|
Op 8 juni zijn we met een 14-tal Zythologen
op bezoek geweest in de brouwerij van Frank Boon in Lembeek. |
|
Brouwer Frank heeft graag een
uitzondering gemaakt om ons een voortreffelijke rondleiding
te geven. Hier een zicht op de filterkuip. |
|
|
| Frank geeft uitleg over het ingewikkelde brouwproces
van Lambik. |
|
Zicht op op de kookketel, die
in dit deel van het jaar gebruikt wordt om het duivels bier
te brouwen. |
|
|
| Hier rijpt de lambik tenminste 2 jaar vooraleer
het gemengd wordt met jong bier om geuze te maken. |
|
Zicht op grote hoeveelheid oude
eiken vaten die de smaak van de lambik bepalen. |
|
|
| Proeven van de verschillende vaten samen met
Frank Boon. |
|
Het bezoek werd afgesloten met
een bezoek aan de bottellijn waar de 75 ml flessen aan het afvullen
waren. |
|
|