DHTML Menu by Milonic
Home
Add favorieten


 

Openbrouwerijendag brouwerij Silly op 25 april 2010


Openbrouwerijendag brouwerij Silly op 25 april 2010


25 april, net iets na de middag en de zon hoog in de lucht. Met een bang hart van wat zullen we hier te zien krijgen? kamen we aan in Silly. In het hart van de gemeente was de brouwerij gemakkelijk terug te vinden. Iedereen in het dorp was op weg naar de brouwerij, dus de massa volgen tot aan de inkomhal van de brouwerij. Het ontvangst in brouwerij Silly was hartelijk. Een gids stond ons op te wachten net voor de kookketel die net het begonnen was met koken. Na een 5 tal minuten was er voldoende volk aanwezig om de rondleiding aan te vangen.
De rondleiding was logisch opgebouwd en zijn we eerst langs de vrij enge brouwzaal geweest. Net plaats genoeg voor de brouwketel/filterkuip en de kookketel. Dagelijks worden 1-2 brouwsel gemaakt. Daarna ging de rondleiding naar de gistings- en lagerkuipen. Iedere plaatsje in de brouwerij waren optimaal benut, nergens een verloren plaatsje.
Na de lagertanks ging de rondleiding richting bottellijn. Deze was op volle capaciteit. Naast deze vrij moderne afvullijn voor flessen was er ook een afvullijn voor vaten.

Tijdens het bezoek werd enkel nieuwe flessen afgevuld, een wasmachine was er niet te zien. Hierdoor kan het waterverbruik laag gehouden worden en is er weinig of geen afvalwater waardoor er geen waterzuivering nodig is. Voor het centrale magazijn konden we nog genieten van de lekkere bieren die de brouwerij produceert. Gans de directie was aanwezig om met iedere bezoeker een praatje te maken.Wij waren erbij.Deze site werd reeds maal bezocht.