 september 2010 van 10.00 tot 24.00 uur

Bibbiano.Buonconvento.Siena.Toscane (I)

 Tussen de zachte heuvels van het platteland rond Sienna verschijnt het “Villaggio di Bibbiano” dat uit slechts enkele huizen bestaat. Het bevindt zich dichtbij Buonconvento in een vallei die sinds mensenheugnis een inspirerende muze is voor dichters en schilders.

Ook dit jaar zal de voorbijkomende reiziger niet alleen met verstomming geslagen worden door het schitterende dorpje maar evenzeer door zijn bewoners: Belgische en Italiaanse bierkenners die hun kennis en hun producten ter beschikking zullen stellen. Bierexperten en -artiesten zullen het kleine gehucht omvormen tot het levendige Dorp van het Bier.

Het resultaat zal een onvergetelijk traject zijn dat zowel de gepassioneerde als de louter nieuwsgierige bierliefhebber langs de artisanale bieren van de eeuwenoude Belgische traditie en van de bruisende Italiaanse cultuur kan leiden. Het Dorp van het Bier zal plaatsvinden op 11 en 12 september 2010 !

Wie zich een jeton aanschaft, zal artisanale bieren kunnen proeven, een gerecht kunnen uitkiezen op basis van bier, de eigen gewaarwordingen kunnen toetsen aan die van experts in zintuiglijke workshops…

Het Dorp van het Bier is een evenement van 360°… dus: ruimte voor de thuisbrouwers, voor een biershop, voor gastronomische stands, live muziek, artistieke tentoonstellingen
Info:

Site: www.dorpvanhetbier.be
E-mail: info@villaggiodellabirra.com

 

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

16de Biereloth te Bibbiano

 

16de Biereloth

 


Zondag 12 september 2010 van 13.00 tot 19.00 uur

Rozemarijnstraat 2-2a Boxtel (Nl)

 Jaarlijks op de tweede zondag van september wordt in de Boxtelse Rozemarijnstraat het evenement Biereloth georganiseerd. Circa vijftien brouwerijen presenteren zich in speciale tentjes en kramen, waardoor deze zijstraat van de Markt is omgetoverd in een gezellig bierstraatje. De taps zijn open van 13.00 tot 19.00 uur. De toegang is voor iedereen gratis.
Vooral de kleinere vaderlandse brouwerijtjes presenteren zich graag op het Boxtelse bierfeest. De liefhebber kan een dertigtal nieuwe of minder bekende speciaalbieren aantreffen en eens in alle rust met een professionele bierbrouwer praten. Voor anderen is het vooral een sfeervol gebeuren.Info:

Site: http://www.dse.nl/~bierkame/
E-mail: bierkame@dse.nl

 

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

opendeurdag Orval te orval

 

Opendeurdagen Orval

 


Vrijdag 17 september 2010 van 08.30 tot 16.00 uur

Zaterdag 18 september 2010 van 08.30 tot 16.00 uur

Orval (B)

 De Brouwerij van Orval opent haar deuren op twee dagen :

Vrijdag 17 en zaterdag 18 september 2010 tussen 8u30 en 16u00.

Ter informatie: het bezoek duurt +/- 1 uur en is niet toegankelijk voor personen die moeilijk ter been zijn.

Inschrijving via de website noodzakelijk.

Info:

Site: www.orval.be
E-mail: brasserie@orval.be

 

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Karakterbierweekend te Bissegem

 

Karakterbierweekend HOP

 

Zaterdag 25 september 2010 van 14.00 tot 23.00 uur

O.C. De Neerbeek te Bissegem (B)

 


PROGRAMMA 2010

Vrijdag 24 sept   Voordracht en proeverij: België, koninkrijk v/h bier?  door Jef van den Steen  van 20u tot 22u

Deelname 2 euro pp

Inschrijven via O.C. De Neerbeek

oc.deneerbeek@kortrijk.be

---------------------------------------------------

Zaterdag 25 sept.   16de Karakterbierfestival     van 14u tot 23u

Gratis toegang

Een mooie selectie brouwerijen stellen hun bieren voor. Zoals primeurs & exclusiviteiten Kom proeven, ontdek en geniet. Meer proefplezier met proefglaasjes van 13 cl
Altijd prijstombola
Ook frisdrank en koffie
Leden van Zythos 1 gratis jetonInfo:

Site: www.karakterbierweekend.be
E-mail: lode.van_biervliet@telenet.be

 

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

2e Borefts Bier Festival te Bodegraven

 

2e Borefts Bier Festival

 


Vrijdag 24 september 2010 van 12.00 tot 22.00 uur

Zaterdag 25 september 2010 van 12.00  tot 22.00 uur

Brouwerij de Molen, Overtocht 43 te Bodegraven (Nl)

 De entree van dit bierfestival is gratis, maar indien u bier wilt proeven dient er een festival glas aangeschaft te worden. Samen met 5 munten en een festivalboekje kost dit glas slechts € 15,00. Het glas en het boekje zijn dan uw eigendom. Extra munten kunnen natuurlijk worden aangeschaft. Deze kosten € 1,50 per stuk. De prijs van een bier is in principe 1 munt, maar voor een aantal bieren zijn we helaas genoodzaakt 2 munten te vragen.

NB. In onze bierwinkel kunt u met cash, PIN of creditkaart betalen tijdens het festival. Bij de kassa en de muntverkoop kunt u helaas alleen cash betalen. En de dichstbijzijnde geldautomaat is een stukje lopen, dus wees voorbereid.

Het festival komt langzaam dichterbij en onze voorbereidingen worden daarom steeds concreter. Bezoek deze festival pagina's regelmatig, omdat we constant de informatie zullen bijwerken. Zoals bijvoorbeeld welke bieren er verkrijgbaar zullen zijn. Één ding is zeker: we gaan alleen voor de beste brouwers en bieren van Europa! Onze bierwinkel is natuurlijk ook geopend tijdens het festival.Info:

Site: www.brouwerijdemolen.nl
E-mail: festival@brouwerijdemolen.nl

 

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

23ste Kempisch bierfestival te Geel

 

23ste Kempisch bierfestival

 

Zaterdag 25 september 2010 van 14.00 tot 02.00 uur
Zondag 26 september 2010 van 14.00 tot 22.00 uur

cc De Werft, Werft 32, 2440 Geel (B)

 121 bieren om te proeven. Gratis toegang.

Leden onder 't schuim/Zythos of andere (PINT ed) krijgen gratis consumptie van 't vat
Info:

Site: www.ondertschuim.be
E-mail: onder.tschuim@zythos.be

 

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Bierfestival te Kinrooi

 

Bierfestival

 

Zaterdag 25 september 2010 van 15.00 tot 23.00 uur
Zondag 26 september 2010 van 13.00 tot 21.00 uur

Rondstraat 13 Molenbeersel, 3640 Kinrooi (B)

 Op 25 en 26 september organiseren we weer ons jaarlijks bierfestival.
Het zal net als vorig jaar plaats vinden te Rondstraat 13 Molenbeersel, 3640 Kinrooi.
Zaterdag  : 15u tot 23u
Zondag    :  13u tot 21u
Zaterdag optreden van de Mooshoofpaadzengers!Info:

Site: http://depepel.freehostia.com
E-mail: de.pepel.bierproeversclub@gmail.com

 

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

14 de Bergse Bierfestival te Bergen op Zoom

 

14 de Bergse Bierfestival

 


Zaterdag 25 september 2010 van 14.00  tot 22.00 uur

Café Het Provoosthuis, Potterstraat 36 te Bergen op Zoom (Nl)

 Het Bergse Bierfestival is ondertussen een goede, jaarlijkse traditie geworden, die door het bourgondische karakter uitstekend in de oude binnenstad van Bergen op Zoom past! 
Het Bergsche Bierbrouwers Gilde organiseert op zaterdag 25 september 2010 het 14e Bergse Bierfestival op een NIEUWE LOCATIE, Café Het Provoosthuis aan de Potterstraat 36 in Bergen op Zoom.  Al jaren het biercafé van Bergen op Zoom Dit jaar is Café Het Provoosthuis één van de 28 cafées in Nederland die het label ambassadeurs van Orval verkregen heeft.
Aan dit festival is wederom een amateur bierbrouw wedstrijd verbonden alwaar gestreden wordt om de titel: 'Beste brouwer van Berrege en omstreken' Toegang GRATIS en de deuren gaan om 14:00 uur open. Het festival duurt tot 22:00 uur.  De prijs voor een glas speciaalbier van 15 cl is  € 1, 50


Info:

Site: www.bergsbierfestival.nl
E-mail: info@bergsbierfestival.nl

 

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

Living Human Treasures te Aalst

 

‘Living Human Treasures’

 


Zaterdag 25 september 2010 om 19.30 uur

zaal café ‘bij Ingrid’, Meldert-Dorp 36, 9310 Meldert-Aalst (B)

 Het hopproject ‘Faluintjes’ en de Erfgoedcel Aalst stellen in kader van het project ‘Living Human Treasures’ (SCHATTEN van*in MENSEN) voor:

een pittige lezing over hop en bier door em. prof. dr. Denis De Keukeleire

‘over de uitdagingen van de hopplant voor de optimalisering van onze levenskwaliteit’

gratis inkom en biertje nadien

Wij hopen u daar te mogen ontmoeten!


Met vriendelijke groet

schepen Stylemans en de medewerkers van het hopproject ‘Faluintjes’

schepen Casaer en de medewerkers van de Erfgoedcel Aalst

 

Info:

Site: www.aalst.be
E-mail: landbouw@aalst.be

 

Voeg uw activiteit toe aan onze agenda

Mail een vriend

Printvriendelijke versie

 

 


Wij waren erbij.Deze site werd reeds 993811 maal bezocht.